login |

Második blikk: God Friended Me + A Million Little Things

2018. 10. 09. 19:00 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, ,

God Friended Me – 1×02: 8/10. (Pilotkritika itt.) Ó, hát ebben a folytatásban minden megvolt, amiért szeretem az efféle embereken segítős, abszolút pozitív, cseppet sem cinikus sorozatokat – azt hiszem, az előző kritikában írtam is róluk. Remélem, marad továbbra is ez hol mosolygós, hol feelgood, hol elérzékenyülős a hangulat, az pedig, hogy ilyen szépen összeűzték a dolgokat minden szinten, nagyon hatásos volt.

Verdikt: simán nézős. Eddig. Ha bármi negatív vagy semleges is van benne, az a podcast-es szál, ami kissé erőltetetten van a képben, kvázi prófétává téve a főhőst. De egyébként eddig minden klappol, sokkal jobban, mint a tavalyi Kevin Saves The World esetében. Vajon idővel be fognak hozni valami átívelő szálat?

A Million Little Things – 1×02: 4,5/10. (Pilotkritika itt.) Valahogy csak csordogált ez a rész, sem a visszaemlékezések, sem a halott szála, sem a nyomozgatás nem volt erős. A sztorik kifutása felemelő volt, a rész végén a zenés montázs tényleg nagyon jó, az odáig vezető úton folyton elkalandozott a figyelmem. Lehet, hogy erősebb karakterek kellenének?

Nem rossz a sorozat, de nem több ennél a besorolásnál, márpedig ez édeskevés, még akkor is, ha jó a készítői szándék. Egész egyszerűen nem annyira érdekfeszítő, hogy kitartsak mellette. Arról nem is beszélve, hogy túlságosan is támaszkodik a sorozat a rejtély aspektusra, márpedig ez idővel gimmick-ké fog silányulni. A mostani felfedezés mondjuk hatásos volt, de nem annyira nagy dolog.

Verdikt: érzem, hogy az 1×03 után el fogom kaszálni – azt még megvárom, hogy mégis mit akarnak Eddie feleségével, aki most talán nem is szerepelt.

5 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2018. 10. 09. 20:36

szomorú volt a kissrácos / zongorázós jelenet, de nekem nagyon bejön eddig a God Friended Me.

cherockee - 2018. 10. 09. 21:07

különvélemény:

god friended me: szerintem kicsit üres lett, aranyos, de én pont ezen kalandoztam el fejben máshova, a podcast szál tényleg eröltetett, a főnök kb. vallásírtásba kezd másnap :). az eröltetett homályos háttérért pedig tasli tarkóra ponttyal. 6/10

million little things: rejtély lassan halad, így második évad se lesz, de nekem ebben több volt a tartalom. 7/10.

Kissur - 2018. 10. 10. 09:11

Oké, meggyőztetek. Bepróbálom a GFM-et.

goodjohnwin - 2018. 10. 10. 12:18

Nekem éppen a Kevin probably volt a szerethetőbb a God friended Me-vel szemben: kevésbé volt szájbarágós az egyház (nem hit vagy vallás!) üzenete, szimpatikusabb voltak a főszereplők és az alaphelyzetük (az egész helyszín), lekötött az átívelő szál, csak a láthatatlan baráttal történő állandó beszélgetés zavart ott.

Road Lee - 2018. 10. 11. 05:58

Nah, erre, vagy pont egy ilyen pozitív kritikára vártam a második részről a GFM kapcsán, hogy belevágjak. :sör:

A Kevin Probably-t az első rész után kaszáltam, bízom benne, hogy a GFM bejövős lesz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz