login |

Survivor – A túlélők viadala 4. évad: az ötödik kiszavazás – írta Scat

2018. 10. 16. 19:50 - Írta: vendegblogger

19 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

A legújabb adagban érhette pár meglepetés a nézőket, és nem csak a kiesések kapcsán, ugyanis sikerült visszahozni a tavalyi szezon legundorítóbb csavarját.

A tovább mögött szokás szerint spoilerek.

Viki távozása után, a szokásoknak megfelelően újból leültek a játékosok megbeszélni, hogy mi a franc is történt. Ugye ez a felvetés most jogos volt, hiszen „nyílt titokként” kezelte a törzs, hogy Alexandra fog távozni, ehhez képest elég másképp alakult.

Ez legfőképpen Verának köszönhető, aki ezt elég ügyesen el is kendőzte, viszont a szavazás után Emese, felháborodásában szépen kifejtette, hogy hát nem erről volt szó. Meg egyébként is, miért szavazott Kittyvel együtt őrá? Így Gábor és Dávid számára is nyilvánvalóvá vált, hogy Vera, ha akarja, meg tudja keverni a szálakat.

Ugyanakkor ettől Alexandra helyzete még nem változott meg alapjaiban, továbbra is páriaként kezelték. Ahogyan azt kommentekben valószínűsítettem is, mint számára egyetlen túlélési lehetőséget, fel is kereste Gábort, próbálta helyrehozni a viszonyukat. Gábor pedig jól mérte fel, hogy ezt ki kell használnia, mert (bár nem mondta ki, ezt csak én feltételezem) nem támaszkodhat csak Dávidra. Az vakmerő húzás lenne.

Az Agilában egy rövid jelenet elejéig láthattuk, hogy Balázs épített nekik egy padot Tomival. Tomi elmondása szerint, ő szívesen barkácsolgat, de eddig nem volt hozzá partnere. Én mondjuk nem értem, hogy ezt egyedül miért nem lehet csinálni, miért nem húzott fel egy lakhelyet az első tíz nap során valamelyik sráccal (hiszen Robiban a saját állítása szerint ott volt az ezermester), de hát nyilván ennek semmi köze Balázshoz.

Eztán következett a zsákmányszerzés, aminek a nyeremény egy nagyobb kupac tűzifa volt. Nekem ez nem tűnt egy lehengerlő nyereménynek. A játék arról szólt, hogy kettő ember beült egy kisebb csónakba, a többieknek pedig tele kellett azt merni a kapott vödrökkel. A csónakosok pedig ezt próbálták megakadályozni, elevezni, vagy éppen kimerni a vizet. Nem volt különösebben izgalmas feladat, az első kört nyerték a lilák, majd ekkor Balázs kimászott a stégre, és össze is esett.

Később kiderült, hogy kiszáradt, nem ivott eleget. Ami azt illeti, elég durva volt látni is, alig bírt kibotorkálni a partra, ahol már hordágyra került, és látszott szerencsétlenen, hogy tudja mi zajlik körülötte, de képtelen volt szavakat formálni. A helyében az én szemembe is kiült volna a halálfélelem.

Ennek következtében a játékot felfüggesztették, nyeremény nem volt, mindenkit visszaküldtek a szigetére. Különböző riportrészleteket be is vágtak a lilákról a kiszáradással kapcsolatban, amivel kapcsolatban kissé felemás érzésem volt. Igaza volt Tominak, hogy nem lehet másnap az apja, nem kényszeríthetnek mást ivásra, de azért ott lógott a levegőben, hogy igazából örülnének, ha megszabadulnának tőle.

Gondolom mások számára érdekes lehetett, hogy az élhetetlen és bunkó Balázs, miután visszatért a szigetre (mert visszamehetett), készséggel beismerte, hogy igen, igaza van a többieknek, sokkal többet kellett volna innia.

Majd eljött a következő mini-játék, aminek lényege az volt, hogy különböző színű zsákok voltak, három, négy és öt méter mélyen a víz alatt, minél mélyebben volt egy zsák, annál több pontot ért. A végén összeadták, akinek több volt, az nyert. A nyeremény hagyma volt, étolaj, egyéb apróbb ízesítők, és újra egy „jelentős előny” a védettségi játékon. Ez múltkor sem volt az, ezért tettem idézőjelbe.

Az Agila Fannit küldte, Balázs pedig önként vállalkozott rá. Utóbbiról az úszóverseny óta tudható, hogy olyan a fickó, mint egy hal, szóval valószínű volt, hogy egymaga behúzza feladatot. Egyébként így is lett.

A Gagambánál viszont sokat lamentáltak azon, hogy ki menjen, hiszen a legutóbbinál elküldték a legsportosabbakat, de mivel kikaptak, büntetésből nem játszhattak a védettségi játékon. Emiatt most nem volt egyértelmű, hogy Vera és Dávid legyen a kiválasztott. Végül Beni és Kitty mellett döntöttek, de utóbbi annyira látványosan nem tudott merülni már a játék előtt sem, hogy kifejezetten meglepett, hogy a törzs engedte játszani. Kittynek szánalmasan is ment a merülés, annyira, hogy Istenes is élcelődött rajta.

Most pedig kicsit kitérnék arra is, hogy milyen is a műsorvezető. Sajnos nem tudom, hogy az amerikai Survivorben Jeff Probst mennyire karakteres, milyen módszerekkel vezeti a műsort, de tippre, a magyar nem őt utánozza le.

Az előző évadban, illetve ennek a szezonnak az első kettő hetében szerintem elég semmilyen volt. Sőt, nem is ez a jó kifejezés, hanem a ‘kimért’. Olyan az egész, mintha patikamérlegen kiszámolták volna, mit és hogyan mondhat, nincs benne semmi személyes, semmi önálló. Nem véleményezi a dolgokat, néha reagál csak, és nekem nem is látszott érdeklődőnek sem. Erre szokás azt mondani, hogy „jó iparosmunka”.

Viszont az utóbbi napokban ez változni látszik, aminek én nagyon örülök. Ha valami látványosan nem működik, akkor reagál rá, ha egy döntés érthetetlen, azt is kommentálja, illetve direkt próbálja szítani a feszültséget is olykor-olykor. Utóbbi Kittyhez köthető, csak még nem értem ahhoz a részhez. Mondhatni, van karaktere, nem csak egy hírolvasó érzetét kelti. Természetesen előfordulhat, hogy ezt direkt így vágják meg, akkor viszont nem értem, hogy miért. Számomra ez nem tűnik jó ötletnek.

Na de, vissza a játékosokhoz.

A lilák örültek, hogy nyertek, a sárgáknál viszont már vártam, hogy Kitty kap-e fejmosást. Nyilván, ha más bénázik, lett volna, de Kitty Verának az „öribarija”, és a törzsben csakis Vera az, aki fennhangon számon kéri az embereket a játékokról. Nos, nem lett, helyette egy érdekes pszichológia jelenségnek lehettünk tanúi, mert a tényleges hibás helyett mást kellett hibáztatni. Sikerült is, Balázs személyében, aki „tegnap még beteg volt, de ma már leúszott öt méter mélyre”. Ne feledjétek az örökérvényű igazságot, mindig kell egy bűnbak.

Beni megemlítette, hogy Bence külön kiemelte, ezúttal egy „jelentős előny”-höz jutott a nyertes csapat, de a legutóbbi után érthetően nem vették ezt annyira komolyan a sárgák.

Következett a másnap, ahol Fitneszanyu és Eszter megdézsmálták a készleteket, mint ahogy egy hete a kókuszokkal tették, meg sem lepődtem. Érdekes amúgy, hogy nem eszik meg csak úgy, előtte még meg kell győzniük magukat arról, hogy hát ez igazából helyes és nem is baj…

Érkezett a szokásos levél, ami előtt megkaptuk a napi fél perces „Beni adásidőt”, amiben elmondta, hogy ő igazából azért jelentkezett, hogy elfogja a tavalyi évadban látott varánuszt. Végül is, hobbinak jó egy eldugott szigeten.

Következett a védettségi játék, ami kötélhúzás volt, a csavar az volt benne, hogy az egymás ellen küzdőknek egy ládára kellett felállniuk, és a kötél hosszabb volt, mint a köztük lévő távolság. Tehát ha ész nélkül megrántotta az egyik, a másik elengedte és hopp, az előbbi esett le a ládáról, ő vesztette el a pontot.

A mini-játék során szerzett előny az volt, hogy az Agila plusz három ponttal indított. A verseny nem volt rossz, végül 14:3-ra nyertek a lilák. Érdekesség, hogy a sárgáknál kettőt Kitty nyert meg, aki az előző feladatban csúfos kudarcot vallott, ráadásul a játék előtt még Bence is megpiszkálta kicsit, hogy ide nem nyaralni kellene jönni, hanem küzdeni.

A verseny után visszatérve a szigetre, viszont jött a váratlan fordulat és Balázs közölte a többiekkel, hogy ő befejezte. Holnap feladja a játékot. Na most, az előző összefoglalóim alapján nem rejtély, hogy én bírtam a srácot, pont azért, mert megmondta a véleményét, nem finomítgatta és kerülgette a forró kását, ahogyan azt szokás. Azt külön sajnálom, hogy sokan (a műsorban is), ezt a bunkóságként kezelik, pedig nem mondott olyasmit, aminek csak a sértegetés volt a célja. Az pedig, hogy nem hagyta, hogy hülyeségekkel fárasszák, nem értem, miért bunkóság egyesek szerint.

A többség nyíltan nem örült, a kamerába viszont az ellenkezőjét mondták. Kivéve Fitneszanyu és Eszter, ők lemaradtak erről a bejelentésről, mert máshol voltak, és mire visszaértek, a többiek már megbeszélték a dolgot, Balázs pedig nem akarta kétszer elmesélni a történetet. Ezt a két lány nem viselte jól, főleg az előbbi.

Nóri hisztije továbbra is jól prezentálja, hogy szerintem valójában magára haragszik (mert manipulálni akarta Balázst, de nem jött össze), és ezt másra vetíti ki, esetünkben arra, akit ki akart használni. Az ő retorikája végül eljutott oda, ahová az ilyen típusú viták mindig kifutnak, „Balázs, te férfinak érzed magad? Hát én nőként is sokkal erősebb vagyok nálad!”. Mi köze ennek ahhoz, hogy ő kilép a játékból?

Amúgy hét idézete gyanús:

– Mit keresel, Balázs?
– Kötelet.
– Mit szeretnél csinálni?”

Balázs értékelte is a helyzetet a kamerába, miszerint Fitneszanyunak az fáj, hogy azt hitte, felhasználhatja őt, de ezzel a húzásával kvázi átverte. A kudarcot meg rosszul viselik a nárcisztikus személyiségek.

A Gagambánál ezalatt arról ment a diskurzus, hogy ki is távozzon. Meglepő módon Emese is előtérbe került és egyáltalán nem rosszul próbálta olyan mederbe terelni az eseményeket, hogy Verát küldje el a törzs. Amondó vagyok, ha nem lett volna ott Dávid, sikerül is. Ő viszont bent akarta tartani, mert szövetségesként tekint rá, szüksége van rá a további terveihez.

A harmadik napon újból játékot tartottak és már kezdtem megijedni, hogy ma sem lesz törzsi tanács, de tévedtem. Ugyanis ez az egyesülésnek volt a felvezetése, de csak az Agilának, a Gagamba csak a tanács után (tehát másnap) jön csak versenyezni. Ugye ők hatan voltak, de Balázstól megkérdezte Bence, hogy végleges-e a döntése. Az volt, el is ment. Az indoka annyi volt, hogy bár egyénileg vélhetőleg eljutna a döntőbe, de túl sok sértett embert hagyna maga mögött, végül pedig ezek az emberek döntik el ki nyeri a Survivort, tehát nincs esélye. Ennek van alapja, lásd tavalyról Feri példáját.

Itt viszont előkerült az első baromság tavalyról, visszahoztak egy már kiesett játékost, Robit. Komolyan nem is értem, miért csinálják ezt. Jól kellene castingolni, nem hülyeségeket csinálni, véletlenszerű húzásokat végrehajtani.

Ezen Fitneszanyu jól felhúzta magát (rutinosan csak az interjújában, a többiek előtt nem), hogy ez unfair, és szemét dolog, hiszen egyszer már éppen ők küldték el (az ő irányításával) és nem azért, hogy visszajöjjön. Szerintem is igaza van! Ez egy oltári nagy hülyeség, hogy kiszavazottakat hoznak vissza, és tényleg sportszerűtlen. Aljas húzás a készítőktől, hiába a feladás miatti kényszer viszi rá őket.

Mindegy, jött a játék, ki kellett rakniuk egy, ha jól rémlik húsz darabos kirakóst, viszont csak addig tehették ezt, amíg egy fémgolyó egy akadályokkal teli asztalon le nem gurult. Ha ez történt, akkor húsz másodpercet kellett várni, hogy újra lökhessék a golyót. A hatból csak öten juthattak tovább az új törzsbe, a Bayani-ba, ami hőst vagy hősöket jelent. Bence egyszer ezt, egyszer azt mondta, szóval nem egyértelmű.

A játékban Jérémy lett az utolsó, ő nem egyesült. Viszont itt jött elő a második tavalyi baromság. Párbajozni fog majd a sárgák utolsójával, és aki nyer, az egyesül, aki veszít, az megy a Holtak-szigetére. Gondolom, mások is, mikor ezt meghallották, egységesen a levegőbe csaptak egy „ez az!” felkiáltással. Tavaly is rém fárasztó és vontatott volt az a sziget, ráadásul unfair is, hiszen oda az kerül, akit sikerül kiszavazni, ergó ő már nem nyerhetné meg a fődíjat. Tavaly egy erről a szigetről visszajutott játékos győzött a Survivorben úgy, hogy bár őt sem kedvelték, de Ferit még annyira sem, ez volt a szerencséje.

Mielőtt tovább léptünk volna a sárgákra, megmutatták az új szigetet, kísértetiesen hasonlít a tavalyira. Mondjuk ugyanaz is lehet, úgysem ismernék rá.

A Gagambánál tovább ment a szavazásos csik-csuki Vera és Kitty között, hogy ki legyen. Ez nem is érdemel több szót, mert a törzsi tanácson egész érdekes beszélgetést sikerült lefolytatnia Bencének a törzstagokkal, egyik részről sem érződött olyan mesterkéltnek, mint eddig bármikor. Szavaztak, a kamerába egy Alexandrára leadott szavazatot láthattunk, ami, mint ahogyan azt az előző összefoglalómban is kifejtettem, azt jelentette, hogy biztosan nem ő esik ki.

Így is lett. Alexandra kettőt kapott, Kitty pedig ötöt. Utóbbi nem is értette, ez hogyan történhetett meg, mert ő mást beszélt le előre a „barátaival” (Dávid, Gábor, Vera). Maradjunk annyiban, hogy az eddigi kiesők közül, ő volt eddig a legnaivabb.

19 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2018. 10. 16. 20:37

Hozzátenném, hogy előjött egy harmadik baromság is tavalyról, a stáb megvendégelte az egész törzset az egyesülés örömére. Svédasztal, alkohol, habfürdő…

Most komolyan, ettől nekem komolytalanná válik az egész játék. Lassan tényleg odajutunk, amit a hogyvolton írtak, hogy itt csak az esik ki, aki feladja, mert kiszavazni már nem lehet senkit (a Holtak-szigete miatt), éhezni meg nem fognak, ha lakomákat csapnak nekik csak úgy.

Már várom, hogy mikor küldenek el egy-két embert szállodába lazítani, vagy csirkéket hajkurtászni a susnyásba, mint tavaly.

Tom Vajner - 2018. 10. 16. 21:49

Az évad eleje még jobban is tetszett, mint tavaly. De így ezekkel a visszahozott kiesettel, holtak szigetével én befejezte. Az is milyen lesz már, hogy szavazás nélkül kiesik vki, mert béna egy feladatban. Vagyis nem esik ki, csak megy a másik szigetre. Jól mondta Scat, innen ki se lehet esni.

winnie - 2018. 10. 16. 22:02

ez nekem sem jön be. oké, benne van biztos a szabályban, hogy ez is szabályos, bármi megtörténhet, de ha valakit egyszer kijátszottak és kiejtettek, akkor, mint néző, nem örülnék, ha a payoffot, az elégedett hátradőlést elvennék tőlem, még akkor is, ha szükségből teszik. (itt kétlem, hogy ez volt, inkább dráma kell nekik?)

(ennek kapcsán, nem néztem bele, de láttam, hogy sixx dumált a készítőkkel, hátha van szó erről

https://rtl.hu/rtlklub/survivor/survivor-sixx-kibeszelo-elso-resz
https://rtl.hu/rtlklub/survivor/survivor-sixx-kibeszelo-masodik-resz

kulisszatitkokat ígérnek. majd kiderül.)

az amerikai változatnál is húztam a számat, amikor belenyúlnak, tavaly például a döntőbe kerülésen módosították egy kicsit.

(más kérdés, hogy az első évadom a hetedik volt, ami pont egyike volt (talán az egyetlen?) volt azoknak a szezonoknak, amikben visszahoztak kiesőket. de ott az egészet a témába ágyazták, és amikor 10-en voltak, akkor visszahoztak 5 kiesőt egy szellem törzsként azzal, hogy ha megnyerik a védettség játékot, akkor két játékos visszakerül, míg a másik két törzsnek egyet-egyet ki kell szavaznia. ez még okés volt nekem, mert egyrészt első volt, másrészt benne volt, hogy nem lesz semmi, szóval nem volt irányított.)

BulvÁron - 2018. 10. 16. 22:14

jó kis összefoglaló, köszi!

Bence nekem is tetszett h beszólogatott. Jeff azt hiszem végig olyan kimért, amilyennek nem kell lennie Istenesnek szerintem.

Èn nagyon örültem Robi visszatérésének :)

Sixx kibeszélőt is köszi winnie! Végre megtudtam hogy a f…ba vannak a csajokon ezek a műszempillák :D

Scat - 2018. 10. 16. 22:52

Nézem azokat a kibeszélőket is. Igazából tényleg van benne kulisszatitok, például a második részben egész alaposan kifejtik, hogyan kerülik el, hogy se a repülőúton, se a szállodában ne beszélgessenek a játékosok.

Ellenben olyasmiket, hogy miért válogatnak szarul, egyáltalán szándékos-e ez, van-e következménye a feladásnak, mi alapján válogatnak, miért csak huszon-, harmincévesek (bár belőlük is csak 3 db van) szerepelnek a játékban (kezdéskor csak Sanyi volt több 40-nél, később még Emese adódott hozzá), kerülik.

Egyébként igény esetén, a hét első összefoglalójában szívesen kitérek egy néhány mondatos ajánló erejéig akár a kibeszélő műsorra is. Plusz pár sor nem fáradtság, ha amúgy is megnézem.

Szóval, akkor Jeff-et másolják? Kár, szerintem ez egy olyan magyar músorban, ami napi formátum, hülyeség. A műsorvezető is értékes perceket adhatna hozzá az adásidőhöz, és akkor nem olyan vágóképekkel kellene kitölteni, mint hogy valami fekete rovar ki-be szaladgál egy lyukba.

turosz - 2018. 10. 16. 23:28

Még mindig jó az öfi, bár nekem most egy kicsit sok volt a Balázs-kampány :)
Megmondta a véleményét, igen, ha kellett-ha nem :) És csak azt. Az egész ottléte alatt nem bírt egy értelmes párbeszédet-vitát bemutatni. Saját vélemény, visszaszólás/kérdezés, majd leszólás/lesz*rás, otthagyás sorrendben ment minden kommunilációja. A sztrájkja végképp gáz volt.

Bence meg konkrétan kiakasztott, ahogy már beszéltük nálunk nem a 18-70-es korúak, hanem a 20-30-as személyi edzők versenye megy. Ha véletlenül mégis bekeveredik egy kevésbé sportos személy – Kitty -, akkor a műsorvezető előbb a versenyen, majd másnap mindkét törzs előtt alázza szénné. Kint egy ilyen elképzelhetetlen, nálunk még jól is jön, nehogy eszébe jusson jövőre jelentkeznie hasonló erőállapotú civileknek, meg amúgy is milyen “vicces” már… Probst-hoz inkább nem is hasonlítanám Bencét, aki valamiért úgy érezte az elmúlt adásokban, hogy még a taktikáról is ki kell oktatnia a törzseket.

Holtak szigetét én is utálom, ezt is a napi formátumnak köszönhetjük, ellenben az egyesülést korainak éreztem, inkább egy törzskeverést kellett volna csinálni pár adásal ezelőtt, csodálkozom, hogy ez elmeradt, pedig rengeteg új történetszálat generál.

Enzo - 2018. 10. 16. 23:34

A visszahozás meg a Holtak szigete persze f*szság, de a merge feast-et felhozni, mint negatívum, na ezt még nem hallottam :D (hint: kint is van) Igazából itthon max azért fura, mert nem igazán látszik rajtuk a nélkülözés, így kicsit tényleg értelmetlen.

Scat - 2018. 10. 16. 23:36

@turosz

Nos, többé nincs már Balázs, úgyhogy nem lesz “kampány” :)
Szerintem abszolút értelmesen érvelt, gondolj csak a Robival vagy Tamással lefolytatott beszélgetésre. Nóritól sem telt érvekre, csak hisztire. Másképp látjuk, elfogadom.
De üde színfolt volt, nagyon bírtam.

Kitty-t nem azért “alázta szénné” Bence, mert milyen “vicces” már. Hanem mert hülyeséget csinált. Nem szúr ki minden kevésbé sportos játékost, hogy cseszegesse őket.
Példaként ott van tavalyról Barbi. Semmit sem nyert meg soha, de a szociális részt jól játszotta és nem vállalt el olyan versenyt, amiről ő is tudta, hogy bukó. Emlékeim szerint Bence nem is szívta a vérét. De a magas labdákat igenis üsse le. Ha már a törzstagoktól csak álszenteskedésre telt.

Scat - 2018. 10. 16. 23:38

@Enzo

Nem ismerem az amerikait, nem ahhoz viszonyítok. Ezért is olvashatsz itt olyasmit is negatívumként vagy pozitívumként, amit máshol nem :)

turosz - 2018. 10. 17. 00:12

@Scat

Robinál értelmes párbeszéd-érveléses vita? Egy mondat után azonnal elindulok, hogy otthagyjam, majd méterekről visszaszólva leugatom? Meg sem akarta hallani amit mond, aztán másnap pont Robi ötletét akarta eladni a fiúknak, csak pont miatta akkor már nem volt meg a fiúszövetség. Este megint nem bírta meghallani Nóri beszólását, hogy nem ő lett volna a biztos célpont Robi helyett, inkább sértetten sztrájkba kezdett másnap. Tényleg nagyon máshogy látjuk, de ezen/rajta nem fogunk összeveszni :)

Kitty. Nem volt mindegy? Balázs a kétéltű embert hozta, mehetett volna akármelyik lány. De azért még másnap a két törzs előtt, sőt a törzsi tanácson is ez volt a téma. Én Probst-ra és nem Balázs/Bence showkra vagyok szocializálódva, persze ez személyes probléma :)

Egyébként vicces mennyire kell a tartalom a napi formátumba, hogy a 14-3-as védettségi versenyt is végignyomták, ráadásul nem is közölve, hogy már rég eldőlt.

Scat - 2018. 10. 17. 00:42

@turosz

Húúú, a Balázs részt inkább elengedem, mert fényévekre vagyunk egymástól, kerüljük a felesleges flamet.

Kittynél meg, Balázst küldte az ellenfél, ezért tök mindegy volt ki ment? Hát ez hülyeség :)
Ilyen alapon minden versenyre küldjenek bénákat, mert az ellenfél lehet jobb lesz…
Miért ne ez lett volna a téma? Ha én lennék műsorvezető, ugyanúgy faggattam volna a Gagambát, hogy miért kellett szándékosan hülyeséget csinálni?
(mondjuk a castingot is megkérdezném ugyanerről)

Szerintem a napi formátum nem bírja el a műsorvezető sótlanságát, pláne az egyesülés után.

turosz - 2018. 10. 17. 01:23

@Scat
Kittynél meg, Balázst küldte az ellenfél, ezért tök mindegy volt ki ment? Hát ez hülyeség :)

A hülyeség az volt, hogy Bence másnap a játék előtt és a másik törzs jelenlétében faggatta őket erről. Mégis milyen választ vár ott, főleg ha netán a törzs taktikája volt ez, vagy éppen egy részének, Kitty és szövijei ellen? Azt gondolja, hogy majd ott kiteregetik a lapjaikat? A műsorvezetőnek ehhez semmi köze, azt meg pláne nem várhatja el, hogy majd ilyen helyzetben el is mondják neki a motivációt. Mindezt ráadásul úgy, mintha valós tétje lett volna a döntésnek. Az hogy utána még hosszan gúnyolódott is Kittyvel, nálam a legalja volt…

De mondom, hogy ez a ki mihez szokott kérdése. Kint elképzelhetetlen, hogy Probst számon kérje – ráadásul többször, sőt a másik törzs előtt – az egyik törzset, hogy mit-miért csinált, hosszan kioktassa őket, hogy szerinte hogyan kellene játszaniuk, ill. hogy egy fizikailag gyengébb játékos fizikai játékban nyújtott teljesítményén gúnyolódjon először a játék közben, majd másnap mindkét törzs elött Nekem ez nem idevaló, neked láthatóan még tetszik is, no problem, ízlések és pofonok :)

winnie - 2018. 10. 17. 04:49

“Ellenben olyasmiket, hogy miért válogatnak szarul, egyáltalán szándékos-e ez, van-e következménye a feladásnak, mi alapján válogatnak, miért csak huszon-, harmincévesek (bár belőlük is csak 3 db van) szerepelnek a játékban (kezdéskor csak Sanyi volt több 40-nél, később még Emese adódott hozzá), kerülik.”

szólni kell sixxnek, hogy kérdezzen rá:)

winnie - 2018. 10. 17. 04:53

nem is tudom, hogy mi volt az, ami nagyon nem jött be a műsorvezetői szerepben, de talán pont valamelyik challengese-es faggatás (lehet, hogy említettem is?), mert ha lenne eszük a játékosoknak, akkor megbeszélnék, hogy érdektelen válaszokkal lerázzák magukról a kérdéseket, de gondolom, megmondják nekik, hogy nem tehetnek ilyet, őszintének kell lenniük, vagy nem tudom. szóval olyan volt a szituáció, amikor ostoba, rávezető kérdést kaptak, de egyben rém közhelyeset is, amit tipikus módon el lehet hessenteni valami semmiséggel, és akkor éreztem, hogy “ezt most minek?”, semmi értelme.

lzl - 2018. 10. 17. 07:46

Én még mindig nem vagyok kibékülve ezzel a napi formátummal. Nagyon fel van higítva, és sok benne az üres járat. Bence viselkedése, mint műsorvezető jelenleg szerintem gáz… Probst-ét jobban szeretem (ő inkább a törzsi tanácsokon engedi el magát, és folyik bele csak a törzs életére vonatkozó kérdésekkel)

Bártendör vissza:

Ha a készítőkben lenne egy cseppnyi kreativitás, ha már ilyen húzást csinálnak (nincs) vázolnám a szitut:
– Balázs feladod? Fel. (Balázs el)
– Itt van Robi, nesztek.(Robi megjelenik)
(Flashback)
– Robikám az a helyzet, hogy úgy tűnik Balázs feladja a játékot, Te pedig visszajöhetnél játszani a helyére. Itt az egyesülés, mondj egy nevet kit látnál a játékon kívül legszívesebben.
– Fitnesszmamit
– Oké. Ha a következő törzsi tanácson kiejted fitnesszanyut maradhatsz, ha nem, akkor mehetsz haza (vagy a holtak szigetére whatever – ami szintén gáz.)

Motiváció pipa. Titkos küldetés pipa. Plusz egy narrálható szál pipa. Műsoridő pipa.

Vagy ez már sok lenne?
Ilyen csavarokat díjaznék a készítők részéről, amiben a játékosoknak TENNI is kellene azért, hogy kiváltságban részesüljenek.

Dregnarr1 - 2018. 10. 17. 17:09

@lzl :
Ezt egyetlen évad erejéig még az US verzióban is díjaznám, azzal a kitétellel, hogy nem beszélhet a titkos küldetésről.

Scat - 2018. 10. 17. 18:01

@winnie
A kommentekben mások feltették már azokat a kérdéseket sixxnek, csak sajnos az a kibeszélő is szenved attól a népbetegségtől, hogy a “semmit is fejtsük ki”.

Például megkérdezték Vikit, mit kellett volna másképp csinálnia (eleve, ez amúgy érdekel valakit?), oké, legyen, mondja el. Ezt két mondatban elkellett volna intézni, de nem, sixxen kívül mindegyik ráfűzött még másfél-két percet, így a félórás műsorból öt perc elment feleslegesen.
Baromi sok benne az üresjárat, egyébként fasza kis kibeszélő lenne.

@turosz

Nem gondolnám, hogy Bence elvárná az igazmondást egy olyan műsorban, ami az átverésre épül. De egy napi műsorban sajnos felszínen kell tartani az ostobaságok által keltett feszültséget. És igen, nekem ez tetszik.

@lzl

Én azzal is kilennék békülve, ha csak a tanácson lenne aktivabb Bence, sőt, én úgy vettem észre, hogy próbál is az lenni, de a játékosok olyan semmilyen, kamu válaszokat adnak, hogy kár rápazarolni az időt.
Az ameriakiban amúgy őszinték a tanácsokon? Van értelme kérdezni? Vagy ott is csak terelnek a játékosok?

lzl - 2018. 10. 18. 11:16

@Scat Változó szerintem, hogy mennyire őszinték a játékosok, ez szezononként, törzsi tanácsonként változó lehet, de Jeff műsorvezetését (és egyébként az amcsi verzió struktúráját) jobban szeretem. Van jó pár válogatásvideó a legjobb törzsi tanácsokról, érdemes lehet megnézni egy-kettőt összehasonlításképp a magyar verzióval. Értelme mindenképp van a kérdéseknek, és Jeff képes belemászni érzékeny témákba amik vagy amiatt okoznak konfliktust mert kiderülnek, vagy azért mert próbálnak ferdíteni róla.

Bence is jó műsorvezető véleményem szerint, csak amikor kutyázza a delikvenst (még ha rá is szolgált), szerintem akkor sem szabadna. Ez nem egy trash valóságshow, mint a való világ, kicsit több komolyságot bele kellene tenni.

Off: Egyébként most nyáron néztem hetiben az USA féle Big Brother 20. évadát (btw nagyon tetszett), ott a feszített tempó néha kicsit sok volt, és hiányoltam a röhögős részeket nagyobb mennyiségben. Tehát nehéz megtalálni az egyensúlyt.

Heti két rész szerintem elég lenne (Survivor hétvége főműsoridőben?) vagy egy hosszabb, dupla rész hetente, amiben már a feszkókat is meg tudják mutatni heti 1 kiesővel.

winnie - 2018. 10. 18. 13:37

elnézve a mai amerikai survivort, kíváncsi vagyok, hogy miképp fogadná a magyar néző azt, hogy az előző, kiszavazással véget ért epizód után jövő máris azzal kezdődne, hogy a csapatok bevonulnak az következő játékra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz