login |

Supergirl: kezdett a 4. évad

2018. 10. 16. 16:50 - Írta: Necridus

54 hozzászólás | kategória: kritika,

Az Arrowverse különc, 38-as Földön játszó Supergirlje is elindult idén pár órával az Arrow kezdése előtt, s bemutatta, milyen is Kara Danvers története az előző szezon után. Rengeteg szereplőtől búcsúztunk tavaly (aki nem nézi, de ez az infó érdekli: listázom majd), kaptunk egy csomó újat, s az egész úgy érződött, mintha egy rebooton mentünk volna keresztül.

Reméljük, hogy ez nem egy 4. évados átok, ami már háromból kettő jelenlegi DC-CW sorozatot utolért (vagy négyből hármat, kedves iZombie?) – az egy hét múlva premierező Legends of Tomorrow-t pedig messze kerülje el az átok! Elkalandoztam, de a tovább mögött spoileresen folytatom.

Szóval, Mon-El és Winn lelépett, ahogy Maggie és a közönségkedvenc Samantha is – utóbbiról kiderült, hogy új életet kezdett Metropolisban lányával, s remekül vannak.

Helyettük kaptunk 4 újabb állandó szereplőt: Nia Nalt, egy új újságírót a CatCo-ban, aki szinte olyan, mint Kara a kezdetekben, s egyelőre teljesen hozza, amit kell, megelégedhetünk vele. Itt van még ugye Brainiac 5, vagyis Brainy, aki azt gondoltam, brutál idegesítő és okoskodó lesz (amolyan Felicity módjára) de nem így lett. Igaz, Alex agyára megy, mert nem követi az utasításait, de eddig remek ügynöknek bizonyul, elvégre terepen is megállja a helyét, s az irodában is ügyesen végzi a munkáját. Csak reméljük, nem egyszerű Winn-pótléknak van a sorozatban, és komolyabb történetet is kap majd.

Itt van még Sam Witwer karaktere, aki a cliff kulcsfigurája, elvégre ő Agent of Liberty, aki megölt egy földönkívülit, hogy megvédje az amerikai embereket (lesz még egy állandó, de ő nem szerepelt a részben). Visszatérő volt Lilian Luthor, akit egyre többet látogat a lánya; Otis és Mercy Graves, a testvérpár, aki egy-két kütyü segítségével elagyabugyálta Supergirlt és átjárt az eszén. Ja, és a premier legidiótább jelenete: motorral gyorsabbak voltak Supergirlnél, akinek gyorsasága egyébként Barry Allen-ével vetekszik…

Az említett DEO igazgató, Alex ezen kívül visszatért a randizás világába, de csak off-screen, egy-két mondatot beszélt róla, és ennyi. J’onn földönkívüliek között tölt egyre több időt, s szeretné hirdetni a békét, amit megígért édesapjának, de semmiképp sem háború útján, így Supergirl segítségkérését is elutasítja. 

James is kapott egy fontosabb jelenetet: mivel leleplezte magát, mint Guardian, az elmúlt hónapokban eljárás indult ellene – az egyik nagy cliff -, amit írtó bénán oldottak fel az írók: fogták, és Lenát úgy írták meg, hogy James háta mögött megzsarolja a kerületi ügyészt, hogy ejtse az ügyet. Ennyire telt…

Viszont ami működött a premierben, az az elkövetkezendőknek való megágyazás. Megmutatták, hogy nem csak annyi földönkívüli van National City-ben, mint amennyit mi számoltunk – hanem sokkal több. Az embereknek ez azonban nem tetszik, de olyannyira nem, hogy a mindig reményekkel teli Supergirl is rádöbbent, hogy utálják a földönkívülieket, s ki akarják őket irtani, s ez egy baromi jó emberek vs. alienek szálhoz vezethet, ha jól van megírva.

A legelején reboot-ot emlegettem, ennek oka pedig egyfelől a sok karakter távozása, másfelől az azokról való abszolút megfeledkezés – és ez egyáltalán nem pozitívum. Mert Alex az egyedüli, aki szót ejtett Winnről, s látszott, hogy Maggie esete még mindig fáj neki, de Kara pár hónappal ezelőtt elvesztett számára rengeteg fontos embert, szinte újrakezdődött az élete, s úgy tűnik, hogy tökéletesen megvan nélkülük. Pedig a mi Karánk évadokon át problémázott Mon-El miatt, még tovább a halott családja miatt, s most, hogy megkapta őket, s ismét elvesztette őket… semmi.

A rész legeslegvégén láthattuk, amint szovjet Kara a falat üti egy alagútban katonákkal körülvéve. Ez az egész annyira ködös, hogy még spekulálni sem késztetett, miért teheti.

Az évadnyitó korrekt volt abból a szempontból, hogy fel kellett vezetnie az idei részeket, cserébe egyáltalán nem tetszett az, hogy Karának mintha amnéziája lenne, nem foglalkozik egykori szeretteivel – bár lehet, hogy rájöttek az írók, hogy átestek a ló túloldalára a drámával, csak így számomra már visszamásztak, és újra leestek. Meg azért az említett motoros jelenet is eléggé lehúzta számomra, s elgondolkodtatott, hogy talán az akciójelenetek a leggyengébbek a sorozatban.

De bizakodó vagyok, lesz ez még jobb is, viszont a premierre csak 6/10-et tudok adni. Nem mondom, hogy tülkön ülve várom a folytatást, de itt leszek.

54 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2018. 10. 16. 17:34

Én is hasonlóan érzek de összességében jobb lett mint amire számítottam.

Annak, hogy Mon-El kikerült nagyon örültem mert borzalmas volt már a Karaval való szenvedésük.

Alex és Brainy meglepően jó jeleneteket hozott szerintem jó haver/munkatárs páros lesznek.
Kíváncsi vagyok, mikor hoznak be Alexnek új szerelmi szálat bár így magában visszahozza az első évados badass Alexet.

A többiek is rendben voltak, James elég is ha csak ennyit szerepel. :D

FP Jones - 2018. 10. 16. 18:10

eddigi legjobb évadnyitója szerintem

LaCRossE - 2018. 10. 16. 18:18

Ah, nem, ez a leírás nem késztetett arra, hogy legalább a premiert bepróbáljam.

hokuszpk - 2018. 10. 17. 06:22

@if: a kepregenyekben Kara es Brainy… valoban igyvan. tehat itt maskepp lesz, en arra fogadnek, Brainy Alexxel fog osszejonni.
tudod, hogy van ez. eszlenyek ha talalkoznak… :D)

superwinchester - 2018. 10. 17. 15:35

Nekem ez a Nia Nal volt idegesítő. Tehetségtelennek tűnt és szerintem kicsit túl van hypolva csak azért mert más. Teljesen felesleges karakter lesz belőle már most érzem. Alexből meg már ilyen terminátor leszbit csináltak aami nekem nem tetszik. És Winn hekyett megszabadulhattak volna Jamestől. Kegyetlen irritáló. És Kara meg Lena között több kémia van mint Lena meg James között.

winnie - 2018. 10. 17. 16:26

nem hájpnak nevezném, egyszerűen hírértéke van, mert eléggé egyedi eset a castingja. idővel már nem lesz hírérték egy ilyen húzás:)

DarkEagle - 2018. 10. 18. 00:47

Na a cikket olvasva belenéztem a részbe én is. Nem azt mondom hogy csalódtam hiszen aki eddig követte a sorozatot, mármint mióta átkerült a CW-re azt nem érte meglepetés. Arra azért reflektálnék hogy Kara miért is “felejtette el” úgymond Mon-Elt mert ez így nem igaz. Fentebb írtál hogy az amcsi fele a pozitív gondolkodós fele a másik aki meg ruszkiknál van ugye a pesszimista. Szóval nyilván ezért is ilyen happy a rész elején. Ami igazából a rész fénypontja kb hiszen az 1. évados feelinget idézte. Kár hogy az egész kamu. Ugyanis maga a sorozat egyáltalán nem reboot, SŐT messzebb megyek. Ugyan az a politikai BS. Elvégre ez az egész idegenek a Földön dolog szó szerinti másolata annak ami most megy Amerikában. Ami nem lenne baj de a CW-hez méltóan nincsenek ellenvélemények. Vannak a terroristák kb akik megölnék az idegeneket meg vannak az idegenek akik harcolnának magukért. Kérdem én miért nincs középút? Ráadásul azzal hogy leleplezték az elnököt egy nagyon érdekes sztorit lehetne felvezetni de kétlem hogy bármit is kezdenének vele. Majd jönnek gondolom a terror támadások és le fog mondani, kézcsók.

Liberty-t meg konkrétan kiforgatták a bőréből. Ő nem ellenség volt basszus, ő még Liga tag is volt egy ideig erre itt konkrétan egy terrorista csapat vezetője, WTF? Brainy-t egyébként most bírtam ha jól csinálják jó kis dinamika lehet vele meg Alex-szel aki egyébként végre megint badass és nem csak mondja. Viszont nagyon érződik egyelőre hogy Winn pótlékot kerestek, DE legalább ezt nem is titkolták, sőt reflektáltak is saját magukra. Önkritikáért piros pont. Most már tanúsíthatnának a fentebb írt dologra is némi önkritikát. Egyelőre nagyon úgy fest hogy a Supergirl is szállítja a szokásos CW-s szar 3-4. évadot.

Az új asszisztens amúgy tetszett és jókat mosolyogtam a jelenetein hiszen tényleg felidézték Kara és Cat kapcsolatát ahogy James mondta. És ha már James. Róla ennél többet nem is akarok beszélni. 4 éve nem történt semmi érdemleges a gyerekkel de mégis itt van még?

Egy szó mint száz, nem volt rossz kezdés de a pasik továbbra is csak dísznek vannak ebben a sorozatban és Brainy nem számít mivel ő nem élő ember. J’onn miatt egyébként csalódott vagyok nagyon hiszen őt már tavaly is nagyon durván kispadra küldték most meg szó szerint kidobták a kukába. Miért is van még jelen ha nem csinál semmit? Gyakorlatilag idegenek vezet majd AA csoportot? Na hagyjál már. :D

5/10 mert kedves voltam.

DarkEagle - 2018. 10. 23. 18:48

Őszinte leszek, nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog a rész de tetszett. Végre helyén kezelték ezt a politikai dolgot, nem volt annyira túltolva. Az viszont kicsit bántó hogy nem voltak annyira bátrak hogy igen is megtartják Csodanőt amcsi elnöknek hanem azonnal lemondatták. Viszont ha a zavargásokkal nem kezdenek semmit akkor gyakorlatilag semmit se ér az egész, szóval remélem idővel elkezdődik a pusztítás és nem csak annyiban fog kimerülni az egész hogy az emberek tüntetnek az idegenek ellen.

Ami egyébként nagyon szépen reflektál a mai világra meg minden de továbbra is irtó ciki egy bevándorló országtól azt hallani hogy takarodjanak a bevándorlók meg az idegenek. Ráadásul tényleg az egész helyet röhejes hiszen közben idegen szuperhősök védik őket akiket meg imádnak lásd Superman és Supergirl. Ez is csak azt bizonyítja mennyire szűk látókörű az emberi faj.

Kara beszéde a tévében tetszett, végre megint olyan igazi Karás volt mint anno az 1. évadban. Csak most nem volt hatása.

Nia Nal egyre kedvelhetőbb szereplő, talán ő lehet majd a nép igazi hangja.

heidfeld - 2018. 10. 29. 19:28

3. évad szörnyűségeit nem kínlódtam végig. De új évad, új esélyek…
Első két rész elment, ígéretes, új arcokkal. De ez a 4×03 tényleg megdöbbentett, mert eszméletlen jó volt. Egész egyszerűen a LÉNYEG volt a középpontban!
A LÉNYEG az, hogy a kisebbségeknek, idegeneknek, melegeknek nem lehetnek több joguk, előnyük, mint a többségnek! Nem szabad túlzásokba esni!
Egyenlőek vagyunk, és a barikád két oldalán is lehetnek jó, és rossz emberek.
öt forintot nem tettem volna rá, hogy pont egy Supergirl-epizódban mutatják meg ezt.

DarkEagle - 2018. 10. 29. 23:06

Dettó. Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Annyira jót tett ennek a résznek az hogy nem Kara nyávogását kellett hallgatni hogy az idegeneket védeni kell bla bla bla hanem VÉGRE egy olyan nézőpontot láttunk főszereplőként ami valóban megtapasztalja milyen is az mikor idegenek szállják meg a bolygód mert Kara ebből francot se tapasztalt. Oké hős, egyem a szívét de ő gyakorlatilag semmit se vesztett el Mon-Elen kívül míg az emberek folyamatosan tapasztalják a hátrányát az idegeneknek. Ugyanakkor ez nagyon szépen kivetíthető a mai világra hiszen nálunk is az a legnagyobb hiba ami a sorozatban is történik. Mégpedig, hogy nincs köztes állapot, mindenki mondja a magáét de egyik fél se gondolja bele magát a másik helyébe. Pedig ha megtennék akkor nem itt tartanánk. Mert egyáltalán nem az idegenek/bevándorlók teszik rosszabbá a világot hanem az emberek. Nem kell segítség a Föld pusztításában megteszik azt is az emberek. A sorozatban is és a való életben is. Az ember egyébként is olyan könnyen megvezethető hogy minimális erőfeszítés sem kell. Ezért lehetnek bizonyos “emberek” országok vezetői, és sajnos ezt a politikai ráhatást nagyon kevés film vagy sorozat mutatja be rendesen. A Supergirl eheti részének némiképp talán sikerült és vicc hogy ehhez az kellett hogy Karát ki kellett venni a képletből.

Ráadásul az is ritka mikor egy ellenséggel lehet szimpatizálni és ugyanakkor ettől a szimpatizálástól rosszul is érzi magát az ember mert hiába érthető amit Ben tesz attól még az nem viszi előrébb a világot. Egyébként fura ebbe belegondolni hogy az emberek mennyire durván át tudnak menni undorítóan rasszistába és elutasítóak tudnak lenni csak mert menekültek be akarnak illeszkedni az úgymond “világukba” de nem egy filmet láttunk már mikor a Földet a pusztulás fenyegeti és az emberiség más bolygóra akar költözni. Az mennyivel jobb? De mondhatnánk valós példát is, bár ez is az hiszen ma már nem egyszer felmerült az emberiség átköltöztetése más bolygóra. Gyakorlatilag most is vándorolnak az emberek ide-oda hátha jobb életük lehet máshol, gyakorlatilag az egész bolygó bevándorlókból áll. Elvégre nem mi alapítottuk a bolygót csak helyet kaptunk rajta. ÉS ezt jól mondta az idegen csaj Ben óráján, hogy vicces ezt pont amerikai emberektől hallani miközben Amerikát bevándorlók alapították.

Egy szó mint száz nem volt rossz rész de félő hogy ezzel ki is fújt a komolyság idén. De majd kiderül.

Wan - 2018. 11. 17. 18:44

Borzalmas részek. Idegesítő az egész. Amennyire szerettem az elso kb 30 részt annyira kezdem megutálni.

A 3. rész nemvolt rossz de a 4. es ötödik… atya ég. 2/10

heidfeld - 2018. 11. 18. 12:07

4-5 tényleg gyenge volt, de Olsen megdöbbenése 4. végén, média egyoldalú veszélyének ábrázolása tetszett.

DarkEagle - 2018. 11. 19. 18:59

A 6. rész nem volt rossz, bár nem tudom mire vélni Lena ügyet ezzel a gyógyítsuk meg a rákot meg adjunk “mindenkinek” szuper erőt. Ezzel gyakorlatilag nem hogy megpiszkálja a parazsat hanem konkrétan egy hordó benzint önt a tűzre. :D Tipikus amcsi mentalitás. Ha valamit nem értünk vagy félünk valamitől akkor szerezzünk be mi is ugyan azt ami a másik félnek van. Ez megint ugye a most divatos fegyver tartási botrányra reflektál ugye. Mondjuk most legalább nincs szájba rágva. Viszont már előre látom ahogy Manchester Black megkapja az erejét.

Nia Nal végre kezd kibontakozni kezd előtörni belőle a Dreamer ereje. Állítólag nagyon menő ruhát fog kapni. Hát kíváncsian várom.

Kara vs Liberty interjú is elég jó volt és kezdem sejteni mire megy ki itt a játszma. Ugye ott a ruszki Kara is és nyilván nem két arc lesz az évadban hanem a pesszimistább verziója fog betársulni szerintem majd Liberty mellé.

James Lena szál továbbra is borzalmas amúgy. Nem is értem minek erőltetik James karakterét mert nagyon rossz már a kezdetek óta de most hogy ekkora státuszt kapott csak még rosszabb. Valahogy azt érzem hogy miatta fog átmenni Lexbe idővel Lena is.

hokuszpk - 2018. 11. 22. 11:46

a nagy nekibuzdulasnak nyoges a vege, oruljunk, ha Lena kiserleteibol megmarad nekunk Streaky.
legalabb tortenik valami.

DarkEagle - 2018. 11. 22. 13:02

Ugyan már, Streaky-t ezek nem mernék meglépni. Meg ki tudja lehet letámadná őket az állatvédő brigád is. :D

hokuszpk - 2018. 11. 22. 20:57

ugyan. lelkesen unnepelnek a szupercicat.

heidfeld - 2018. 11. 26. 09:10

Fene gondolta volna, milyen jól ábrázolják, hogy a “jók” is lehetnek elfogultak, illetve a “rosszak” is lehetnek átlagos, jó emberek, érthető indokokkal..
Olsen-Lena is megy a levesbe, hála az Isteneknek. Előbbinek annyi esze van, mint egy gilisztának.
Ez a Narkolepszia meg.. Most komolyan.. Értelmes, tudós nő elhitte ezt a mesét? Vagy úgy volt vele, hogy az ő döntése?

Szula - 2018. 11. 27. 05:27

Most olvastam valamit ami engem meglepett mert egyáltalán nem tudtam róla. Lehet itt sokan tisztában voltak vele de engem meglepett hogy a Nia Nalt játszó színésznő Nicole Maines transznemű színésznő. :) Konkrétan fiúként született. :D Ha nem olvasom ezt róla eszembe nem jutott volna ez a csajról. :D

DarkEagle - 2018. 12. 03. 23:49

Azért az milyen durva már, hogy megint Kevin Smith kellett, hogy egy ténylegesen nagyon jó és hatásos részt kapjunk? Ez az ember asszem már rendezett a CW-nek 3 remek Flash részt és most rendezte a 4. zseniális Supergirl részt. Szerintem lassan megérdemelné hogy ő lehessen a showrunner.

Egyszerűen nem tudok belekötni a karakterekbe mert minden egyes szereplő tökéletesen működött. Oké James nem volt túl sokat hál Isten Lena sajnos most nem volt de fel se tűnt pedig imádom. De basszus ez a feszültség keltés Kara és Ben közt valami eszméletlen brutális volt. Egy pillanatra el is hittem hogy na majd most mekkora fordulat Kara bevallja mindenkinek ki is ő. Ami egyébként fura hiszen neki ahogy Supermannek sem Kara vagy Clark az igazi énjük szóval az elnök rosszul kérdezte. Nem az igazi személyiségüket kéne megtudniuk hanem az alteregójukat. Ezt leszámítva kifogástalan volt az egész. Ben és Manchester közti dolog is jó volt, bár J’onn közbelépése tényleg fölösleges volt ha nem mer elmenni a végletekig.

Ami nagyon tetszett az Nai Nal-Brainy és Kara hármasa. Főleg hogy Brainy elszólta magát véletlen és elmondta Nia igazi nevét Nura Nal ugye. Kíváncsi vagyok hogy vajon elmondják-e vagyis kiderül-e mi is a kapcsolat közte és Brainy közt. :D

Régen adtam már 10/10-et Supergirl részre, nagyon rég de most megkapta megint. Még több melót Kevin Smithnek.

Sunabubus - 2018. 12. 05. 17:25

Minden héten, amikor megnyitom a kis sorozattrekkelő progimat, rendszeresen meglepődöm, hogy jéé ez még/megint megy? :D Ha nem vágnák hozzám, hogy itt van tessék, nem keresném magamtól. :( Pedig eredetileg szerettem. Érdekes, hogy évadok között sincs annyi idő, legalábbis úgy érződik, hogy mindig fut. Alig jött ki 3 éve az első rész, már a negyedik évadban van. Quantity vs. quality? :/

winnie - 2018. 12. 05. 17:35

de…, kvázi minden sorozat negyedik évadjára igaz, hogy 3 évvel az első után megy, függetlenül attól, hogy 6 vagy 22 részes a szezon.

heidfeld - 2018. 12. 06. 22:00

Jó volt ez. Ideje volt Karának szembesülnie vele, hogy nem áll minden, és mindenki felett.
Rendezés király volt, és végre nem erőltetik Melissára ezeket a rózsaszín, lila ruhákat. Hihetetlen, de tényleg előnytelenek neki.
8/10 a 4×08.

Sunabubus - 2018. 12. 12. 18:25

“de…, kvázi minden sorozat negyedik évadjára igaz, hogy 3 évvel az első után megy, függetlenül attól, hogy 6 vagy 22 részes a szezon.”

A többi ettől még áll. Állandóan megy. Valami június végén lett vége az előző évadnak, és máris jött a következő októberben.
Nincs ebben az egészben ennyi, ez lett volna a mondandóm lényege.

Silver - 2018. 12. 15. 18:21

Megnéztem az első részt, és eszembe juttatta, miért is kaszáltam a Supergirlt és miért nem lesz nálam soha akkora esélye a társaival szemben. Én ki nem állhatom ezeket a földönkívülis, különösen kriptonos mizériákat… Nem tudom miért. Az oké, ha sima emberek az ellenségek, mint az Arrowban, az oké, ha szuperemberek, mint a Flashben, de ha kvázi emberek, csak pl. két tüske áll ki a kezükből és hűű ettől földönkívüli, attól hányok. Elegem van abból is, hogy elpusztult a Kripton, és “már csak Superman és Supergirl él”, de hoppá, kismillió más kriptoni jön elő a semmiből. És miért kell mindig annak lenni a főgonosznak? Miért nem lehet attól szuperereje valakinek, mert pl. részt vett egy kísérletben, miért kell földönkívülinek lennie?
Utálom Alexet, utálom Olsent, utálom Lenat, utálom Johnt. Az esetek többségében még Mellissát is utálom, de ő nem tehet róla, milyen nevetségessé teszik a készítők a karakterét. Sem a többiek a sz@r személyiségük miatt.
Szomorúan vagyok kénytelen elfogadni, hogy ez a sorozat a földönkívüliekről szól. És kívül esik a tolerációs küszöbömön.

Mate4182 - 2018. 12. 26. 18:47

haaaat emlekszem mikor kiderult hogy nincs tobbe Odette Annable, elkaszaltam es meg irtam is itt vhol hogy majd adok par reszt eselyt neki de vegul nem adtam.

elolvastam most a kommenteket es rajottem hogy bar nehez volt, de jo hogy elengedtem a supergirlt.

Se Winn, se Sam. igy mar egyaltalan nem erdekel.

azert a kommentek miatt benezek majd parszor, hatha less egy epizod amit mindenki az egekig magasztal …

DarkEagle - 2019. 01. 22. 11:44

Öcsém, ide a kínos már nagyon kevés jelző. Még így is felháborítóan rossz rész volt hogy ellőtte nekem a Twitter a poént a végéről. Ez a sorozat már tényleg nem szól másról csak aktuálpolitikáról ami szomorú főleg az olyanoknak mint én akik szerették az 1. évadot a jó kis feelgood miatt.

Eddig se nagyon foglalkoztak a szereplőkkel az írók és hát ugye a nők mindenek felett lehetne kb az alcíme a sorinak de a heti résszel új szintre léptek. Már a nőkkel se bánnak jól. Azt most hagyjuk hogy Lenából egy picsogó szerelmes lett James miatt, ez nem újdonság.

Brainy és Nia kapcsolata még jó is lenne de nem szól másról csak a kínos beszélgetésekről. Bár inkább őket nézném 40 percig mint bárki mást a sorozatban.

Szerencsét J’onn meg ugye hiába nyitott most magánnyomozói irodát úgysem fogunk belőle mást látni minthogy Karának fog segédkezni és ezt jól alá is támasztották a héten.

Ugyanis ha nem szartak még bele eddig elég rendesen a levesbe hát most megtették. Konkrétan csak azért hogy Kara titka ne derüljön ki nem csak pár ügynök emlékét törölték ki hanem a SAJÁT NŐVÉRÉJÉT IS! Ki lesz a következő, a nevelő anyja? Hogy lehetnek ennyire hülyék az írók? Miért hiszi azt bárki is hogy ezzel komolyan el lehet érni bármit is? Az hagyján hogy fake drámát írnak majd a lányok köré de konkrétan Kara titka ugyan úgy kiderülhet. Egyrészt James agyát nem mosták még ki, márpedig ha van egy kis agya ennek a katona nőnek akkor őt is előveszi. Főleg hogy ő Clark titkát is tudja ugye. Szóval az egész terve az íróknak olyan mintha a saját kardjukba dőltek volna bele.

Ki emlékszik még arra, hogy anno az 1. évadban Maxwell Lord mindenféle intrika nélkül kiderítette hogy ki is Kara? Mindenféle kicseszett kavarás nélkül. Ennyit arról, hogy mire is képesek az írók a Supergirl stábjában kb 2.5 éve.

És akkor még nem érkezett meg a Red Daughter a ruszkiktól. Na az lesz még szép mutatvány.

hokuszpk - 2019. 01. 25. 12:36

Szerintem mar csak te nezed.
de idovel majd torold az emlekeidet de mint jolnevelt utolso ne felejtsd el lekapcsolni a villanyt.

DarkEagle - 2019. 01. 25. 23:20

Mazo vagyok hiába. De rendben megbeszéltük csak aztán nehogy sötétben maradjatok. :D

heidfeld - 2019. 01. 27. 10:13

Tényleg jobb lenne, mondjuk 18 rész, CW-sorozatoknak. Töltelék volt. Lényegében 4 percet húztak szét, 40-re…

kriol - 2019. 01. 28. 15:25

Számomra az kérdés, hogy J’onn vissza is tudja adni az emlékeket, vagy csak elvenni képes? Mert ha ez végérvényes, akkor nagyon nem ez az egyetlen megoldás. Főleg nem Alex esetében. (Bár akkor a drámázásnak sincs semmi értelme). De mondjuk simán kiléphetne a DEO-tól, ahogyan az fel is merült benne korábban, csak ugye azért maradt mégis, mert ő az “erkölcsi központja” az egésznek. De ebben a helyzetben inkább a kilépés, mint az összes emléke gyerekkorától kezdve. Mert ugye ha kilép, akkor nem is hallgathatja ki őt Haley, mivel ez nem egy hivatalos nyomozás Supergirl személyazonossága ügyében, csak az ő kíváncsisága, hogy aztán irányíthassa.
Én tényleg igyekszem túllépni ezeken a logikai bukfenceken, de a sorozat nem könnyíti meg a dolgomat…

Mate4182 - 2019. 02. 03. 12:04

masfel-ket havonta benezek hogy csekkoljam a kommentek alapjan az egyetlen idei kaszamat.

ugy latom jo dontes volt :D

heidfeld - 2019. 02. 04. 16:05

Megmondom őszintén, kicsit kiakadtam. Nem elég, hogy hónapokig titkolózik a nővére előtt, akinek igen sokat köszönhet, de még ó a csalódott, őt kéne sajnálni..
Egy másodperc sajnálatot sem érdemel, sőt. Nővére évekig erre készült, és segíthetett volna a családján..
És erre mit csinált, Kara?? El sem hittem..
Megint egy rész a levesbe.

Chloe Price - 2019. 02. 07. 19:03

Az orosz verziót mikor fogják többet mutatni? Jelenleg az a száll érdekelne, de nem haladnak vele semerre.
Érdekes, hogy Karaként engem idegesít néha a csaj, Supergirlként meg nem. Maradhatna Supergirl. Ez a drámázás Alexel nem hiányzott. Ahogy keménykedik Supergirlnek, Karának meg majd elolvad. Vicc ez az egész szemüveg miatt nem ismeri fel dolog az egészben.

wondorog - 2019. 02. 18. 15:02

Azt valaki vágja, hogy az utóbbi részekben Brainy miért beszél ilyen idegesítő akcentussal? Akkor kezdődött, amikor először kikapcsolta a Kara/Supergirl-lel kapcsolatos emlékeit, de továbbra is zavaros és rettentően irritáló.

DarkEagle - 2019. 02. 27. 20:39

@Chloe Price: Szerintem így 81 év után nem igen kéne kiakadni azon hogy a Super családot miért nem ismerik fel ha szemüveg van rajtuk. Az emberek hülyék, ennyi a magyarázat. Ha felveszel egy szemüveget és átlagosnak mutatod magad a világon senki se fogja elhinni hogy szuper képességeid vannak. Akármennyire is suta ez a része a Superman mitológiának teljesen logikus is.

Amúgy a sorozat továbbra is mély gödör. Az egyetlen pozitívum hogy VÉGRE kidobták a James-Lena szálat.
Amit hiányolok az a Lena-Kara dinamika, gyakorlatilag nem is beszélnek már egymással. Ráadásul most meg nagyon arra haladunk hogy Lena is tipikus Luthor lesz.

Brainy amúgy az elejétől kezdve így beszélt. Talán picit még rányomtak de nagy változás nem állt be nála.

Ami a csaját illeti a képregényben mindig is bírtam de itt nagyon semmilyen. Csak úgy beugrik Karának segíteni és lekaratézza Menagerie-t? Elég WTF. Egyébként az erejét egész jól megcsinálták Menagerie-nek csak hát a külseje lehetne jobb de hát nyilván ez nem HBO hogy sárkányok repkedjenek.

Amúgy csak én nem értem hogy miért nem adják vissza Alexnak az emlékeit? Most már tiszta a terep elvileg az a nő már kutakodik elvileg Kara után és Alexet lerendezte. Ugorhatnánk és akkor nem lenne fölös dráma. Ez a Liberty szál meg nagyon kifutott már szerintem. Tényleg jöhetne a Red Daughter.

Mate815 - 2019. 03. 04. 20:38

Oké, hogy ez a szemüveg téma része a Superman mitológiának és el kell fogadni de a itt saját testvére nem ismeri fel akivel együtt nőttek fel. Ez azért suspend your disbelief level 100.

darkEagle - 2019. 03. 04. 22:02

Ő ja de egyrészt törölték az emlékeit ergó nyilván szemüveggel szokta meg őt, másrészt attól mert a testvére még nem mentesíti a tény alól hogy ő is csak ember. Nem mondom hogy nem hülyeség ez az egész szemüveg dolog de van alapja azért. Bár ennyi probléma lenne a sorozattal akkor minden évben ott lenne a Golden Globe-on. :D

Isaac - 2019. 03. 11. 06:33

Ha már cw szerelmi dráma , én azt várom mikor Alex rádöbben,hogy tulajdonképpen belehabarodott Supergirlbe … csak hát ugye ;)

DarkEagle - 2019. 03. 11. 10:19

Hú nee basszus azt hittem ez csak nekem jutott eszembe az előző rész után mikor elkezdtek együtt dolgozni megint. :D Remélem eddig nem süllyednek le a CW-nél. :D

Bár igazából a Flashben is ezt csinálták hiszen Iris pont ugyanannyira a testvére Barrynek mint Alex Karának. :D

DarkEagle - 2019. 03. 14. 01:00

Mi a jó büdös franc volt ez a heti rész? Szerintem én még életemben nem láttam ilyen förtelmes részt SEMMIBEN! Ráadásul szerintem a színészek is érezték mert látszott rajtuk. az hagyján hogy ez az egész tüntetés borzalmasan gyenge volt és rohadtul unom már a szokásos reflektálást a mai világra de mik voltak ezek a monológok te jó Isten. Niát konkrétan egy acél kalapáccsal vágtam volna pofán, hogy ébredj már fel cseszd meg ne legyél már ilyen idióta az istenért.

Kara “jó” tanácsa arra, hogyan hassunk az ellenségre:
“Tedd a kezed a derekadra és állj keményen.” Na elmentek ti a jó büdös, oda! Hol a francban van már a Vörös Leányzó? Hagyjuk már abba ezt a szánalmas szar gané trágya idegenek az emberek ellen baromságot, gyerekes, szánalmas és a lehető legrosszabb módon adaptálják. Ez még CW szinten is gáz.

Ja és James halála? Mármint van itt olyan aki elhiszi hogy tényleg meg fog halni? :D Már ha nézi még rajtam kívül bárki a sorozatot mert szerintem nem sok ilyen szadista barom van aki képes magát kínozni. :D Nagyjából az 1. résztől arra várok hogy kinyírják James-et erre eljátszanak vele egy Felicity-t.

jövőhéten elvileg jön Lex. Az előzetes alapján érdekesnek tűnik mondjuk. Az öreg egész jónak tűnik a szerepben.

Mate4182 - 2019. 03. 15. 19:41

jaj de orulok hogy kaszaltam ezt a marhasagot :D :D

idonkent beleolvasok a kommentekbe, hatha olvasok vmi durvat ami miatt kedved kapnek, de eddig semi :D

konkretan tok homalyos de akkor most Alexnek nyomtak egy Esmeraldat? :D edesistenem…
jaj de orulok hogy Odette Annable tavaly kiszallt, mert o miatta iden is neznem, de szerencsere nem kell kitennem magma ennek a baromsagnak !

es DarkEagle : igen szerintem is vagytok meg egy mareknyian akik nezik, de megkockaztatom hogy te vagy az egyetlen aki midnen heten ujrabootolt remennyel ul le a kepernyo ele, mintha nem tortent volna meg az elmul 16 epizodnyi fortelem :D

heidfeld - 2019. 03. 15. 21:51

Cáfolnám, hogy teljesen reménytelen lenne. Voltak jó részek, és vannak érdekes megközelítések. Néha el sem hiszem, hogy a CW-n vagyunk..
Viszont, ha gagyi, akkor nagyon az. Nagyon erőltetnék az elfogadást, illetve börtön után, simán lehetsz, nagyon magas helyen..
Tolódtunk egy sötétebb tónus felé, ami kicsit sem baj, sőt!
Alex számára is kinéz egy új barátnő, és ha meghúzzák azt, akire gondolok, akkor le a kalappal/ Nem, nem Léna/
Sokkal jobb ez az évad, mint az előző szörnyűség, de nagy elvárások nem lehettek..

DarkEagle - 2019. 03. 16. 14:49

heidfeld jól mondta, ezért is vagyok még a sori mellett. Egyébként ha a húgira gondolsz akkor egyet értek szerintem is vele akarják majd összehozni, a karakter leírás alapján pont olyan mint Alex csak pepitában. :D

Amúgy én most elmondom hogy Jamest Lena fogja feltuningolni a szerrel és kapja majd ő is a szuper erőt.

Amúgy egyetértek jobb ez az évad mint a tavalyi de azt nem is nehéz túlszárnyalni. :D Csak baromira irritál hogy itt van nem kevés jó színész de mindből idiótát csinálnak vagy PC maszlagot. Semmi bajom a politikai szállal meg az egyenlőség dumákkal stb ez lételeme kb a kezdet óta a Superman családnak de nem ilyen formában.

Anni - 2019. 03. 20. 11:02

Nekem ez az évad eddig a mélypont. A Children of Liberty és Manchester egyáltalán nem érdekel.

Lex Luthor behozása érdekesnek tűnik meg végre jön a russain Kara is. :D

Alex volt a kedvencem mindig de nagyon nincs szerepe ebben az évadban sőt jóformán Maggie kilépése óta semmi a karakter, hátha feldobja az új csaj :D

DarkEagle - 2019. 03. 20. 12:51

Az egyetlen ami meglepett igazából az az hogy J’onn megölte Manchestert. Bár ki tudja itt már hogy mi lesz még.

Egyébként az milyen poén már hogy Kara és Lena csak akkor találkozik mostanában ha valami nagy hepaj van. Szerintem idén még nem is beszéltek. :D

Ez a Brainy Nia szál baromira idegesítő már. Mondjuk elég nyilvánvaló hogy miért nem akar tőle semmit Brainy. Mármint ha úgy csinálják a sztorit ahogy gondolom.

És igen végre jön a Red Daughter. Ideje volt már. Jon Cryer egyébként baromi jó Lex volt. Igazából ez az ami engem meglepett főleg azért mert komolyabb szerepben nem is láttam még.

Mate4182 - 2019. 03. 23. 18:23

Jon Cryerrol eddig cask azt tudtam hogy o irta a poenok nagyjat a Ket PAsi megy egy kicsiben, de amugy ha mar erdekesseg:

Szerepelt a 87es Superman 4ben
Illetve allando szinkron hangja Felix Faustnak a Justice League animaciokban

na azt a reszt amiben o felbukkant lehet megnezem

DarkEagle - 2019. 03. 25. 16:14

Milyen érdekes. Amint nincsenek a zavaró tényezők hanem normális színészek és a főszereplő valóban főszereplő, egyből működik a sorozat. Messze ez volt a legjobb rész az évadban bár ez nem túl nagy bók sajnos.

Egyébként pöppet átírták szokás szerint ezt a fekete kriptonit dolgot mert gyakorlatilag nem lett egyikből sem gonosz vagy jó. Pedig az orosznak elvileg gonosznak kéne lennie de ahogy az látszott igen is meg van benne a jó is. Ez kicsit zavar de lenyeltem. Melissa mondjuk úgy elfogadhatóan adta az orosz csajt bár az akcentusa néha eléggé röhejes volt. :D

Lex meg ugye hozta amit elvárok Lextől. Jon papi tényleg elvárásokon felül teljesít.

Egyébként baromira zavar hogy Kara minden alteregója kapott egy új ruhát de maga a főszereplő már 4 éve ugyan abban a hacukában nyomja. Ha már a sztori nem a legjobb akkor legalább külsőre lehetne minőségibb. És ha már itt tartunk. Ha nincs elég lóvé CGI-ra akkor ne dobálózzanak a sorozatban a Daily Planet gömbjével mert irtó gázul nézett ki. Lex ruhája viszont fasza volt.

Remélem az utolsó pár rész most már jobb lesz és nem rendezik le az orosz Karát valami gagyi módon. Ja egyébként pacsi a Linda Lee kikacsintásért. Régóta vártam már egy ilyen easter egget.

Necridus - 2019. 03. 25. 16:36

DarkEagle:
“Ha nincs elég lóvé CGI-ra akkor ne dobálózzanak a sorozatban a Daily Planet gömbjével mert irtó gázul nézett ki.”
Nem kötekedésből, de ha ennyire futja, akkor ezt kell kihasználni. Ha még ezt kisprórolták volna, akkor mégis milyen részek lennének? Legyen akciómentes, dialógusokkal agyonzsúfolt inkább a rész? Vagy Kara apartmanjában társasozó superfriends? Oké, nem nézett ki jól, nem moziminőség, de ha nem lett volna (valljuk be, elég emlékezetes jelenet volt), akkor meg azt mondanánk, hogy nem történik soha semmi, spórolnak az akción.

Mate4182 - 2019. 03. 25. 17:22

csinalhatjak a supergirl cgi jeleneteit painttal is akkoris jobbak lesznek a ,,cgi=ra kidobott penz nonpluszultrajanal” a walking deadnel (a szemettelep-ozike kombo a mai napig kisert)

elvis - 2019. 04. 29. 09:32

A CGI valóban ultra gagyi volt. Ettől függetlenül a Lex storyért szerintem jár a pacsi a készítőknek,jól lett kidolgozva a Lena szállal, a ruszki Supergirllel együtt. Jon Cryer is jó választás volt (az első rész elején még kicsit Alan feeling volt).

kriol - 2019. 05. 06. 17:50

Alapjában véve nincs baj az idei évad mondanivalójával, mert sok olyan témát igyekszik feldolgozni, ami nagyon is érinti a ma emberét, főleg Amerikában, de nemcsak (bevándorlás, szabadság, fiatalkori traumák feldolgozása, felborult családi/baráti viszonyok rendezése). Viszont lassan túl van tolva az egész. Vegyes érzésekkel vagyok, mert tetszik is, meg elegem is van belőle.

A 4×18-ban a jelenet a börtönben megmosolyogtatott, mikor Supergirlt üldözi Otis, aztán egyszercsak hipp-hopp személyazonosság váltás, és csak Kara van ott. Menjünk, keressük tovább Supergirlt. Ha ez ilyen egyszerűen megy, többször is be lehetne vetni ezt a trükköt. Azt meg se merem kérdezni, hogy hova volt elrejtve a teljes Kara Danvers öltözet.

4×19 – Az interjú Dreamer-el tetszett, a kamerába bámulás a beszéde közben már kevésbé. Lena és Kara barátsága is tök oké, csak vajon Kara elárulja-e valaha Lenanak, hogy kicsoda valójában? Elvégre Lena újra meg újra bizalmat szavaz Karanak is, Supergirlnek is.
Alex és James tesója totál nem illenek össze, nulla kémia van közöttük. Inkább jöjjön vissza Maggie.

A Lex szál tetszik a legjobban, a színész is telitalálat és a sztorija is vagány. Még akkor is élvezetes, amikor csak beszélnek róla.
Kiváncsi vagyok hogy kerekedik le ez az évad, bár túl nagy meglepetésekre nem számítok.

heidfeld - 2019. 05. 14. 20:17

Fájó szívvel kell elhagynom a sorozatot, évad végén.
Hihetetlen butaságokba süllyed, pedig milyen ígéretes volt ez a szezon, nagyobb része.
Nagy kár.

hokuszpk - 2019. 05. 22. 07:03

@heidfeld:
lefogadtam volna, hogy DarkEagle lesz az utolso. De mar ket honapja se nem duhong se nem lelkesedik.

majd kapcsold le a villanyt.

Mate4182 - 2019. 05. 26. 15:23

@hokuszpk

meg lehet DarkEagle az utolso :D
csekkold inkabb a veget ert a 4. evad posztot, ott aktivabbak a nepek

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz