login |

Supernatural: kezdett a 14. évad

2018. 10. 15. 22:20 - Írta: Necridus

208 hozzászólás | kategória: kritika,

Wow!

Azért erre az évadnyitóra senki nem mondhatja, hogy itt semmi nem történt, mert bizony a Supernatural olyan biztató premiert produkált, annyi mindent felvezetett, hogy azóta is erősen gondolkodom, hogy mi lesz az évad főszála.

A tavaszi zárás miatt azt gondoltam, hogy főként az új főellenség körül fog forogni az évad (legalábbis az eleje biztos), de most őszintén megmondva nem is tudom, hogy egyáltalán kellett-e a premierbe ez a szál. Hogy ne ilyen ködösen beszéljek mindenről, a tovább mögött már spoileresen írok.

Szóval a premier a szokásos módon kezdődött: The Road So Far, egy ACDC-szám, majd az új logó és egy apróbb időugrás (jut eszembe: valaki tudja még követni, mikor játszódik a sorozat?). És nagyjából eddig volt szokásos, mert utána felpörgették az eseményeket és teljesen felborították a megszokott helyzeteket. Sam a másik világból átkerült vadászok vezetője lett, így egy amerikai Men Of Letters hálózat kialakulása kezdeményeződött. Látszólag megfáradtan, de megtörve is képes vezetni embereit, s bebizonyította, hogy  ő is képes a vezető szerepét betölteni, nem csak bátyja.

A bunkernek azonban van még néhány lakosa: Nick, aki már nem Lucifer (köszönöm írók, amiért Mark Pellegrino-t tovább adagoljátok!), hiszen őt az angyalpenge megölte, de a gazdatest rejtélyes módon életben maradt. Mindenre emlékszik, amit Lucifer tett, így hatalmas bűntudata van. A vadászok közül Mary és Bobby (basszus még mindig mennyi vendégszereplő van!) kaptak több szerepet, akik közt egyre szorosabb a kapcsolat, illetve Jack, akinek erejét apja elvette még májusban (vagy bármikor. Ezen az idővonalon sajnos nem igazodom ki), s emberként próbál helytállni.

Láttuk már ezt a szálat Castiel esetében, hiszen ő is küzdött azzal, hogy már nincs természetfeletti ereje, s emberként hasznavehetetlen, úgyhogy lerágott csontnak is mondhatnám, de még elment, elvégre több szereplőt is megmozgattak így: Bobby-t, aki vadásznak képzi, és Castielt, aki úgy tűnik, szorosabb köteléket épített ki a fiúval az előző évad óta. Gondoskodik róla, biztatja, bátorítja, törődik vele, s valóban apaként viselkedik vele.

Szüksége is volt erre Jacknek, hiszen Castiel egy démon csapdájába esett, aki a pokol új királya akar lenni. Sam megmentésére ment csapataival, ahol egy lassított jelenetekkel – megint megdicsérném az alkotókat, hogy mernek új effekteket próbálgatni – megtömött harcjelenetben láttuk, amint Jack, Bobby, Mary, Cass és Sam a többi vadásszal a démonok ellen harcolt, majd Sam diadalmaskodott, s kijelentette: a pokolnak nem lehet új királya, különben vele gyűlik meg a baja.

Sam hatalmasat nőtt a szememben ebben a 42 percben, s már nem csak Dean kisöccseként tekinthetünk rá, hanem úgy, mint egy vezetőre, egy erős harcosra, aki bármin ment keresztül, talpraállt, s győzedelmeskedett. Nem gondoltam, hogy egy sorozat 14. évadában is simán mutathat ekkora karakterfejlődést.

Megjelent még Anael/Joe, aki úgy tűnik, megijedve Michaeltől, megkereste Samet, hogy egymást segítsék. Az Ackles házaspár végre egy jelenetben játszott (hú, de jó is volt!), amiben Michael megkérdezte Joe-tól is, amit mindenkitől: mit is akar elérni. Elemezte továbbá, hogy a mi világunkban az angyalok nevetségesek, gyengék és gyávák a saját világában lévő angyalokhoz képest, s hezitál, segítsen-e nekik (és végre láthattuk, hogyan látják az angyalok egymást – +1 pont a készítőknek az újabb effektért).

Jensen Ackles egyébként Michael szerepét is kiválóan hozza, a színésznek látszólag nem akadály ennyi idő után egy új bőrbe bújni. De mégis, valahogy nem éreztem, hogy kellett a karakter a premierbe. Egyrészt azért, mert nem érzékeltették, mennyire hatalmas, hiszen mindenkit megkérdezett, hogy mit szeretne elérni (jó, egy embert azért elhajított a szoba egyik végéből a másikba), s toborzott is magának egy vámpírt, de egyelőre nem látni, mit is akarnak vele kezdeni. Ez lehet pozitívum a rejtélyesség miatt, nálam azonban emiatt sokkal gyengébbnek érződött a nyitány többi szálánál.

És ami még inkább aggodalmat keltett bennem, az a szereplők száma. Hiszen megvan a 3 állandó szereplőnk, és itt van még Jack (tavaly állandó volt. Most az?), Nick (szintén?), Mary, Bobby és Joe, valószínű Ketch és Rowena is elég sokszor megjelenik még, és lehetséges, hogy a vámpír az utolsó jelenetből is nagyobb szerepet kap (azt se felejtsük el, hogy a készítők több epizódon átívelő szálat akarnak majd a Wayward Sisters-nek). Eddig a 3-4 szereplő és rengeteg apró szereplő felállásban tökéletesen elvoltunk, de kíváncsi vagyok, az írók hogy boldogulnak a több szereplő egyszerre történő mozgatásával.

Természetesen a lassan már megszokott Beyoncé-vicc is szórakoztató volt, de azért nem ezért lesz emlékezetes számomra a 14. évad premiere. Évadkezdő résznek teljesen jó, 8/10-et érdemel, s felkeltette a kíváncsiságomat, hogy fog folytatódni az amerikai vadászok hálózatának kiépítése Sam vezetésével, mi lesz Nick-kel, Joe-val, a pokollal, Jack-kel, s természetesen Michael-lel.

Azért ne felejtsük el, hogy az idei évad is ígéretes, hiszen Rowena, a Wayward Sisters és Ketch visszatérése mellett izgulhatunk még azért, hogy vajon a 300. epizódban mit láthatunk a Winchester tesóktól. Én már várom, ott leszek azon a bizonyos Road-on, és az évadzáróig tervezek azon utazni.

208 hozzászólás Ne habozz!

BulvÁron - 2018. 10. 15. 23:22

amennyire tetszett a korábbi 2 évad itt én most valahogy nagyon kellemetlenül éreztem magam a nyitórészt nézve

az effektek nekem pont azt a hatást érték el, hogy ez mi a szar? új rendező vagy mi?

valahogy nagyon nem odaátos volt az egész

Jensen pedig nem jó ebben a szerepben, és nagyon hiányzott Dean karaktere a sorozatból

Tulazon - 2018. 10. 16. 01:05

Oké akkor talán nem vagyok egyedül vele, hogy az a “csatajelenet” vagy verekedés, vagy bárminek is nevezzük, egy szekérderéknyi, egymásra hányt, öaszegányolt trágya volt. Na pont a wayward sisters első verekedése volt még ilyen vállalhatatlan szutyok. Remélem nem lesz több ilyen. De hogy jót is mondjak: Acklesné.

Grenella Nándor - 2018. 10. 16. 02:00

Én azt szeretném megkérdezni hogy deen winchester benne lesz e még mint főszereplő mert nem nagyon momdtátok be a nevét csak annyit mondtatok hogy a winchester tesok

yagami - 2018. 10. 16. 05:44

“Szóval a premier a szokásos módon kezdődött: The Road So Far egy ACDC-számmal”

Ez sajnos már nem tekinthető szokásosnak. A 7. évad óta, ha jól tudom ez az első AC/DC nyitás. Ami örvendetes visszatérés és plusz pont. Még nem láttam a részt, de ennek örültem. Az intrónak annyira viszont nem. Lehetett volna egyedibb… nem pedig egy 9. évados intró újratöltve. A részt pedig annyira nem szerették az emberek, legalábbis nem olvasok túl sok 10/8-at. Im_Db-n is bőven 9 alatt van, ami ennél a sorozatnál nem jelent jót sajnos. Reméljük a folytatás jobb lesz.

Senki - 2018. 10. 16. 06:05

Yagami, rosszul emlékszel, az 5. Évadban volt utoljára AC/DC

Pr13m - 2018. 10. 16. 06:27

Sajnos nekem se tetszett, pedig imádom a sorit, és az utóbbi évadok zseniálisan jók voltak, de ez az évadnyitó baromi unalmas volt. Dean alig volt benne – aki általában viszi a hátán a részeket – a többi része pedig totál érdektelen. Zsaroló démonokkal harcolni? Amnéziás “Lucifer”? És folyton eszembe jut, hogy minek van angyaluk, ha totááááál useless. :D De félreértés ne essék, ezekből simán lehet még jó szál később, de most még nem éreztem.

yagami - 2018. 10. 16. 06:35

A-a :)
Volt a hetedikben is. Konkrétan itt:
https://www.youtube.com/watch?v=3InvQB7jpig

Ebből a jelenetből gondoltam, hogy az eddig megtett út alatt is AC/DC mehetett, de évad elején valóban – így utána keresve – 5. évad lehet az utolsó. Így még nagyobb szó. :) Csak adná az ég, hogy az évad is olyan szintű legyen… Jó lenne, ha újra ütne egy minimum 11. évadot.

Kissur - 2018. 10. 16. 07:41

“Azért erre az évadnyitóra senki nem mondhatja, hogy itt semmi nem történt…”
Ugyanazt néztük? Szerintem rohadtul filler rész volt. Mihály/Dean alig szerepelt, Castiel megint idióta volt, és az ő megmentésére pazaroltak el egy teljes részt.
Azt viszont jó volt látni, hogy a démonokat nem mindenki tudja puszta kézzel leverni. Hogy Samnek sikerült, azon már fenn sem akadok.
A kocsmás bunyó nagyon rosszul volt megrendezve/megvágva. Ellenben a zene alatta nagyon jó volt!

yagami: A The Road So Farra gondoltak szerintem. Nekem is évadnyitós TRSF = AC/DC, de az 5.évad premiere óta nem volt így. Úgyhogy én is örültem, bár nem lett olyan jó, mint az előző 3. (Ja és a 12×09-ben is AC/DC volt.)

seven - 2018. 10. 16. 08:15

Hát nem tudom.

Castiel – régebben még simán felismerte a démonokat ránézésre, most meg sima egyszerű démonok kifognak rajta. Aha… és persze még foglyul is ejtik, annak ellenére hogy még szárnyak nélkül is *elvileg* az angyaloknak sokkal erősebbeknek kéne lenniük, arról nem is beszélve hogy Castiel eleve egy harcos – szóval mi volt ez?!?!

De a nagy harcjelenet volt ami teljesen kikészített. A random lassítások, a folyamatos jump cut-ok… te jó ég. Ez komoly? Sok mindent elnézek a sorozatnak az alacsony költsvetés miatt, de ez egyszerűen szar rendezés volt.

Mondjuk “érdekes” hogy ugyanaz a Thomas J Wright rendezte aki a finálét is – ahol ugye a köteles ugrabugra volt ultragagyi – de nem akarom bedobni a busz alá szegényt, mert az is igaz hogy a Baby-t is ő rendezte, ami meg a sorozat egyik legjobban megcsinált epizódja volt.

Viszont nagyon feltűnő volt a gagyiság mert valamiért erre a jelenetre volt kihegyezve az egész epizód. Nem is értem… semmi tétje nem volt. Elég nagy melléfogás volt. Pedig nagyon jól indult – Jensen Ackles marha jól játsza Michael-t.

Nick azért poztiív meglepetés volt, Mark Pellegrino-t szívesen elnézem még évadokig.

yagami - 2018. 10. 16. 08:25

Kissur: Igen, szerintem is arra gondolt, csak rosszul fogalmazott. :D
A 12. évadban is volt? Hm. Nem is emlékszem rá. Jó tudni (újra?). :)

Kissur - 2018. 10. 16. 08:54

Nicknek spin-offot “Lucifer friended me” címmel! :D (Amúgy én is imádom Mark Pellegrinot. Jensen mellett ő a másik, aki lubickol a szerepben, és minden pillanata arany.)

Még a kritikához: Castiel apaszerepben? Ne vicceljünk már! A 12.évadban úgy odavolt a születendő gyerekért, ahhoz képest a 13.évadban alig volt közös jelenetük, és Bobby már most jobb apja, mint Cas lehetett volna eddig.

Amúgy engem picit zavar, hogy visszatért Bobby. Mármint egyrészt az zavar, hogy ez a Bobby nem az eredeti Bobby. Másrészt a halála megint nem ért semmit, mert visszahoznak mindenkit.

Kissur - 2018. 10. 16. 09:07

Bocs a spamért, de lassan jönnek a gondolataim. :D
Amit az évadtól várok (és nem fogok megkapni):
-Sam legyen a Pokol új ura.
-Mihály rakja rendbe a Mennyeket az angyal hadsereggel és Castiellel.
-Castielben ott van az Üresség, vagy valamilyen közös sztorijuk legyen.
-Nick azért élte túl, mert benne van Jack ereje.
-Deanre vonatkozó Halál jóslatra reflektáljanak, hogy mire is gondolt.
-Szedjék ki a ketrecből a féltesót, akiben benne van az evilági Mihály.
-Mivel visszakanyarodtunk az 5.évados felálláshoz, reménytelenül, de várom, hogy megjelenjen a félig démon-félig ember gyerek, és Jackkel legyen valamilyen történetük.

Melinda85 - 2018. 10. 16. 09:10

Ackles jól játssza Michaelt. Ezzel egyetértek. A kritika többi részével sajnos nem. Nem igazán értem miben vélted felfedezni Sam csodás vezetői képességeit, mivel látszólag hetek-hónapok (én sem tudom pontosan követni az időt) után tért vissza a bunkerbe. A “mentőakció” egy ordas nagy filler volt, logikátlan hülyeségnek tartom. A démon inkább nevetséges, mint félelmetes (végig csak Crowleyra tudtam gondolni és arra, hogy mennyire hiányzik). Utoljára ilyen akciójelenetet talán a Sharknado első részében láttam (LOL, de valamiért szórakoztatónak találtam). Megértem, hogy Jack most nagyon odáig van, hogy elvesztette az erejét, de könyörgöm, kb. 1 éves a srác! Egy kicsit jobban rámehettek volna arra, hogy megismeri a világot, megtanul írni-olvasni, stb.
Számomra a kezdés vérszegény volt, unalmas, indokolatlan hülyeségekkel nyakon öntve. Szerintem az egyik legrosszabb rész a sorozat történetében. Viszont rajongó vagyok, maradok.
Izgatottan várom mire készül Michael, illetve kíváncsi vagyok még Lucifermentes Nick karakterfejlődésére, már ha lesz neki olyan. Oh és az új logo nagyon bejön.

scz - 2018. 10. 16. 09:49

Michael évadbeli szerepéhez látni kell az évad trailert, amiben úgy tűnik, hogy mindenféle pokolfajzatból kb. hadsereg toboroz magának a vadászok és anygalsegítőik ellen.

iampanka - 2018. 10. 16. 09:52

Én egészen meglepődtem, hogy pozitív kritikát olvashattam, de aztán rátértem a kommentekre.
Elég sok negatív véleményt kapott a premier, de én – bár lehet elfogult vagyok – pozitívan csalódtam.
Az utóbbi pár páros évad nem sikerült túl jól, de talán ez az egyik legígéretesebb kezdés.
Én szerettem, hogy végre olyan sok idő után fordítottak egy kis figyelmet Sam-re, és végre Jared is kapott “játszanivalót”. És én megszavaznám Sam-et a Pokol új királyának.
Viszont ilyenkor érezhető, hogy alapvetően Dean a nagyobb kedvenc, mert az ő hiánya sokaknak nem tetszett. Jensen nagyon nagyon jó Michael, de tényleg kevés szerepe volt ebben a részben. Remélem ez még csak ilyen “felvezetés” volt, és tényleg megmutatják milyen hatalmas valójában, mert a színész megvan hozzá. Én szeretném, ha még pár részig nézhetném, de állítólag már a 4.részben visszatér, mint Dean.
Castiel-el tényleg kezdhetnének már valamit. Állítólag angyal, de nem látta, hogy tele van démonokkal a hely, és nem is gyógyította meg magát, miután elverték?
Aminek viszont örültem, hogy Pellegrino-t nem ejtették teljesen. Ez tényleg jó mód volt a benttartására, mert én lezártam magamban ezt a Lucifer szálat, elég volt.
Nem tudom hova tart majd az évad, de majd kiderül idővel, én mindenesetre várom a folytatást!

scz - 2018. 10. 16. 11:08

Lehet, hogy Sam karakterének jutott fejlődés, és komolyabb szerep, de Padalecki sajnos ugyanazt a három arcot tudja vágni.
1. Összeszorított foggal remegteti a szája szélét.
2. Hunyorogva forgatja a szemét.
3. Összeszorított foggal remegteti az állcsúcs izmát.

Draconus_Diablo - 2018. 10. 16. 11:27

A kritikát olvasva elgondolkoztam, hogy ugyanazt a részt néztük-e – ami nem baj, nem vagyunk egyformák. Amennyire vártam az évadkezdést, legalább akkorát csalódtam, egyedül a Dean-Mihály szál az említésre méltó, de az meg kevés volt, illetve Mark Pellegrinonak örültem, mint sokan mások. A bunkerbe beköltöző, alternatív világbeli cserkészcsapat viszont Sam vezetésével együtt a szánalmas határát súrolja, Castiellel az élen.
Nem hittem, hogy valaha is leírok ilyet, de jobb lett volna, ha Cast nem hozzák vissza, mert nem tudnak vele mit csinálni. Pedig anno még meg is sirattam. A karakter már onnantól kezdve mélyrepülésben van, hogy Rowena megátkozta (illetve hogy Charlie meghalt), és minden egyes baromságánál próbálom azzal hitegetni magam, hogy na ennél már nem lehet lejjebb, aztán kiderül, hogy mégis. De most már tényleg remélem, hogy ennél nem lehet lejjebb. Küldjék el pszichoterápiára vagy valami, hogy visszaszerezze az önbizalmát! És igen, dühös vagyok a készítőkre, mert az (egykori) egyik kedvenc karakteremről van szó – a másikat, Crowleyt szó szerint kinyírták; Cast meg karakterszinten gyilkolásszák.
Hol van már az a Castiel, aki a saját porhüvelyében rejtette el az angyaltáblát? Vagy aki a magából kibányászott golyóval ölte meg a fogva tartóit? Hogy ne menjünk odáig vissza, amikor egy démon testén keresztül gyalogolt ki a szent tűz csapdából, vagy a saját mellkasába karcolta bele az angyalűző pecsétet… Annyira szeretnék neki egy normális szálat, de ez valószínűleg csak vágyálom marad, mert már körülbelül két évad óta ezért drukkolok és semmi – az, hogy Jacket pátyolgatja, nem normális szál.
A plothoz (vagy az esetleges poénhoz) igazítva rángatnak elő nála vagy feledtetnek el vele képességeket, nincsen jól definiálva, hogy ő akkor most mit is tud tulajdonképpen. Miért nem látta, hogy démonokkal van teli a kocsma? Hiszen még a hetedik évadban Emanuelként is kiszúrta, hogy Meg egy démon. Komolyan képes elmenni úgy egy démonnal tárgyalni, hogy nincs B meg C terve a menekülésre? Oké, hogy vannak hülyeségei, de ténylegesen azért nem hülye – legalábbis eddig ennyire nem volt az. Nyilván azért kellett így, hogy Sam meg a csipet-csapat elmehessen megmenteni, és Sam legyen az aktuális hero, de nem érzik a készítők, hogy ez így gáz? Nagyon gáz. Minek egy angyal a csapatba, ha kvázi hasznavehetetlen, és random a plothoz igazítják a lassan nem létező képességeit? Azt hittem, csak a szárnyait veszítette el, nem a démonlátási vagy a gyógyítási adottságát, és főleg nem a józan eszét. Gyógyítani az előző évadban még gyógyított, szóval nem lehet arra fogni, hogy az Üresség miatt van, ami egyes teóriák szerint átvette a helyét/osztozik a testén. Fájdalmas és idegesítő, amit művelnek vele. :( Ennyit Castielről, muszáj volt valahová kiírnom magamból.
A kocsmai démonhentelés vágása, kameramozgása, a lassítások meg úgy az egész egy borzalom volt, ilyen WTF fejjel néztem, hogy most mi ez. A másik, hogy az alternatív világból átruccant emberek közül valóban a Lucifer által megölt majd feltámasztott kiscsajt találták a legalkalmasabbnak egy mentőakcióhoz? Jacket még értem – egyet ugyan nem értek vele, és Samből szerintem pont azért nem lesz jó vezető, mert ilyen helyzetekben az érzelmeire, az empátiájára és nem a józan észre hallgat. Na de egy csajszi, aki még életében nem fogott a kezébe Angyalpengét… hát nem valószínű, hogy pont őt választottam volna. Ahogy egyetlen normális ember sem, már amennyiben nem akar megdögleni. Az, hogy a mentőakció mégis sikerrel járt, nem a zseniális tervezésen, a vezetői kvalitásokon, hanem a vakszerencsén múlott, meg azon, hogy az írók így akarták. Ha reálisan nézzük, gyanús, hogy mind ott pusztultak volna. Ráadásul az alaptézist sem értettem: mióta és miért kér egy démon engedélyt Samtől, hogy ő lehessen a Pokol Királya? Ehh… *legyint* az egész úgy volt rossz, ahogy.
Hogy valami jót is írjak így a végére, Jensen valóban remek Mihály szerepében – mondjuk mást nem is vártam tőle -, és nekem jelenleg Dean sem hiányzik, bár én annyira nem is vagyok odáig érte. Később azért majd biztos hiányolni fogom, ha nem hozzák vissza hamarosan, bár minden azon múlik, mihez kezdenek a többi szereplővel. A folytatást azért várom, hátha ez csak egy kis baklövés volt, és amúgy jó lesz az évad. Éljen az optimizmus. :)

szirial - 2018. 10. 16. 12:12

Hú, de megoszlanak a vélemények. Ha másra nem is volt jó ez a kezdés, érzelmeket generált az biztos.
Az elégedetlenek táborához én is csatlakozom néhány dologban. Cas karaktere mintha nem az erejét vesztette volna el, hanem a józan eszét. Ő is szenved, mi is szenvedünk ettől. Lehet, nem figyelek eléggé, de már követhetetlen, hogy milyen képességei aktívak.
A foglyul ejtése a hét legostobább, legbénább jelenete címet simán viszi.
Én sajnálom Kip korai halálát, szerintem lett volna benne potenciál. De még van egy fejlődő képes karakter. Sister Jo még a házi angyal szerepét is átveheti Cas-től.
Jack újratöltésére 3 hét kevés volt. Vajon mennyi kell? Mintha Gab ennél gyorsabban gyógyult volna.
Szerintem Sam nagy lehetőséget kapott, hogy a bátyja nélkül kell boldogulnia. Hátha Jared is felnő a feladathoz.
Michael-ből keveset kaptunk. Pedig az előzetes alapján nem csak ilyen szolidan fog kérdezgetni. Ott volt egy kép kiégett szemű hullákról. Jó lehet ez még!
Egyértelműen remek, hogy Mark Peregrino marad. Sőt, lehet, hogy Nick a megoldás kulcsa. Elvacakolgatnak még egy darabig varázstojással, Rowena varázslatival, de a végén – persze súlyos lelkiismeretfurdalás közepette – egyszerűen hasba szúrják Michael-t angyaltőrrel. És utána a következő részig izgulhatunk, hogy Dean túlélte-e.
És az AC/DC az elején mindent vitt.

Namu - 2018. 10. 16. 14:27

Úristen! Ez a sorozat még mindig megy? Nagyon durva belegondolni hogy majdnem 10 éve kaszáltam. Már akkoriban kifulladni látszott. Bele sem merek gondolni mivel próbálták teletömni az elmúlt évtizedet. Bár a másik világból érkezett vadászcsapat sokat elmond…
De ami a legérdekesebb ebben a cikkben, az erre reagáló kommentek.
Elgondolkodtató milyen szempont alapján kéne nézni egy sorozatot,van a cikkíró aki feltéztethetőleg rajongó és örül olyan kis ujjításoknak is mint a lassítás vagy egy másik eset mikor valaki feltézhetőleg már sokat látott szemmel nézi a dolgokat és botrányosnak tartja az új de rosszul elkészített jeleneteket.
Csak egy random gondolat. 😁

kobriszvaldez - 2018. 10. 16. 14:58

szirial: nem biztos hogy újratöltődik,ha az összeset elvette tőle Lucifer,akkor a büdös életbe nem töltődik újra,hisz anno Castielnek se töltődött amikor Metatron elvette az erejét. Gabrielnek is azért töltődött csak mert nem az egészet szipkázták ki belőle. Michaelt meg szúrkálhatják orrba szájba,ha nem arkangyal használja az angyaltőrt cseszhetik,csak arkangyal használhatja.

Necridus - 2018. 10. 16. 15:07

Namu: az író is sokat látott szemmel nézi, hidd el :) És egy szóval se írtam, hogy jó vagy tetszett (btw nem annyira jött be), egyszerűen csak megemlítettem, hogy igyekeznek az írók új dolgokat kipróbálni, és ez szerintem tisztelendő.

rie - 2018. 10. 16. 15:10

Őszintén megmondom, én nagyon csalódott vagyok. Az egész rész egy kalap kaka volt. A kocsmás jelenetnél én végig a csattanot vártam. Azt hittem,hogy ez direkt így lett megtervezve és a végén megjelenik mondjuk Crowley. Az nagyot ütött volna.(mindenki visszahoztak már,neki legalább örülnék is :) ) Na de ez így?! Úgy felhuztam magam,hogy a végét 2 óra múlva néztem meg és úgy is kritikán aluli volt.

scz - 2018. 10. 16. 15:18

Crowley nem jön vissza sajnos. Ezt az előző évad végén megmondták.

rie - 2018. 10. 16. 15:42

scz Bobbyra is ezt mondták mégis itt van :)

Kissur - 2018. 10. 16. 15:43

Crowley kiírását azért nem értem, mert szimplán találhattak volna neki egy másik gazdatestet is.
Castiel miatti szenvedésben abszolút osztozok veletek. Én kapásból 4 szálat tudnék mondani, ahová lehetne a karaktert kifuttatni. De nem. Kiherélték a karaktert. De mi lenne, ha Casből lenne Arkangyal és ő szúrná le az arkangyaltőrrel Mihályt?
De engem ez is felhúz, hogy az arkangyaltőrt az írók 13 évad után húzták elő. Ennyi erővel gondolhatnak egyet, és a semmiből bármikor előhúzhatnak egy pajzsot, ami Mihályt, mint a Kardot, megállítja. Nincs konzinsztencia a sorozatban.
Emlékezték még, hogy az 1.évadban mekkora fenyegetést jelentettek a démonok? Most meg Sam puszta kézzel(!) leveri bármelyiket. Kár, hogy ide butították a démoni és angyali kasztokat.

Kissur - 2018. 10. 16. 15:44

rie: Bobbyt az írók nem akarták visszahozni. Crowleyt játszó színész pedig maga nem akar visszajönni, mert azt mondta, hogy elfáradt a karaktere. Misha Collins is beláthatná már ezt.

Nif - 2018. 10. 16. 15:54

scz: Crowley nem, de a színész igen. Megerősítette Twitteren.

szirial - 2018. 10. 16. 16:57

Kissurral értek egyet. Agyalhatunk mi itt logikus összefüggéseket keresve, amikor az írók bármikor előrántanak a kalapjukból egy új varázslatot vagy tárgyat. A túl erős lényekkel meg, akikkel nem tudnak mit kezdeni, egyszerűen nem törődnek.
Ebben a felállásban Isten visszatérte sem kizárt.
Szóval ez már 40 perc gondolkodásmentes kikapcsolódás.Hiszen még szórakoztató.

yagami - 2018. 10. 16. 19:31

Ne is jöjjön vissza Crowley. Ami halott, jó lenne ha már halott is maradna. Kicsit unalmas, hogy nem lehet izgulni a szereplőkért, mert úgy is visszatér. Jó lenne, hogyha ezt (is) befejeznék. Ettől függetlenül Nick-nek most örülök.

Danny - 2018. 10. 16. 23:13

Megvallom őszintén, az én véleményem totálisan ellentétes a kritikával. Baromi unalmas volt, nem történt semmi, totál céltalannak tűnnek az írók, semmi nem rántott be. Dean hiánya baromi észrevehető volt. A verekedős jelenetek borzalmasan gagyira sikeredtek inkább fogtam a fejemet.

Lizzy - 2018. 10. 17. 00:52

Nem értem, miért húzza le szinte mindenki ennyire ezt a részt. Nekem tetszett és azt hiszem javarészt egyet értek a cikk írójával. Pörgős volt és érdekes és hogy őszinte legyek, nekem egyáltalán nem hiányzott Dean. Jensen tényleg jól hozza Mihályt, hiszen jó színész, viszont a Dean- féle “könnyes -szemekkel -a- kamerába -bámulás” hiánya nekem kifejezetten felüdítő volt. Sam meg végre legalább csinál valamit! Kár, hogy ez csak addig marad így, amíg Dean vissza nem jön, mert onnantól kezdve Samet megint elteszik az írók a fiókba és bámulhatjuk tovább Dean bánatos pofiját. Szerintem vele szemben eléggé elfogultak az írók, hiszen ő a kis “közönségkedvenc”, ezért Dean karaktere egy kicsit olyan, mintha mindenki mást felülírna. Jó egy kis szünet belőle legalább. De nyugi, vissza fog jönni, szóval senki ne vágja fel az ereit, ha lehet!

scz - 2018. 10. 17. 13:24

@Lizzy: írók-producerek-rendező helyében én is inkább Deant helyezném középpontba, mert egyszerűen Ackles jobb színész, mint Padalecki, innentől neki lehet mélységet adni, és változatosságot írni.
Mégis, ha belegondolunk, igazából mindkettő karakter pontosan ugyanazt csinálja, csak felváltva: megmenteni/megbosszúlni/megölni valakit az évad folyamán; aggódni a másik/megmentendő miatt.
A sorozat történetében csak párszor fordult elő, hogy nem áldozták fel valamelyiküket évad végén: amikor az angyalok lepotyogtak a mennyből, illetve…nem is jut eszembe. Mindketten “haltak” már meg évad végén, jutottak pokolra, vesztették el a lelküket, lettek démonok, satöbbi, satöbbi.
Erősen repetitív a történet, és teljesen normális, hogy tizenpárév nettó szopás után, folyamatosan hadakozva mindenféle emberfeletti entitással a világégés elkerülése végett, valószínűleg kimerítő lehet, innentől megértem Dean egyre sűrűbb, “basszunk szét/meg mindenkit, és közben szomorkodjunk” mentalitását.

Kissur - 2018. 10. 17. 15:18

scz: 1.évad autóbaleset (2.évad elején Dean meghal), 2.évad végén Sam meghal, 3.évad végén Dean meghal, 5.évad végén Sam meghal (bezárják a ketrecbe), 7.évad végén Dean elmegy (Purgatórium), 8.évad végén Sam halálán van (9.évad elején egy angyal tartja életben), 9.évad végén Dean meghal, 11.évad végén Samet lelövik (de nem hal meg), 13.évad végén Dean eltűnik (Mihály a testébe költözik)
A 13.évados évadkritika kommentjei közt felsoroltam, hogy 2 évadonként váltakozik, hogy mi a finálé cliffhangere. Vagy meghal az egyik tesó, vagy kiszabadul valami gonoszt, amit aztán le kell vadászni. :D

Mala - 2018. 10. 17. 20:59

Ezt nem lehetne az oldalsávba kitenni?

winnie - 2018. 10. 18. 05:05

ki fog kerülni, csak nem naponta frissítünk.

Namu - 2018. 10. 18. 10:26

Necridus:Ezt én értem. Nem is feltétlenül rád vonatkoztattam a dolgot, sokkal inkább azon gondolkoztam hogyan lenne jobb sorozatot nézni. Gyermeki rajongással, mikor örülsz mindennek nem igazán összpontosítva a hibákra vagy hallgatsz a felnőtt, cinikusabb hangra a fejedben, ami miatt nem tudsz teljes erőbedobással élvezni egy műsort, mert folyton kritikus szemmel nézed.
Például most komoly dillemában vagyok. Az írásaid alapján most bepróbálgatnám megint a DC-s sorozatokat, mert gyermeki énemnek tetszik a pozitív tálalás. De a cinikusabb énem tudja, hogy okkal hagytam abba ezeknek a nézését.

Mala - 2018. 10. 19. 10:48

@winnie
Köszi szépen!

kplesz - 2018. 10. 19. 19:09

Az eddig a legrosszabb évad. Remélem változik. Legalább a 300.rész legyen jó.

seven - 2018. 10. 19. 21:10

szerintem a 14×02 hatalmas javulás volt, a premier nálam 4/10 lenne, de ez simán megvolt 7/10 is.

szirial - 2018. 10. 19. 21:40

Igen, felfelé ível a sorozat.
Ez a rész sok kérdést vetett fel. Lehet, hogy Nick nyomokban még Lucifert tartalmaz? Amilyen ügyes detektor Cass mostanában, lehet ez is elkerüli a figyelmét.
Jack kezd önállósodni. Jót tesz neki.
Micheal csak úgy elfüstölt. Hogy ez milyen valószínű!

Glory - 2018. 10. 19. 22:03

Az első rész eléggé halvány volt, kicsit el is kenődtem miatta. A második ellenben nagyon jól sikerült. Nálam 8/10. Richard Speight Jr neve mikor megjelent az elején, már vigyorogtam is, valahogy sejtettem hogy jó lesz ez.
Mellesleg várom a Gag reel-es jeleneteket, biztos szívatták egymást ezerrel. Jack és Nick jelenetei nagyon tetszettek. Michael “költözködése” túl átlátszó, valami bűzlik Duluthban! :)

Kissur - 2018. 10. 20. 19:26

Mihály mondta, hogy a csaj csak csali volt, szóval tuti, hogy van valami csapda. Belülről akarja szétzúzni a vadászokat, vagy ilyesmi.
Végre normálisan használták Jacket, és Nick is elég ígéretes. Mark Pellegrino megint zseniálisat játszott.

Danee - 2018. 10. 20. 22:39

Szerintem alapbol Nick olte meg a csaladjat, vagyis en erre asszocialtam.

szirial - 2018. 10. 21. 09:39

Bennem is ez motoszkál, hogy Nick gyárilag pszichopata volt, már Lucifer előtt. És valamiért ő ölte meg a családját.

iampanka - 2018. 10. 21. 13:53

Michael nem ment sehova… hiába probálják elhitetni velünk, anno Sam sem tudta, hogy Gadreel benne van. De a producer valami olyasmit nyilatkozott, hogy nem Michael az évad főgonosza, szóval meglátjuk mi lesz…
Nekem kicsit azért fura a Nick-es szál. Szerintem ő ölte meg a családját, de akkor miért nem emlékszik rá? Mármint Cas mondta el neki…
Cast viszont nem értem. Angyal, de nem érezte meg a démonokat és miután szétverték nem nagyon igyekezett meggyógyítani magát. Most meg így érzékeli Nick érzelmi dolgait és a következő részben ő gyógyítgatja Deant… talán haldoklik az ereje? Mert még az 5.évadban mikor Dean előrement az időben akkor a jövőbeli Cas nem volt angyal, mert az angyalok leléptek. Most alig van angyal szóval vajon van köze hozzá?
Érdekes a helyzet, kíváncsi vagyok hova viszik majd a szálakat.

Danee - 2018. 10. 21. 17:50

Kerlek a spoilereket mellozuk

meliss - 2018. 10. 21. 21:27

Szerintem is Michael még mindig Dean-ben van.Ami nem teljesen világos: Michael angyal-hibrideket akar teremteni? Vagy miért itatott a vámpírokkal angyali erőt? A Nick-es szál érdekes. Mégiscsak évekig volt benne Lucifer,simán lehet,hogy átvette a tulajdonságait és most kaptunk egy ember-Lucifert. Jackel nagyon nem tudnak mit kezdeni mióta nincs ereje,a látogatást a nagyszülőknél sem értem.Kíváncsi vagyok a folytatásra.

Raynes - 2018. 10. 21. 22:33

@Danee: nem csak te asszociáltál erre. Az írók egyértelművé tették, hogy a tanú mondta „there was no man”, meg szét volt verve kalapáccsal a feje. Nick már Lucifer előtt is pszichopata volt, azért kellett a teste.

Az évadnyitó elég gyenge volt szerintem, a 14×02 már egy kicsit nézhetőbb. A heti ügyekre kéne rámenniük, nem az átvezető szálat erőltetni. A verekedős jelenetek szerintem is gagyik. Lassan már ezt is befejezhetnék, nincs ezt értelme még sok évadig húzni. Már rég az utolsónak kéne lennie.

Kissur - 2018. 10. 24. 09:57

Raynes: 20 részes lesz az évad. Én ilyenkor mindig elkezdek gyanakodni, hogy a végén járunk már. Szerintem kap egy maximum 13 részes lezáró évadot még. Csak annyit kérek, hogy Winchester aput hozzák még vissza.

szirial - 2018. 10. 26. 20:25

Ha nekem lehetne egy kívánságom, ……
azt szeretném, hogy soha többé ne legyen Dean-nek lelkiismeretfurdalásos, önsajnáló monológja.
Lassan Jack növi ki magát a legérdekesebb karakterré. Kár lenne, ha a Kaméliás Hölgy sorsára jutna.

Dean: What, me versus some assbag archangel — who would you take?
Jody: You, every time.

De ez legalább poén volt.

Ayesha - 2018. 10. 27. 18:49

SPOILER

Aki megsebezte Micheal-t, az aki a Wayward Sisters episode legvégén feltűnt, és azóta se tudunk róla semmit.

iampanka - 2018. 10. 27. 21:44

Engem valahogy Dean nem győzött meg. Látni benne a Michael-re utaló jeleket, kicsit olyan idegen volt a viselkedése. Nem tudom, hogy azért mert még benne van Michael vagy mert rá is valamilyen hatással volt…
Habár a Wayward Sisters kaszálva lett, azért örülök, hogy visszatértek arra a szálra is, aztán hátha még lesz jelentősége a továbbiakban, sőt elég valószínű.
És kicsit féltem, hogy Jack-et el fogják hanyagolni, ahogy Cas-t is, de érdekesen alakulnak körülötte a dolgok.
A jövő heti részre leszek nagyon kíváncsi, a promo alapján jónak ígérkezik ez slasheres horror sztori.

Kissur - 2018. 10. 28. 20:45

Azt hittem, hogy szokás szerint a 3.részre visszaállunk az alapállapotra, és kapunk egy motw részt. Ehelyett kaptunk egy érdekes motw részt, plusz a fő szállal is nagyot haladtunk előre. Jack megint jól lett használva, Kaiat (vagyis a lényt) már tavaly is bírtam, és Jody is meglepően jó volt most, nem idegesített. Nem volt kedvem megnézni a részt, de ezzel fordítottan arányosan nagyon bejött. De persze lehet, hogy ez csak az aktuális kedvem miatt volt, ezt nem tudom objektíven most megítélni. 8/10

Lizzy - 2018. 10. 31. 12:06

Kedves ‘scz’, korábbi kommentedre reagálva, szerintem igazságtalanság kijelenteni, hogy Jensen jobb színész lenne mint Jared. Azt, hogy Jensen valóban nagyon tehetséges eszem ágában sincs elvitatni, hiszen ott a bizonyíték képernyőn, de Jared sem kevésbé tehetséges, hiszen láttuk már elvinni néhány nagyon jó évadzárót és láttuk már más karaktereket is alakítani. Szerintem például zseniális volt, ahogy Lucifert alakította, Gareelként szintén nagyon jó volt, vagy említhetném azt is, amikor Samnek ép nem volt lelke, vagy amikor megszállta Meg…. Az, hogy az írók szerettek vele kísérletezgetni, azt bizonyítja, hogy igenis tehetséges, hiszen sokféle karaktert képes megformálni. De vannak más filmjei is, például a House of Wax, a Péntek 13, a Cry Wolf vagy a Christmas Cottage, amik szintén nagyon jók. Annak, hogy Deanre manapság sokkal több hangsúlyt fektetnek az írók, szerintem az az oka, hogy maga a karakter népszerűbb mint Sam. Mind tudjuk, hogy a színészek, vajmi kevés beleszólást kapnak a forgatókönyvbe illetve a scriptekbe, az írók pedig javarészt a fandom reakciói alapján írják a sztorit, így egyértelmű, hogy a nagyobb rajongótábornak fognak kedvezni. A sorozat már a 14. évadnál tart, szerintem egy kicsit paráznak, hogy meddig húzza még, hiszen amint látjuk, nem igazán nő a nézettség, sőt…. Egyszóval el kell adni a sorozatot és ezt csak úgy lehet, ha a nézőknek a kedvencüket toljuk az arcukba. Köze sincs ahhoz, hogy Jared tehetségtelenebb lenne. Az, meg hogy Dean ennyivel népszerűbb, azért lehet, mert javarészt csajok nézik a sorozatot. Dean macsósabb, rosszfiúsabb karakter, egyértelmű, hogy jobban buknak rá. Jaredre visszatérve, őt maximum az vetheti vissza abban, hogy a maximumot nyújtsa, hogy még mindig depresszióval és mentális problémákkal küzd és valljuk be, ezeket elég nehéz úgy leküzdeni, hogy egy szabad perced sincs magadra és közben elárasztanak a gyűlölködő kommentek, posztok és hasonló szemétségek (hiszen erre is volt, sajnos elég sok példa) Én azon csodálkozom, hogy ezek után hogy képes az egészet egyáltalán folytatni, mert szerintem a helyében már nagyon sokan a sarokban ülve vagdosnák az ereiket. Lehet, hogy épp Te is, kedves ‘scz’!

Geza Kovacs - 2018. 11. 02. 20:52

Hát ez a mai rész is baromi király volt.

Raynes - 2018. 11. 04. 04:20

Valóban, ez a 14×04 nagyon jó lett. Végre egy igazi jó motw rész, jól felépített történet, filmben a film profin megcsinálva. Semmi démonok meg angyalok bullshit. Ha minden részt ilyenre írnának, visszajönne a régi színvonal. Ezt a vonalat kéne erősíteniük, nem az átívelő szálat.

scz - 2018. 11. 04. 16:57

Kell az átívelés, nincs azzal gond, inkább az a probléma, hogy Isten hugát is legyőzték már, ezt esélytelen kb. űberelni főgonosz tekintetében, tehát nagyon ismétlődő.
Viszont a Halloween-es rész nagyon tetszett, hozta a régiek hangulatát.

szirial - 2018. 11. 04. 17:09

Kellemesen szórakoztató volt ez a Halloween rész. Vicces, néhol még ijesztő is.(Főleg Dean zakója.) És szinte semmi dráma.
Got to love the Internet, where everyone can be a dick. Ez még idézetnek se rossz.

Kissur - 2018. 11. 04. 18:25

Nem volt nagy szám ez a 14×04, de ha dobnák a főszálat, és évente 20 ilyen nyomozós részt kapnánk, azt is nézném.

m minnifield - 2018. 11. 05. 21:49

Egy kis easter egg: a boltban volt egy DC-s Red Hood életnagyságú figura, egy 2010-es Batman rajzfilmben Jensen volt a szinkronhangja.

Necridus - 2018. 11. 06. 10:53

m minnifield: és most halloween alkalmából is felöltötte a jelmezt :)

m minnifield - 2018. 11. 06. 19:59

Hát…ha benne lett volna BÁRMELYIK DC filmben, csak jobb lett volna.

Kissur - 2018. 11. 07. 10:18

Őrült ötletem van. Mi lenne, ha a CW összeeresztené 1 (vagy több?) rész erejéig Winchester tesókat a többi szuperhőssel. Óriási rész lenne. Menne a beszólogatás egymásnak ezerrel. :D

szirial - 2018. 11. 07. 18:16

Kissur, gratulálok! Kitaláltad a 300. rész tartalmát.

Persze Isten tesója után melyik szuperhős tudna még újat mutatni?

iampanka - 2018. 11. 11. 16:27

Nekem ugyan tetszett az első pár rész is, de szerintem kifejezetten felfelé ível az évad. A múlt heti rész tényleg nagyon jó volt, és én az ehetitől nem vártam túl sokat, de meglepett.
A promo alapján megint valami vámpíros filler részre számítottam, és bár már az elején sejtettem, milyen lénnyel lehet dolguk, valahogy végig kétségek közt voltam.
De azért a főszálból is kaptunk egy keveset, és tényleg minden jel arra utal, hogy Michael még Dean-ben van, hiába mondja minden producer meg író, hogy nem nincs benne. És talán kezdek hinni nekik. Talán Michael csinált valamit Dean-el, és majd ő lesz az egész sztorinak a kulcsa…

Kissur - 2018. 11. 11. 18:47

iampanka-val értek egyet. Imádom az olyan heti részeket, amikor nem tudják, hogy mivel állnak szemben, és sorra húzzák ki a lehetőségeket. Ráadásul nem is egy agyonhasznált szellem/vámpír/démon ellen mentek most. Sokkal jobban bejött, mint a múlt heti rész. Grammra pontosan ugyanaz a recept, mint az utóbbi jópár évadban, a motw részek végi párbeszédeknél szerintem csak az aktuális főellenség nevét és a két tesó neveit cserélik meg. De ez nekem bejön. Évekkel ezelőtt mondtam, hogy még évekig nézném, és még mindig tartom. Évekig vadászhatnának, akár főellenség nélkül is.

Sece - 2018. 11. 14. 21:59

En a scoby doos resznel hagytam abba a supernaturalt, de azert utana olvasok mindig. Szamomra egyaltalan nem hozza mar azt a hangulatot amiert annyira imadtam es egesz ejjel fenn maradtam, hogz daraljam az evadokat- valahol a 11. Evad legelején engem elvesztetrel es mar csak azert neztem, mert ha mar idaig eljutottam ( es annak idejen teljesen fuggo voltam) akkor azert is befejezem, de vegul nem birtam tovabb. Emlekszem az elso ket evadban azt gondoltam jo lenne ha lenne valami nagyobb gonosz akit le kell gyozni, nem minden reszben egy uj szorny, de aztan hamar visszasirtam azt az eredeti supnat feelinget. Azok az evadok meg meg is tikattak néha, annyira beleeltem magam, pedig nem szeretem a termeszetfeletti vagy horroros sztorikat. Kivancsi vagyok meddig huzzak még. Néha gondoltam hogy folytatom, de aztan latok par trailert vagy reszletet es annyira cringe hogy inkabb megde.

Winch Ester - 2018. 11. 17. 16:38

14×06 Vicces rész volt, jó párszor felnevettem, sőt, még hét idézete jelöltjeim is lennének. Ez az egyik. :-D

Dean: Ok, why don’t you back off, kid?
Jack: No, you back off, old man.

A másik szál Sammel és Charlieval is tetszett, volt egy kis dráma, de ott sem hagyták ki a humort.
Amúgy nektek is hamar leesett, hogy ki az e heti rész rendezője? Már rögtön az első könyvtáras jelenetnél is gyanakodtam, aztán amikor másfél perccel később felcsendült a Bee Gees dala, már biztos voltam benne, hogy “Gábriel/Trükkös” ül a rendezői székben. Úgy tűnik, a kamera másik oldalán is szeret trükközni és tréfálkozni, de azért jó lenne ha valahogy visszahoznák Gábrielt. A nekrofil csaj cukker volt, remélem, még találkozunk vele, és felavatja Jacket. :-)

Kissur - 2018. 11. 17. 18:53

14×06
Jó ötlet volt szétszedni a tesókat, és ehhez az sem kellett, hogy összevesszenek, vagy valaki megszálljon valami. Nem kell mindig együtt lógniuk. Új Charlie nem jön be. A bogárszörny nagyon menő volt. Végre a maszkmesterek is dolgoztak és nem csak a CGI csapat. Valóban vicceskedő rész volt, de semmi több. Csodálkozok, hogy eddig nem hozták még be a zombikat. (Úgy emlékszem, hogy a 3.évad körül volt egy rész, de az se klasszikus zombi volt.) Amúgy a Harpert játszó csaj már egyszer volt a sorozatban, méghozzá a 10.évadban. De tényleg olyan szemei vannak, hogy wow, rögtön bele lehet szeretni. 6/10

iampanka - 2018. 11. 17. 20:28

Nem gondoltam volna, hogy egy 20 részes évadba ennyi filler részt fogunk kapni, de hát ha működik, akkor működik.
Az egész Dean-Jack sztori szenzációs volt szinte végig nevettem, volt egy jó pár idézet, ami mehetne a hetibe. Kicsit olyan a kapcsolatuk, mint a kezdetekben Dean és Cas között volt, és ez nagyon tetszik.
A Sam-Charlie sztori is érdekes volt, ott mondjuk a fidget spinner mindent vitt. :D
Persze nem lehet úgy +1 hetes szünetre menni, hogy ne kapnánk egy cliffhangert, mondjuk úgy sem fogják kiírni Jack-et, úgyhogy ez is inkább kicsit olyan időhúzás, de hátha lesz belőle valami.

Raynes - 2018. 11. 19. 04:05

Nekem pont hogy az angyalos, arkangyalos főszál a filler. Ahogy bejönnek a heti mow részek, egyből mennyivel nő a színvonal, visszajön a sori régi fénye. Pont ez mentené meg a sorozatot, dobni az erőltetett átívelő szálakat, és csak heti ügyekre rámenni, kellő humorral fűszerezve.

scz - 2018. 11. 20. 09:27

Jack-kel tényleg kicsit előadják a kezdeti Castielt, ahogy rácsodálkozik az emberek világára – humorforrásnak jó, és hiába emlékeztet a szál, mégsem érzem ismétlésnek, vagy elcsépeltnek.
Amennyire antipatikus volt az előző évadban, annyira megkedveltem a karaktert, és a színészt is. Elég jól játszik a srác.

Glory - 2018. 11. 30. 09:08

14×7 messze a legjobb volt az évad eddigi epizódjai között. :) Nick szála is egyre jobban izmosodik, lesz itt majd megint “ne mulass”, ahogy elnézem, merre kanyarodik az ő története!
Jack és Dean jelenetei pedig aranyat értek. Nagyon várom a következő részt.

szirial - 2018. 11. 30. 19:16

Ez a rész nekem is nagyon tetszett.
Pellegrino-t imádjuk, akár Nick, akár Lucifer. Még a végén visszaimádkozza magába a bukott angyalt.
Na most itt az ideje, hogy kiderüljön, van-e még maradék Michael Dean-ben. Lehetne csapolni belőle.

iampanka - 2018. 12. 01. 09:48

Tényleg egyre jobbak a részek. Bár engem kicsit zavar, hogy ennyire húzzák ezt a Jack haldoklik szálat, mikor tudjuk, hogy úgysem írnák ki a sorozatból…
De alapvetően nagyon tetszett, és nagyon örülök neki, hogy Dean-el ennyire jó lett a kapcsolatuk. Amikor vezetni tanította meg horgásztak az külön megmelengette a szívemet.
És végre a Nick-es szál is érdekessé vált. Azzal a démonnal még tuti lesz dolgunk, aki megszállta a rendőrt. Illetve érdekes, hogy Nick, mint egyszerűen ember fel tudta kelteni az ürességben Lucifert. És mint tudjuk az üresség nem szereti, ha őt felébresztik.
Dean-ben pedig egész biztosan maradt angyali erő (vagy akár más is?), mert Samben is maradt, mikor Gadreel ott hagyta. Úgyhogy remélem hamarosan megtudjuk, hogy mi is van vele.

Kissur - 2018. 12. 01. 14:15

14×07
Ha tudnak ilyen részeket is írni, akkor miért húzták az időt eddig? Ez baromi jó volt, pedig egy deka lény sem volt benne.
Dean jobb apa volt ebben az egy részben, mint Castiel az elmúlt másfél évadban.
Castiel végre kimondta, hogy “most már tennem kell valamit”. Egyetértek. Kezdj már magaddal valamit!
Nick pedig pusztán emberként is érdekes nyomozást csinál. Azt hittem, hogy ő ölte meg a családját, de ez a démonos dolog még érdekes lehet.
Az Üresség végre visszatérni látszik. Talán Cass-szel is lesz közös szála.
Ja és megint nagyon erős volt a zene.
8/10

Kissur - 2018. 12. 01. 14:20

Hét idézete:
-Family medical history? Let’s start with the father.
-He’s dead.
-Cause of death?
-He was stabbed through the heart, and he exploded.
XD

szirial - 2018. 12. 01. 15:35

Én is arra tenném a voksomat, hogy Jack nem hal meg.
De azért képzeljük el, hogy az írók lépnek egy merészet és mégis. Na akkor lenne csak szájaknak tátása.

Persze akkor meg Dean Michael-üzemmódba váltana és felélesztené.

szirial - 2018. 12. 01. 15:37

A hét idézetével totál egyetértek.

scz - 2018. 12. 03. 13:50

“Azt hittem, hogy ő ölte meg a családját, de ez a démonos dolog még érdekes lehet.”

Szerintem olyasmit fognak kihozni ebből, hogy Lucifernek Nick teste kellett, és ezért halt meg a családja, hogy beforduljon.
Mert Dean-re kimondták, hogy az optimális vessel Michael számára, de Sam-re sosem mondták, hogy tökéletes Lucifer vessel.

Nem igazán értettem mi az a csontváz a forró kátrányból, de fentebb leírtátok, hogy az Emptyben láttuk Lucifert felébredni.

Kissur - 2018. 12. 03. 14:20

scz: Sam a tökéletes Lucifer porhüvely. Az 5.évadban már Nick testében volt Luci, amikor felkereste Samet, mert őt akarta.
Mondanám, hogy az a démon, aki megölte Nick családját maga Lucifer volt álnéven, de ő annál nárcisztikusabb és mondta Nick, hogy Lucifer ismerte a nevet.

Azért remélem nem támad fel Lucifer, vagy a Terminátor (vagy mi az) az Ürességből. Elég időt pazaroltak már rá a sorozatban. Bár, ha ezzel nyitnak új szálat az Üresség felé, azt nem bánnám. Tavaly belengették, és aztán elfelejtették.
Annyi szálat lehetne írni Casnek, és nem csinálnak vele semmit. Szárnyszerzés, arkangyallá válás(lehetséges ez?), Menny irányítása és megmentése, Ürességgel való kapcsolata, Jackkel való kapcsolata, másik világból a gonosz Cas elejtett mondatát se bontották ki. Eléggé elvesztegetik a karaktert.

scz - 2018. 12. 04. 16:57

@Kissur: na, erre már nem emlékeztem. Az megvolt, hogy tetszőleges mellékszereplő mondta nekik, hogy az Apokalipszis két testvér harca lesz, és Vinyóék pontosan ezért léteznek.
Apokalipszis világban kik voltak a tökéletes porhüvelyek, ha ott meg sem születtek a fiúkák?

iampanka - 2018. 12. 07. 21:37

14×08
Wow… csak így wow…
Az évad legjobb része.
Sejthető volt, hogy Jack-et nem fogják kiírni, de ahogy általa behozták az Ürességet is az egész sztoriba, amivel VÉGRE Cas is kapott valami értelmes szálat, mert el fog jönni érte, amikor már tökre ki is megy a fejünkből, hogy ő most így kvázi “eladta a lelkét” az Ürességnek. Nekem ez nagyon nagyon tetszett, nagyon sok lehetőség van benne.
Aztán visszahozták Lily-t, és bár nekem a 12.évadban nem volt nagy kedvenc részem, amiben ő volt, de tetszett, ahogy lezárták a sztoriját. Hogy az utolsó lélek darabját Jack-re áldozta, ami aztán meg is hozta neki a jót.
És megvan Michael tartózkodási helye, tehát a félévadzáró valószínűleg körülötte fog forogni. Nekem viszont megfordult a fejemben, hogy mi van, ha Michael valamit csinált Dean-el, és így nem kell majd a beleegyezését kérnie, hogy újra megszállhassa? Ez valahogy olyan logikus lépésnek tűnik, mert amugy nem szambázott volna ki belőle csak úgy… szóval az talán egy érdekes vége lehetne a résznek, hogy ismét átveszi az uralmat Dean felett.
Mindenesetre én örülök, hogy ilyen pozitív irányba halad az évad (ez most a nézettségen is meglátszik), úgyhogy én már nagyon várom mi fog kisülni belőle.

Kissur - 2018. 12. 08. 15:02

Az évadnyitóra írta Necridus, hogy wow, de amit az utolsó 2 részben mutattak, az az igazán wow, ahogy iampanka is írta. Végre visszatért az Üresség, és Cas is kapott szálat. Örülök, hogy nem feledkeztek meg róla az írók, és így viszont már érthető, hogy miért nem jelent meg eddig.
Ne feledjük, hogy 20 részes az évad, szóval ennyit számít, hogy kimarad 3 filler rész.
Le a kalappal az írók előtt, hogy volt merszük másfél részt elhasználni Jack halálára, és időt szánni a gyászra. Le tudott kötni és nagyon jó volt mindenki játéka.

szirial - 2018. 12. 08. 19:54

Nagyon jó irányba halad a sorozat. Cas felett ott függ az Üresség kardja. Bármikor lecsaphat.
Visszatérnek Michael szálához. Remélem nagy meglepetést tartogatnak ott is.
Két apró kötözködés. Már az előző évadban panaszolták, hogy alig tudják fenntartani a mennyország működését, nincs elég angyal. Na azóta még meghalt néhány.
Lily lánya is nephilim volt. Ő a mennyekbe került. Őt miért nem hiányolta az Üresség?

Glory - 2018. 12. 09. 08:06

Simán az évad legjobbja volt ez az epizód. Alex nagyon jól játszott!
Én is kicsit meg vagyok keveredve ezzel az “Ürességgel” kapcsolatban. Már nem tudom melyik részben volt, de Cas arról mesélt, hogy milyen az ő mennyországa (autista fiú reptet valami papírsárkányt benne?). Vagy rosszul emlékszem? A fekete szmötyinek nem tűnt fel, hogy még legalább egy valaki felébredt? Nagyon dühös lesz, hogyha rájön, hogy kijárkálnak a kedves “beutaltak”. :)
Várom, hogy mikor jelenik meg Gabriel, Balthazar, vagy imádott Crowley-nk. :) (Mondjuk a 300. részben?)
Azért remélem, hogy Cas-t valahogy kibújtatják az írók az egyesség alól.

Kissur - 2018. 12. 10. 08:17

Glory: Majd kötnek egy alkut. :D Tippre amúgy Jack fog kaput nyitni az Üresség birodalmába, hogy megmentsék Casst.
De én rohadtul unom már, hogy ha valaki meghal, azt instant vissza kell hozni, és meg kell menteni. Miért? Itt nem nyugodhat senki békében? A két tesó még hagyján, bár az is unalmas. De most már Jack is? Meddig fogják ezt húzni? Majd amikor ül Dean a nyuggerotthonban, és egyszer csak megáll a szíve, akkor Sam köt egy alkut, hogy mégse halljon meg? Ne már!

scz - 2018. 12. 10. 09:24

Mindig, mindenkit visszahoznak. Bobbyt is visszahozták. Imádtam az eredeti karaktert, pontosan ugyanazt a stílust akarták továbbvinni, de szerintem nem sikerült túl jól.
Már sok-sok évaddal ezelőtt nyílvánvaló lett, hogy a főszereplők halála nem bír komoly súllyal, innentől nincs tétje.

Kissur - 2018. 12. 10. 09:54

scz: Azért Bobby más tészta. Ő meghalt, úgy is maradt. Ez a Bobby egy alternatív Bobby. Jack, Cas és a tesók viszont feltámadnak.
Régi szép idők, amikor a sárgaszemű elbizonytalanította Deant, hogy a feltámadt Sam valóban ugyanaz, aki a tesója volt.

scz - 2018. 12. 11. 08:47

@Kissur: úgy értem, hogy a közönségkedvenc-karakterekből könnyen lesz Bobby Ewing. Kivéve Crowley, ugye :(

Castiel és a Vinyók olyan plot armort viselnek, hogy a Trónok harca írói is elégedetten csettintenének. :D

terminadmin - 2018. 12. 11. 16:53

durván jó részek voltak mostanában :) és végre visszatért az üresség :)

terminadmin - 2018. 12. 11. 16:54

nagyon remélem nem elkaszálni akarják a sorozatot (20 részes évad….)

iampanka - 2018. 12. 11. 20:39

terminadmin: nem a kasza miatt lett 20 részes az évad, hanem Jared és Jensen kérték, hogy csökkentsenek az epizódok számán, hogy több szabadidejük legyen… és azt mondták, hogy így akár még évekig is folytatnák :)

Kissur - 2018. 12. 12. 11:04

iampanka: Ezt nem tudtam, de akkor megnyugodtam. Azt hittem, hogy a CW döntése volt.
Valahol a 9-10.évad környékén mondtam, hogy miért nem kaszálják el a sorozatot. De mivel ugyanazt a receptet használják az elmúlt pár évadban, ami bevált, ezért azt mondom, hogy még évekig tudnám nézni. Az évadnyitó, meg esetleg a 2.rész a főszállal foglalkozik, utána heti szörnyek, aztán 7-9.rész főszál, 10.rész cliff feloldása, heti esetek, 15-18.rész főszál, 19-20. motw, és a végére megint főszál. Ennyi. :)

Daneee - 2018. 12. 13. 09:34

300. Epizodos spoiler!!!!

JDM elvileg szerepelni fog benne. Jo hir

szirial - 2018. 12. 13. 11:04

Daneee, a próféta szóljon a szádból!

Daneee - 2018. 12. 13. 11:37
yagami - 2018. 12. 14. 05:44

S ha jól olvasom nem lesz egyedül? Nagyon kivi leszek ezt hogy oldják meg. Ha addig tartaná a szintet ( legalábbis az elmondottakból most jól áll, az évadot még nem kezdtem el ), az nagyon jó lenne… ( sőt, ha egész évadban, az még jobb )

Kíváncsi leszek a félévadzáróval kapcsolatban, hogy mik a tapasztalatok, hozta-e az utóbbi két rész színvonalát. :) ( Ha jól látom most is visszatért valaki. :P )

Senki - 2018. 12. 14. 10:04

Ketch kimondta helyesen Budapest nevét? :D

Kissur - 2018. 12. 14. 12:42

Hát azzal, hogy itt az Üresség, meg az ő tere, így kb akárki visszajöhet. Lehetne mondjuk egy Ultimate harc. Winchester tesók vs az összes főgonosz :D
Ha Apu visszatér, márpedig visszatér, akkor jöhet a sárgaszemű is. Kíváncsi vagyok, hogy most milyen erősnek ábrázolnák a többi démonhoz és a tesókhoz képest.

scz - 2018. 12. 14. 13:17

Akkor ezért engedte ki Gabriel, hogy elugorjon Kansasbe? :)

scz - 2018. 12. 14. 13:55

De az üresség csak az angyalokat és démonokat szállásolja el haláluk után, a földi halandók nem az ő felségterülete, innentől a holtakat elvileg nem kéne tudnia visszaküldeni. Bár, tekintve, hogy régebbi bútordarab, mint Amara és Chuck, lehet, hogy náluk is erősebb, csak jó manager módjára ügyesen delegálta a részfeladatokat a beosztottaknak.

iampanka - 2018. 12. 14. 15:50

Azta. A 14x09nél leragadtam ott, hogy múlt héten pont ezt írtam meg cliffhangernek, ami most bekövetkezett…
És alapvetően én izgatottabb lettem a következő rész 20 mp-es promojától, mint ettől a résztől, az utolsó 2 percet leszámítva.
Nem volt rossz, de nem közelítette meg az előző két rész szintjét. Inkább a cliffhangerre építettek, aminek ez volt az ára.
De engem nagyon berántott ez a lezárás meg a promo. Jensen nagyon beleérett ebbe a szerepbe, most van 4 részük ezt kibontani a 300.-ig. Úgyhogy én nagyon várom.

szirial - 2018. 12. 15. 12:31

De örülök, hogy Ketch Budapesten van. :) És micsoda ritkaságokat talál magyar fegyvergyűjtőknél.
Az előző két részhez képest ez haloványabb volt, de hát az utolsó néhány perc érdekében építkeztek. Persze várható volt, hogy Misi visszaköltözik. És ez igen szórakoztató részeket ígér 2019-re.
Jó, hogy Garth visszatért. Legalább kevesebb ideje lesz a z-nation-ban jeleskedni, ahol ki nem állhatom a figuráját.

Kissur - 2018. 12. 15. 12:46

14×09
Lányok, srácok, szavazzatok a hét jeleneténél a parkolóházas Die Hard jelenetre. Számomra az év jelenete volt. XD
Thanosnak 6 követ kellett összegyűjtenie, hogy tudjon csettinteni. Michaelnek (aki most Michelle volt :D) csak el kellett foglalnia Dean testét.
Szerintem a tojás nem a valódi volt.
Régen egy egész részen át harcoltak a vérfarkasok ellen. Most Sam puszta kézzel lefogott és kiütött egyet, akiben Mihály ereje is volt. Ez nagyon nem tetszik nekem.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe a részről, de lehet, hogy még írok.

Glory - 2018. 12. 16. 00:00

Amikor az Örömódára vonulnak a fiúk? Az jópofa rész volt, tényleg!

Ilyenek ezek az arkangyalok, állandóan csettintgetnek…Elég csak kicsit kimozdulniuk “otthonról” és már eljár a kezük!

Winch Ester - 2018. 12. 16. 01:12

Pont jövő héten megyek haza, remélem, elkapom még Ketch-et Budapesten. :-D
Gyanítható volt, hogy Michael valahogy még benne van Deanben, vagy visszamászik belé, de ez azért mégis meglepett. A tojás szerintem sem volt valódi, Ketch valószínűleg csak egy sima húsvéti tojást adott fel postán így karácsony tájékán.

terminadmin - 2018. 12. 17. 14:35

Winch Ester… na meg ha a magyar postán múlik… :)

geah - 2018. 12. 31. 07:50

milyen jó sorozat volt ez az elején!
aztán a második évad után mély zuhanásba kezdett.vicc hogy még mindig megy.
persze a grimm-et abba hagyták 6 évad után pedig abban még volt bőven potenciál.ez a sorozat meg egy dögunalom.sose lesz vége

zolij - 2019. 01. 01. 13:59

iampanka: Lily lánya nem volt Nephilim, ezt csak Ishim hazudta, hogy így vegye rá a többieket a megölésére.

lacika - 2019. 01. 11. 11:23

geah: hála az égnek, hogy több millióan máshogy gondolják, mint te. :)

winnie - 2019. 01. 11. 11:28

(a grimm példa elég fura. sokkal jobb krimisorozatok is vannak, voltak, és sosem volt sikeres, nem meglepő, hogy abbahagyták.)

m minnifield - 2019. 01. 12. 13:45

Ezt sose értettem, ha a második után már nem tetszik valami, miért néz meg még 12-t? Ha meg nem nézte, akkor honnan tudja, hogy dögunalom? Bye-bye logika.

Glory - 2019. 01. 19. 12:51

Ez a mostani jó kis rész volt! Kíváncsi vagyok, mi lehet az “Except one”-ban…Dean arckifejezése nem utalt túl sok mókára és kacagásra.

Az “I’m the Cage.” meg mindent vitt. :) Hét idézete gyanús.

szirial - 2019. 01. 19. 17:12

Hát most lehet elméleteket gyártani az Except one-ra.
És a SupNat-ban mikor volt a megoldás más mint feláldozás, másé vagy önmagáé.
A hét idézetével egyetértek.

szirial - 2019. 01. 19. 17:23

Ha valakit érdekelnek Dean rossz és jó emlékei, egy jó fülű, szorgos rajongó összegyűjtötte, hogy honnan vannak az idézetek.
http://www.supernaturalwiki.com/14.10_Nihilism

szotyi - 2019. 01. 19. 20:30

igen biztos hogy valamilyen feláldozás, és mivel Dean halálával kapcsolatos az a jegyzet így biztos hogy őt kell megőlni mivel benne van Micheal.

Glory - 2019. 01. 19. 21:36

Szirial, ez is mehet a Hét idézete versenyre, nem? :)
“Dean’s not home right now. Please leave a message.”

Szerintem Dean simán feláldozná magát a többiekért, ha így elháríthatná a fenyegetést, amit Michael jelent. Kérdés az az, hogy mire eljut a füzet végére az Death note-tál alakul, vagy csak elég ha magával végez.
Mellékesen az egy érdekes gondolat volt, hogy Chuck miért “költözködik”. Az kifejezetten tetszett.
Pamela Barnes feltűnése kellemes meglepetés volt.

iampanka - 2019. 01. 20. 08:37

Nekem nagyon tetszett, Jensen szerintem elvitte nagyon az egész részt, mint Dean és mint Michael.
És okos megoldás volt Deant megtenni ketreccé, illetve a note.
Viszont nem gondolom, hogy az önfeláldozás lenne a megoldás. Ha Dean meghal Michael egyértelműen kiszabadul és akkor ott van neki Dean teste, amit nyugodtan használhat. Annak úgy nem sok értelme lenne, csak maximum ha kerít egy másik arkangyalt, aki leszúrja a blade-el, de akkor meg járhat úgy, mint Nick és az úgy kicsit már lejárt lemez.
Én nekem inkább az volt a fejemben, hogy valaki mást kell feláldoznia, esetleg Samet vagy Cast. Mert akkor ismét választani kell, hogy a világ megmentése vagy a család.
Mindenesetre én kíváncsian várom a következő részeket (ha minden igaz nagyon izgalmasak lesznek a nyilatkozatokból, amiket hallottam). Egyre jobb ez az évad, remélem ez így is marad a végéig.

szirial - 2019. 01. 20. 16:55

Glory, Igen, az is szellemes volt.

Én is arra voksolnék, hogy nem Dean-nek kell meghalnia, hanem valaki más halála a lehetséges megoldás. Ez esetben egy szép epikus véget lehetne Cas-nek kerekíteni. Vagy még egy évadon keresztül nézhetjük a folyton bánatos karakterét.
No és mi van Nick/Luciferrel? Minden héten reménykedem, hogy előkerül.

yagami - 2019. 01. 20. 18:43

szirial: Majd a következőben. :)

Glory - 2019. 01. 20. 18:44

“Hey” alapján jövő héten Ő is tiszteletét teszi végre! ;) Az eléggé megkeverheti a lapokat, ha “full” üzemmódba jön vissza.
https://www.youtube.com/watch?v=lF-3MygBnvQ
Iampanka, akkor mindjárt van +1 arkangyalunk, aki keresztbe tehet Michaelnek. Kérdés, hol a penge.

Dark Archon - 2019. 01. 21. 19:04

Szeretem a sorozatot, de kezd annyi logikátlan megoldás lenni benne, amit nem tudok mire vélni. Mihály elkezdi püfölni a tesókat… minek? Csettintés, kész. Elkérik a fegyvert az egyetlen embertől, aki tudja használni… miért? Ahelyett, hogy magukkal vinnék.

Hol a kés, ami végzett tudjuk kivel?

A poénok és a visszatérő karakterek tartják még életben az egészet. Meg persze Mark Pellegrino, bár kihagyták a ziccert, mikor a rendőrnek mondta, hogy az ő keze végzett a családjával… mintha Nick keze nem végzett volna senkivel.

Meg persze már tényleg röhej, hogy csak Sam, Dean meg a hozzájuk közeliek legyenek életben, hogy mindenki más hullik körülöttük, az nem lényeg. Miután Jack visszatért, boldogan mosolyogva hamburgereznek, sörözve zabálnak mindannyian, hogy Lily az életét áldozta érte, meg sem említik.

szirial - 2019. 01. 22. 11:37

Dark Archon
Kezdjük azzal, amivel egyetértek. Valóban értelmes ötlet lett volna DarkKaya-t bevenni a csapatba.
A csettintés nem működött ott, mert mindannyian csak kivetülések voltak Dean elméjében.
Az arkangyal penge csak akkor hatásos, ha arkangyal kezében van. Ezzel jelenleg nem rendelkeznek.

scz - 2019. 01. 22. 12:18

A kés, amivel Káin megölte Ábelt, az megsemmisült?
Vagy a Mark of Cain nélkül nem működik?

szirial - 2019. 01. 22. 14:00

When the Mark of Cain is eventually removed by Rowena and the Darkness is released as a result, the First Blade becomes useless.
Ez a hivatalos álláspont. Amúgy Cas elrejtette valahová.

scz - 2019. 01. 25. 10:29

Akkor majd jön az Empty/Void, belebújik Castielbe, és “megstukkolja Michael fejit ecce-kécce”.
És ő lesz a 15. évad főgonosza.

szirial - 2019. 01. 26. 15:59

Nem volt rossz rész ez, de azért vannak gondjaim is vele.
Nick előkerült végre, élvezet volt nézni, mint mindig. De ezzel úgy tűnik le is zárult a szereplése. Bosszú megtörtént, Lucifer nem tért vissza, Sam már nem kívánja megmenteni.
Dean önfeláldozási kísérlete súlytalan, úgysem fog bekövetkezni.
És úgy tűnik, most már mindenre az lesz a megoldás, hogy a bűvész kalapból előrántanak egy új, irtózatos erejű varázstárgyat. Minek kellett annak idején Lucifert egy 600 pecséttel lezárt ketrecbe zárni, amikor egy sufniban is össze lehet dobni egy arkangyal biztos szarkofágot?
Némi szomorkodás és néhány rész múlva Sam majd talál egy új varázslatot/tárgyat/boszorkányt/miegyebet, amivel semlegesíti Mihályt.

scz - 2019. 01. 28. 14:52

@szirial: azért kellett Lucifert ketrecbe zárni, mert Istennek nem volt sufnija, és egyik arkangyal sem tudott szépen hegeszteni.

kobriszvaldez - 2019. 02. 02. 13:20

@szirial: meg mondjuk lehet amikor anno a 600 pecsétes ketrecbe zárták akkor csak entitás volt,angyali lélek,ehhez a szarkofághoz meg lehet kell test is.
Bár nem tudom.

Geza Kovacs - 2019. 02. 02. 21:18

Érdekes látni, hogy mostanában nem mennek rá részeken keresztül semmiféle óriási akcióra, a főellenség is a háttérben van, és a sima drámázásra mennek csak rá, nekem mégis tetszik.

iampanka - 2019. 02. 04. 07:03

Egyetértek Geza Kovacs.
Nagyon erős rész volt, de ha belegondol az ember igazán annyira nem is történt olyan dolog, ami előrevitte volna a főszálunkat.
Mert ugyanugy mint Jack esetében az évad első felében, itt is sejthető volt, hogy úgysem hal meg, mégis végigizgultam a részt és remekül játszottak a fiúk.
Különösen az utolsó jelenetben. Én vagyok az, aki mindig mondja, hogy Jared Padalecki igenis jó színész, csak ritkán kap mostanában esélyt rá, hogy meg is mutathassa, mert azért régebben voltak elég iconic alakításai. De nekem tényleg mindent vitt, ahogy ott a végén Sam-ből előtörtek az érzések.
Az a jelenet, Jensennel kiegészülve simán a hét jelenete nálam.
Jöhet a 300.rész. Nagyon kíváncsi vagyok annyit beszéltek már róla, úgyhogy biztosan odateszik azt is.

scz - 2019. 02. 04. 10:06

@iampanka: én pedig az vagyok, aki folyton szapulja Padaleckit, hogy három arcot tud vágni. De ez most tényleg elég jól sikerült.
Amikor léleknélküli Samet játszotta, illetve amikor Dean folyamatosan meghalt, akkor szintén tudott brillírozni.

seven - 2019. 02. 04. 12:32

A félévados szünet óta eléggé megugrott a minőség.

Beszti - 2019. 02. 05. 17:16

Kíváncsian várom a 300.részt. Most, hogy Nick nem tűnt el, azon sem lepődnék meg, hogy Michaelt valahogy átvarázsolják Deanből Nickbe és úgy csobbanna az óceán mélyére.

Kissur - 2019. 02. 06. 07:54

14×11
Geza Kovaccsal értek egyet. Idén sokkal több a karakterpillanat, a beszélgetős rész, és bakker, nekem is működik. Remélem a 300.rész is abból fog állni, hogy Apuval beszélgetnek 40 percen keresztül.
Mark Pellegrino ebben a részben annyira tökéletes Dexter utód volt, mint maga Michael C. Hall. Tetszett, hogy egy ember volt ebben a részben a főellenség, még ha egy démont is megmutattak. Amennyire bukdácsolt az évad eleje, most megint ráéreztek arra, hogy mi kell a nézőknek.
Először Lucifer, most pedig ironikusan Nick is ketrecbe került. :D

Kissur - 2019. 02. 07. 16:31

14×12
Megérkezett a szokásos szünet utáni filler rész. Valahogy mindig a 10-11-12.rész körül van egy átlagon aluli rész. Na ez is most az lett.
Ez már a második olyan rész volt, amikor Sam jól színészkedett. Én is mindig Deant éltetem, de most Sam is jó volt. Már csak Casnek kéne valami jó kis szálat írni.
Mark Pellegrinonak pedig spin-offot!

Daneee - 2019. 02. 08. 20:09

Jólesett nézni a részt, a paradoxonokba meg nem megyek bele inkább :) Az elejéna bohócos szellemnél arra gondoltam, hogy simán elnéznék ilyen Motw részeket.

Arra lennék kíváncsi, hogy JFD miért 13 év után tért vissza? Simán lett volna rá alkalom

Geza Kovacs - 2019. 02. 08. 20:29

Nem volt rossz a 300., de én azért nagyon nem értem, hogy miért vették úgy a nagy harcos hős példakép apukát, mintha valami 80 éves nyugdíjas lenne, akit pár beszélgetős jelenetbe lehet csak berakni. Méltatlan, hogy rész közepén lévő akcióból teljesen kimaradt, pedig valami ilyen kellett volna, hogy mind a hárman akcióznak együtt egyet megint, ezúttal egy rész erejéig sikeresen. Nem volt rossz ez a könnyes szemmel sírdogálunk téma, de max. 1 jelenet kellett volna, amúgy meg egy kis könnyedség nem lett volna rossz. Morgan mégiscsak óriási király, de az itteni szerepe, Negané és az extantbeli is mind akcióhős, én ezért szeretem legalábbis, hát csak erre kellett volna inkább koncentrálni szerintem.

Egyébként ha minden más volt, és Winchester mama mégis megvolt, és Castiellel ellentétben képben is volt, amikor hazahívták, miért féltek, hogy eltűnik??? :-)

kulup - 2019. 02. 08. 20:31

@Danee : JDM -re gondolsz ? Vagy ki az a JFD ?

Daneee - 2019. 02. 08. 20:35

Igen, ra :D utolag gondoltam bele, h sztem rosszul irtam

Raynes - 2019. 02. 11. 02:43

Nem is tudtam, hogy 300. rész volt. Amit nem értettem, az a legvége, mikor John ül az Impalában és telefont kap valakitől. Párhuzamos univerzum?

scz - 2019. 02. 11. 11:34

@Raynes: nem, csak visszakerült a saját idejébe, valószínűleg 2003-ba. Dean hívja, hogy minden rendben van-e, mert fater éppen vadászni volt.
Az időutazás kapcsán több elmélet is létezik, az egyik lineráisnak állítja be az egész idővonalat, tehát a múltat megváltoztatva változik a jelened. Másik arról szól, hogy minden egyes időutazással egy párhuzamos idősík jön létre, és megváltoztatott múlthoz (jelenhez) saját jövő “tartozik”. Tehát azért, mert én visszautazom 1910-be, hogy megöljem Hitlert, attól még az én kiindulási időmben ugyanúgy megtörtént a második világháború, és szimplán létrehoztam egy párhuzamos jövőt, ahol nem.
Itt az első eset történt, John 2003-ból eltűnt, megjelent 2019-ben, és szépen lassan a jövő hozzáigazodik a múltbéli történésekhez. Sam folytatja az egyetemet, és new wave yuppie lesz, Dean pedig szimplán bűnöző. Anyu pedig eltűnik, hiszen nem történik meg a cselekeménysor, ami a “feltámadásához” vezet.

Szerintem nagyon szép rész volt, és fantasztikus húzás, hogy az egész történet elindítójáról is megemlékeztek a részben.

Kissur - 2019. 02. 12. 18:49

14×13
A rész elejei (teljesen felesleges) nyomozás, és futkosás a kocsi és a cuccok után elvett játékidőt Apuból, amiért mérges vagyok. Annyi megbeszélnivalójuk lett volna, és az egész részt kitölthették volna ezzel. Kíváncsi lettem volna, hogy mit szól Mary ahhoz, hogy van a srácoknak egy féltestvére, aki most a ketrecben van. Illetve ahhoz is, hogy Apu mit szól ahhoz, hogy Anyu már lefeküdt egy-két férfival ő utána. 4.évados Cass nagyon jó volt, vissza vele!
Miért nem használják az időutazást arra, hogy visszamennek addig, amíg Mihály átjött erre a világra, és megakadályozzák? Sok mindent nem változtatnának az idővonalon.

Winch Ester - 2019. 02. 13. 21:27

Megfordult a fejemben, hogy 2003-as Apu rájön, hogy nem csak álmodott, hanem valóban járt a jövőben, aztán valahogy bebiztosítja magát, hogy csak látszólag haljon meg, és amikor mondjuk két év múlva sorozatzáró rész lesz, azzal lesz vége az egész Supernaturalnak, hogy közel húsz év után előjön a rejtekhelyéről, és újra együtt lesz a család. :-D

Necridus - 2019. 02. 13. 21:53

Nem rossz, de ha így lenne, elég szemét húzás lenne aputól hagyni a fiait ezerszer meghalni és küzdeni minden hatalmas erejű szörnnyel. :)

scz - 2019. 02. 14. 13:18

@Kissur: mert nem időutaztak. A jelenjükben jelent meg a múltból egy személy, mert a gyöngy csak úgy tudta teljesíteni a szíve kívánságát. Mondjuk miért nem 2005-ből hozta vissza? (Vagy mikor is halt meg John?)

Mala - 2019. 02. 15. 19:38

Megint szünet van?

winnie - 2019. 02. 15. 20:56

pãr hét.

Geza Kovacs - 2019. 03. 08. 23:07

Igazán jó rész volt. Ha nem számoljuk a járulékos veszteséget, ennyire happy end szerintem az 5. évad vége óta nem volt :-) Tényleg tetszett. Pláne mióta tudjuk, hogy ügyesen mozgatják a szereplőket, jók a karaktereik, és a mai négyes, néha megtoldva egyik-másik sheriff nővel vagy Winchester mamával a sima szörnyes részeket is izgalmassá teszik, és csak ezek miatt is várni lehet a következő részeket nagy, átívelő drámák nélkül is.

Glory - 2019. 03. 08. 23:31

Hát ez egész jó rész volt.
Jack kis kalandja a lázmérővel mókás volt, azon jót nevettem.
A rész végén azonban mégis úgy éreztem, hogy a tesók csöbörből vödörbe estek…csak még nem tudnak róla. Az a tekintet a végén… O_o

iampanka - 2019. 03. 09. 23:12

Igazából én csak egy egyszerű filler részre számítottam, de aztán jól meglepődtem. Nagyon jó volt, a MOTW is meg az is ahogy továbbhaladtak a sztorival.
Viszont nekem ez a “boldog” vég nagyon gyanús. Mármint nem tudom nekem úgy tűnt, hogy Jack szeme is kicsit megváltozott. Úgyhogy Michael így iktatva lett ugyan, de mintha inkább csak átadva volna a stafétát Jacknek.
6 rész van hátra, szóval biztosan lesznek még itt érdekességek, úgyhogy kíváncsian várom.

scz - 2019. 03. 11. 09:49

Elég gyanús, hogy Jack ilyen könnyedén kicsinálta Michaelt, aztán kényelmesen beszippantotta a gracet (hogy mondják ezt magyarul?).
Mennyire bika főgonosz lenne egy arkangyal grace-szel feltuningolt nephilim? :D

Kissur - 2019. 03. 11. 11:38

Vajon ha Jack lesz az évad főgonosza (mert az évad előtt azt mondta a showrunner, hogy nem Mihály lesz a főellenség), akkor lesz a tesóknak szíve berakni őt a koporsóba és beledobni őt az óceánba?
Plusz szerintem ezzel az erővel, amit kiadott magából, felhasználta az összes lelkét, úgyhogy Jack egy szívtelen dög lett.

terminadmin - 2019. 03. 11. 12:23

Nem hiszem, hogy Jack lesz az évad főellensége, hiszen végre megtalálta identitását (ő Lucifer fia és egyben Winchester) – bár lehetnek meglepetések. Lucifer és a Semmi feltűnésére is számíthatunk még szerintem. De meglepett ez a rész, erre nem számítottam :)

scz - 2019. 03. 11. 12:52

Tényleg, az Empty. Majd jön Castielért.

Kissur - 2019. 03. 12. 07:32

Igen, tuti az Empty elviszi Cast az évadzáró cliffhangerében, de addig szerintem Jack lesz a fő probléma.
Nektek van tippetek, hogy milyen közönségkedvenc karakter fog visszatérni az évadzáróban?

scz - 2019. 03. 12. 09:49

Szerintem az összeset ellőtték már:
Bobby, JDM. Lucifer, Castiel ugye adottak.
Nem tudom, Ruby? Azazel? Amara? Chuck? A régi Halál lenne a jó, imádtam azt a színészt, sokkal jobb, mint ez a Billie csaj.

Kissur - 2019. 03. 12. 10:11

Chuckot már évek óta nem láttuk, és mivel benne van a sorozat készítésében, ezért egy cameora beugorhatna. :) A másik tippem Crowley lenne. Elvégre ő is ott van a Semmiben.
Lucifer-Terminátor ébredését meg jól elfelejtették.

scz - 2019. 03. 12. 13:42

Mondjuk így már tényleg nincs tétje a halálnak, mert bárkit, bárhonnan visszahoznak.

terminadmin - 2019. 03. 12. 14:00

Kissur: Empty-t sem felejtették el, pedig jó sokat altattak vele minket. Az én tippem is Crowley lenne, de mivel másik világban halt meg, ezért Luciferre gondolnék én is mint visszatérő közönségkedvenc karakter. Chuck nem hiszem, hogy visszatérne, pedig jó móka lenne.

Kissur - 2019. 03. 13. 12:10

terminadmin: De miért Lucifer? Ő csak az előző évadban halt meg. Ráadásul Mark Pellegrino szerepel a sorozatban továbbra is (hála a showrunnernek!).
Remélem, hogy a fiúkat és Castielt is elragadja az Üresség, és ott összetalálkoznak Crowleyval, és így lesz vége az évadnak, hogy: “Hello, boys!” :D

scz - 2019. 03. 13. 16:10

@Kissur: na, ez ütős lenne. De cameoról beszélünk, és egy ilyen cliffhangert fel kellene oldani, tehát következő évadban folytatni kéne a szálat. Vagy megint önfeláldozna szerencsétlen.

scz - 2019. 03. 13. 16:14

@terminadmin: szerintem mindegy ki melyik világban halt meg. Egy Empty van, mindenki odakerül. Shared drive :D

iampanka - 2019. 03. 13. 20:23

Én is Chuckra tippelnék hogy ki tér vissza (ugyan senki sem tudja hova szublimáltak el Amarával), mert rajta kívül mostanság minden nagy kedvencünk visszatért, Crowleyt kivéve, de nem hinném hogy Mark Sheppardot bárki helyettesíthetné és ezt szerintem az írók is tudják.
Én mondjuk azt olvastam valahol, hogy az Empty-s szálat áttolják a 15.évadra, hamár berendelték, hadd legyen ott is valami izgalom.
Viszont állítólag számíthatunk egy halálra, ami nagyon megrázó lesz. Amilyenek tuti, hogy az lesz a cliffhanger.

Kissur - 2019. 03. 14. 11:54

iampanka: Ha a sormintát követjük, akkor ennek az évadnak a végén valaki meghal/feláldozza magát a tesók vagy Cas vagy Jack közül. Hiszen minden második évad végén ez van. Gondold csak végig. :) (1.Dean meghalt, 3.Dean meghalt, 5.Sam ketrecben, 7.Dean purgatóriumban, 9.Deanmon, 11.Samet lelövik, 12.Cas meghal)

scz - 2019. 03. 14. 12:36

Szerintem Jack hal meg, mert az Empty őt akarta vinni, csak ugye Cass beugrott helyette.

iampanka - 2019. 03. 15. 15:57

Kissur: wow és tényleg. Emlékeztem, hogy valamilyen időközönként meghal vagy feláldozódik valaki, de az kiment a fejemből, hogy már megint az jön :D
Egyebként tényleg Jack tűnik a leglogikusabbnak, valamelyik résznek az is lesz a címe hogy “Jack in the box” (haha), szóval lehet előszedik Michael dobozát és feláldozzák majd az évad végén, mert csinál valami csúnyaságot.

Jesustomer - 2019. 03. 16. 08:13

Félni kéne Jack-től?
Ne már, kedvenc karakterem lett. 🙄

scz - 2019. 03. 18. 10:02

Hujujujujj, ekkora filler részt rég látott a világ.
Vagy csak velem van a gond, és nem vagyok fogékony az “I’m okay, however, I’m not okay, still grinding my teeth, and lying about my well-being, because that’s what we Winchesters do”.
Pl. Deannek mi a problémája, fogalmam nincsen. Michael nincs benne, Jack látszólag jól van, mert azt mondja, viszonylagos nyugalom van, persze, Sammy éppen ekézi magát, de pár résszel ezelőtt Dean is ekézte magát.
Aztán jön az, amikor mondják egymásnak, hogy örüljünk, mert “consider it a win”. De mégsem. És ez sokadik iterációban.
De azt imádtam, ahogy a szociálisan kevésbé érzékeny Castiel kapkodja a fejét, mint Travolta a Ponyvaregényben, hogy mi a mák történik itt, aztán a “végső” leszámolásnál csak foghíjról beköpi a “miért nem hat rád kérdésre”, hogy “nem vagyok ember”. Aztán összever mindenkit. Szóval az úgy szép volt.
Az kiderült, hogy ezek kifélék, mifélék voltak? Boszorkányok? Valami bukott angyal besegített a családnak álomvilágot teremteni? Vagy mi történt igazából a kisvárosban?
És az, hogy megölte a kígyót, nem tudom ebbe mit kell vészjóslóan belelátni.
Tényleg nem értettem az egész rész létjogosultságát.

iampanka - 2019. 03. 18. 21:04

Hát én nagyon nagyon jól szórakoztam ezen a részen. Tény, hogy filler volt, de azért abból is elég jó szerencsére.
Dean és Jack kicsit háttérbe voltak szorítva, igazából Dean most úgy tűnik tényleg rendben van, Jack viszont még problémát jelenthet, szerintem ezt probálják már így jelezni nekünk a kígyóval meg Donatelloval. Itt is voltak jó pillanatok, de a Sam-Cas páros vitte most ezt a részt.
El sem hiszem, hogy mennyi szerepet adtak Casnek, kicsit jobban hasonlított a régi önmagára (jobban mint mondjuk a 300.részben), aminek nagyon örültem, bár ilyen maradna.
Sam szála pedig bár filler volt, amellett hogy vicces, szerintem nagyon is érdekes volt. Mert Cas ki is mondta, hogy megbukott mint vezető (amit nem bánok, mert ezek a vadászok elég feleslegesek voltak), de neki ez tényleg érthetően rosszul esett. Amikor le akarta szúrni Cast és mondta hogy “I’m happy in Charming Acres, we’re all happy”, ott éreztem nagyon ezt a kétségbeesett boldogság keresését. Jared nagyon jó volt.
Az egész jelenet, ahol először megjelenik mehetne a hét jelenetének, én ott sírtam a nevetéstől.
Plusz “God has a beard”, mint idézet.

winnie - 2019. 03. 18. 21:19

mindig fura olvasni, hogy filler, mégis jó, hiszen a legtöbb sorozatból épp a fillerek a legemlékezetesebb részek, azokat emlegetjük utólag is.

Isaac - 2019. 03. 19. 10:14

Gondolom Jack esetében arra akarnak kifutni,hogy úgy vélte a kígyó esetében ha megöli és a “szerettével” lehet a megfelelő megoldás. Ez emberre kivetítve már kicsit durvább , vagyis szomorú vagy elvesztettél valakit, jó rendben legyetek együtt és isa por es homu vogymuk ;)
Tudom kicsit erős a hasonlat,de a sorozatgyilkosok is kisállatokkal kezdik…állítólag. Amúgy a kígyók biológiájából adódik néha nem esznek egy hónapig sem,szóval lehet csak gyomorrontása volt szegénynek :O

scz - 2019. 03. 19. 11:42

@Isaac: erre pl. nem is gondoltam, hogy ilyesmit jelezne.
Mondjuk az a kígyó nem tudom mennyire volt szimpla házikedvence az adott szörnynek (mi is volt?), és mennyire volt szerves része a lényének.

Kissur - 2019. 03. 20. 17:45

Szerintem is oltári nagy filler rész volt. Eddig tartott, hogy egyáltalán tudjak róla írni.
Amúgy tudok egy helyet, ahonnét még a Winchester tesók se tudnának kijutni: a barátzóna. :D:D

scz - 2019. 03. 25. 09:29

Na, Jack megint elment gyereket játszani. Mondjuk kétéves, szóval még teljesen normális is a karaktertől.
Illetve a szokásos, “I’m good”, illetbe “Nothing happened” hazudozás. Ami majd három rész múlva kurva nagy galibát okoz.

Kissur - 2019. 03. 29. 15:05

14×16
Szerintem egy 20 részes évadban nem engedhetnék meg, hogy két ekkora unalmas filler részt egymás után leadjanak. Az előző legalább jó hangulatú filler volt, ez viszont egy teljesen gyenge motw rész volt. Oké, a szörny jól nézett ki, mert olyan Doomsday-es volt. De ez minden jó, amit elmondhatok róla.

scz - 2019. 04. 02. 09:17

Jól olvastam, hogy a következő évad az utolsó?

Kissur - 2019. 04. 02. 11:26

scz: Igen, a 15.évad a befejező évad lesz. A srácok döntése volt. Még nem tudni, hogy hány részes lesz.

scz - 2019. 04. 02. 11:46

Remélem szépen befejezik. Van egy évaduk.
Bár nem tudom mi lenne szép befejezés. Valamelyik (mindkettő?) meghal? Egyikük éli az életét, nem vadászik, hanem megkeresi az akárkit? Kutyás lányt? Vagy a jógaoktatót?

terminadmin - 2019. 04. 02. 15:18

következő évad: szerintem mindkét tesó túléli, sőt, anyu mellé aput is sikerül majd visszaszerezni és a kör bezárul, boldogan élnek amíg meg nem halnak egy természetfelettimentes világban. lucifer feltámad, de csak hogy meghaljon. a főellenség a semmi lesz, chuck meghal/feláldozza magát egy semmi vs. chuck (& lucifer) küzdelemben – ezáltal pozitív karaktert csinálva luciferből. crowley visszatérhet, de csak hogy meghaljon. castiel feláldozza magát a tesókért, de a semmi fogja behajtani rajta az alkujukat. jack már nem lesz a képben, mert a 14. évad végén meg fognak szabadulni tőle. a szörnyek/szellemek/démonok/angyalok ezáltal a helyükre kerülnek (pokol, purgatórium, mennyek és a semmi birodalma). nagyjából így képzelem el.

WhiteHawk - 2019. 04. 02. 20:20

Akkor térek ki a hitemből, ha képesek lesznek happy enddel befejezni. Ez a sorozat egyszerűen nem érhet véget úgy.

Kissur - 2019. 04. 03. 08:25

Nekem van egy elméletem a lezárásra. Jack hatalma akkora lesz, hogy újrateremti a világot, de előtte az egész Univerzumot elpusztítja, és Chuck újrakezdi a Föld és a világ írását.

scz - 2019. 04. 03. 11:38

És lehetne spin-off. Reboot. Remake. Tudom is én.
Izgi.

Glory - 2019. 04. 06. 10:27

A tegnapi rész nézése közben simán el tudtam volna képzelni egy olyan évadzárót, hogy Jack lelkét rendbe hozzák az Samulettel, mindenki happy, Cas párás szemekkel pislogva nézi a “kis családját”, kisétál a bunkerből és a Semmi elragadja.

Most az az érzésem, hogy Lucifer szépen a gyereke agyára fog menni, és ő lesz a tökélestes porhüvely a számára. Cas pedig mehet kukoricára térdepelni a sarokba büntiből, mert nem szólt időben, hogy valami bűzlik Jack körül.

Mondjuk persze ettől függetlenül, még mindig jöhet Chuck eltakarítani a dolgokat…

Zem - 2019. 04. 06. 23:48

A 15. és a 16. nem filler volt, hanem motw, utóbbi ráaduásul klasszik Supnat. Nekem legalábbis ez az. Nagyon ritka már, hogy sajnálni tudom az áldozatot, de itt sikerült, ijesztő volt a szörny is (az elején legalább) és még a zene is tök jó volt.

winnie - 2019. 04. 07. 04:47

sokan a sima epizodikus részekre használják a szót, de inkább töltelék értelemben és némiképp dehonesztálóként, holott általában ugye minden sorozatból a filler epizódok azok, amik igazán emlékezetesek, a sorozat medréből kilépők, még a supnatnál is.

Kissur - 2019. 04. 08. 08:02

Zem: Lehet motw rész, de ezek az utolsó 2 perc beszélgetésein kívül nem nagyon csatlakoztak a főszálhoz, ráadásul nem is voltak jók. Mindkettőt baromira untam, és érdektelen volt. Nem azt mondom, hogy gyökeresen kell kötődnie a fő csapásirányhoz, csak legyen valami párhuzam az aktuális helyzettel. Ez nem volt meg. Akármelyik másik évadba bele lehetett volna ezeket tenni. És még egyszer mondom, 20 részes évadról beszélünk. Ne húzzák már az időt és a történetet ilyenekkel.

winnie - 2019. 04. 08. 08:08

az időhúzás az lenne inkább, ha mindenféle lényegtelen dologgal megnyújtanák a fő sztorit, hogy aztán ugyanoda jussanak vissza. annak megvan a hossza, egy vagy két vagy három epizódnyi, és elszórják az évadon keresztül. feleslegesen nem akarnak hozzákölteni dolgokat csak azért, hogy minden részben jelen legyen. áttehetnének a következőből 2 percet ebbe, de ugyanott lennének. de ha csatlakoztak a beszélgetéssel, akkor pont ez történt. (persze az egész nézőpont kérdése, a mennyiségtől függően lehet, hogy a főszálas sztori a töltelék, amivel feldúsítják a supnat dns-ének tekinthető MOTW-részeket. nyilván az a fő dolog, ami nagyobb súllyal van jelen. egy krimiben például, ahol heti 2 perc jut az átívelésre, az átívelő szál biztos, hogy nem “fő”)

scz - 2019. 04. 08. 09:27

MOTW-részek kellenek, mert azok adták meg az egész sorozat hangulatát, építették a mitológiát. Kell az átívelés, de nem feltétlenül nevezném a motw-részeket fillernek.
A leviátános évad, na annak kb. az összes része filler volt, mert harcoltak, nem győztek, majd az évadzáró utolsó három percében jött a faék egyszerű megoldás, amit nem sikerült megtalálniuk 20+ részen keresztül, és igazából semmi értelme nem volt az egész évados szenvedésnek.
Itt valahova ki akarják vezetni, afféle vihar előtti csend – pl. Jack fullra megmakkan. Nem tudjuk mi történt anyával. Szóval jó volt ez a rész.

iampanka - 2019. 04. 09. 11:51

Nekem is pont ez jutott az eszembe, amit scz írt, hogy ez a vihar előtti csend.
Az erdős rész annyira tényleg nem volt érdekes, de szerintem ez a mostani elég jó rész volt. Bár kicsit már kivagyok ettől a hozzuk-vissza-Lucifert dologtól, de ebben a részben pont jól kijött Jack történetszálához. (És izgulhatunk, hogy vajon mi lett Maryvel meg hogy akkor most Nick-el is mi van.) Plusz mivel Cas megtalálta a nyakláncot, én azt gondolom, hogy kedves Isten tiszteletét teszi majd nekünk az évadzáróban.

Geza Kovacs - 2019. 04. 12. 22:30

Ez a mai is szépen elkészített rész volt. A végét különösen eltalálták. Igaz mondjuk, hogy valamiért a nénit nem annyira építették a sorozatba, mint ahogy kellett volna és érdemelte volna. Pedig minden adott lett volna hozzá, de mégse. Pedig az egész életükben siratott anyjuk volt, mégis Bobby sokkal közelebb volt hozzájuk a sorozatban.

Egyébként az alter Bobby most hol van?

scz - 2019. 04. 15. 09:27

És tényleg Jack a főgonosz az évadban? Vagy a benne lévő Michael grace (ezt hogy mondják magyarul?) kicsit megbolondította, és ő alapból jó? Esetleg teljesen eltűnt a lelke? Végülis Castielnek sincsen lelke, mégsem hentel halomra mindenkit, könyörületből. Jacknek is volt lehetősége megtanulni, hogy nem ölünk halomra ész nélkül mindenkit.
Mary vajon végleg meghalt? Ugyan már…
Szerintem Chuck lesz a megoldás. Nem véletlenül próbál Castiel annyira kapcsolatba lépni vele.
Esetleg az Empty mégis úgy dönt, hogy viszi Jacket?

seven - 2019. 04. 19. 14:25

többször el lett mondva, hogy jack elhasználta a lelkét akkor amikor kinyírta michaelt. Ezért “gonosz”, vagyis inkább közömbös, nem látja a különbséget a jó és rossz között.

punyapapa - 2019. 04. 21. 08:34

4×19
Ez az évad nagyon tetszik. Szépen megalapozták Jack történetszálát, és a Winchesterek vívódását. Remélem nem az lesz, hogy 3 perc alatt kitalálják, hogy mi legyen Jackkel, hanem ő lesz az ellen az utolsó évadban.

Kissur - 2019. 04. 21. 09:42

Na végre utolértem magam és ezzel a sorozatot is, úgyhogy jöhetek kommenteket olvasni és írni. :D
Egyre inkább úgy alakul az évad, hogy az utolsó évadra visszatérünk az 1.évados formulához. A sárgaszemű(!) Jacket fogják kergetni, Cast gondolom úgyis elviszi az Empty, Anyu meghalt, csak ketten maradtak a tesók. Embereket mentenek, szörnyekre vadásznak, a családi vállalkozás. :)

Isaac - 2019. 04. 21. 13:20

Ha nincs lelke az még nem jelenti azt gonosz, csupán annyi kb olyan ,mint egy pszichopata ,ha szerintetek is ez köszön vissza Jack viselkedésében – itt az orvosi megfogalmazás ;)
Nem érez megbánást, bűntudatot vagy lelkiismeret-furdalást a tettei miatt, sokszor elhárítja magáról a felelősséget mondván, az áldozata megérdemelte, amit kapott. Nem érez empátiát, nem tud együtt érezni másokkal, ezért gyakran tapintatlan, lenéző és érzéketlen más emberekkel szemben. A viselkedése sokszor távolságtartó, hideg. Noha mindig tudja, mit kell mondani, de a szavai mögött kevés a meggyőződés és a valós érzelem.

Raynes - 2019. 04. 23. 03:57

@Isaac: szerintem az történt, hogy Jack bár nem volt rossz, de megingott, és a történtek, meg hogy a fiók próbálták elzárni a rossz irányba lökték, és így már gonosszá válik. Remélem lerendezik a következő részben, ami már évadzáró lesz és a következő évadban keresnek valami más témát.

Nem bántam, hogy Winchester anyutól búcsúztunk, nem nagyon tudtak mit kezdeni a karakterével, csak vadászgatott mellékszálakon töltelékszereplőként, akit néha elő lehetett venni, de a heti ügyekbe sem vonták be rendszeresen.

Jack karaktere is nyűg, onnantól fogva, hogy behozták a sorozatba, állandóan csak a probléma volt vele, nem találtak neki állandó helyet, egyszer beteg volt, egyszer meghalt, aztán visszahozták, aztán felégette a lelkét, most megint szenvednek vele. Tipikusan az a random behozott szál, amit csak azért írtak meg, hogy legyen mindig valami apropó, ha kifogynak az írók.

scz - 2019. 04. 23. 10:07

Maryvel valóban nem kezdtek semmit, és a halála sem okozott megdöbbenést. Nyílván katalizátorként jó lesz a fiúknak, de semmi több.
Jack ellenben nem volt felesleges, és egyáltalán nem felesleges az ő történetszála.
Bobby visszatérése volt sima fan service, mert kb. semmit nem csinált, csak megmutatta magát.

terminadmin - 2019. 04. 26. 12:59

nagyon király volt az évadzáró :) kíváncsian várom az utolsó évadot :)

WhiteHawk - 2019. 04. 26. 13:10

Szóval Lucifernek végig igaza volt. Kár, hogy senki nem hitt neki.

Glory - 2019. 04. 26. 17:47

Hát WOW.
Röviden és velősen.
Nagyon tetszett az évadzáró, most rögtön nézném a folyatást. A Motorhead dal a végén meg…csillagos ötös.

seven - 2019. 04. 26. 17:55

14×20 SPOILER

Huh, kemény volt az évadzáró.

Valamennyire mégis sikerült összezárni tematikailag az évadot – Alt Michaelnek végül nagyjából igaza volt Istennel kapcsolatban.

Chuck gyakorlatilag “A néző” és a “showrunner” egyben – ő írta a történetet, és élvezi nézni ahogy a Winchesterek megbírkóznak az általa kitalált szörnyekkel. Mivel szabad akarat létezik, ezért nem kell minden részletet kidolgoznia, csak felrakni a bábukat a sakktáblára.

Így már azt se hiszem el hogy Amara tényleg veszély volt Chuck-ra, vagy hogy a létezése szükséges ahhoz hogy a világ túlélje.

Mondjuk egy kis fanyart is érzek mert így a korábbi évadok, főleg az 5. és a 11. ami nekem 2 nagy kedvencem egy kicsit vesztenek a “súlyukból” tudván hogy Chuck végighazudta az egészet. Igaz, azt is kétlem hogy akkor tervbe volt véve ez a fordulat.

Dabb csak a 12. évadtól lett showrunner, szóval simán el tudom képzelni hogy ez egy viszonylag friss ötlet.

Kicsit félek az utolsó évadtól, mert az SPN sose volt jó a gonoszok erejével kapcsolatban – gyakran túl erősen vannak bemutatva, majd mire szembeszállnak a Winchesterekkel mindig legyengülnek – ami mondjuk Isten kapcsán nagyon bosszantó és csalódást keltő lenne. Remélem kreatívak lesznek az írók és nem boxmeccsel fogják lerendezni a nézetelértésüket a fináléban :)

De azért bízom bennük. Nem ez volt a legerősebb évad, de a finálé nagyon jóra sikeredett.

Raynes - 2019. 04. 28. 03:23

Ez az évadzáró végre ütött. Tököt növesztettek az írók, végre valami, amit nem lehetett kiszámítani, nagyon fel van adva a lecke a fiúknak az utolsó évadra. Ha végigviszik ezt a potenciált, akkor méltó évaddal köszön el a sorozat, az biztos.

@Glory: kösz, hogy írtad, be fogom szerezni, nagyon tetszett a dal.

Ambriel - 2019. 04. 28. 10:15

Kicsit katyvasznak éreztem az évadot, mintha nem szólt volna semmiről, de az évadzáró végül mindent megmagyarázott számomra. Szerintem ezt igazán azok értették meg, akik szoktak a saját örömükre regényt írni, hagyták már ott a karakterüket, vagy “élvezik”, ha a karakterek szenvednek, és bosszankodnak, ha az ihlet nem úgy alakul, ahogy ők tervezték.
Nagyon tetszett az évadzáró, különösen az utolsó percek, arra a zenére! Alig várom az utolsó évadot!

Daneee - 2019. 04. 28. 22:06

Fasza volt az evadzaro. A vegen jol gondolom, hogy korabbi epizodok szornyeit hoztak vissza, ezzel kvazi lenullazva nekik az elmult evek munkait?

scz - 2019. 04. 29. 08:31

Ezen letettem a hajam.
Isten mint főgonosz, nagyon várom.
Halál elvileg egyidős Istennel, és “függetlenek” egymástól. Sőt, mintha valamelyik Halál mondta volna, hogy egyszer Istent is lekaszálják. Chuck kiszólása, hogy a régi Halált jobban kedvelte fantasztikus volt.
És az Empty is megmondta, ő jóval korábban volt, minthogy lett volna Isten, Amara, Halál, akármi – szóval én egy mindennek vége sorozatzárót vízionálok, stílusos lenne, váratlan, meghökkentő.
Isten, mint főgonosz, beszarok, kurva jó (tudom, írtam már, de akkor is).

Glory - 2019. 04. 29. 22:48

@Raynes: Nagyon szívesen!

Simán el tudom képzelni, hogy úgy indul a következő évad, hogy a Winchester testvérek és Cas “felriadnak” a nagy nihilben, körbenéznek és szembe találják magukat a kiskutya szemeket meresztő Jackkel, a szélesen vigyorgó “szurokbabával”, aki mellett ott élesítgeti a kaszáját a Halál. ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz