login |

Aranyélet – 3×04: Rozetta néni

2018. 10. 17. 20:30 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

(Korábbi írásaink: 3×013×023×03spoileres évadkibeszélő)

Csak félig lóg át.

Érdekes epizód volt a négyes, mert tele volt jelentős eseményekkel, két marha jó nagyjelenettel (kizárt, hogy ne kapjanak említést a heti kérdésnél), mégis, középtájt totál az volt az érzésem, hogy nagyon leült. Bár lehet, hogy az ilyet nevezik hullámvasútnak. Ez persze csak akkor lehetséges, ha elég sok sztorit préselnek az adott 55-60 percben, és itt ezzel nem is volt probléma, ráadásul karakterpillanatokra is jutott idő.

Vicces, hogy az előző részhez azt írtam, hogy bizonyos karaktereknek illene csúnya véget szabni, erre a 3×04 mindkettő megpróbálta revideálni – az egyiket elég keményen, máris 180 fokos fordulatot vett a leányzó fekvése. A tovább mögött folytatom spoileresebben.

Vagy vesztes vagy, vagy nyertes, nincs középút.

Az elején természetesen a határátkelős jelenetet említettem, ami ugyan nem nagyszabású, de mégis jól nézett ki, éjszakai volt és még vicces. A másik pedig Mira nagy menekülése egysnittesként tálalva – látszott persze az átmenet, de még így is marha jól sikerült. Ezeknél a jeleneteknél azt szeretem a legjobban, hogy mindig időbe telik, míg rádöbbenek, hogy már egy ideje nem volt vágás, és hopp, itt valami történik.

Baromira bejött a többszörös visszautalás a korábbi évadokra. Először csak jópofa kacsintás volt, hogy shout-outot kapott Miklósi Tibi, de utána még Oszi is szóba került, sőt, az ő szálán visszahoztak egy szereplőt, később egy fotót is mutattak – az efféléket nagyon jó látni, még akkor is, ha korábban nem feltétlenül terveztek ilyesmivel, mert egy nagy, komplex sztori látszatát keltik a készítők. (Ha meg eleve így volt tervezve, külön pacsi.)

Egy percig majdnem elhittem. Kezdjük újra, mi?

Szegény Attila, már megint kezdi. Ki akar szállni. Még mindig ő a tragikus hős, és szegény komolyan meg van győződve arról, hogy sikerül. De úgy tűnik, hogy ha nem a világ húzza vissza, akkor a Jankával való kapcsolatába kavar be valami. Vagy valaki. Mindenesetre jó volt látni azt a kórházas jelenetet, amiben lehet, hogy utoljára volt együtt nagy szeretetben a család.

Mira körül már megint fordult egy jókorát a világ, és ő továbbra is a gázon tartja a lábát, nagyon eltökélt, eközben meg Márk az egyre inkább a lejtőre kerül Biankával a Hollós-kódot próbálja megfejteni, remélhetőleg nem az lesz a végkövetkeztetés, hogy az egész csak egy lufi.

És a vége. Először is ez a szám. Másodszor sosem hittem volna, hogy létezik olyan, hogy párhuzamos exhumálós jelenet. Harmadszor pedig…, ööö, Endre bá?

5 hozzászólás Ne habozz!

Edrick - 2018. 10. 17. 22:22

A végén az a jelenetsor parádésan lett összevágva

dexike3 - 2018. 10. 18. 07:42

köszi winnie a napi kibeszélőt, mert én inkább beosztom, hogy ülepedjen kicsit a cucc (meg jut idő másra is).
gondoltam, hogy közel van egymáshoz az S2 és az S3, de szerintem azért egy kicsit túlzás, hogy 14 hét alatt oligarchát csináltak Ateszből, de viszont a terhesség szempontjából meg okés. így érthető miért kacsingat ki a kapcsolatból.
érdekes lehet majd a Zsuzsa (államtitkár) reakciója Pisti szökésére.
az exhumálás részt felvezető képet szerintem nem Mira adta oda, mert eléggé meglepődöttnek tűnt, de ki tudja. viszont nem hiszem, hogy “Endre bá életben van!”

winnie - 2018. 10. 18. 07:53

igen, a képet elvileg a pasija találta meg.

Enzo - 2018. 10. 22. 13:47

3×04 (tegnapról)
– Az átkelés megoldása tényleg zseniális volt :D a “csak félig lóg át” meg valóban #hétidézete :D
– Meglepett a csavar Jakab Erikával kapcsolatban, és egyfajta kifacsart módon már-már ironikus, hogy eddig szurkolhattunk, hogy érjék utol a nőt, erre pont akkor kezd el szorulni körülötte a hurok, amikorra kiderül, hogy jó ügy érdekében cselekedett.
– Mira színészkedős-rágózós jelenete ügyes volt, a menekülés Erika lakásából pedig látványos, le se esett elsőre, hogy vágás nélküli, de így még királyabb a jelenet! És végre voltak járókelők is.
– Kis aranyos jelenet: nem muszáj nagy adag pénzzel megvesztegetni valakit, néha elég egy kisebb szívesség, Janka hogy meglepődött a kenyérlángosos nőci kérésén :)
– Kicsit mintha az utolsó nyugis, együtt töltött családi perceket akarták volna biztosítani nekünk a teljes széthullás(?) előtt, hogy összeszaladt a család Janka esetleges elvetélésének hírére…
– …és aztán ennyi is volt a nyugalomból, meg a kiszállni akarásból, a gyerek sanszosan Hollósé, Ati és Barbara kapcsolata beérett, és még a Hollós-ügy felhánytorgatása is bejött. Apropó a vége: a “párhuzamos exhumálós jelenet” valóban szürreálisan ritkán látott dolog, Zebegényi teljesen nyilvánvaló volt, hogy megnézi a táskát (Mira bedobhatta volna egy csomagmegőrzőbe, vagy bármi), és az eddigi legjobb részzárást kaptuk a The Automatic – Monster című számával, konkrétan bulizni lehetett rá, remekül sikerült a montázs, ahogy mindenkihez eljutottak a hírek. Meg is nézem még egyszer!
És bakker, az ki is ment a fejemből: szegény Márk azt hiszi, hogy Endre még él…

Enzo - 2018. 10. 22. 13:54

Másodszorra is király a rész vége :)
Ja és a megadott koordináták, amiket Márk megtalált a kutyiban, a Váci utca közepére mutatnak, csekkoltam :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz