login |

Egy valódi helyszínelő elemez

2018. 10. 11. 15:10 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: video,

Az akcentusok (még egy) és az orvosi jelenetek elemzése után a Wired ezúttal egy helyszínelőt kért fel, hogy mondjon pár szót arról, ahogy a munkáját ábrázolják filmekben és sorozatokban. Lehet, hogy spoiler, de meglepően kevés helyes, pozitív példa van a tovább mögött. Az meg szinte természetes, hogy egyik CSI-sorozat sem az igazi ilyen szempontból.

1 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2018. 10. 11. 18:30

Két dolog tűnt fel nekem a témában: az egyik, hogy szinte állandóan sötét vagy félhomály van a laborokban, a másik a világító asztalok a Bones-ban (drCsontban). Mind a kettő totál hülyeség, az elsőt semmi nem indokolja, a másodikba pedig 10 perc után bele vakulnának.

+1: a breaking bad egyik részében az egyik bűnbanda le akarja ellenőrizni a crack minőségét, és főhősünk elé tolnak egy kromatográfot, amin egy kis led kijelző kiírja az anyag tisztaságát. Nos ilyen készüléket nem gyártanak ilyen kompakt módon egy bizonyos anyag azonosítására, sokkal univerzálisabb, és nehézkesebb az eredmény kiértékelése.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz