login |

Aranyélet – 3×03: Kiskopasz

2018. 10. 16. 20:50 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

(Korábbi írásaink: 3×013×02spoileres évadkibeszélő)

– Magadnál vagy? Ez az ember egy gyilkos.
– És? Te is az vagy.

Szülők kontra gyerekek? Tetszetős ez a felállás, mint ahogy az is, hogy az eleinte kissé passzív, majd a második évadban már sokkal aktívabb (de nem annyira érdekes) Mirából, most még inkább cselekvő szereplő lett. Más kérdés, hogy nem biztos, hogy okos dolgokat művel, ennyire azért nem minden mindegy, de kockáztatás nélkül nincs is siker.

Az elég beszédes, hogy az Aranyélet is a manapság oly divatos, pár részen átívelő sztorikkal operál, mint sok amerikai sorozat, hiszen tudják a készítők, hogy az epizodikusság, valamint az elnyújtott, csúcspontok nélküli átívelések között félúton itt ez a lehetőség, ami sok kisebb payoff, valamint minidráma lehetőségével kecsegtethet, és a folytatásban minden bizonnyal ki is derül, hogy a menekülésből mi lesz.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Írj neki levelet. Elviszi a postás.

Ifj. Miklósi megunva a piti tolvajkodást és seftelést, mestertervet agyalt ki szülei és üzlettársai lenyúlására, aminek a kivitelezése igaz, hogy némiképp “csak tévében” volt, de elég szórakoztató és hatásos volt a teherautókkal.

Független Jankának végre teljesült a nagy vágya, polgármester lehet, de persze ahogy azt Móricka elképzeli, menten arcon nyalta őt a valóság, és rájön, hogy sima báb lesz belőle. Tippre őt azért nem olyan fából faragták, hogy hagyja magát zsinóron rángatni. (Legalábbis rohadtul remélem…)

Márk elég hamar (a rész elején indult, a rész végére pedig) lebukott az újságírót tovább fűző Attila előtt (előtte Bianka egy elég komoly határt áthágott…), és bár nagy az arca, de olykor van is mire, és szerencsére elég jól ismeri az apját, hogy tudja, mit tegyen. Ő pedig egy élete, egy halála, belevág a határátkelésbe, így Jankát is belevonva a történetbe, aki a Fullajtár Andrea által remekül alakított államtitkárt kell, hogy leszerelje. (A fia ide vagy oda, valahogy képtelen vagyok elhinni, hogy egy korrupt politikus ilyen lazán nemet mondjon százmilliókra.)

(Most már csak azt kellene eldöntenem, hogy őt vagy Danis Lídia által alakított Jakab Erikát kell jobban utálnom, és ennek kapcsán az is nagy kérdés, hogy a készítők vajon igazságot szolgáltatnak velük kapcsolatban a sorozat végén, vagy inkább beintenek, és megmutatják, hogy az ilyen alakok minden további nélkül megúsznak mindent.)

Ahogy pedig az elején írtam, Mira öngyilkos küldetése is beindult. Bármennyire is elhamarkodottnak tűnik a terv, azt, ahogy lefejelte az ajtófélfát, hadd tapsoljam meg, remek WTF-pillanat volt, mindenféle csinnadratta nélküli, odasunyított húzás, amit elsőre fel sem fog az ember. A második taps azért fog járni, ha az utolsó másodpercek történtek hatására nem fog összeomlani a lány.

7 hozzászólás Ne habozz!

dexike3 - 2018. 10. 17. 05:22

éles váltás volt megküldeni ezt részt a Bogaras szűlőkkel, ahol szintén szerepel Óbodi Eszter és Danis Lídia.

winnie - 2018. 10. 17. 05:36

:)

valee - 2018. 10. 17. 08:31

Nekem a viperás fejbeverés kivitelezésben kicsit kilógott, de ettől függetlenül jó rész volt. Sajnos még csak idáig sikerült eddig jutnom, de nagyon kíváncsi vagyok merre fut ki a vége.

ooo - 2018. 10. 18. 19:05

Na most éreztem először az évadban, hogy ez too much, nagyon elrugaszkodtak a valóságtól. Ez az egész sztori, hogy a haverja gyilkosát ki akarják szabadítani az országból, ahelyett, hogy leültetnék 15-20 évre?? wtf?? És akkor átmászik 3-4 kétméteres falat úgy,hogy előző nap szúrták le, miközben a rendőr meg az elsőn átesik. :D Meg miért Kelebián keresztül akarják kimenekíteni Szerbia felé, mikor pl. Ausztria, vagy Szlovénia irányába nulla határellenőrzés van.

Az se túl reális, ahogy az államtitkár asszony viselkedik a fia halála után… Meg igazából tényleg nem értem, hogy Márkóék miért akarnak kibaszni az apákkal, mikor a gazdagságból ők is részesülnek, semmi okuk nincs rá. (Még annyi se, mint Mirának).

Kezd átmenni sajnos hülyeségbe az évad… és az Endre bás nyitányok is unalmasak, semmi érdemlegeset nem mond.

winnie - 2018. 10. 18. 19:32

gondolom, azért akarta kihozni, hogy nagyot kaszáljon, plusz tippre, neki most kell a pénz, nem örökségként. (meg eléggé rosszul kezelte azt is, hogy az apja tudtán kívül adta neki a zsebpénzt, miközben tudtán kívül palira vette, és meg akarja mutatni neki, hogy ő több annál. a srác nagyon nem olyan típus, aki hagyja magát csicskáztatni és lekezelni – már az első részben sem olyan volt.)

Enzo - 2018. 10. 21. 17:06

3×03 (pótlás péntekről)
Nna, ez is frankó volt, és eléggé cliffhangeresen sikerült befejezni: a határon kimenekítés még mindig folyamatban, Mira meg kapott egy fél fejbevágást Jakab Erikától (Danis Lídia egyébként tényleg remekül hozzá az utálnivaló karaktert).

1. Ezek az Endre bá-féle nyitószövegek tényleg elég érdektelenek egyelőre, kicsit csak ilyen “nesztek, itt van még egy kis Anger Zsolt”-típusú fanservice-nek érzem.
2. Felröhögtem a “cigánymentes övezet” feliraton Örs lakásában, meg ahogy Márk levette, mert ugye Mátyás Pisti ott volt benn :D Meg a “magyar vagyok, nem turista” póló is vicces volt utána :D
3. Tetszett a párhuzam, hogy a választást elvesztett Csapót és a szintén rossz oldalra került Barbarát is ugyanúgy be akarja fűzni, kebelezni a “gépezet”. És legalább megtudtuk, hogy mi volt ez a látomás Atitól az előző részben (méhészházas biznisz).
4. Hááát, azért ott húztam a számat, hogy Jakab Erika ilyen nyilvánosan fényes nappal intézné a lányok szállítását…
5. Mira ajtófélfa-lefejelése tényleg a hét jelenete, rohadt creepy volt, pláne mellé az a félmosoly, Zebegényit is sokkolta tutira.
6. Ati előre is gurulhatott volna még egy kicsit, mikor befogták minden oldalról a teherautók, és akkor ki tud szállni, volt ott még hely.
7. Jankának Endre-látomása volt a nőgyógyásztól jövet, jól láttam?
8. Mirának kijut a “vidám” helyekből: detox, börtön, most meg ez a védett ház…
9. Márkék szála izgalmas lett, a menekülős drone shot-ért külön pluszpont jár. Mondjuk az nehezen hihető, hogy a nagy üldözés, rohanás, ordibálás zajára egyetlenegy környékbeli lakó se jött ki… Biankán pedig úgy érzem, fogjuk még látni a tettének a hatását.
10. Novák hogy elszólta magát Márkról, jaj de szép volt :D Úgy érzem, mindkét szülő már rég végérvényesen elvesztette mindkét gyereket, a “lekiskopaszozás” Márktól abszolút ezt mutatta.

Kopasz gyerek - 2018. 10. 26. 20:06

Amikor az újságíró csajjal beszél Miklósi, és mondja, hogy: Tököm az oligarcha, előtte közvetlenül mond valamit Miklosi, amit nem értettem, és idegesít. Tudja esetleg valaki?:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz