login |

Star Trek: Short Treks – 1×01: The Runaway

2018. 10. 10. 14:58 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: kritika, ,

Ezt most nem értem. Mármint a koncepció természetesen megvan: mivel tavaly szeptemberben indult a Star Trek Discovery, így igazából reklámkampányként tök jó ötletnek tűnt, hogy a 2. évad kezdetéig kisfilmekkel hidalják át az időt. Viszont akkor ezeknek valamennyire ütniük kéne, nem?

Csak mert az első rövidfilmre a ‘jó’ jelző semmiképp nem süthető el. Ami nekem kicsit gyanús is, hiszen ezek nem összefüggő történetek lesznek, avagy a legjobbal kellett volna indítani.

A U.S.S. Discovery fedélzetén Tilly zászlós váratlan vendégbe botlik, aki segítségre szorul. Az így egymásra találó, valószerűtlen páros tagjaiban több közös van, mint ami első látásra feltűnik.

Ez volt a rész hivatalos leírása, és kaptunk egy…, egy semmit, amit a már felépített díszletek között felvettek fél óra alatt. Nyugi, túlzok, volt benne egy kis korrekt CGI, de valójában csak két karakter beszélgetett olyasmiről, ami nem annyira érdekes. Nekem nem tett semmit Tilly-hez, csak azt támasztotta alá a családi háttere, amit eddig is sejtettem.

Mondjuk legalább behoztak egy új fajt. Nyilván érhető lesz a jelenlétük akkor is, amikor újra előkerülnek a sorozatban, nem építenek arra, hogy mindenki látta ezt a miniepizódot, de így igazából csak egy bottle résznek, vagy DVD-extrának érződött az egész The Runaway.

2 hozzászólás Ne habozz!

Ace - 2018. 10. 10. 15:26

Szerintem nem is akartak ezzel mást csak fentartani az érdeklődést a 2. évad elött. És egy ismert és olyan karakterrel akarták kezdeni a sort aki elvisz a hátán egy ilyen kis epizódot Tilly tipikusan ilyen a kis csetlés botlásaival. + szerintem nem akarták egyből ellőni azt akit mindenki vár Saru-t azt meghagyták késöbbre. Szóval ezeket egybe véve szerintem elment a rész semmi kiemelkedő de rossznak egyáltalán nem nevezném sőt a ST világ szempontjából még fontos információ is volt benne ami késöbb még igen érdekes lehet én speciel nem is vártam ilyen volumenü dolgot.

Amúgy valószínüleg tartom ,hogy ez az anyag le volt forgatva az első évad-al és valamelyik részben lett volna benne mint B szál de végül nem került bele kicsit lerövidítették és kész is a Short Treks rész.
A következő részben ráadásul ha jól láttam olyan főszereplővel lesz akit nem ismerünk ezzel biztos ,hogy nem akartak kezdeni Mudd-ot és Sarut sem akarták egyböl ellőni így maradt Tilly szerintem érthető választás volt.

Ace - 2018. 10. 10. 15:29

Ja igen a rész minőségével sem volt gond szerintem (de ezt írtad te is Human) diszlet és CGI simán Discovery minőségű volt végig egyedül a kissé kihalt hajó volt furcsa mármint ,hogy egyik fontosabb karakter sem volt benne csak néhány statiszta de nekem igazából ezzel sem volt gondom ez Tilly-ről szólt az ő része volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz