login |

Pilot-mustra: Charmed – 1×01

2018. 10. 15. 18:40 - Írta: winnie

35 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

Are you seriously being serious?

A pont 20 évvel ezelőtt indult eredeti Charmed-ot ismertem, de szerintem csak az 5-6-7. évadokból láttam kábé 10-10 részt, szóval nem sok minden köt a sorozathoz, nem fogok összehasonlítani vagy rajongói vénát belevinni a posztba.

Az új sorozat középpontjában is három lánytestvér áll, akiket rádöbbentik arra, hogy különleges képességekkel rendelkeznek, mivel boszorkányok, s ezért közös döntést kell hozniuk, hogy vállalják-e azt, hogy minden vasárnap hetidémonokat gyilkoljanak főműsoridőben a CW-n.

CHARMED – 1×01 – 2,5/10

A történeten (vagyis a sorozat motorján) nincs mit kifejteni. Két tesó anyuval él, anyu meghal, feltűnik egy harmadik tesó, jön egy démon, megölik a démont. És persze közben megtörténik a lényeg, ahogy hőseink felfedezik, hogy képességekkel rendelkeznek, ki telekinézissel, ki időmegállítással, ki pedig gondolatolvasással – ez volt a pilot egyetlen olyan aspektusa, amire tényleg szántak annyi időt, hogy ne csak lógjon a levegőben.

Ugyanis nem tudom, hogy milyen volt az eredeti sorozat kezdése, de ez a pilot valami elviselhetetlenül rohanós volt. És nyilván a tempó sokszor üdvözlendő, de a történet a 20 éves alapanyagnak és rengeteg klónnak köszönhetően egy másodpercig nem volt sem eredeti, sem érdekes, a “bumm a közepébe”, “legyünk túl a kötelező körökön” kezdés pedig minden érzelmi kötődés, vagy dráma átérzésének lehetőségét elvette.

Seriously, no interest in changing the course of humanity?

Nyilván kezelhetjük az egészet úgyis, hogy az alapfelállást mindenki ismeri, és ahhoz kaptunk némi előszót, a sztori szerkezete pedig felfogható klasszikusnak, a gyökerekhez visszanyúlónak, de ebbe a 40 percbe még mitológiát sem nagyon sikerült beleerőltetni, sem a Book of Shadows, sem pedig a démon kapcsán, az egészen csak átrohantak, mintha egy bevásárló lista tételeit pipálták volna ki.

Nem mintha sokat lehetett volna várni a démon terén, de az, ahogy az első támadást kezelték az erdőben (ami külön WTF, erőltetett szál volt), az remekül mutatta, hogy mennyire nem volt semmi kifejtésre idő, a szálba belevitt látszólagos rejtély megoldása pedig nem okozhatott sok meglepetést. Ez az a szint, amikor szerintem felesleges meglepetés okozására utazni, inkább egy jobban megalapozott, csavar nélküli mellékszálat kéne írni.

Nem mondom, hogy csalódás volt a kezdés, hiszen nem voltak különösebb elvárásaim, de azért valami megkapóbbra számítottam volna. Ha nem is izgalomra, akkor a testvéri kapocs kiemelésére, vagy mondjuk némi bájra, de a karakterek egyikre sem adtak lehetőséget, köszönhetően annak, hogy a harmadik tesó még friss jövevény, az egyikük pedig dühös jogvédő aktivista. Ettől még ő legalább mulatságos volt helyenként, ahogy némiképp túltolták vele az eszméit, ez a megközelítés bejött.

Hazudnék, ha nem ismerném el, hogy akadt egy-két szórakoztató jelenet (például a lekötözött) eligazítás, ahol megcsillantak bizonyos lehetőségek, illetve afféle ironikus megközelítési mód, de ezeket elég hamar feledtették a túlpörgetett és túljátszottak. Csak abban bízok, hogy a következő részben már nem kell alapozni, lesz idő kibontani egy sztorit, és talán a sorozat hangjára is rálelnek. Mert ez eddig édeskevés.

35 hozzászólás Ne habozz!

Szaby59 - 2018. 10. 15. 20:31

Az a figura eléggé hasonlít a Night Kingre a GOT-ból… :D

Én nem vártam sokat, valahol sejtettem, hogy gyenge lesz :(

Great - 2018. 10. 15. 21:01

Nekem bejött, én vártam, bár tudtam, hogy egy az egyben koppintják majd a régit. Pozitívum, hogy az eredetivel szemben, most egyik karakter sem idegesít, ott anno nekem Phoebe kibírhatatlan volt, majd Piper vette át ezt a szerepet, remélem itt azért nem lépik meg. Emellett jó, hogy rögtön bedobták az átívelést, bár kérdés hogy folytatják-e rögtön jövőhéten, mondjuk akkor mi marad az éves végére vagy hagyják az egészet, de akkor meg semmi értelme nem volt

jessm - 2018. 10. 15. 21:03

Nekem is GOT jutott eszembe LOL

Az esélyt megkapta, de bűn rossz volt. Az eredeti alkotás sem valami egetrengető bármennyire szerettem, de az díjnyertes alkotás tűnik emellett.
Ebből csak az maradt meg , hogy ezeke csajok nagyon gyülölik férfiakat.

winnie - 2018. 10. 15. 21:04

great: nem koppintják, csak arra építik az első részt, és átvesznek később is motívumokat, de nyilván a sztroik mãr sajátok.

winnie - 2018. 10. 15. 21:05

jessm: nem hiszem, hogy ez bármelyikükre is igaz lenne. meg miért is tennék, hiszen jönnek a romantikus szálak, lesznek háromszögek.

Shannen - 2018. 10. 15. 21:07

Meglepő módon pozitívan csalódtam. Mármint ha azt annak lehet nevezni, hogy kb arra számítottam, hogy 5 perc után kinyomom, de ehelyett végig néztem, sőt valószínűleg még a második részt is megnézem, puszta kíváncsiságból.

Alapvetően az nem történt meg, mint amire számítottam, vagyis, hogy kb. lemásolják az eredeti pilot-ját, sőt elég komoly változtatások voltak ahhoz képest. Mondjuk ezek közül nem mindegyik jött be, de ez már egyéni ízlés kérdése.

Tényleg túl pörgős volt az epizód, nem volt idő szinte semmire, de azért a lekötözés jelenetnél többször elmosolyodtam.

Nyilván meglepő dolgokat nem nagyon tudtak húzni és valahogy úgy tűnt, hogy nem is akarnak.

A lányok egymás közti kémiája jó is lehet idővel, de borzasztóan túl van játszva az összes szereplő. És talán ez a legnagyobb különbség az eredeti sorozat és e között. Ez eléggé megnehezíti, hogy meg lehessen kedvelni a karaktereket és ezáltal a sorozatot.

Megnézem a 2.részt, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen irányba akarnak haladni, de aztán kasza lesz részemről biztosan. Az kicsit új alapokra helyezett sztoriban volt potenciál, de a megvalósítás nagyon gyenge.

jessm - 2018. 10. 15. 21:28

winnie: Nem volt kimondva konkrétan és nem is lesz mert szerelmi szál kell soroaztba, csak sugalmazták azokkal dolgokkal amit mondtak, ahogy mondták, és ahogy viselkedtek. Ha nem hiszed nézdd meg újra részt.

winnie - 2018. 10. 15. 21:29

jessm: láttam a részt, de egyrészt ismerjük a cw-t, elég wtf feltételezés, hogy nem így lenne, másrészt minden reggel írok casting híreket, így tudom, hogy kik milyen szerepre érkeznek, harmadrészt egy ex és egy (jövőbeli) pasi már így is szerepelt, negyedrészt az egyiket konkrétan egyedülálló apa nevelte fel, és egyetemre járatta, ötödrészt miért utálna egy fiatal egy teljes nemet?:)) ha valakit is utál, akkor egyes embereket, ld. a mentort, a whitelightert, és ezt konkrétan ki is mondta.

elfogadom, hogy félreértetted, én próbálok tényekből kiindulni, nem vélt vagy valós sugalmazásokból.

a következő részben lesznek kevésbé félreérthető szálak.

TheGreatPhoebeONE - 2018. 10. 15. 21:30

Hm…Ez egész jó. De még pár dolog kell, hogy felérjen az eredetihez.
Pl. hiányoltam, hogy:
1. senki sem hisztizett, hogy nem ér rá shoppingolni, mert támadnak a démonok
2. senki sem rendezett jelenetet, mert valaki megpróbált embereket menteni
3. nem fújtak le egy démonvadászatot sem randik miatt
4. hiányoltam a Phoebe klasszikussá váló “most nem érek rá megmenteni a világot, mert munkába kell mennem” monológot v. ennek egy variációját. Ez megunhatatlan. Biztos a készítők is tudták anno ezt, ezért írták bele minden egyes részbe.

Pozitívum, hogy már aggódtak a legelején attól, hogy elvesztik a normális életüket, remélem a sztori eljut addig a pontig, mint az eredeti, ahol hagytak embereket meghalni egy babazsúr miatt és megpróbálták áthárítani a felelősséget egy tiniboszorkányra.

Még van hova fejlődnie. De egy csipetnyi kettős mércés szexizmussal ez is egy élmény lesz.

FP Jones - 2018. 10. 15. 21:41

ez nálam egy 6ost simán megüt, nekem nosztalgikus is volt stb.. de semmiképp sem nézhetetlen és gyenge.

winnie - 2018. 10. 15. 23:25

FP Jones: de épp ezért lenne érdemes az olvasók kedvéért leírni, hogy miért (azon kívül, hogy nosztalgikus), én leírtam, hogy miért volt nagyon gyenge, és nyilván nem kell sok bekezdés, elég 1-2 mondat is, de az egy idetévedő számára szerintem nem meggyőző, hogy nem nézhetetlen és nem gyenge, főleg, ha nincs is semmi mellette, míg a fenti kritika nagyjából kifejti a dolgokat.

bármit, hogy miért érdemes nézni, stb. ld. fölötted is volt, aki kifejtette röviden.

Ash - 2018. 10. 16. 01:58

Végigszenvedtem, borzalmas élmény volt. Nagy fanja vagyok az eredeti szériának, de nyitott voltam a rebootra és úgy ültem le, hogy teljes mértékben megkapja az esélyt, még az imdb ratinget látva is azt mondtam: “áh ez ennyire nem lehet rossz”. Sajnos tévedtem. Spoileres véleményem:
Foglaljuk össze, kezdjük a pozitívumokkal: a középső testvér leszbikus, a legkisebb testvér még mindig nagyon dögös és a varázslatok latinul vannak mint a Witches of East Endben és ahogy az erdeti Charmedben is lennie kellett volna… ééés ennyi.
Ennyi jó dolgot tudok róla elmondani. A színészi játék borzalmas, a Barátok Köztben jobb ennél, halál komolyan mondom. Az első rész mindent megtesz azért, hogy rögtön az elején megutáld a főszereplőket. Negatív, hisztis picsaként mutatják be őket akik csak panaszkodni tudnak és elégedetlenek mindennel az életükben. 10 percenként be van vágva 1 ilyen suspense jelenet mint a horrorokban jumpscare előtt, ahol tudod, hogy jönni fog a jumpscare, de nem az jön hanem a jebait, hogy Józsika benéz a képbe, hogy: “minden rendben? :)” vagy hasonló. De tényleg, legalább 5 ilyen van csak az első részben és totálisan out of place mindegyik. Miközben néztem végig olyan érzésem volt mintha egy új, casual verzióját nyomnám egy régi, fasza hardcore gamenek. Érzed, hogy honnan származik és mire szeretne hajazni de annyira le van butítva az egész 8 éves Pistike szintjére, hogy a lényeg elveszik benne. A rendező pedig érezhetően teljesen inkompetens és egyszerűen fogalma sincs arról mit kéne ebből kihozni. Kegyetlen gáz jelenetek vannak benne, pl amikor a középső testvér megfagyasztotta az időt a kávézóban véletlenül mikor felfedezte az erejét, de meg sem mozdult mikor megtette. Pár perccel később mikor szándékosan használni akarta az erejét elkezdte Piper levegőbe kapos kézmozdulatát utánozni, hogy megtegye. Marha cheese volt tekintve, hogy nem is csinált semmi ilyesmit először, aztán mégis így akarta használni. Továbbá nagyon leépítették az egészet, amikor az egész Charmed szériát amit több éven át építettek, itt lenyomják a torkodon 5 perc alatt. Megjelenik Leo 2.0 aki kikötözi a lányokat és rájuk zudítja, hogy “ti vagytok a bűbájosok, a boszorkány családfátok sokadik generációja és a dolgotok, hogy megvédjétek a világot a gonosztól és démonokkal harcoljatok”. Totál kivették azt amivel a Charmed megalapozta a saját világát anno. A bizonytalanságot és azt, hogy maguk felfedezik az erejüket és eldöntik, hogy mit is kezdjenek vele. Aztán még egy pofont ad az elődnek amikor a szkeptikus tudós nagytestvér elektro mikroszkóppá moddolt okostelefonnal analizálja a démon kutya vérét és megállapítja mivel kell megölni. Így nincs is szükség arra, hogy fellapozzák az árnyékok könyvét, az alap széria egyik legikonusabb jelenetét ezzel ki is dobtuk a kukába mert nyilvánvalóan ez így sokkal menőbb…
Azt meg már meg sem említem, hogy az effektek nem érnek fel a 20 évvel ezelőtti charmed szintjére, annyira budget az egész.
Igazából ennyi. Tragikusan bóvli, ezzel a névvel fémjelezni egyenesen sértő. Érdektelen karakterek, ócska színészi játék, kritikán aluli rendezés. A történet tudná egyedül eladni, de azt már láttuk egyszer milliószorta jobb verzióban. 1/10.
Talán jobban el kellett volna vonatkoztatnom a régi sorozattól de ezt elég nehéz megtenni, ha egyszer az van ráírva, hogy Charmed. Nem érzem úgy, hogy unfair lettem volna tekintve, hogy értékeltem volna az eltéréseket / újításokat ha bármelyik is jó irányba történt volna. Sajnos nem éreztem így.

Hanadix - 2018. 10. 16. 10:11

Huhh, hát ez nagyon gyenge volt. Pedig én is megadtam neki az esélyt, nem írtam le előre az egészet, mint sokan, gondoltam ki lehet azért ebből hozni sok jó dolgot.
A főszereplők nagyon unszimpatikusak, nagyon nem tudok egyikhez sem kötődni, kimondottan idegesítenek. Az egész mindenféleség nagyon erőltetett. Az eredeti széria teljesen jól megalkotott 3 (4) szerethető, és erős női karaktert az ilyen beleerőltetett bullshitek nélkül is. És amúgy véleményeknek utánaolvasva, ez nagyon sokaknak szúrta a szemét, “too much man hating” stb.
Emellé bejön az, ami a cikkben is van, és le is írták páran, hogy annyira rohanós kapkodós az egész hogy hihetetlen. Olyan dolgokat, amiket részeken keresztül kellett volna kifejteni megoldottak 10 percekben. És annyira over the top az egész. Az egyik testvér 3 mp után már mondogatja hogy hú igen, ez a sorsunk, ezért vagyunk, boszorkányok vagyunk, stb, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. A másik testvér meg miután 3x átrepít dolgokat a szobán, meg lát egy faszit eltűnni megjelenni, elintézi az egészet azzal, hogy áh, biztos van rá magyarázat, és bumm, mintha mi sem történt volna a következő jelenetben sétálgatnak már.
Nem akartam volna, hogy koppintsa az eredetit, vagy felülmúlja, de annyira nem volt meg benne a charmed hangulat, atmoszféra. Olyan volt, mintha valami gagyi fan made projektet néztem volna.

winnie - 2018. 10. 16. 10:39

“ez nagyon sokaknak szúrta a szemét, “too much man hating” stb”

igen, ez manapság sajnos igen jellemző, sok témakör kapcsán vannak érzékenyebb nézők, akik minden apróságra (nagyságra) ugranak – miattuk is alakult ki ez a folytonos, óvatosan fogalmazás (ld. PC), hogy senki ne sérüljön be. illetve ld. az idézőjelesed vagy feljebb a komment, az efféle érzékenység még a totális túlreagálással is jár, gondolok itt arra, hogy bizonyos megnyilvánulásokat (amit például a pilotban egy konkrét ügy, egy konkrét ember gerjesztett) kivetítik mindenki és általánosan, holott ez totális abszurdum. itt például az egyik tesó egy jelenség ellen van maximum, meg persze szószólónak képzeli magát és prédikál, ahogy írtam fent, de ez nálam inkább humorosan csapódott le.

az egész már így is túl van beszélve, annyira lényegtelen, nyilván az írók érdekesnek látták, ha az egyik karaktert ilyennek teszik meg (aktuális a figura, nem lehet azt mondani, hogy ne a valóságra alapoznának:), de minden bizonnyal ő is bőven fog rétegeket kapni. az persze érthető valahol, hogy vannak, akik az efféle túltolását nem szívesen nézik, de itt szerintem szó sem volt erről. egy mellékszál volt és csak egy karakter kapcsán. de erre célzok, hogy mostanság valamiből elég egy csepp (bolha) és máris túl van tolva (elefánt).

Ash - 2018. 10. 16. 16:01

Nekem tetszett :)

Egyedüli negatívum ami nagyon zavart hogy nagyon megvolt vágva a rész. Az egyik percben még ott vannak egy másodperccel később meg már teljesen máshol járunk a történetben.

Azért érdekes hogy az emberek többségének a színészi játékkal volt gondja… Sokan elfelejtik szerintem hogy az eredeti sorozatban sem kaptak volna Oscart a színészek a pilot részben (sőt igazából egyikben sem)!

Serena22 - 2018. 10. 16. 20:09

Egyetértek Ash-el (az elsővel, aki szerint szörnyű). Én tényleg akartam esélyt adni ennek, mert imádtam az eredetit és gondoltam hátha valami olyan vibeot visszaad. Hát a Book of Shadowson meg a pink házon kívül semmi olyan nem volt. Szerintem szörnyű volt az írás párbeszédek terén, és ami rosszabb, hogy minden szereplő az agyamra megy, főleg Mel, aki Piper lenne és ő volt a kedvencem az eredetiben. De ha nem hasonlítom az og-hoz, akkor is idegesítene. Az effektek nevetségesek, Night Kinget elloptàk GoTból szépen, de a teleport effect is mi volt màr. Avval meg nem értek egyet, hogy az eredetiben rosszak voltak a színészek. Holly Marie Combs és Shannen Doherty legalábbis szerintem olyat lehoztak néha, hogy wow. 3×22, 4×02, amiben Piper fúria lesz, stb.
Én kaszàltam, de ezt úgyis a CW is fogja hamarosan szerintem. (Csinálhattak volna Chris/Wyatt/többi gyerekkel sorozatot inkább :( Vagy semmit, de ez…)

DarkEagle - 2018. 10. 16. 23:23

Őszintén meglep, hogy bárki is tud itt pozitívumot felhozni. Borzalmas, gázos, nagyon rossz. Az hagyján, hogy megerőszakolták az egész Charmed fandom agyát felejtsük el a régi sorozatot mert az ehhez képest Emmy díjat érdemelne. De egyszerűen az a legnagyobb probléma itt, hogy nincs egyetlen szereplő sem akit bírni lehetne. A nővérük ugye idősebb legalábbis asszem, ráadásul olyan bugyuta mondatok hagyják el a száját és nem csak neki hogy az ember sírva kaparja a falat. Sokat edződtem az évek alatt a CW sorozatokon de nem hiszem, hogy valaha láttam volna ennyire rosszul megírt CW sorozatot. Nyilván nem láttam minden sorozatot szóval ha lehet senki se essen nekem de amit láttam ez magasan viszi a prímet.

Tényleg nem tudok pozitívumot felhozni hiszen még az effektek is borzalmasak voltak. Persze a régi sorozat se jobb de azért az a 90-es években kezdődött amikor a technika nem volt ennyire fejlett. Ráadásul ott azért elég sokszor használtak egyszerű effektek nélküli démonokat pl.

Na mindegy túl sok időt pocsékoltam erre a förmedvényre. 1/10-et adok mert kedves vagyok. Lehet hogy nem lesz bukta és berendelik majd az új évadot elvégre Vasárnap van erre esélye még ha nem is sok de attól még nem fogok még több időt pocsékolni erre. Inkább megnézem a régit még ezerszer. Annak is volt rengeteg hülyesége de ott minden egyes szereplő kedvelhető volt és vitt valami életet a karakterbe. Még azokat is bírtuk akik irritáló gonoszok voltak. És EZ az ami hatalmas különbség a két sorozat közt. Kreativitás és Tehetségbeli különbségek óriásiak.

-T - 2018. 10. 17. 20:31

Nem éreztem olyan borzalmasnak, mint az 1. promo láttán. Sőt, még kap 2 résznyi esélyt minimum. Mert voltak jó pillanatai a pilotnak.
DE! ez a kapkodás, csapongás és a démon kinézete..azt hittem röhögőgörcsöt kapok.
Nem tudtam komolyan venni az egész elűzését…

A középső testvér alakítása nálam kiveri biztosítékot, remélem, hogy kicsit visszavesznek belőle…mert sok(k).

És valami nekem nagyon hiányzott, az a kis plusz, ami az eredetit azzá tette, ami!! Próbálom nem a régihez hasonlítani, de akkor is.
Ennek ellenére 5/10.

bullseye - 2018. 10. 18. 01:24

Hát ugye van olyan, hogy a pilotban keresi a hangját egy sorozat, meg ilyesmik. A magam részéről nagyra értékelném, ha eldöntenék, hogy boszorkányokról meg démonokról fog szólni a sorozat, vagy a Trumpculture anyázásáról (mely esetben szeretném megjegyezni, hogy a közös beleegyezés nélküli gondolatolvasás agyerőszak).

winnie - 2018. 10. 18. 05:10

“Hát ugye van olyan, hogy a pilotban keresi a hangját egy sorozat, meg ilyesmik. ”

szerintem a pilot általában konkrét, majd utána, amikor egy szobában összeül a 10-15 író, akkor indul meg a hangkeresés, majd pedig kulminálódik, amikor látják a részeket végeredményként, szóval az első 13 rész folyamatos hangkeresés szerintem. idővel rájönnek, hogy mi működik igazán.

jenga - 2018. 10. 20. 03:08

ez is volt olyan, mint az eredeti. ami -nem- kicsit tul van hypeolva
egyelore nezheto szamomra, es nem erdekel van e, lesz e barmi hasonlosag az eredtivel

worton88 - 2018. 10. 20. 18:33

Én tinifiúként néztem végig az eredeti sorozatot. :D
Nem is egyszer! Nagyon rajongtam érte, még VHS-re is felvettem. A gagyi megvalósítás ellenére rettentő hangulatos sorozat. A sokféle mitológiából összeszedett karakterrel, démonok, warlockok és egyéb varázslényekkel sikerült egy egyedi varázsvilágot teremteni. Van sok kedvenc részem. És mind a 4 női főszereplőt szerettem valamennyire, de Paige volt a kedvencem.

Ennek a rebootnak akkor van értelme, ha tényleg jól modernizál, megfelelően keveri a régi sorozat szellemét a 2018-ban elvárható szintű vizuális efektekkel, és izgalmas sztorikkal.

És a pilot csak nagyon kis részét hozta az elvárásaimnak. A lányok idegesítőek, és egyszerűek, egyelőre karakterük sincs, semmi szimpátiát nem éreztem irántuk, jó tudom kevés volt az idő.
Közben bejött a #meetoo-val vmi undorító férfiellenes dolog. Értem én hogy ez megy már mindenhol, de enélkül is meg lehet mutatni, hogy ők erős egyéniségek, jó problémamegoldó képességgel, szerethetőek, vagy akár fel lehet rájuk nézni.

Én nagyon-nagyon szeretném, ha vmi k.vajó dolog sülne ki belőle. Reménykedem még.
Ami jó volt, hogy próbáltak egy kis tudományos hátteret kreálni a varázslásnak. És a rész lezárásánál a fényőrös dolog nagyon izgat. Szóval még maradok a sorozattal egy ideig.

citrom - 2018. 10. 23. 13:11

2004 -2005:
Elsôs gimnazistaként hazaérek fél ötre, Elôször a Jóbaràtokat, majd 5 -fél6-tól a Bűbàjost megnézem a nôvéremmel és kipletykáljuk közben, kivel mi történt aznap.
A legszebb éveink voltak, mindkét szülônk élt, minden rendben volt, elôttünk àllt az élet.

Ha csak egy icipici nosztalgiát kaptam volna, imàdnàm. De nem :(

DarkEagle - 2018. 10. 25. 21:48

Belenéztem a 2. részbe, hogy fair legyek és ne csak 1 rész alapján húzzam le a sárga földig. És valóban jobb a 2. rész de még mindig MAX 3-4 pontos. Az hagyján hogy az effektek borzasztóak. Egyszerűen nem tudom kedvelni a szereplőket. Tényleg az van hogy a készítők és a színészek is annyira próbálkoznak újat mutatni és eltérni a régitől hogy közben semmi egyénisége nem marad a sorozatnak. Egyébként most nem azé de ahogy eltűnik Fényőrzőjük arra nekem ne mondja már senki hogy nem démonos, aki látta a régi sorozatot az tudja miért mondom. Egyszerűen semmi felsőbbrendűség nem sugárzik ebből az emberből.

Ami feltette az i-re a pontot az a szex jelenet. Jesszus, hát én életemben nem láttam szerintem ennyire kínosan és borzalmasan megírt jelenetet. Megint ez a csontig leegyszerűsített izé, hogy a pasik másra nem tudnak gondolni csak a foci meg a csöcsök. Ott másznak egymásra a csávó meg magában azt motyogja hogy “csöcsök, csöcsök, csöcsök”? na húzás a képernyőmről. Ha valami szexista akkor ez k-vára az! Még szerencse hogy kidobta a csávót. Egyébként minden egyes szereplő annyira el van túlozva, mintha egy paródiát néznék. A meleg nővérke csaja is mi volt már?

áh baromira erőltetett az egész. Egyszerűen semmi lélek nincs a sorozatban és még a démonok is mentesek mindenféle kreativitástól. Mintha valami gagyi Harry Potter sorozat lenne. :D Sőt ez meg is állja a helyét mert az a Harry gyerek pont úgy tűnik el mint a hopponáló mágusok a Potterben. :D

winnie - 2018. 10. 25. 21:05

1×02: Ma valaki kommentben sz*r és nézhetetlen sorozatként utalt az új Charmed-ra, amiben lehet valami, bár nekem inkább az volt a gondom a pilottal, ahogy írtam, hogy rémisztően rohanós lett, annyi mindent akartak beletolni, hogy a nyitányban kábé semmire sem jutott elég idő – még a legfontosabbra sem, a tesók megkedveltetésére a nézővel.

Az, hogy a hetidémon és a mitológia kevesebb terepet kapott, még simán belefért, de ha csak olykor vicceseket mondó papírlapok hajkurásznak CGI-t a levegőben, azt nem élné túl egy ilyen sorozat. És erre a készítők is rádöbbenhettek, mert az 1×02 sokkal jobban sikerült, mint az első rész.

A poén az, hogy annak ellenére jött be az epizód sokkal jobban, hogy féltávnál azt vettem észre, hogy a hetidémon megint alig kap terepet, pedig tudjuk, hogy akár tetszik, akár nem, ez a sorozat motorja. De érdekes módon ezúttal ez nem zavart (ráadásul később még a turpisság is kiderült), mert most legalább nyugodtabb tempóban foglalkoztak a lányokkal.

A rész elején láthattuk, ahogy valami trutyi megtámad valakit zavaróan gyenge effekttel, hogy aztán a lányok a pilot cliffhanger-jét próbálják megfejteni, miközben az anyjukkal kommunikálnak – nagyjából ez a szál uralja az 1×02-t, és meg is alapozzák vele a bohókás hangulatot és könnyedséget. És most, mivel még az aktivizmust is totál háttérbe szorították az egyik tesónál és javarészt azt láthattuk, hogy egymással mit művelnek a csajok (elég sokat voltak együtt), sokkal fogyaszthatóbb és tényleg érzelmes lett a végeredmény

A karakterek kedvelhetősége mellett (ami felé most tettek egy nagy lépést) ugyanolyan fontos tényező lehet a testvéri kapcsolat megalapozása, a lányok közti dinamika, és azt hiszem, hogy aggódások ide, fogadkozások és vétójog oda, annak még érdemes időt adni, hogy kialakuljon az a megbonthatatlan kötelék, ami a Power of Three-nek is az alapja lehet.

Persze a karakterizálással a romantikus kapcsolatos is nagyobb teret kaptak, mondhatni mindhárom lány szerelmi élete (az egyik még csak jövőidejű, persze) mellékszálat jelentett a részben, de igazából ezzel sem volt gond, hiszen ezek révén is jobban megismerhettük őket, ráadásul egy időre lehet, hogy le is rendezték őket. (A zsarus szál expozícióra ráadásul zseniális megoldás volt, még sajnáltam is, hogy nem kapott egy második jelenetet a “beállt” nyomozó csaj.)

Szóval lehet, hogy mégis él a remény és valami korrekt sorozat kerekedik ki a Charmed-ból? Majd kiderül, a minimum közepes (de még lehet, hogy egy fokkal annál is jobb) 1×02 mindenesetre simán elérte, hogy a harmadik részre is a sorozattal tartsak.

winnie - 2018. 10. 26. 04:55

“Megint ez a csontig leegyszerűsített izé, hogy a pasik másra nem tudnak gondolni csak a foci meg a csöcsök.”

csak a korszellemnek megfelelő túlérzékenység beszél belőled. ma már általános jelenség, hogy óvatosan kell fogalmazni, nehogy valaki besérüljön (ld. politikai korrektség és társai), és lehet benne valami, mert te is magadra vetted és általánosítasz belőle. persze mások vagyunk, de részemről nincs semmi gond, ha valaki konkrét, és nem köntörfalazik. ne várjuk már el, hogy egy kreatív ember mindenki érzéseire tekintettel legyen. merjen sarkosan fogalmazni, nem?

a lényeg, hogy szerintem félreértetted. EZ egy olyan pasi, aki erre gondol. kapott egy kvázi karakterizálást (igen, elég sztereotíp, de ha ilyen, nincs mit tenni, nem akartak neki réteget adni), amiből kiderült, hogy nem feltétlenül catch. ennyi, nem több. most néztem meg a holmes & watson előzetesét. abból meg azt fogod gondolni, hogy a pasik annyira idióták, mint az ottani watson? WTF.

(más kérdés, hogy elég helytálló általánosítás lehet, hiszen sokan szeretik ezt a két dolgot (és az általánosítás pont erről szól, nem mindenkire, hanem egy többségre lehet vonatkoztatni). tökéletesen is érthető, hogy valaki kiakad, ha ő nem tartozik közéjük (vagy közéjük tartozik és ennyire konkrétan utalnak rá), de mondom, nem kell ezt túlgondolni, főleg, ennyire érzékenyen kezelni. főleg, hogy fordított esetre sokkal, de sokkal több példa van és volt, amiket nem igazán kértek ki maguknak az érintettek.)

winnie - 2018. 10. 26. 04:56

“Mintha valami gagyi Harry Potter sorozat lenne. ”

az a legacies lesz. mármint nem tudom, hogy gagyi, de harry potter. legalábbis roxfortos.

DarkEagle - 2018. 10. 26. 12:39

Igen ez jogos Winnie de nekem ez akkor is sértő valamilyen szinten mert nyilván minden pasi gondol a szexre meg a csöcsökre, emberek vagyunk de az a jelenet konkrétan olyan volt mintha a csávót nem érdekelné más, mintha egy malac elé oda vágnád a moslékot mert őt is csak az érdekli. :D A sorozat mentségére legyen mondva hogy nem ez az egyetlen sorozat vagy film akár, amiben ilyenek vannak. Sajnos ez is az a tipikus klisé írás mint pl az hogy az 1. évadokban felvezetnek egy románcot aztán hirtelen jön egy másik pasi vagy egy ex-pasi/nő és akkor hirtelen mégse jönnek össze és elhúzzák a szenvedést évadokig is akár. Legutóbb ez a God Friended Me-ben húzott fel picit. :D Kíváncsi vagyok mikor szakadnak el az országos tévék ettől a baromi unalmas klisétől. Egyébként lehet én vagyok túl öreg, mondom ezt 31 évesen vagy túl régimódi de ha egy nővel vagyok akkor nem kezdek el magamban focira gondolni vagy csöcsökröl motyogni. :D

De ami ennél is nagyobb gond hogy a 3 testvérre se mondanám hogy nagyon árnyalva lennének.

Abban igazad van hogy a Legacies is Harry Potter klón lesz, ez az egyik oka amúgy hogy nem akarom nézni. A Pilot az esélyt megkapja mivel felkerül HBO GO-ra de ennyi. Nagyon meggyőzőnek kell lennie hogy folytassam. De Plec mami nem játssza el velem újra hogy évekig nézem a sorozatát hogy a végén képen köpjön mindent és mindenkit. Egyébként nekem már az is magas hogy lehet egy vígjátékot csinálni annak a sorozatnak a spinoffjából ahol akkora brutalitások meg sötét tónus volt mint az Originalsban. Hope-hoz nem is illik ez a dolog. De ez OFF ugye.

bullseye - 2018. 10. 26. 18:24

Ez most azért jobb volt. Sőt, a termosz csere annyira viccesen fájdalmasan és szánalmasan 80-as sitcom volt, hogy kimondotan nosztalgikusnak éreztem. :) Remélem az eredetiben is volt hasonló, de már nem emlékszem.

A csöcsözés annyira nem zavart, és valahol érthető is, mert ugye 18+ gondolatokat mégse lehet. De az fura volt, hogy “kivonatolják”, hogy világkupa győztesek, és nem sorolja fel szépen mindet.

emese - 2018. 10. 28. 16:51

Poénos esetem van ezzel: be akartam próbálni, de aztán úgy gondoltam, előbb megnézem az eredeti Charmed pilot-ját…és ott ragadtad, darálom a régi 1. évadot. :D

Nagyon tetszik az, hogy a karakterek emberi oldala mennyire azonosulható. Nem tudom, ezek után érdemes-e erre egy percet is szánnom.

dragon1986 - 2018. 11. 03. 22:25

Charmed 2018

írta valaki hogy nem kellett használni a könyvet engem az zavarna hogy 2018-ban regi varazs konyvet kene lapoznijuk amikor neten szinte mindenrol van info foleg hogy demonkutyat hogyan kell elintezni mas ha mondjuk varazsiget keresnek ki a konyvbol az titkos

“És annyira over the top az egész. Az egyik testvér 3 mp után már mondogatja hogy hú igen, ez a sorsunk, ezért vagyunk, boszorkányok vagyunk, stb, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne”

Említve lett 2. Reszben Megan es Brexit ergo nem alnernative vilagban jatszodik.

Most mar utobbi 10 evben a csappbol is szuperhosok vampirok szornyek fojnak. ha most kiderulne valakirol hogy “nem ember” meg se lelopodne :D

winnie - 2018. 11. 06. 15:49

1×03: a pilotot el kell felejteni, ez így már betölti a neki szánt szerepet. bohókás, kicsit bárgyúan vicces, de korrekt annak, ami. engem viszont nem kötött le, de igazából sok negatívumot nem találtam benne. ami fontos, hogy szerintem mostanra sokkal közelebb kerülhettek a lányok a nézőhöz. a készítők tettek érte. nekem speciel szimpatikusak a maguk módján (nyilván, akinek konkrétan utálta őket, az így is fog maradni), eléggé érzem a személyiségüket, de annyira nem vagyok kíváncsi rájuk. ahogy a sorozatra sem.

4/10 vagy 5/10, de mindegy, mert nálam felejtős, nem nekem szól.

-T - 2018. 11. 06. 18:07

Így 4 rész után az az igazság, hogy ha jobban el tudnék vonatkoztatni a régi Charmed-tól, akkor sokkal jobban is tudnám élvezni ezt. Ez nyilván az én saram, de egyelőre sajnos nagyon az él bennem a régi emléke.
Viszont, elérték azt, hogy a legidősebb és a legkisebb testvért sikerült hamar megkedvelnem. A fényőrző is nagy forma.
A középső testvérnél, azonban még mindig kilóg a lóláb. Túl erőltetettnek hat minden egyes megmozdulása.

Ami viszont tetszik, hogy elkezdték kibontani a karaktereket és a testvéri kötelékre is építenek. Egyre jobban megismerhetjük a mitológiát is, fényőrzőket, égieket.
Remélem a család múltjára is rátérnek a későbbiekben. Gondolok itt arra, hogy miért adta örökbe az anya a legidősebb testvért, mi van a lányok apjával, volt-e más boszorkány is a családban az anyukán kívül, pl. nagymama stb.

TheGreatPhoebeONE - 2018. 11. 08. 13:04

A nők álljanak ki a nőkért epizód hatalmas volt. Sikerült átadni az üzenetet abban a jelenetben, amikor Maggie rámozdul annak a lánynak a pasijára, aki segíteni próbál neki az egyetemen. Csodálatos.

Nem hittem, hogy az elders-eket lehet irritálóbban bemutatni, mint az eredeti sorozat 7. és 8. évadában, de valahogy sikerült.

Silver - 2019. 04. 05. 23:43

Képtelen vagyok elvonatkoztatni az eredetitől. De még ha képes is lennék, ez a sorozat önmagában annyira rossz, mint amikor szabadnapodon behívnak egy esti műszakra. 2/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz