login |

Crazy Ex-Girlfriend: kezdett a 4.évad

2018. 10. 16. 18:20 - Írta: Shannen

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Izgalmasan ért véget az előző évad, nemcsak a cselekmény szempontjából, hanem mert még akkor nem volt biztos a következő évad. Szerencsére azonban van akkora kritikai siker Rachel Bloom sorozata, ha már a nézettsége kevésbé fényes, hogy megkapta a berendelést a negyedik és egyben záróévadra, ami eredetileg is a készítői szándéka volt.

I was a no-good, manipulative love addict with undiagnosed borderline personality disorder. I swindled! DRUM! I cheated! DRUM! I put out a hit on my ex-boyfriend’s girlfriend! DRUM DRUM!

A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

A történet pontosan ott folytatódik, ahol abbamaradt, Rebecca bűnösnek vallotta magát a bíróságon egy olyan ügyben, amit nem követett el, és ezzel mindenki, ideértve a bírót is, tisztában volt. Ő azonban mindenképp bűnhődni és vezekelni akart korábbi bűneiért, amelyek nagy részét a rész eleji rövid összefoglalóban remekül fel is elevenítettek.  Persze ez megint egy tipikus Rebecca Bunch-féle végig nem gondolt, felelőtlen és hülye ötlet volt, amire persze idővel ő maga is rájött. Ellenben ennek köszönhetően kaptunk egy remek Cell Block Tango-t idéző számot.

Az évadnyitó szállította a tipikus Crazy-Ex-Girlfriend-es pillanatokat, a sok popkult utalást, míg a karakterek továbbra is ugyanannyira szerethetőek a maguk szórakoztató módján. Sőt, kevésbé jellemző módon kaptunk egy közös dalt is, ami kifejezetten erősre sikerült.

Bár eleinte Rebecca-t alapvetően önzőnek és őrültnek ismertük meg, azóta nagyon sokat fejlődött a karakter és nemcsak azért mert kiderült, hogy borderline személyiségzavarral küzd, hanem mert ő maga jött rá, hogy változtatnia kell az életén. Felismerte, hogy a korábbi felelőtlen húzásait nem folytathatja és csak akkor lesz boldog egy párkapcsolatban, ha a saját maga belső démonjait leküzdi és vezeklésként önzetlenül segít másokon. Kérdés persze, hogy ez mennyire nyomja majd rá a bélyeget a Nathaniel-el való viszonyára.

A csapat többi tagja közül egyelőre csak Josh kapott nagyobb figyelmet, aki még mindig a felnőtté válás rögös útját járja, és ehhez most egy újabb segítséget kapott, ráadásul nem is akárkitől.

A sorozat legnagyobb erőssége, hogy az elejétől kezdve érződött, hogy a készítők nagyon pontosan tudják, hogy milyen utat szeretnének, hogy Rebecca bejárjon, és most, hogy erre megkapták a teret, jó esély van rá, hogy elégedetten álljunk fel a képernyő elől az évad és egyben a sorozat végén, azok után, hogy végig szurkoltunk négy évadot kedvenc őrült ügyvédünk boldogságáért.

2 hozzászólás Ne habozz!

abba - 2018. 10. 16. 20:04

Kösz a kritikát.
Nagyon szeretem a sorozatot, és bár szerintem ez az évadnyitó nem volt annyira jó, mint a tavalyi, nagyon várom ezt az utolsó évadot, örülök, hogy lesz tér úgy befejezni, ahogy kell. Egy ilyen különleges sorozat csoda, hogy megélt négy évadot.

A Cell Block Tango-s szám nagyon jó volt, örülök, hogy ilyen józanító sztorik jöttek elő, nem valami álfeminista dal, amilyen Rebecca akart.

Amúgy ez a sorozat is befejeződik, és a Jane the Virgin is az utolsó szezont kezdi januárban – leköszön mind a két sori, ami miatt évek óta dicsérem a CW-t! Így valószínűleg el is búcsúzunk egymástól a csatornával, mert ezeken kívül mást nem nézek tőlük…

Shannen - 2019. 03. 30. 13:50

Egy résszel a vége előtt azt hiszem a készítőknek sikerült letenniük egy szinte tökéletes romantikus komédia epizódot az asztalra. Ez maga volt a magas fokú szórakoztatás minden pillanatában.

Weird Al Yankovic cameo-ja meg csak hab volt a tortán.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz