login |

Második blikk: The Neighborhood + Happy Together

2018. 10. 11. 18:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, ,

The Neighborhood – 1×02: 4,5/10. (Pilotkritika itt.) Nem mondom, hogy bármelyik hétfő CBS-es újonc szitkom maradandó élményt okozott volna, szóval nem is egyszerű feleleveníteni azt, hogy mit gondoltam róluk két napja. De az biztos, hogy a The Neighborhood az értékelhetőbb, a fenti képen látható két figura miatt chemistry-je miatt. A gond csak az volt, hogy az 1×02-nem jóval kevesebb közös jelenetük volt, akkor viszont megint kaptuk a tipikus és tényleg jól előadott, mulatságos poénokat.

Ezzel nem azt mondom, hogy a többiek nem rosszal (a kisebbik gyerek (Malcolm Butler tesója) simán lopja a show-t), egyszerűen csak nem ütik meg azt a szintet, hogy nézősé tennék a sorozatot. Az is érdekes dolog, hogy a két család közül a fekete famíliáról külön is megnéznék egy sorozatot, de a fehér önmagában annyira nem érdekes, ők csak a szomszédokkal együtt működnek.

Verdikt: kap még egy esélyt, de nyilván nem sok esélye van a maradásra.

Happy Together – 1×02: 3/10. (Pilotkritika itt.) Ennek a sorozatnak semmi értelme. Mármint így. Sem az alapfelállásnak, sem a címnek. Ugyanezt egy nagy családi szitkomként is meg lehetne írni, mindenféle keretsztori nélkül. Pár random történetelemet és poént akkor is el lehet sütni. Tipikus, helyenként szórakoztató limonádé, ami akkor a legviccesebb, amikor a főszereplők túljátszanak és fizikai komédiáznak.

Egyébként az már most elfáradt, hogy a fiatal harminc éves párt kvázi nyugdíjasnak mutatják, még akkor is, ha az írók ezen is poénkodnak, hogy mennyire abszurd ez a nézőpont. Verdikt: nem hiszem, hogy megnézem a harmadik részt, inkább valamelyik évadközit, hogy lássam, mi marad az alapkoncepcióból. Mert vagy unásig fogják ismételni, vagy totál kidobják és egy együttélős haverszitkommá teszik a sorozatot.

ui: Egyébként az WTF (és totál lényegtelen) kontinuitási hiba, hogy a feleség cipője két jelenet között megváltozott? Csak mert 3:35-nél felmegy az emeletre fehér cipőben van, majd pár másodperc múlva amikor belép az emeleti szobába (ami nyilván egy szomszédos díszlet), már valami totál más stílusú, drapp színű van rajta.

6 hozzászólás Ne habozz!

DennyKeh - 2018. 10. 11. 19:17

Ezt a posztot várom kedd reggel óta, mert kíváncsi voltam a véleményedre a Neighborhoodot illetően.
Nagyon sajnálom, hogy neked nem jön be, de engem rendkívül szórakoztat, nem egy 2 Broke Girls, de azért az idei újonc komédiák közül a legjobb. A Youngeren és a TGP-n nincs is más 20 perces komédiám.
Remélem, túléli az évet a sorozat.

winnie - 2018. 10. 11. 19:46

nem mondom, hogy nem jön be, csak nem annyira köt le. ez tipikusan az a sorozat ennyi alapján, amiből bármikor megnéznék egy részt és tuti, hogy többször jót mulatnék, de ha nem lenne, nem is hiányozna. egyelőre az újak közül a cool kids jobban bejön, de ez lehet a második helyen.

Deny - 2018. 10. 11. 20:34

A Neighborhood második része nagyon kellemes meglepetés volt, sokkal jobban bejött, mint a pilot. Ha ilyen marad, akkor már nem csak Beth miatt fogom nézni.

A Happy Togetherrel is elvagyok, továbbra is jópofa, de valóban nem egy nagy eresztés.

Thomas - 2018. 10. 12. 15:32

Én meg a Happy Togethert olvasom lelombozva, mert én azt tökre vártam, olyan aranyos volt az előzetese, remélem, nekem jobban fog tetszeni, ha majd elkezdem:)

Dave - 2018. 10. 27. 08:03

A HT szerintem viccesen gagyi. És milyen már, hogy pár év alatt Deacon Palmerből Phil bácsi lett…

Thomas - 2018. 12. 09. 17:41

A HT 2. része tényleg nem volt egy nagy eresztés, de én tutira maradok, mert még akkor is jó nézni, ha közepes. És biztos lesznek ennél jobb részek is:) Nekem pont az nem tetszik, amikor Damon elkezd így nyávogni, meg ilyen idiótán beszélni, az már túl sok nekem egy sitcomban is:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz