login |

Pilot: The Rookie

2018. 10. 17. 21:31 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

Megérkezett Nathan Fillion ismét az ABC-re. Ezúttal utcai járőrt alakít, és igen, a korával is sokat viccelnek majd, ami már most unalmasnak tűnik. De minden más rendben van.

Persze kit érdekel Fillion, nem? Inkább azt mondjam, hogy a sorozat rajta kívül milyen. Hááát…, zsarus. Mármint gyengébb, mint a Southland, vagy épp a Third Watch ide tartozó része, de számomra a Rookie Blue által fel-, vagy letett lécet simán átugrotta ez a pilot.

Igazából három, vagyis 6 főszereplője van a sorozatnak: az újoncok és az oktató tisztjeik. Előbbiekből egyik Fillion, aki a házassága összeomlása után rájön, hogy valójában bátor, és segíteni akar az embereken, ezért zsarunak áll. Rajta kívül van itt bombajó, nyomozónak készülő nőci, meg kőkemény zsaru apával bíró, őt túlszárnyalni akaró suhanc.

Konkrétabb, kiemelt történet valójában nincs, inkább csak karakterívek lesznek itt meg magánélet, miközben hetente jó pár kis esetben, riasztásban elmerülünk. Az első részben veszélyes figurát kell kiszúrniuk az úton, meg betöréshez mennek, meg házi perpatvarhoz. A tipikus zsarus témák. Most nem negatívan használtam a jelzőt, egyszerűen ilyen a zsáner országos tévén.

Sok meglepetés nem lesz a sorozatban, így tényleg csak azoknak tudom ajánlani, akik odavannak a hasonló témákért. Nem nyomozós, csak minimálisan, inkább csak mindennapi helyzetekbe kerülnek a hőseink. Meg láthatjuk milyen a nehéz helyzetben levők élete odakinn. És persze a zsaruk szemszögét is megismerhetjük.

Valójában a legnagyobb éltetés részemről az lenne, hogy hiába nem vagyok oda a stílusért, ezt valahogy mégis simán végignéztem. Bár persze Filliont kedvelem, így lehet, hogy csak miatta. Kiemelkedő nem volt benne, és a sok karakter így 1 rész alatt valamennyire túlzás, de senkivel sem lőttek nagyon mellé, így idővel jól összerázódhatnak.

Pontszámilag, egy 6/10 elfér. Lehet unalmas, fáradt percekben még visszanézek majd, amikor épp nem akarok komolyabb dolgot nézni, de annyira nem rántottak be.

17 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius06 - 2018. 10. 18. 00:31

Ez bejött egészen addig, míg ki nem derült, hogy a kollégájával kefél, amiről a partnere tudomást szerez, aki a kollégának mondja is, hogy ez nem oké, amiből majd jön a drámázás. WTF??? A SWAT-ban ezt baromi felnőtt és érett módon tudták kezelni valahogy, itt ebben ezt én nem látom. Ha mondjuk kicsit később hozták volna be ezt a szálat, akkor talán nem baszna fel teljesen.

Kiváncsi vagyok, hogy a meddig erőltetik a “főnöke” basztatásait is, meg milyen szinten. Persze értem a csávót is, valahol totál igaza van. Az viszont jó jelenet volt, amikor a mexikóiak ledudálták a rendőrt az útról :D :D
Összességében egyelőre nézem a folytatást…

winnie - 2018. 10. 18. 05:21

az első 20 perc nagyon felejtős volt, itt megint rájöttem, hogy mennyire nem érdekel az, hogy kimennek egy esethez, kipipálják, kimennek, és megint. utána jött a váltás a halálesettel, meg a következő eset is több volt, mint egy jelenet, szóval felkúszott legalább közepesre a darab. tudom, hogy tudok kedvelni járőrös sorozatot is, ld. the chicago code, ami végülis az volt. meg a chicago pd is korrekt, bár ott is több réteg van összegyúrva. a sima járőrösöknél már a detroit 187 sem volt nagy siker nálam, bár ott valamiért rejtélyre is mentek.

a járőröknél elég fura volt, hogy a srác nem kap semmit, de a végére neki is bepréseltek valami sztorit. (a főnöktisztek közül a pasi kifejezetten irritált, még a spanyol poén ellenére is (a felesées szál meg…, ne már…) de a másik kettő is elég semmilyen volt.)

talán 5/10, de igazából nem hiszem, hogy egy fikarcnyit is érdekelne.

winnie - 2018. 10. 18. 05:23

ja, igen, amit tyberius06 ír, az kicsit fura volt. csavarnak megtette, de tök ugyanezt végigvitték a swatban is – sőt, itt nagyjából melissa o’neal karakterében a swat két női karakterének nehézségeit és céljait gyúrták össze.

bullseye - 2018. 10. 18. 12:01

Ezek a kapcsolati szálak tényleg gázak voltak, a junkie feleségtől a kötelező (és immár generációkon átívelő) szerelmes kezdőkig, akiknek persze most vagy szakítaniuk kell, vagy mégsem.

winnie - 2018. 10. 18. 12:13

de ha valamit, akkor azt nem lehet mondani, hogy ne lenne valóságszerű, és innentől kezdve abszolút helye van. mármint az, hogy egy iskolába járók egymásba habarodnak. az már neccesebb, hogy egy helyre is kerülnek, de ha volt beleszólásuk, egy helyre kérték magukat. szóval.

(megjegyzem, simán meglennék nélküle, főleg, hogy az egyéjszakás kalandok és az idővel bimbóba szökellő kapcsolatok az alternatívái, de itt egyelőre nem vitték túlzásba, és jól kezelték, főleg, hogy történetszálat indítottak el vele, szóval lehet, hogy ez egy olyan kapcsolat, ami a kapcsolat végével fog kezdődni. más kérdés, hogy az efféléket túl sokáig szokták elhúzni, szóval.)

Hallak65 - 2018. 10. 18. 19:59

Én Castle-t vártam, erre nagyon nem azt kaptam. Túl sok a dráma, kevés a feel good. Megvárom a 3 részt, ha nem váltanak, ráhagyom.

winnie - 2018. 10. 18. 20:14

de…, nem fognak váltani. ez nem castle. nem krimi. és nem komédia – fillion sosem csinált volna még egy castle-t. többször is írtuk, ez egy zsarudráma valódi tétekkel, utcai esetekkel. a pilot definiálja a sorozatot, miszerint azért van benne humor is, de a fókusz a komolyabb dolgokon lesz.

GodBadka - 2018. 10. 19. 13:09

Nekem egy dolog nem jött be igazán a pilotban, az a drogos feleség. Teljesen felesleges volt az első részbe bezsúfolni. Pláne így.

A többi a számomra elég korrekt volt. Hogy folytatom-e az meg jó kérdés. :)

jenga - 2018. 10. 20. 03:24

a dark matter ota odavagyok melissa o’neal-ert, szoval nekem -amig nem megy az borzalmasba- tuti nezos
eddig meg nem neztem meg adatlapjat…most latom, hogy 3 eve szineszkedik es idolt(kanadait) nyert

winnie - 2018. 10. 20. 05:03

GodBadka: gondolom valamennyire kompenzálni akarták a férjét, hogy ne tűnjön random f*szkalap kiképzőnek és megmutassák, hogy van szíve:)

Tyberius06 - 2018. 10. 25. 11:29

1×02

Ez olyan cancel-ish. Vannak benne jópofa részek, viszont nagyon beárnyékolja az egészet nem is a romantikus rész, sokkal inkább a társ értetlenkedése. Az eligazító tiszt, most se volt kevésbé irritáló. A harmadik részt megnézem ha lesz rá időm, de én szerintem el köszönök ettől a sorozattól is.
Ezzel a 8 országos újuncból, amit elkezdtem az ősszel, 4 maradt, de az All Americant még nem kezdtem el.

winnie - 2018. 10. 25. 11:34

még csak a felénél tartok, de érzem, hogy nálam is ez lesz, de majd megnyilvánulok. rosszul kezdett, a közepe korrekt volt, de ez is olyan, mint a magnum, hogy két rész után mindent tudok róla. (nekem kettő marad a 18-ból)

Sunabubus - 2018. 10. 31. 07:29

Nathan Fillion mindig ilyen “balfékfejű” és mozgású volt? Nem néztem a Castle-t, de a fickó túlzott béndzsó (túljátszott? igazi?) kisugárzása viszketősre irritál. Értem, hogy ő nem az a tökös zsaru, hanem a beszélgetős érzelmes, de nekem ez sok.
Melissa O’Neil nézős, kár, hogy egyből bedobták “valaki csajának”. :/
Többiek rendben vannak. A zooból is itt az egyik színész, jó látni, bár semmi extra.

Peti - 2019. 01. 25. 11:49

@Sunabubus – Nem tudom, a Firefly-ban nekem nem tűnt suta mozgásúnak, igaz én a mostani sorozatban sem mondanám annak. Talán az öve és a pisztolytáska, rádió, tonfa, bilincs, stb. súlya miatt látod úgy, hogy akadályozott a mozgásában?

payskin - 2019. 03. 21. 21:37

Mercedes Masont komolyan kiírták az első évad 2/3-ánál? o.O Érdekes döntés. Végig azt vártam, hogy ez is biztos része lesz az IA akciónak. De nem.

dragon1986 - 2019. 03. 22. 20:12

payskin

Par perce neztem meg
En is vartam hogy elougrik Ashton Kutcher es azt mondja Internal Affairs punkd you.

Wow pedig imadom a szinesznot es a karaktert, meglepett hogy meg mertek lepni

GK - 2019. 03. 23. 23:55

Én is csak néztem, hogy miért írják ki. Sajnálom. :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz