login |

Survivor – A túlélők viadala 4. évad: a negyedik kiszavazás – írta Scat

2018. 10. 11. 16:20 - Írta: vendegblogger

19 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Ezúttal nem négy nap telt el a törzsi tanácsig, most már a fene se tudja, mi alapján zajlanak itt a dolgok.

Spoilerek a tovább mögött.

Robi kiejtése után az Agila tagok újfent megbeszélték a döntés hátterét, ami kimerült abban, hogy hülye volt, úgy kell neki. Balázs kissé mártírkodott, hogyha Robi nem szúrja el, akkor ő repült volna helyette, amiben szerintem igaza is van, teljesen együtt tudok érezni a helyzetével. A lila törzs sajnos alkalmatlan hosszú távú szövetségek kiépítésére, egyedül Fitneszanyunak sikerül(t), de neki is csak az előítéletekre alapozva. Volt is egyébként egy érdekes mondata, miszerint lehet, hogy ebben a törzsben ő maga a többség. Meg kell mondjam, hogy végtelenül irritál…

A Gagambánál nem tudtak elszakadni a banán-ügytől, ami már eléggé dagályos lett így. Az egyetlen értékelhető pillanat az volt, hogy Vera leült Alexandrával beszélgetni, ami meglepett, mert előbbi világában minden fekete vagy fehér, utóbbi pedig örökre elásta magát. Vagy mégsem?

Már az eleje óta vártam, hogy megcseréljék a törzsek lakhelyét, ami végül be is következett. A lilák jó fej módon mindent eldugdostak, amit tudtak, a sárgák pedig lelegelték a szigetet, még az éretlen ananászokat is megették, biztos, ami biztos. Az viszont, hogy gyakorlatilag egyből megtaláltak minden elrejtett eszközt a szegény szigeten, szánalmas volt.

Közben volt egy zsákmányszerzés, aminek a nyereményei csirkeszárnyak voltak. A játék nem volt rossz, kilenc kockát kellett felszedni, majd azokat egy Sudoku-szerű feladat keretében összerakni. A kockák megszerzése azért volt nehéz, mert egy gumikötelet kellett kihúzni ahhoz, hogy elérjék azokat. Az Agila elég tetemes előnyre tett szert, amit kis híján el is buktak. De ezúttal mázlijuk volt, mert Bence megsúgta nekik, hogy a táblán nincs szorzás.

Ugyanaznap volt egy másik mini-játék is egy szappanért. Azt a Gagamba vitte el, hogy aztán Gábor egy nap alatt el is veszítse a tengerben.

A következő rész első tíz perce azzal telt, hogy mindegyik törzs elmondja, miért fogták meg az Isten lábát azzal a sziget cserével. Majd Vera kiosztja Vikit és Szandrát is, hogy léhűtők. Nagyon bírom ezt a sarkos világlátást, de személyesen megtapasztalva tuti, felhúzna. Ami nekem fura volt, hogy a sárgák a szegény szigeten folyamatosan azt a piros gyümölcsöt eszik, amit a lilák is megtaláltak az első nap, hogy aztán soha többé ne lássuk a kezük ügyében.

Ezek után jött a védettségi játék, amiben az volt a csavar, hogy a Gagamba ezúttal előre eldöntötte, hogy veszítenek, hogy elküldhessék Alexandrát a fenébe.

Maga a játék abból állt, hogy el kellett úszni egy pallóhoz, arra felállva leakasztani egy kókuszt a kötelekről, majd bedobni egy kosárba. A pallót viszont ellen kellett tartani a többi játékosnak, különben beledőlt a vízbe. Nem lett volna rossz ez, csak a sárgák annyira látványosan elszerencsétlenkedték az egészet, hogy már Bence is beszólogatott nekik, sőt, még könnyítettek is a játékon, kettővel kevesebb „kosárral” lehetett már nyerni.

Bevallom, először azt gondoltam, a lilák is a vereségre játszanak, mert irtózatosan bénák voltak ők is (leszámítva Balázst, akinek úgy kell a védettség minden alkalommal, mint egy falat kenyér), de a végén egész belejöttek.

Agila nyert, Gagamba vesztett, jöhetett a cselszövés.

A liláknál Balázs „újból végleg elásta magát” a többiek előtt, mert nem dolgozott. Szerintem nem csak nekem ismerős ez a típus, amelyik hisztizik, ha nem dolgozol, de egyébként a saját nyomorát vetíti ki. De koncentráljunk a műsorra: amíg Balázs nem érkezett meg, addig kvázi a szabad ég alatt aludt a bagázs, és bebetonozott volt a nők előnye. Majd megjött, és lett alvóhely, és megborultak az erőviszonyok is. Szívták is a vérét szerencsétlennek, főleg passzív-agresszív stílussal, amit én a világon mindennél jobban utálok. Már csak ezért is neki szurkolnék.

Korábban azt gondoltam, hogy Jérémy az, aki nem tud vitatkozni, de ezen meglátásomon változtatnom kell, mert ő legalább ritkán szólal meg. De Tamás egy másik történet. Az ő retorikája a kérdésekig terjed, az indokokig már nem. Ami a legborzasztóbb ebben, hogy ez elől nem lehet elbújni, ha össze van vele zárva az ember egy szigeten.

Megjegyzem, ezt az egész sztorit Finteszanyu indította, majd miután felheccelte a srácokat, a háttérbe húzódott. Tetszett, hogy az egész végeztével Balázs azért odaszúrt neki, hogy ő tudja, ki volt az indikátor.

Illetve Esztert és Fannit Bence elhívta enni, ahol választhattak néhány krumpli között, ami a törzsé lesz, vagy egy csomó hamburger, pizza, hotdog közül, ami csak kettejüké, meg még kapnak egy zsák lencsét is, hogy legyen fedősztorijuk. Ez is úgy baromság, ahogy volt. Minek ajánlották fel a lencsét? Nem az a lényeg, hogy konfliktust generáljanak a készítők? Ebből így hogyan lesz az?

Igazából ezek a “suttyomban néhányan kapnak enni”-történetek a tavalyi évad óta nem hoznak lázba, ahol Szandi egy hétig evett egy üveg Nutellát, és szinte semmi következménye nem lett. Egyedül Feri rágott be rá. Súlytalan volt az egész. Tippre ebben az évadban sem lesz ennek semmi következménye.

A sárgáknál ugye elég evidensnek tűnt, hogy Alexandra távozik, hiszen emiatt vesztettek, erről dumáltak végig. Mondjuk Viki elkezdett vele barátkozni, amit nem értettem, főleg, hogy mondta neki, hogy ettől függetlenül is rá fog szavazni. Ennek akkor mi értelme volt?

Jött a törzsi tanács, ami akkor is gyanús lett volna, ha nem láttam volna az előzetest. Három szavazatot mutattak meg, mindegyik Alexandrára ment. Az előző három szavazás alapján tudjuk, hogy az előre megmutatott szavazatok nem lesznek döntőek. Magyarul, nem az fog kiesni, akit sugall a vágás. Ez amúgy baromi kiszámíthatóvá teszi a műsort, remélem nem marad így a végéig.

Az állás: 3 Alexandra, 2 Emese, 2 Viki, de mielőtt láthattuk volna az utolsó, döntő szavazatot, következett egy flashback. Ez meglepett, és még tetszett is. Meg akarták mutatni, hogy mi vezetett ehhez az eredményhez.

Vera szervezkedett, hogy inkább Viki menjen haza, ne Dávid akarata érvényesüljön újból, ami csak azért volt fura, mert ő másra szavazott. Nem is értettem. A terve a káoszra alapult talán? Valamennyire nyilván, hisz meg is jegyezte, hogy Beni kiszámíthatatlan, igaz, nem csak neki, de nekünk nézőknek is, mert összesen nem kapott eddig tíz perc adásidőt, amikor igen, akkor is szinte csak a pálinkafőzésről volt szó. Szóval egy rejtély a figura.

Természetesen direkt úgy is vágták össze, mintha Beni szavazata döntött volna, aki Vikire tette, így lehetőségünk volt látni az első párbajt az évadban. Piszok unalmas volt, Szandra nyerte, Viki távozott, akinek csak Dávid fog hiányozni, de ő nagyon. Ez csak olyan értelemben lehet kölcsönös, hogy neki így eggyel kevesebb bábuja maradt a sakktáblán.

Úgy tűnik, hogy mindegyik törzsben a következő jelölt a távozásra az újonc lesz, tehát név szerint Balázs vagy Emese. Csak az a kérdés, hogy kinél lesz a totem. Plusz remélem, adtak nekik amulettet, mint a tavalyiaknak, az jó műsor lenne. Odáig lennék attól, ha ez esetben láthatnám Fitneszanyu arcát.

19 hozzászólás Ne habozz!

Gera87 - 2018. 10. 11. 18:37

Beni indoklásán besírtam :) Semmi személyes, ki vagy rúgva :)

Eni - 2018. 10. 11. 18:57

Vera azt akarta, hogy Emese menjen. Arra mondta azt, hogy a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Ergo hazamegy Emese (akit amúgy is kiakartak rakni, csak jött a banános cirkusz) marad Szandi és Viki is. Szandinak örül Vera, a Vikinek meg Dávid és akkor kuss lesz. Legalábbis én ezt vettem le. Csak senki nem számolt Benivel… xD nagyon nagy forma.

turosz - 2018. 10. 11. 22:42

Nagyon jó öfi lett, szinte kár volt megnézni a hetet :)
Nórit nagyon hasonlóan értékeljük:D
Egyedül a végével vitatkoznék, szerintem Emese mellett-helyett Verának és Alexának is komoly/abb?/ sansza van a kiesésre.

Scat - 2018. 10. 11. 22:59

@turosz
A mai adás alapján Kittynek is lenne, viszont ő már a műsor elej óta kolonc, ha megfigyelted, szinte minden játékból kiállította a törzse (kivéve, amit el akartak veszíteni), ez a buvárkodás meg csak feltette az i-re a pontot.
Neki az a szerencséje, hogy Vera valamiért mellette áll, aki bármilyen apróságot simán felfúj annyira, hogy annak okozói legyenek előtérben, ne pedig Kitty.
Vera még marad szerintem, túl hasznos, Alexandra más tészta, igazából ha Gábor hiúságát ki tudná használni, simán maradhatna még egy darabig.

Nóri végtelenül otromba. Jobban is kifejtettem volna, csak az nem kerülne ki a blogra :)

Anni - 2018. 10. 11. 23:13

Izgalmas lett ez a szavazás a végére. Örültem, hogy el ment az insta lány Viki már csak Dávid meglepődött feje miatt is. :D Nagyon bírom Verát ha csak az erő számítana szerintem finalista lesz de félek kiteszik majd. Beni nagyon jó figura annyira laza, szívesen látnám a döntőben őt is.

Balázs elájulása elég félelmetes volt meglepődtem, hogy visszajön. Nem bírom a csávót de Nórinál még ő is jobb.

Én a sárgáknak szurkolok jobban de gondolom nem soká megtörténik a csapatok összecserélése.

Scat - 2018. 10. 11. 23:25

Hát, ha jól emlékszem, tavaly akkor egyesültek, mikor tízen maradtak. Ha így lesz idén, akkor még kettő ember visszavan. Szóval jövő héten egyesülnének.
De kevergetik a struktúrát, szóval ez nem biztos.

Rodney - 2018. 10. 11. 23:30

Azért ha ebből a körből tényleg egy rész lett volna, mint az amerikai meg ausztrál évadokban… szigetcsere, játékelbukás, párbajos tanács… szerintem elégedettek lettek volna tőle a külföldi nézők is. Mondjuk az a döntési lehetőség a lányoknak elég gagyi volt. Sajnos én a múltkori rész végén nem tekertem el az előzetest, előre ellőtték a párbajt, ha azt nem tudom, akkor jóval izgalmasabb lett volna.

Scat - 2018. 10. 11. 23:38

Nyilván, sűrítve jobb lenne, pörgősebb, de én úgy nézem ezt, hogy még ennél is lehetne sokkal lassabb és elnyújtottabb. Ha a tv2 adná, ez is 2 órás műsor lenne.

Jó ez így, a válogatás egész korrekt lett, igaz, ehhez az is kellett, hogy tele legyen olyan fazonokkal a játék, akik még a semmit is kétszer meggondolják. (meg olyanokkal, akik nem gondolkodnak, mert egyszerűek, mint a bot)
Viszont azok a suta próbálkozások, hogy a műsor ellentéteket szítson a törzsben, nem tetszenek. Mint a fenti cikkben írt étel választás. A lencse miatt semmi tétje nem volt az egésznek. Nem is értettem minek hazudtak róla a törzsben. Én simán azt mondtam volna, hogy vagy a lencsét választhattam vagy a pizzát. De nézzétek, micsoda egy mártír vagyok, nekem a törzs az első…

Enzo - 2018. 10. 12. 00:52

Hú, ezt csak utólag hallottam, hogy volt tribal közbeni flashback, ami meglepően innovatív és pozitív, vissza is néztem. Beni indoklásán meg besírtam, rommá adom a csávót :D :D

turosz - 2018. 10. 12. 13:08

@Scat
Teljesen egyetértek, látva a tegnapi adást.
Az külön tetszett a posztban, hogy az a apróságok – pl. Nóri sokaknál elsikkadt közbeszólása – sem maradtak ki, eleinte szimpatikus volt a kemény-érett-céltudatos nő képe amit hozott, de a nagyképűség-megmondóemberség ami erre rárakódott a sötét oldalra helyezte nálam :)

Ági - 2018. 10. 13. 17:32

Balázs nem kicsit mártírkodott, hanem megint óvódába ment le, és rettenetesen ellenszenvesen viselkedik, nem is értem ki az aki ott lenne vele nem így gondolná. Kívülről persze könnyű igazat adni neki, ha annak szól be akit utálunk.
Nóri főnökösködése úgyis a veszte lesz.

Én nem gondolom előítéleten alapulónak a lányszövetséget, adta magát a dolog mivel olyan lányok kerültek össze akik úgy ahogy de jól kijöttek egymással. Már ha Vera, vagy Viki vagy akár alexandra lett volna ott már nem jön össze. Survivorben volt példa olyanra is hogy kapásból férfiszövetséget akartak csinálni. Vagy mikor az erőre mennek rá mindig egy törékeny nő repül elsőnek.

Scat - 2018. 10. 14. 01:33

@Ági
Balázs nem csak azért szimpatikus mert annak szól be, akit utálok. Ennyire nem vagyok felszínes.
Bár az tény, hogy aki Nóri ellen van, az alapból előnnyel indul nálam.

A női-férfi ellentétről szívesen vitatkoznék veled, hogy miért is tévedsz, de sajnos, az ezzel kapcsolatos hozzászólásaimat rendszeresen átszerkesztik vagy törlik, ezért nem tudom kifejteni.
Lehet ez is elvész majd, ki tudja.

winnie - 2018. 10. 14. 05:37

scat: én csak azt mondom, hogy bármi konkrétumról nyugodtan, de a felelőtlen általánosításokat kerüld, mert annak a világon semmi értelme csak azért, mert például neked valakivel vagy valakikkel negatív tapasztalatod volt, vagy ezt tapasztalatod úton-útfélen. nem csak azért, mert megalapozatlanok, hiszen pár példa alapján kvázi milliókra húzol rá egy képet, hanem azért is, mert tökéletesen alkalmasak a flame gerjesztésére, és ez utóbbi nagyon nem hiányzik a blogon. már az olyan sem, hogy te azt írod, hogy “ez meg ez van”, mert arra a tapasztalatok alapján jön egy válasz, hogy “nem is, hülye vagy”, amire viszontválasz, hogy “nem is, te vagy hülye” – leegyszerűsítve, és máris elmentünk a kibeszéléstől egymás gyepálásáig:) ez nagyon képes levinni a színvonalat.

szóval csakis ennek kerüléséről van szó. te sem gondolhatod komolyan, hogy csak azért, mert valakinek volt egy vagy több negatív irányú tapasztalata, hitelesnek tűnik akkor, ha beírja, hogy “minden férfi papucs”, vagy hogy “a kékszeműek biztos, hogy hazudnak” – még akkor sem, ha teljes szívvel és megmásíthatatlanul hisz benne. a te példád kapcsán, és nem azért írom, hogy reagálj, mert akkor kontraproduktív lenne az egész kommentem és csak flame-et szülne: a karrierista nők kapcsán sokkal biztonságosabb egy bizonyos archetípusra hivatkozni, hiszen az eleve abból fakad, hogy persze, hogy vannak ilyenek (mint ahogy gondolom férfiak is), de abban is biztos vagyok, hogy közel sem csak egyféle ember az, akire rásüthető ez a jelző. tudom, hogy ez egész csak megfogalmazás kérdése, a gondolat ugyanaz marad, de máris sokkal kevésbé támadható, és rád is jobb fényt vet szerintem

Scat - 2018. 10. 14. 17:21

@winnie
Akkor mi most kontraproduktívak leszünk, hiszen úgy nem lehet vitatkozni, hogy nem válaszolunk, nehogy “gond legyen belőle”. A vitának az a lényege, hogy kitárgyaljuk a problémát.

“én csak azt mondom, hogy bármi konkrétumról nyugodtan, de a felelőtlen általánosításokat kerüld, mert annak a világon semmi értelme csak azért, mert például neked valakivel vagy valakikkel negatív tapasztalatod volt, vagy ezt tapasztalatod úton-útfélen”

Te ugyanezt teszed a kommentelőkkel. Miből gondolod, hogy ha erről neki állok vitatkozni, abból flame lenne? Csak nem általánosítasz?

“tudom, hogy ez egész csak megfogalmazás kérdése, a gondolat ugyanaz marad”

Valóban, mellé is beszélhetnék, de a moderálások alapján te is tudod, nekem ez nem járható út és nem is lesz.

“de máris sokkal kevésbé támadható”

Tehát kicsit marad támadható, vagyis lehet belőle flame. Akkor minek fogalmazzak finoman?

A színvonalat atekintetben adom, hogy sokkal nyersebb, kendőzetlenebb formában is leírhatnám az álláspontomat, de tiszteletben tartom, hogy ez a te blogod, tehát te határozod meg a nívóját. Ehhez szó nélkül alkalmazkodom.
Azt tisztelem benned, hogy nem az volt a reakciód, hogy egyből kitiltasz, hanem próbálsz egy középutat találni.

Viszont említettem már, hogy egy olyan műsorról, ami kvázi egy szociális kísérlet, különböző viselkedésmintákkal, magatartásformákkal, óhatatlanul vonzzák magukkal azt, hogy rávetítsem a társadalmora is. Főleg ha valós probléma.
Hiszen, ha mindenki csak megjátszaná magát a műsorban, és nem ez lenne a valódi énük, akkor ez egy színházi kamaradarab lenne, nem pedig egy reality. Ebben az esetben valóban felesleges lenne elemeznem a női-férfi ellentétet.

winnie - 2018. 10. 15. 00:01

scat: ” Miből gondolod, hogy ha erről neki állok vitatkozni, abból flame lenne? Csak nem általánosítasz?”

komolyan gondolod, hogy bármi általánosításra nem fog valaki rögtön ellenpéldát mondani, amivel megdől az általánosítás? de egyébként:

1. mert MÁR volt flame, csak gondolom, nem láttad (eleinte én sem), és töröltem.
2. olvasd el a hosszú litániát a kommentablak alatt. az minden azért van, mert hosszú évek alapján pontosan tudjuk, hogy miből szokott flame lenni. (szokott. nem mondom, hogy mindig van, de a “szokott” több, mint bőven elég.)
3. ennek megfelelően az nem megoldás, hogy hagyunk mindent, hátha nem lesz flame. aztán pedig x%-ban nem lesz, y%-ban lesz. már egy flame is sok. inkább beáldozunk pár falspozitív kommentet (ld. felesleges moderálás, amiknél én hibázok), mintsemhogy belemenjünk vagdalkozásba. az úgyis annyi helyen jelen van a neten.

hidd el, van, amiben megbízhatsz bennünk – vagy elismerheted, hogy ezen a felületen nagyobb a rálátásunk a témára. 1,5 millió kommenten és 12 éven vagyunk túl, elég nagy a mintánk, hogy lássuk, hogy miből mi lesz flame, ki mire ugrik, mit kell leredukálnunk. a policy eredménye pedig az, hogy nagyon, nagyon, nagyon kevés a flame, mondhatni biztonságos a felület, hogy divatos kifejezéssel éljek. biztos, hogy van ellenpélda, mi sem veszünk észre mindent, de nem hiszem, hogy bárki azt állítaná, hogy alacsony a kommentmorál, csak balhék vannak.

winnie - 2018. 10. 15. 00:05

és, ezt eskü, hogy nem így szerveztem meg, és nem a saját igazamat akarom bizonyítani kamulevelekkel, s ha kell, nyomok kitakart screenshotot, de most olvasok a levelezésemben 22:46-os küldési időponttal egy levelet, ami kifogást emel ellened (nem tudom, hogy a poszt vagy komment ellen), amit nem részletezek, de van benne egy ilyen mondat: ” Mindegy nem írok többet, nagyon jó a blog, de ezt a részét nem fogom olvasni” – mármint azt, amit írsz a survivorről. és szerintem valami hasonlót írtam anno levélben, amikor kérdeztél, hogy kellenének-e az írások. hogy teret akarunk adni mindenkinek, aki teret akar kapni, hogy örülök, ha van valami a realityről, és azt is, hogy nekünk az a célunk, hogy elolvassák őket.

én egyszerűen csak nem akarom azt, hogy valakit az üldözzön el, amit nálunk olvas. ezt szerintem meg lehet érteni.

winnie - 2018. 10. 15. 00:11

de van egy másik ok is, bár ez annyira fapados, hogy szégyellem leírni.

“Akkor mi most kontraproduktívak leszünk”

ne legyünk. mert engem nem szokott zavarni nagyon semmi, viszont az idő nagyon szűkös jószág nálam, és már egy 5 perces válasz, egy vita a vita kedvéért is iszonyat megbánós kategória részemről, ha igazából csak magamat ismételgetem. ha kérdésre kell válaszolni, vagy sorozatos dologra, akkor szívesen rászánom az időt a google-özésre is. de ilyenkor csak azt sajnálom nagyon, hogy nem azt mondod, hogy oké. agree to disagree, vagy valami, hogy te nem így csinálnád, de elfogadod, hogy sok évnyi flame, kommentes adok-kapok után beleun az effélébe az ember és megpróbálja kerülni a konfrontációt.

eskü, hogy engem a hatékonyság éltet, mindent annak rendelek alá. meg lehet ezért vetni engem, de annyival többet alszok (amikor elkezdtem válaszolni, akkor 3:59 perc nézett ki, már csak 3:49 van 4 óráig…), annyival többet tudok írni, annyival többet tudok sorozatozni. ezért nincs időm napi survivor részeket nézni:)

winnie - 2018. 10. 15. 00:41

(még mindig ébren vagyok. nem miattad, nyilván a saját hibámból, mert levélre válaszoltam, a kommentemet csiszoltam, hogy vállalhatóbb legyen – az idő pedig csak megy. ezt csak azért írom, hogy lásd, mennyire valid a hatékonysági sirámom.)

Scat - 2018. 10. 15. 17:01

Az, hogy az emberek vitakultúrája a flame-ig terjed, rajtam kívülálló dolog. Érvekkel szívesen vitatkozom, olyanokkal, mint amiket te is használsz. Etekintetben kompromisszumkész vagyok.

1 Egyébként nem, nem láttam, hogy volt flame.
2 Igen, elolvasom a szabályokat, mindenhol, hiszen én vagyok a vendég.
3 De nem is az a megoldás, hogy nem hagytok semmit. Mert akkor minek a komment rendszer? De legyen, hajlandó vagyok abban kiegyezni, hogy ezt másképpen gondoljuk, én sem kívánlak meggyőzni az igazamról.

A reklamáló levele semmiről sem szól, hiszen, ha én nem írok, akkor senki sem ír a magyar Survivorről, tehát ugyan ott van, mintha nem olvassa a cikkeimet.
Jellemző egyébként, hogy a kiemelt mondat is passzív-agresszív módon íródott (gondolom a levél többi része is ilyen stílusú), tehát a Survivorben tanusított magatartás létezik a valóságban is. Egyébként biztos lehetsz benne, hogy fog még írni, hiába szabadkozik.

Hogy egy példával érzékeltessem mennyire gyerekes az egész, én is állíthatnám azt, hogy hát, ha “ilyen intoleráns emberek vannak itt”, akkor nem fogok cikkeket beküldeni, és a blogot sem olvasom tovább. Érted, én is vagdalkozhatnék azzal, hogy akkor engem “üldöznek el”. Viszont nem vagyok infantilis, hogy idáig jussak.

““Akkor mi most kontraproduktívak leszünk”

ne legyünk.”

Rendben, egyezzünk meg abban, hogyha engem továbbra is zavarni fog valami, akkor azt leírom kommentben, illetve szerintem mind kettőnek van igazsága, viszont, tiszteletben tartom, hogy ez a te blogod, tiéd a döntés.

A Survivor cikkeim stílusa ellenben továbbra sem fog változni, de majd úgyis megszerkeszted úgy, ahogy eddig. Ha ez számomra vállalhatatlan kompromisszum lenne, már rég nyavalyogtam volna neked én is levélben, hogy jó a blog, de ezért megsértődtem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz