login |

Black Lightning: kezdett a 2. évad

2018. 10. 12. 14:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Tudom, hogy direkt örültem, hogy az 1. évadban a CW szuperhősös képregény-sorozata kifejezetten (és szó szerint) földhözragadt volt, de azért másféle kezdésre számítottam, mint hogy csak szociális problémákról, illetve belső családi feszültségekről legyen szó. Nem egy hetigonosz hiányzott, vagy az, hogy a metahumán szál mélyére menjenek, egyszerűen csak valami pláne.

Mondom ezt annak ellenére, hogy akadt tessék-lássék harcolás is a nyitányban, megöltek (megöltek?) egy viszonylag kiemelt szereplőt, belebegtettek egy fenyegetést is, valamint egy érdekes “új” karaktert is láthattunk. De valahogy az egész mégis nagyon darabos volt, csak a kötelező köröket futották meg benne. Oké, a középpontban talán a “mitológia” volt, de…

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Lehet, hogy csak annyi hiányzott, hogy többet szerepeljen Tobias Whale? Vagy hogy megint ne csak rébuszokban beszéljenek a táska kapcsán? Vagy hogy nagyobb képregény-rajongó legyek és komolyabb hatást gyakoroljon rám az, hogy Jennifer (Thunder) burokban lebeg?

Nyilván a családi, érzelmesebb részek, a vívódások, rádöbbenések, a képességek kezelésén való dilemmák, viták hatásosak voltak, azok működtek, de a hősi szál arcpirító módon le lett redukálva arra, hogy “kell a pénz a közösségnek, akkor lopunk”, ennél kvázi én szégyelltem magam, hogy nem futja többre. (Főleg, hogy a kis fennakadás ellenére továbbra sem nagyon ellenfelek a gengszterek a hősök számára.)

A kormányzati podok kérdésében sem nagyon léptek előre, viszont nagy meglepetésemre megölték Cyanide-ot, amit hirtelen nem is nagyon tudok mire vélni, plusz a semmiből Jefferson leleplezte magát Henderson előtt is. Kicsit hirtelen volt, de mondjuk sosem baj, hogy nem egy hülyerendőrként kell tekintünk rá.

Abszolút nem jött be ez a kezdés. Azért várok még egy részt, mielőtt leírnám a sorozatot, de ha a 2×02-ben sem “indul be” a szezon, akkor parkolópályára teszem az évadot, és inkább a véleményekre hagyatkozom annak kapcsán, hogy érdemes-e folytatnom valamikor.

Arra egyébként kíváncsi leszek, hogy vajon Freeland tényleg Black Lightning ellen fog fordulni (esetleg, mert más is feltűnik), vagy ez csak egy kis bukkanó volt a két fél kapcsolatában, és nemsokára ismét hősi szerepben tündökölhet Fekete Villám.

3 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2018. 10. 12. 21:18

Bármelyik évadközi résznek elmehetett volna felőlem, semennyivel nem volt jobb, nagyobb dobás, pedig egy évadnyitónak valemennyire így kéne működni szerintem. Untam, s végig azon gondolkoztam, miért nézem még? Megvárom, míg kitalálják, Jennifer-rel mit kezdenek, aztán ha addig nem javul, akkor kihajítom.

Adam - 2018. 10. 12. 22:27

Nem tudok egyet érteni szerintem giga magasra rakták a lécet és egészen meglépték. 8/10 simán. Nekem különösen szimpi a történet vezetés.. Tele csomó jó momentummal. Cgi is hibátlan volt.

Necridus - 2018. 10. 22. 15:35

Hááát, ha még 10 perccel tovább tart a rész, tuti kikapcsolom. Egyre nehezebben viselem el, semennyire sem fog már meg, egyszerűen nincs olyan, amivel kapcsolatban azt érezném, hogy emiatt érdemes néznem! Jó van, Jennifer, de most azért, mert 40 percből kap 5-t, a többiben meg a nővére veszi hangosan a levegőt, azért lehet nem éri meg… Ha van időm, még néha ránézek, de már a kaszaszakadékból integet vissza, amint kapaszkodik egy kis faágon, mint a rajzfilmekben

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz