login |

20 éves a Charmed, azaz a Bűbájos boszorkák

2018. 10. 14. 15:50 - Írta: Shannen

23 hozzászólás | kategória: ajánló, klasszikus, nosztalgia,

Szinte napra pontosan 20 éve, 1998. október 7-én indult el az akkor még létező WB csatornán (ami a mai CW egyik elődje) a Charmed, azaz a Bűbájos boszorkák című azóta klasszikussá vált sorozat. Összesen 8 évadot és 178 epizódot ért meg Constanze M. Burge és Brad Kern sorozata és ezzel akkoriban a leghosszabb női főszereplőkkel futó sorozatként búcsúzott a képernyőtől (ezt a címet majd a Desperate Housewives vette át később a maga 180 részével).

Most pedig 12 évvel a zárószezon után, egyrészt elkezdték digitálisan felújítani és az első 2 évad már el is érhető így, másrészt pár óra múlva megérkezik a reboot is. De ez a poszt most nem a (látatlanban is) hideget és meleget kapó újoncról szól, hanem az eredeti sorozatról, ami ha jól sejtem, sok mai sorozatjunkie-nak volt meghatározó élmény a fiatal éveiben.

A démonokkal és egyéb természetfeletti szörnyekkel harcoló három (négy) boszorkány testvérről szóló sorozatról valószínűleg mindenki hallott már, de biztos vannak sokan, főleg fiatalabbak, akiknek ez idáig kimaradt.

Nem egyszerű több mint 170 epizódot ledarálni és kérdés, hogy vajon mennyire állja meg a helyét ma, 20 évvel a premier után. Mivel az én junkie-ságom a Bűbájos boszorkákkal indult, így gondoltam itt a remek alkalom újranézni 1-1 részt, nosztalgiázni és kideríteni, hogy tényleg csak tizenéves fejjel volt magával ragadó a sorozat vagy most is ugyanannyira értékes és időtálló.

Nos, erre nem tudok teljesen objektív választ adni, mert amint elindult a főcím, azonnal beszippantott a hangulat és a nosztalgia. A vizuális effektek akkoriban sem voltak kiemelkedőek, nyilván ez mára csak még szembetűnőbb lett. A monster-of-the-week részekkel operáló első néhány évad történetei azonban pont annyira élvezhetőek, mint bármely hasonló témájú sorozat, mely azóta készült. (A 90-es évek végének és a 2000-es évek divatjának kedvelői pedig igazi gyöngyszemekre találhatnak a epizódok nézése közben.)

Ami viszont valóban továbbra is nézőssé teszi a Bűbájosokat és a szívét-lelkét adja a sorozatnak, azok a karakterek, még pontosabban az erős női karakterek Az első pillanatban egysíkúnak tűnő szereplőkről nagyon hamar kiderült, hogy valódi, érző, lélegző figurák, akik folyamatosan fejlődtek és változtak, de bármerre is csavarták az írók a sztorit, a nővérek mindig hűek maradtak önmagukhoz és egymáshoz (mármint amikor épp nem valami varázslat alatt álltak, vagy szállta meg őket valami vagy valaki).

Mielőtt kicsit bővebben is belemennék a sorozat bemutatásába, röviden álljon itt a pilot sztorija, ahonnan minden elkezdődött.

Adott három, a húszas éveiben járó testvér, Prue (Shannen Doherty), aki egy aukciósháznál dolgozik, Piper (Holly Marie Combs), aki egy étteremben és Phoebe (Alyssa Milano), a legfiatalabb, aki próbálja kitalálni mihez is kezdjen az életével. A Halliwell nővérek anyukája még kiskorukban meghalt, őket a nagyanyjuk nevelte fel, aki pár hónappal korábban hunyt el.
Mivel elfogyott a pénze, Phoebe hazaköltözik a testvéreihez San Franciscóba a nagyszülői házba. Ő lesz az, aki a padláson rátalál az Árnyak Könyvére, felolvas egy varázsigét és ezzel a három testvér megkapja azt a varázserőt, ami a legerősebb boszorkákká teszi őket a világon. Ez persze teljesen váratlanul éri őket, ám sok idejük nincs megszokni az erejüket, mert a túlvilág démonai azonnal célkeresztbe veszik őket, hogy megszerezzék az erejüket. Bár a három boszorka egyenként is erős, Prue tárgyakat tud mozgatni, Piper megfagyasztja az időt, Phoebe pedig a jövőbe lát, akkor a legerősebbek, ha egyesítik az erejüket.

A hármak ereje felszabadít.

Itthon 2003 nyarán indult főműsoridőben a TV2-n, azaz a 6. évad kezdete előtt. Három év alatt azonban a magyar sugárzás szinte utolérte az amerikait és pár hónappal a finálét követően, 2006 őszén itthon is kezdetét vette az utolsó szezon, igaz akkor már minden hétköznap jöttek a részek a késő délutáni slotban. Ennek a pontos okát nem tudom, de nem hiszem, hogy a nézettséggel lett volna gond, elég népszerűek voltak itthon is a boszik.

A tovább mögött folytatom a nosztalgiázást apróbb spoilerekkel, amik érdemben nem rontják az élményt, ha valaki most kezdene neki, de végig is olvasná a posztot.

A Bűbájos boszorkákat szerintem három jól elkülöníthető időszakra lehet osztani.

Az első időszak egyértelműen az 1-2-3. évad. Ezek voltak azok a klasszikus szezonok, amelyek alatt nemcsak megismertük, kiismertük a három nővért, de a legfontosabb mellékszereplők is ekkor jelentek meg: Leo (Bryan Krause), a fényőr, Darryl (Dorian Gregory), a nyomozó és Cole (Julian McMahon), a… nos, sok minden, de alapvetően Phoebe démoni love interest-je. Ahogy fentebb említettem, ekkoriban mindig volt egy heti démon, aki a lányok életére tört.

Kifejezetten szórakoztató volt nézni a kreatívabbnál kreatívabb szörnyeket, máig több emlékezetes is van köztük, sőt olyanok is voltak, akik a későbbi évadok folyamán időnként újra felbukkantak.

A sorozat mitológiáját fokozatosan, átgondoltan építették fel, miközben a lányok egyik váratlan helyzetből a másikba kerültek. A démonok elleni harc közben azért persze csordogált előre a lányok magánélete is, sőt erre kifejezetten szántak időt az írók, hogy az epizodikusság ellenére, legalább ezen a vonalon folyamatos legyen az előrehaladás, akár a nővérek szerelmi életéről, akár a karrierjükről volt szó.

A 3. évad végén azonban komoly változás állt be, amikor Shannen Doherty kiszállt a sorozatból, és így Prue karakterét kénytelenek voltak megölni. A kérdés az volt, hogy hogyan lehet folytatni a Bűbájosok történetét, akiknek az ereje a három testvér együttes erején alapul. Természetesen jól tudjuk, hogy egy féltestvért, akiről senki nem tud, mindig elő lehet húzni a kalapból és utólag megmagyarázni, hogy eddig hol is volt. A Bűbájos boszorkák esetében is pont ez történt.

Ezzel el is értünk a sorozat második időszakához, ami a 4-5-6-7. évadot jelenti. Ekkor érkezett a képbe Paige (Rose McGowan), aki a lányok félig boszorkány-félig fényőr féltestvére, teleportálási képességgel. Innentől nyilván változott a dinamika is a testvérek között, Piper lett a legidősebb, akinek gondoskodnia kellett a húgairól, Phoebe többé nem lehetett az a szeleburdi kistestvér, aki korábban, mert ezt a szerepet, az erejével és az egész helyzettel még csak ismerkedő Paige vette át.

A sorozat rajongóit természetesen megosztotta Paige, és általában vagy nagyon szerette valaki, vagy nagyon nem. Nekem máig ha eszembe jutnak a boszik, akkor mindig az eredeti hármas képe tűnik fel a fejemben, annak ellenére, hogy Paige több évadon át szerepelt a sorozatban, mint Prue.

Ez volt az az időszak is, amikor a heti ügyek egyre jobban háttérbe szorultak és nagyobb teret nyertek az átívelős szálak. Akár egy fél vagy egész évadon keresztül is elhúztak egy-egy szálat, ami olykor jól sült el (lásd Zankou-t a 7. évadból), máskor kevésbé (lásd a Wyatt-Chris szálat az 5-6. évad folyamán). Szintén ezekben az évadokban voltak jellemzőek a dupla részes évadzárók vagy évadkezdések, melyek igazi event-ként működtek, amikor a lányok hol amazonként, hol sellőként, hol képregényes szuperhősként küzdöttek.

Muszáj kiemelnem külön a 7. évadot, ami számomra az igazi lezárása a sorozatnak. Bár a Charmed előszeretettel licitált rá folyamatosan a leggonoszabb és legerősebb démonra, az utolsó előtti évadban úgy tűnt, hogy végre tényleg méltó ellenfélre találtak a lányok, és a történetet szépen végig is vitték.

Biztos vagyok benne, hogy aki megnézi az évadzárót és nem tudja, hogy van még egy évad a sorozatból, azt hiszi, hogy a sorozatfinálét látja és valószínűleg elégedett is lenne (bár ez már nyilván személyes ízlés kérdése). Ez nem véletlen. Az anno csatorna szinten rekordnézettséggel nyitó sorozat, eddigre már közel sem hozott ilyen remek számokat, így a készítők az S7 fináléjakor még nem tudták biztosra, hogy visszatérnek-e a következő szezonra, így olyan részt írtak, ami sorozatzáróként is működött.

Végül megkapták a plusz egy évadra szóló berendelést a készítők, de csökkentett költségvetéssel, ami komolyan rányomta a bélyegét a záró részekre. A 7. évad befejezettsége miatt, számomra a nyolcadik mindig is egy különálló, csak olyan féllábbal a sorozathoz kapcsolódó évadként maradt meg.

Bár kaptunk egy új tanonc boszit, Billie-t (Kaley Cuoco alakításában, aki többek között itt töltötte el a 8 Simple Rules és a The Bing Bang Theory közti rövid időszakot), korábbi állandó szereplők, mint Leo vagy Daryl, csak a részek töredékében bukkantak fel, amit hitelesen nem is nagyon tudtak eladni az írók számunkra. Bár az évad távolról sem, de maga a sorozatzáró rész valóban varázslatos lett, kicsit talán giccses, de hatásos, főleg a rajongóknak.

Mindent egybevéve én most is nyugodt szívvel ajánlom bepróbálásra a sorozatot mindazoknak, akik szeretik a természetfeletti sztorikat, de az emberi történetek sem vetik meg. Könnyed szórakoztató kikapcsolódás, a minőségibb fajtából. 

Kommentekben jöhetnek az epizód ajánlások, vagy elmélkedések a sorozat időtállóságáról, kíváncsi vagyok, hogy aki kevésbé elfogult, mint én, mennyire tartja nézhetőnek mai szemmel a Bűbájosok történetét.

23 hozzászólás Ne habozz!

mark - 2018. 10. 14. 16:11

Régen imádtam, pár éve megnéztem egy-két részt a tévében, de érthető módon már kissé gagyinak (talán nem ez a jó szó rá) hatott, bár nem volt vészes, futnak ma is sokkal vérszegényebb sorozatok. Mondhatni, végig egyenletes volt a színvonala, úgy rémlik, csak az utolsó, Kaley Cuoco nevével is fémjelzett évad volt gyengébb, illetve nekem Pru sosem volt szimpatikus, így a korábbi évadok csak “elmentek”.(Amúgy durva, hogy milyen régen volt már ez a bizonyos utolsó évad, pedig Cuoco még most is csak alig múlt 30.) A Charmedhoz fűződik az első elspoilerezésem is, máig emlékszem, hogy anno a TV Kéthetesben megírták a 4. évad 1. részében, hogy mi történt Pruval, pedig akkor még a 3. évad utolsó részét nem adták le magyarul. Örök nosztalgikus élmény marad nekem a Bűbájos boszorkák, aminek bizonyos pillanataira biztos sokáig fogok még emlékezni.

abba - 2018. 10. 14. 16:12

Nahát, köszi az írást, nem számítottam Charmed-os cikkekre 2018-ban :)
Hatalmas rajongó voltam, amihez az is hozzátartozik, hogy gyerekként szerettem meg a boszorkákat. Még ma is szeretettel gondolok vissza a sorozatra, nem tartom kiemelkedő művészeti alkotásnak (valljuk be, sokszor bugyuta), de mégis megvan benne az a kedves hangulat, az a kapocs a karakterek között, ami miatt ma is simán nézős a Charmed.
Senki sem az adott heti démon miatt ül le nosztalgiázni szerintem, hanem a lányok miatt, vagy hogy sírjon egyet az aktuális Leo-Piper drámán.
Szívesen újranézném HD-ban.

U.i.: És tényleg, Kaley Cuoco annak idején boszi volt. Jaj de furcsa erre visszagondolni (meg arra, hogy volt munkája a TBBT előtt is).

emese - 2018. 10. 14. 16:46

Nekem mostanság olyan vegyük elő a régi kedvenceket-feelingem van. Néha Gilmore Girlst nézek… és nagyokat derülök a régi divaton is. Nomeg realizálom, hogy bizony én ekkortájt voltam gimis-egyetemista…. uhhh de elszálltak az évek. köszi az írást, szerintem benevezek pár részre a napokban, mert szerettem. Bár épp az egyetem miatt nem követtem hűségesen végig, csak el-elkaptam a tv-ben.

Necridus - 2018. 10. 14. 16:47

basszus idősebb a sorozat, mint én, igaz, hogy csak pár nappal (tegnap lettem 20), de abszolút nem emlékeztem, hogy ilyen idős már. Azt gondoltam ,valahol a 2000-s évek közepén kezdődött.
Egyébként nekem a boszik mindig az a sorozat volt, amit a mama nézett, amikor átmentem hozzá, s sosem értettem, mit néz. Egyszer ültem le mellé, megnéztem, miért szereti annyira. Hát egyből magával ragadott. Attól kezdve közös program volt a nagyival, hogy délutánonként együtt néztük a boszikat :) Sajnos az egészet sosem láttam, egyszer sem kezdtem el az elejétől és kicsiként csak a látványra mentem, úgyhogy a sztori se maradt meg annyira, de majd egyszer, ha lesz idő, mindenképp elkezdem! :)

speranza - 2018. 10. 14. 16:48

Ahogyan előttem is írták már, kicsit butuska sorozat volt ez a kezdetektől, mégis ottragadtam a képernyő előtt én is, pedig messze voltam már a tini korszaktól. Ebben volt némi szerepe Julian McMahonnak, akit a Kés/alattból ismertem. :) De ezen kívül volt egy kellemes, családias a hangulata, meg persze vicces is volt, amit szintén bírtam. Ma már aligha nézném újra végig, de jó volt kicsit nosztalgiázni az olvasás közben. :)

Kitana - 2018. 10. 14. 17:05

Gyerekkorom egyik nagy kedvence volt (a Buffy mellett). Emlékszem, hogy vártam suli után minden délután az új részt, ha pedig nem voltam otthon, felvették nekem videóra :D

Én egyértelműen az első három évad hangulatát szerettem legjobban, de a későbbi évadokban is akadtak azért jó részek. Prue, Piper, Phoebe és Paige mind a négyen nagyon szerethető karakterek voltak, szívesen gondolok vissza rájuk.

Flanker - 2018. 10. 14. 17:36

Még az alapvetően Whealer Dealerst, Csillagkapot, és szerializált nyomozósokat tévében néző nevelőapukám, aki lassan 69 éves lesz, is nagy örömmel nézi a kalandjaikat amikor elcsíp egy ismétlést

vbalazs91 - 2018. 10. 14. 17:52

Klasszikussá vált sorozat? Hát nem tudom, szerintem attól messze van. Nem mondom, hogy éjjel-nappal néztem, sőt, de az a 10-20 rész, amit anno a tévében láttam, bőven elég volt belőle.

Nővérem nézte leginkább, ő szerette, de szerintem klasszikusnak ő sem tartaná, és másról sem tudom ezt elképzelni a közvetlen környezetemben.

Kicsidelfin - 2018. 10. 14. 17:55

Úgy 1 éve néztem újra, picit csalódás volt.

Az időutazós, másik dimenziós részek különösen tetszettek.
Darryl volt az első kedvenc mellékszereplőm.
És ugye a rosszfiúk… Cole, Zankou.
Prue sosem volt szimpatikus, én nem bántam hogy meghalt. Kezdett amúgy is irreális lenni hogy mindig mindent megúsznak.

Az utolsó évadok az FBI-al és a másik felső erővel (nem jut eszembe a nevük, akik elhozták Utópiát) már nem annyira tetszett. Chris viszont jó volt és a lezárást is megkönnyeztem.
Szép emlék, tuti megmutatom majd a gyerekeimnek ha kérdezik hogy miket néztünk a “mi időnkben” :-)

Bob - 2018. 10. 14. 18:38

Régi szép idők mikor még Rose Mcgowan jó csak volt, mást nem tudok erről a sorozatról :)

jessm - 2018. 10. 14. 18:44

Ezt imádta mindenki anno,Buffynál is nagyobb kewdvenc volt. Szerinem most vannak vállalható évadok.

Az első három évad , abból szempontból, hogy fő szál is haladt előre és heti ügyek is jók voltak, emellett a lányok is fejlődtek az erejükkel, plusz a mitológia is épült szép lassan. Szóval ilyen szempontból egyben volt. A késöbbi évadok már gyengébbek voltak .

Meg kell mondjam én Pruet jobban kedveltem, és szeretem is elfelejteni , hogy Paige létezett( nagyon nogyon nem volt szimpatikus). Shannen nekem kedvenc volt, a Beverly Hillst sem néztem miután kiszállt. Ha nem szeretem volna Phoebet és Alyssat , akkor biztos ezt is abbahagytam volna.

Évad szerinti bontás:

1. évad – Na ez már tényleg gaggyi visszanézve, de 1×13 “From Fear to Eternity” még mindig megállja a helyét

2 . évadez már mai szemmel is megállja a helyét, és rengeteg erős rész van . Ajánlanám : 2 “Morality Bites, 5 “She’s a Man, Baby, a Man!”, 12 “Awakened”, 13 “Pardon My Past”

3. évad abszolut kedvenc évad, itt ért minden össze az elmúlt két évből. ÉS olyan bónusz is van bemne mint Julian McMahon , akire kifejezetten jó ránézni. Na és persze Cole és Phoebe szerelme Epic volt, nem tudom , hogy szinész akart kiszállni vagy mi történt , de ahogy vége lett a kapcsolatnak ,az lerombolt mindent amit a 3. évadban felépítettek.
Részek: “Primrose Empath”, “Sleuthing with the Enemy”, The Good, the Bad and the Cursed”, Death Takes a Halliwell”, Sin Francisco”

4.- 5. évad számomra totál unalom Paige rühelltem , Piper terhessége sem érdekelt, meg Wyatt sem. ami meg Phoebe és Cole kapcsolatába zajlott az is elég csalódás keltő volt.Szóval 3. évad után visszafejlődés volt és Shannen is nagy űrt hagyott maga után. Részek: 4×08 “Black as Cole”, 5×19 “Sense and Sense Ability”, 5×22 “Oh My Goddess”

6. évad Számomra abszolut kedvenc a 3. évaddal egyetmben. Nekem az egész Chris történet bejött és mit ne mondjak Drew Fuller is kellemes a szemnek XD. Amugy szerintem ez az évad elég vicces lett, a többiben is van huomr, de az évad többit felülmúlja ebben a tekintetben. Plusz itt szeretem Paige Phoebe és Piper szálát és érdekelt is.
részek: “The Power of Three Blondes”, “Chris-Crossed”, “Witchstock”, “I Dream of Phoebe”, Hyde School Reunion”, “Spin City”, “It’s a Bad, Bad, Bad, Bad World”

7. évad nagyon rossz volt az egész évadot elfelejtettem úgy ahogy van , az egyetlen említésre méltó rész az “There’s Something About Leo” , talán még “Cheaper by the Coven” egész jó.

8. évad Nem mondom hogy tökéletes záró évad volt,de korrekt évad volt. Jó volt a főszál , érdekes ellenség. Paige is elviselhető volt, Phoebe is normális szálat kapott a végére, és Piper is elviselhető volt. Leo akit sose szeretem egyáltalán nem hiányzott. Mondjuk az utolső részek egyértelműen erősebbek voltak. szóval itt ajánlanám: “Kill Billie Vol. 2″,”Forever Charmed”

jessm - 2018. 10. 14. 19:08

Ja azt elfelejtettem , hogy bár hatalamas kedvenc volt , azért egy kicsit eljárt felette az idő.
De tény, hogy fiatal felnőttekről szóló dráma sorozatok és boszorkáynos sorozatok között még mindig korrekt ül megállja a helyét. És könnyed szórakozatást nyújt a kipróbálóknak, különösen 3. és 6. évad

Aszusz - 2018. 10. 14. 19:48

Ide is beírom…

Ez volt az első sorozat, amelynek szerintem minden részét láttam, s ha jól emlékszem, itt futottam bele először az “évad” jelentésébe.
Arra is emlékszem, hogy többek között azért szerettem annyira a sorozatot, mert volt benne egy stabil párkapcsolat, amely gyakorlatilag kitartott a 8 évadon át, és nem voltak erőltetett drámázások benne. Nem kerülgették egymást túl sokáig az elején, és miután összejöttek, akkor sem laposodtak el. Nem sok ilyen sorozatot láttam akkoriban…

Szóval nekem Leo és Piper kapcsolatának alakulása tetszett a legjobban. Prue kiszállását nagyon sajnáltam, és Paige sem volt szimpatikus elsőre, de hamar megszoktam. Cole-t sosem bírtam, nekem a 3-4-5. évad pont az ő jelenléte miatt nem tetszett annyira. Christ is nagyon bírtam, nekem tetszett a 6. évad, legalábbis volt benne sok jó rész is. A 8. évad valóban nem volt annyira jó, de elment, és a lezárással sok rajongó elégedett lehetett. Én az voltam.

reelc - 2018. 10. 14. 19:49

Köszönöm az írást, nagyon régen rendszeresen néztem a tv-ben!
Ha jól emlékszem úgy az 5-ik évadig nagy kedvencem volt, de a boszik miatt megnéztem a 6-7-8-ik évadot is. A 8-ik nagyon nem tetszett, már nem is bántam, hogy vége lett.

Boszi - 2018. 10. 14. 21:14

Én személy szerint úgy érzem ez a sorozat örök. Nincs korhatár. Már lassan 50éves vagyok de amint van időm mindíg meg nézem. Első perctől kezdve ahogy egyszer bele lestem a sorozat egyik epizódjába, türelmetlenül lestem az órát és a napot hogy mikor jön a következő rész. Akkor még hetente egy rész volt.

Írisz - 2018. 10. 14. 21:34

Nagyon köszönöm ezt az írást, nagyon jó volt olvasni! Teljesen elkapott a nosztalgia, számomra is ez az első sorozat, amelynek minden részét láttam. Emlékszem a szobám falát a Bravo újságból kitépett óriás Bűbájos Boszorkák poszterek díszítették :) Még csak 10 éves voltam, amikor Magyarországon kezdték vetíteni a sorozatot, de mivel akkorra már benne voltam a Harry Potter imádatban, ezért különösen érdekelt ez is a boszorkányok és varászlás miatt. Egyébként az én kedvencem is Prue volt, nagyon megsirattam a halálát. Végül persze kénytelen voltam elfogadni, hogy most már Paige van, aki nekem sem volt szimpatikus az elején.

Egyszer-kétszer elkaptam pár ismétlést a tv-ben, s mostani szemmel kicsit túlságosan is egyszerűnek és gagyinak tűnik számomra a mostani sorozataimhoz képest. A nosztalgia faktor és a régi szép emlékek miatt, azonban bármikor újra tudnám nézni :)

Nickey - 2018. 10. 14. 23:55

Én pont most maratonozok vele, 6. évadnál járok. Szerintem simán megállja a helyét, jó sztori, jó szereplők és színészek, és nem viszi el az egészet a technika. Ilyenek már nem nagyon vannak.
Én is azok közé tartozom akik Paige-t jobban szerették, mert őszintén a színésznővel fennálló problémák sztem érezhetők voltak a vásznon keresztül is Prue-nál. Sokkal viccesebb lett a sorozat, így hogy nem volt benne egy mártír, aki mindig megmondja mit lehet és mit nem.
Az úccsó évad tényleg ilyen is olyan is, de az utolsó rész miatt megérte. Az nagyon szórakoztató a nagyival meg Chris-sel, Wyatt-tel, stb. Méltó lezárása egy szuper sorozatnak, amit bármikor nézek a mai napig.

-T - 2018. 10. 15. 07:43

Imádtam és imádom még mindig!! Amikor először láttam a tévében, azonnal beszippantott.
Ez volt az első sorozat, amit végignéztem és még ma is tudom élvezni. Olyannyira, hogy a 3. évadot nemrég daráltam le, tegnap pedig elkezdtem a 4-et.

Emlékszem, az első évadot este adták 8-9 körül és a szüleim sosem akarták engedni, hogy nézzem, mert akkor még általános iskolás voltam… :D

Bár az első 3 évad számomra is emlékezetesebb volt(főleg Shannen Doherty miatt), nekem a többivel sem volt különösebb bajom. Rose Mcgowan-t is megkedveltem az idő előrehaladtával, de Prue mindig is hiányzott.
Még mindig emlékszem, hogy mennyire kiakadtam, amikor a 4. évad 1. részében kiderült, hogy meghalt :(

De, hogy 1 kis negatívumot is említsek, ami gyerekként még nem zavart, most viszont már igen…az a logikátlanság az írók részéről. Mintha néha náluk is jártak volna a Takarítók…
Például, amikor Phoebe a 3. évad 21. részében ír egy bejegyzést Cole-ról az Árnyak könyvébe, de az a 4. évadban az már nincs ott.
Vagy, a másik, amin nagyon kiakadtam…amikor a 8. évadban Paige megkérdezi a testvéreit, hogy hogyan ölték meg a Forrást legutóbb…holott azt már vele ölték meg…

Szó mi szó, a logikai bukfencek ellenére is örök kedvenc marad számomra!

Margo - 2018. 10. 15. 08:49

Érdekes, nekem a 6. évad az abszolút kedvencem (Drew Fuller-nek van/volt némi szerepe benne :) ). Annyira, hogy azt minimum 3x megnéztem, a többiből legfeljebb 1-1 mozzanatot tudok felidézni. De ott nagyon bejött a Chris-t körüllengő titokzatosság (most kavarja vagy nem kavarja?) és a Chris/Leo viszony is érdekes volt (annak ellenére, hogy Leo-t/Krause-t végig rühelltem). A vége pedig… ahányszor megnézem, annyiszor csak a “Rohadj meg Gideon!” jut eszembe. Gildart Jackson viszont nagyot játszott az évadban :)
Drew Fuller miatt még az Army Wives-ból is megnéztem pár részt, pedig ha van téma, ami nem érdekel, az a hadsereg. Mielőtt megláttam Matt Bomer-t, ő volt a “hapsi” :)

Szőke - 2018. 10. 15. 08:55

Imádom őket! Nekem is van 2 nővérem! :) Nem rég néztem bele néha elkap 1-1 részt megnézek. Én nem szerettem Pruet. Tényleg az az igazi mártír volt. Mindig minden vele történt. A kedvencem Piper volt nagyon bírtam a humorát. :)
Az összes részét láttam nincs olyan amit csak 1x. Szerintem 10 év után is megnézném. :)

Claire8310 - 2018. 10. 15. 10:23

Én úgy rémlik a 7. évadig néztem 8.-ból már kicsekkoltam (az uccsó részt azért láttam) de az már nem jött be vagy csak felnőttem közben én is. Charmed nagyon menő volt akkor, az osztályban többen néztük, és minden rész kibeszéltünk másnap, mindenkinek meg voltak a nagy szerelme, Andy, Leo, Cole :D Nekem is a kedvencem talán a 6. évad volt a Cris szál az egyik legjobb dolog volt a sorozatban. Bár én imádtam ezt a Piper-Leo állandóan tragikusban fulladt kapcsolatát is. Prue kiírása annyira nem ütött meg, pedig bírtam a karakter. Az egész úgy egy korszakos élmény volt akkor, most nem tudom újra tudnám-e nézni. (valahogy így vagyok a Herkules-Xena kombóval is) De egyszer azért szívesen bepróbálnám, ha lenne rá idő a többi sori mellett.
Julian McMahont meg persze a Nip/tuck-ba is követtük, ami erős váltás volt a Boszik után. :D
Plusz a zenék! Néha egész jó dalok voltak benne, pl. a már a főcím is a How Soon is now egyik kedvenc lett, de a The Cranberriest is onnan ismertem meg.
Szóval összességében nagy hatással volt, vannak részek amikre tisztán emlékszem, bár a címük az már nincs meg, de a gagyik mellett persze nem kevés nagyon ötletes dolog is volt benne.

Andrew - 2018. 10. 18. 18:50

Egyébként az eredeti szériában, az csak nekem nem lett megmagyarázva, hogy a 4.évad elején Phoebe, hogy került vissza az alvilágból? Elvileg úgy volt ha jól emlékszem, hogy azert cserébe mert a démonok visszatekerték az időt, Phoebenek lent kell maradnia. A 4×01 ben meg lazan besétál a padlásra és nem kaptunk választ.

-T - 2018. 10. 25. 22:10

Andrew: Cole mentette meg. A Forrás a 4. évad 1. vagy 2. részében mondta.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz