login |

Blindspot: kezdett a 4. évad

2018. 10. 15. 14:50 - Írta: Necridus

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly elég hullámzó volt a Blindspot, de a végére szerencsére összekapta magát, s meggyőzött, hogy maradjak. Egyelőre nem is bántam meg a folytatást, mert egy olyan szezonnyitót kaptunk, amiben folyamatosan pörögtek az események, s egy másodpercre se hagytak unatkozni.

Hogy miről is van szó, azt a tovább mögött spoileresen leírom.

Rögtön egy küldetéssel indított a sorozat, ami elvitte Japánba a csapatunkat, aminek már valóban szerves része Rich Dotcom (Ennis Esmer immáron állandó szereplő), olyannyira, hogy ő volt a küldetés kulcsfigurája. Természetesen félresikerült ez-az, de ezért cserébe kaptunk egy újításnak számító, elég látványos kardos jelenetet a tetőn Jane-nel és néhány japán harcossal, majd a vendégszereplő Rila Fukishima-val, aki úgy tűnik, az Arrow óta nem tudta letenni katanáját.

Okay, that is in my top five sexiest all-time rooftop sword fights.

Az egész arra ment ki, hogy megszerezzék Roman egyik tárolóját, amiből 12 van összesen, és már 4-et megtaláltak. Minden tárolón újabb és újabb infók vannak a betegséggel kapcsolatban, ami Jane-t lassan a halálba taszítja. A lányon meg is jelentek az első jelek: erős fejfájás és hallucinációk. Az emlékezetkiesés is köztük van, de ezt csak csapattársai hiszik, valójában Remi semmire nem emlékszik, amit Jane-ként élt át. De igyekszik bepótolni őket, ezért is tanulgatta, mit mondott az esküvői videóján Wellernek, ami után majdnem le is bukott.

Utóbbinak hála vendégszerepelt Luke Mitchell (éljen!), vagyis Roman, aki arra ösztönzi testvérét, hogy álljon bosszút az FBI-on, hiszen Jane, aki ismét Remi (az másnak is feltűnt, hogy 4 év telt már el a pilot óta, de Remi csak 2 évet mondott?) az FBI-os társait okolja, amiért Sheppard börtönben van, a többi Sandstorm-tag, köztük Roman és Oscar, pedig mind halott már. Gyűlöli őket, legfőkébb Wellert, de egy szót sem szól, 3 hónapja játssza, hogy ő Jane, s mindenkit ugyanúgy szeret, mint eddig.

Érdekes felállás ez a csapaton belül lévő főellenség, láttuk már párszor, de az ellenség szempontjából igen ritkán, így kellően szórakoztatóra sikeredett. Meg is próbálta felvenni egykori Sandstormos társával a kapcsolatot, akit meggyőzött, hogy ő valóban Remi, és nem Jane, de egy autós üldözésben életét vesztette, így a Sandstorm felélesztése kudarcba fulladt. Számunkra azonban megérte, hiszen kiderült, mi is a célja Reminek: kiszabadítani Sheppard-öt.

Mi is történt a többiekkel?

Ja igen, Weller lábadozik, végül semmi baja nem lett (erre azért számítani lehetett), egyszerűen csak sántít. Vágyik arra, hogy visszatérhessen a terepre, s ezért feszegeti határait. Patterson ugyanolyan jó karakter, mint eddig, egyelőre nem változott semmit, csupán megkapta maga mellé Rich-et, mint jobbkezét. Reade-et sem mozgatták különösebben, ő is ugyanaz maradt, ugyanaz a Zapata-ért epedező FBI ügynök, aki korábban.

Viszont az említett Tasha igen érdekes szálat kapott. Crawford halálával még nem ért véget a vállalatának rejtélye, amit egy pillanatra úgy hihettünk, hogy Blake fog átvenni, de elég hamar megmérgezték, s egy erőskezű, a céljáért bármit megtevő nő vette át a vállalatot.

Zapata a nő jobbkeze lett, s megígérte, habozás nélkül megöli a volt társait, ha arra kerülne sor. Először azt mondtam, hogy “pff, na persze”, de aztán rájöttem, hogy az a Zapata, akit mi ismerünk, eddig sem merészkedett volna el. Így az elsőre abszolút kiszámítható szál mostanra már érdekfeszítő, s kíváncsian várom, mit hoznak ki belőle.

Az évadnyitó ezért számomra 7/10. Lekötött, a cliffeket szépen elkezdte feloldani, s nagyjából megtudtuk, miről is fog szólni az idei évad. Egyelőre tetszik, hogy Zapata és Remi is ellenség, de remélem, nem követik el azt a hibát, amit tavaly is, és nem vezetik az évad nagy részén keresztül a történetet két egymástól totál független szálon. Meg azért még reménykedem, hogy Roman marad, ameddig lehetséges, mert Luke Mitchell hatalmasat dobott a Blindspot színvonalán, s szükség van rá.

UI.: ha valaki megnézi a következő rész előzetesét, akkor azért az is eléggé ígéretes!

4 hozzászólás Ne habozz!

steelwolf88 - 2018. 10. 15. 15:19

*4.

Joco1114 - 2018. 10. 15. 15:25

Jaja, 4. évad! :)

Kíváncsi vagyok a felütésre, az előző évad nekem kaszagyanús volt. Aztán mégse.

Rebeka - 2019. 03. 27. 11:50

Mikor lesz magyar nyelven nezheto?vagy mikor kerul a tv vaszonra?

winnie - 2019. 03. 27. 12:56

még nem tudni. ha kiderül, fel fogjuk vezetni a premiernaptárba a dátumot: http://www.sorozatjunkie.hu/2019/01/22/2019-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz