login |

Will & Grace: kezdett a 10. évad

2018. 10. 08. 18:15 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

You think you are some kind of a John Mulaney, but your humor is cruel like Daniel Tosh.

Nem mintha bármilyen lelki válságot okozna nálam, de kifejezetten meglep, hogy mennyire csendes volt itthon a fogadtatása a Will & Grace felélesztésének/folytatásának, pedig, ha van sorozat, ami ugyanazt szállítja, amit korábban is, akkor ez az. Persze mindezt nem a saját preferenciáimra támaszkodva mondom (azok ilyenek), hanem azért, mert azt hittem, népszerűbb volt itthon ez a szitkom. De nem hogy a junkie-k, még a tévék sem kapkodnak érte.

Mondjuk Amerikában sem szakította be a házfalat a sorozat, mint mondjuk a Roseanne, nálam sem lett nézős, bár a tavalyi nyitány korrekt volt, és a mostani kezdés is bőven elfogadható volt, de szerintem megint csak a régi széria rajongói fogják imádni, hiszen a legviccesebb rész egyértelműen Jack magánszáma volt – az efféle fizikai komédiát nekem is nehéz volt megállni mosolygás nélkül.

A Jack-show mellett a C-szálat Karen mellei kapták (totál feledhető), az A-sztorit pedig Grace találkozása egy Twitteres mufurccal, akit David Schwimmer alakít majd jó pár részben, és ki tudja, akivel talán némi romantika is kinéz majd, ha eleget gyötörték egymást a nővel. Ketten szerintem remekül működtek együtt, jó volt látni Schwimmer-t egy ilyen szerepben.

Akit pedig a 9. évados lezárás közvetlen folytatása érdekel, az várja ki a 10×02-t, mert elég feltűnő, hogy ez az évadnyitó eredetileg a második résznek lett szánva, csak David Schwimmer miatt hozták előre szezonkezdésnek.

Nincs itt meglepetés és semmi látnivaló, a Will & Grace továbbra is megbízható – a rajongóknak remek, a közömbösöknek elfogadható, helyenként szórakoztató (de nem lesz nézős – én ide tartozom), az utálókat pedig nem fogja meggyőzni szerintem.

2 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2018. 10. 09. 10:31

Igen, Jack bohóckodása mindent vitt ebben a részben, meggyőződésem, hogy még Schwimmer felbukkanását is beárnyékolta – ez utóbbi erősen hasonlított a régi évadokból Grace legalább két bepasizására, eléggé hasonló módszerekkel szokták az írók romantikus irányba tolni a karaktert.
A régi évadok sem voltak rosszak, és ezek az újak is legalább olyan jók, bár most egy kis szellemes szópárbaj is jól jönne, meg a jól bevált mellékszereplők is benézhetnének már, nem beszélve Alec Baldwinról, aki Megan Mullalyvel zseniális párost alkotott.

Feddo - 2018. 10. 12. 13:00

A második rész – ami az eredeti évadpremier lett volna – sokkal jobbra sikeredett, így biztosan Schwimmer volt az oka a cserének.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz