login |

Pilot: Titans

2018. 10. 17. 18:09 - Írta: Necridus

112 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Amikor kiderült, hogy lesz DC-s Titans-sorozat, a képregény-rajongók örömködni kezdtek, de az első előzetesek és képek után akadtak olyanok, akik szörnyülködni kezdtek és látatlanban leírtál a DC Universe sorozatát – pedig első nekifutásra nem is lett szörny. Sőt, egész jól sikerült.

Mostanában egész sok képregényes széria készül úgy, hogy az első évad csak egy eredetsztori, s majd a másodiktól fog beindulni a csapatmunka. Így tett a Marveles Cloak & Dagger és a Runaways is, s úgy tűnik, a Titans is ezt a struktúrát kívánja felvenni. Főleg úgy, hogy még van a kiemelt karakterek közül olyan is, aki nem is hős.

A pilot javarészt arra ment rá, hogy bemutassa az aktuális alaphelyzetet, amiből majd mindenkit kimozdítanak, hogy megalakuljon később a Titans csapat. Bemutatták a főhőst, Dick Graysont, korábbi életét, motivációját, hétköznapjait, viszonyait, magatartását. Mellette még Rachel kapott nagyobb szerepet, akiben valamiféle démoni erő lakozik, amit egyszerűen nem képes kontrollálni. Ő az, aki elindítja az egész folyamatot, hogy összeverődjön a csapat, hiszen álmai kapcsolódnak társaihoz.

Kár, hogy kicsit sablonosra sikerült a figura, hiszen azért, mert képtelen irányítani képességeit, s szüksége van másokra, nem ő lesz az első karakter, aki az apró, látszólag gyenge, mégis hatalmas erővel rendelkező kislány lesz. Nyilván rengeteg dolgot ki lehet ebből a helyzetből hozni, cserébe viszont nem egyszer láttunk már hasonlót, és ha újat szeretnénk, nem biztos, hogy érdekel minket, és szimpatizálni fogunk a karakterrel, főleg akkor, ha ez lesz a fő szál az első évadban.

Ahelyett, hogy flashback-eket használnának az alkotók, Raven álmain keresztül mutatnak be egyes múltbeli történéseket, amik kifejezetten fontosak a történetben. Mindenképp érdemes kiemelni, hogy igen sok brutalitás van a pilotban (kissé gagyi vér-effekttel megspékelve), nem félnek a készítők csontot törni, vért ontani, embereket égetni – de ugye ezt el is várnánk, elvégre nem a Tini Titánokról van szó, és a Titans képregényként is egy sokkal felnőttesebb, brutalitással teli.

Főbb szereplők közül még Kory kapott nagyobb szerepet, és a legpozitívabb csalódása lett a pilotnak. Nem mondom, hogy esetében is annyira bejön a színészi játék, mint Robinnál vagy Ravennél (hát még Beast Boy-nál!), de a karakter körüli rejtély, annak bemutatása totálisan el lett találva, s eddig talán a legérdekesebbnek tűnik.

Beast Boy tűnik ezzel szemben eddig a leghumorosabb karakternek, hiszen a premierbeli jelenete is arra utal, hogy egy az egyben felveszi majd azt a szerepet, mint amit a képregényekben láttunk – a bohóckodó, mindig vidám Gézengúz. Vele ellentétben minden más karakter elég máshogy lett megírva a jól ismert formájukhoz képest, de ez egyáltalán nem probléma, hiszen jól működnek, s nagyobb a kiszámíthatatlanság, a sokkfaktor.

A pilotban a látvány szerintem kifejezetten jó lett, a karakterek kedvelhetőek, a történet is érdekesnek tűnik első nekifutásra, a harcjelenetekre sem lehet panasz. Mondjuk nem várom remegve a folytatást, de kellemes lett a végeredmény, abszolút pozitív csalódás, s simán érdemel nálam 7/10-et, köszönhetően annak, hogy igen szórakoztató volt a kezdés és lekötött, no meg fel is keltette az érdeklődésem a folytatással kapcsolatban, amiben majd további főbb karaktereket ismerhetünk meg, na meg persze a Doom Patrol backdoor pilotját is láthatjuk.

112 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2018. 10. 14. 11:37

Kiváncsi leszek a véleményekre, megnéztem, és a végére nem tudtam megmondani érdekel-e mi történik. De nem is tudtam megmondani mi a bajom vele.

LaCRossE - 2018. 10. 14. 13:33

Nem nyűgözött le. A szereplők okésak, de semmilyen érzelmet nem váltott ki belőlem a pilot, szóval ez részemről nem lesz folytatva.

stigi - 2018. 10. 14. 18:44

nekem Starfire a gyenge pont eddig, de nem azért mert nem hasonlít a képregényes vagy mesés verzióra, hanem mert egyszerűen túl öregnek tűnik a többiekhez képest. Rákerestem, “csak” 30 éves a színésznő, de ez a smink/ruha/haj kombó még egy 5-6ot rátesz, kb az anyja lehetne a többinek.
ezen kívül még a cgi-tól félek, hogy hamar ellövik a költségvetést, márpedig ide kellenni fog rendesen.

amúgy eddig kellemes meglepetés, biztos maradok.

Brigante - 2018. 10. 16. 16:02

Néztem, jelentem jó. Bővebben nagyon jó! Van benne lehetőség. Óriási kérdőjel, hogyan folytatják. Mivel nem ismertem Starfire karakterét ezért Ő is bejött…

sunny - 2018. 10. 16. 16:02

Nekem tetszett az első rész és, ha nem megy át nyálasba akkor nézem tovább. Egyedül a végén ami kevésbé tetszett az alakváltós gyerek.

mSO - 2018. 10. 16. 16:29

Nekem határozott kellemes csalódás. A verekedések a Daredevil jó jeleneteit idézik, a trükkök, jelmezek, színészi játék is rendben. Messze felülmúlja a CWDC-t.

sleepwalker77 - 2018. 10. 16. 18:04

Nekem nagyon bejött, egyedül Starfire lóg ki egy kicsit de a többi karakter elviszi nélküle is.

shiwo - 2018. 10. 16. 20:16

Nem is tudom, hogy mikor jött be utoljára sorozatból első rész ennyire.

Mondjuk így meg nagy lesz az elvárás a továbbiakra..

DarkEagle - 2018. 10. 17. 19:06

Kicsit pontosítanék hiszen ebben a kritikában is van némi félreérthető dolog. Rachel nem álmodik Robin múltjáról hanem konkrétan megéli azt, hiszen az a képessége hogy bele lát az emberek fejébe, ez konkrétan az empatikus képessége. Ja és nem Kory hanem Kori, hiszen az eredeti nevét vitték át nyilván direkt emberi formában a rejtőzködés végett, Koriand’r mint Kori Anders ugye.

Ami a Pilotot illeti szerintem remek kezdés de továbbra is azt mondom, hogy nekünk is megadhatták volna azt az örömöt amit a Comic Conos emberkéknek hogy láthatják az első 2 részt. Így is jó volt de 2 résszel valószínű többet tudtunk volna. Korival szerintem semmi probléma. Miatta úgyis csak azok panaszkodnak akik nem tudnak mást a szereplőkről csak azt amit láttak mesében. Szerintem remek volt Anna Diop és mikor elérünk oda hogy az újított verziójú Starfire is előtérbe kerül, márpedig elő fog kerülni még ebben az évadban akkor sokan fognak bocsánatkéréseket írogatni a színésznőnek. Bár ezt már most is teszik.

Raven meglepően jó, főleg ha azt nézzük hogy Teagan Croft gyakorlatilag most kezdte a szakmát, ahhoz képest eléggé hihetőt nyújtott és eléggé ijesztőre sikerült a karaktere. Oké nem úgy ijesztő hanem önmagához képest és ez jól is illik hozzá hiszen Raven pont egy ilyen adaptálást érdemel az ő múltjával. Nyilvánvaló számomra az is hogy ő és a körülötte levő sztori lesz idén a főszál. Nem árulok szerintem zsákba macskát senkinek ha azt mondom, hogy Vértestvér feltűnése szinte garantált és jövőre nagyon úgy fest hogy jön a ‘Júdás szerződés’ sztori ami az ideit vinné tovább. Legalábbis Geoff Jones ezt nyilatkozta nemrég. Meglátjuk mi lesz ebből. Ami Raven és robin párosát illeti szerintem jók együtt, jó lesz ez a már-már apa-lánya féle kapcsolat köztük.

Dickről nyilván sokat nem tudtunk meg de a Pilot egyértelműen Rachelre épült és a szereplők múltját szinte biztos hogy flashback módban látjuk majd, ami jó megoldás hiszen túl sokan vannak ahhoz hogy mindenki hosszú eredet sztorit kapjon, a lényeget el lehet magyarázni rövidebb visszatekintésekben is. Ami a harcokat illeti ill. jobban mondva Robinét, szerintem feladták a leckét hiszen nyugodtan kijelenthető hogy oda lehet állítani egy Daredevil vagy Punisher mellé is nyugodtan. Brutális, realisztikus és nem visszafogott.

Részemről egy nagyon erős 6/10-es a pilot mert nézném azonnal a többit de van hová fejlődnie azért. Plusz a hírek alapján a kritikusok szerint a többi rész folyamatosan egyre csak jobb lesz.

BTW @Winnie mivel nem jeleztél megint csak, és közben kikerült eme kritika, gondolom az enyém akkor nem megy már ki. Azért nem lenne rossz ha néha visszajeleznél, ha az ember küld nektek kritikát, még akkor is ha @Necridus kolléga gyakorlatilag átvette a terepet ahogy látom. :D

Insane - 2018. 10. 17. 19:30

Nekem nagyon bejött, én örülök, hogy Raven van a központban, mert az ő eredet sztorija a legérdekesebb a képregényekben és ha tényleg akörül fog forogni az évad abból nagyon sok jót ki lehet hozni, viszont ahhoz kelleni fog cgi rendesen. Engem nem zavart Starfire se, sőt nekem kifejezetten érdekes volt ez a megközelítés. Beast boy-ra még kíváncsi leszek mert nagyon keveset láttunk belőle. Robin és a kéretlen női társa között szál már most látom, hogy rohadtul zavarni fog mert nagyon sablonosnak tűnik, de ne legyen igazam. De majd meglátjuk, egyenlőre bizakodó vagyok.

Jesustomer - 2018. 10. 17. 19:39

Hú nekem nagyon nem gyere be.
Konstantine Kovar-t ilyen módon elintézni nagyon nem jött be, Raven sipákolós, még ha tudatában lenne az erejének akkor már nem lenne ennyire szörnyű, starfire micsoda is ez tulajdonképpen, Grayson az egyetlen értékelhető karakter, de az túlzás egy kicsit + senki se vágja le, hogy akkor érkezett amikor Robin/Nightwing is..
Beast boy-ról nem sokat tudni de ő miatta adok egy esélyt ennek a sorozatnak. Csak ne lenne ilyen hosszú egy rész mert akkor nem kaparnám az arcom lefele egy-egy rész után

Csigusz - 2018. 10. 17. 19:53

Olyan lett, hogy képtelenség ennyi alapján megmondani, hogy nézős-e vagy sem. Ilyen is rég volt nálam, de egyszerűen kell a második rész, mert anélkül nem teljes a kép.

Egyébként látszott, hogy rendesen van rá költve, kifejezetten jó volt a sok külső helyszíni felvétel. És talán igazából ennyi a pozitívumok listája.
Az, hogy ennek a nevén kívül sok köze nem lesz a Titánokhoz az már ennyiből is érződik – viszont ezt nem feltétlen sorolnám negatívumok közé, simán húzhat egy Gotham-hez hasonlót, ahol szinte minden korábbi sztorit/karaktert a saját képére formál a sorozat.

Robint játszó színész viszont kritikán aluli módon nem tud színészkedni, sajnos nem túl jó előjel, hogy ez a sótlan figura lesz a később a csapatvezér. Remélem idővel belerázódik a figurába, és felveszi a fordulatszámot.

Ami viszont kellemes meglepetés volt, az Starfire, mármint az, hogy az előzetes infók/képek után nem utáltam zsigerből az egész lényét szerencsétlen színésznőnek. Ügyesen csinálták a készítők, hogy egy ilyen szálat adtak neki, hogy a néző kvázi vele együtt fedezi fel mi is történt, mert így az első érzés a karaktere iránt a kíváncsiság lett, és nem az utálat. Hats off!
Egyelőre legyen 5/10, de azért mert tényleg lehetetlen volt megmondani ennyiből, hogy most ez jó-e vagy sem.

Mate4182 - 2018. 10. 17. 20:17

Korrekt iras, nekem bejott!

Nalam is baromira bejovos volt az elso resz. SIman 8/10 es azonnal daralnam a tobbit!

Valami info a tobbi reszrol?

DarkEagle - 2018. 10. 17. 20:26

Akik szerint ez nem az igazi Titánok azoknak ajánlom hogy olvassa el a Marv Wolfman féle képregényeket és akkor egyből máshogy néz a szereplőkre. Mivel a sorozat elég sokat merít onnan és nem a Teen Titansből.

Rint alakító színészt annyiban védeném hogy egyrészt nem is nagyon kapott lehetőséget a Pilotban, másrészt ilyen a karaktere szóval azt hozza amit kell. Majd ha már Nightwing lesz belőle, elvileg az évad végére talán, akkor úgyis megváltozik. A csapat mellett szépen lassan kikupálódik ahogy azt kell és a személyisége is változik.

Ha már fentebb említette valaki akkor hadd mondjam el hogy Dick már jó ideje melózik a rendőségen szóval épp ezért nem tűnik fel senkinek a dolog plusz a videó nem a legjobb minőségű. De szerintem ezen kár kiakadni. Egyébként a szőke partnere fontos része lesz a sorozatnak, legalábbis ha a készítők úgy fogják csinálni ahogy a képregényekben van.

DarkEagle - 2018. 10. 17. 20:27

Mate4182: Milyen infóra vagy kíváncsi? A fináléig ami asszem a 11. rész lesz hetiben adják ki Péntekenként. Már ha ez érdekelt.

winnie - 2018. 10. 17. 20:39

“Valami info a tobbi reszrol?”

péntekenként jönnek, vagy mire gondolsz?

Mate4182 - 2018. 10. 18. 02:15

Koszonom! Igen lenyegeben erre voltam kivancsi hogy milyen gyakorisaggal jonnek mostantol a reszek.
Kicsit belezavarodtam mar mert a netflix is jelezte hogy elérhető lesz majd, ez ugye mar az uj streaming cuccra jott, abban sem voltam biztos hogy egyből jon e folytatas vagy most varatjak a nepet hogy leszurhessek az elso reakciokat… :D

Szoval koszi a villamdupla valaszt sracok!

DarkEagle - 2018. 10. 19. 15:11

Jesszum pepi. Azért nem semmi minőségbeli javulás történt itt a 2. részben gyerekek. Hawk és Dove egyszerűen tökély. Mondjuk ebben nem is kételkedtem mert nagyon jó a castingjuk. Minka Kelly-t nem hiszem, hogy van olyan aki ne imádná rögtön. És hát tényleg ő lehet a sorozat szíve, legalábbis nagyon remélem hogy a rész végi dologgal nem ért véget a szerepe. Akkor morcos lennék. Őszintén szólva nem vagyok benne biztos, mert talán most először van az hogy nem látom előre hogy mit is terveznek. Egyébként Hawk és Dove nagyon jó lett, tényleg hihető a kapcsolatuk jó a kémia is köztük és valóságos az egész ami nagy szó manapság. Mondjuk egyelőre legalábbis úgy tűnik hogy a képességeikkel még nem akarnak vagy nem is fognak mit kezdeni hiszen van nekik is különleges képességük. Érdekes lett volna élőben is látni ahogy kimondják a saját hős nevük és átváltoznak. A kapcsolatuk Dick-el különösen érdekes és van ebben is némi változás de ez se volt eltúlozva hál’ Isten. Dove mint DCU Khaleesi? Hát fetrengtem kb a földön. :D Bár jogos.

Rachel és Dick kapcsolata elég jól halad de nyilván idővel majd megbékélnek. Jut eszembe. Micsoda kis névlista volt Dick telefonjában, plusz nem csak névként hanem Hawk és Dove hármas fotóján is rajta van Donna Troy avagy Wonder Girl, aki egyébként fel fog tűnni fontosabb szerepben később. Pluszpont a Boy Wonderért is. Jó rég hallottam már hogy Csodafiúnak nevezik Dick-et. :D

És végül említsük meg a creepy családot is. Egyelőre nem tudom kik ők, nyilván csak egy újabb osztag akiket valószínű hogy Vértestvér küldött rájuk de az tuti hogy nem szarakodnak, náluk családi biznisz az ölés.

Ja és a zenék. Muszáj ezt kiemelni mert nagyon jók az OST-ok. Ha az 1. rész nálam egy erős 6 pont volt akkor ez egyértelműen erős 8 pontosra sikeredett. Egyértelműen maradok a sorozatnál mert eddig nagyon nagy pozitív csalódás.

jenga - 2018. 10. 21. 02:45

mindkét rész jó volt
jöhet a folytatás

Tyberius06 - 2018. 10. 22. 00:48

Hm… ez elég értelmes sorozatnak tűnik. Két rész alapján maradok, bejönnek a karakterek, amikor Rachelből kitör az “állat” az baromi hatásos. Egyébként én nem vágom a karaktereket, a nagyon basic karakterek megvannak (a “nagyok”), de pl Robin is csak a két Schumacher filmből van meg azok pedig eléggé ergyák lettek, viszont tény, hogy nem picit tolja az erőszakot a srác, bár lehet, hogy direkt csinálta, hogy alátámassza a korábbi szavait, de azért jól lekapott ott mindenkit.
Creepy család meg eléggé WTF, meg az is, hogy Rachelből nem jött elő a jobbik énje.

jAnO - 2018. 10. 22. 11:59

Nekem a sok **** (“nem jó”) DC’* után ez egész pozitív meglepetés – jó darab!

* Próbáltam az Arrow-t, nem, Flah, nem, Gotham, sem… Ezután a DC’s Legends of Tomorrow, Black Lightning, Krypton… már esélyt sem kaptak ill. a kritikákra hagyatkoztam & IMDb stb.

Gergo - 2018. 10. 23. 21:55

Hat nekem nekunk(haverokkal) nagyon bejon ez a sotetebb tónus es a brutalitas robin egybol a kedvencem lett es ahogy mutattàk a kapcsolatát bruce-al az is nagyon jol meglett irva(karaktereket csak a mesebol ismerem ami nagyon regen ment a cartoon networkon

Mate4182 - 2018. 10. 26. 09:16

hianyolom a het legjobb epizodja postot … lenne mit irnom!

Azt hiszem elkonyvelheto hogy a DC-nek ebben a pillanatban kene kukaznia az OSSZES film projektet (joker, shazam, aquafos az osszes marhasagot) kirugni mindenkit aki csinalta oket, felgyujtani az irodakat ahol irtak a scripteket, behinteni soval es utana az egesz ingatlant arra hasznalni hogy ehhez hasonlo sorozatokat gyartsanak!

A masodik resz valahogy sikeresen uberelte az elsot, pedig felve kezdtem bele mert bar imadom a Legends of tomorrowt, de a ket szarnyas karakter volt a fo indok amiert az elso evadot nem igazan kedveltem meg.
Ehhez kepest amit itt kaptam … Hawk castingja remek, a csavorol elhiszem hogy szenved, es Dawn … te jo eg! Odette Annable egyem meg, kenytelen arreb csuszni az eyecandy tron diszparnajan hogy helyet adjon Minka Kellynek is maga mellett … EGy szo mint szaz: imadom.

Baromi nagy ervagas lenne mar az elejen ha ugy lenne vege amilyennek tunt a zaras, de en meg oszinten remenykedek hogy lesz vmi valtozas/csavar.

a pszicho csalad nagyon para. abszolut megugorjak a szintet amit a ,,fohosok” felallitottak!

eddig az idei kedvenc ujoncom!

DarkEagle - 2018. 10. 26. 14:01

Hát ez a 3. rész nagyon oda lett téve. És úgy fest hogy talán tényleg android a fura család. :D Végre kezdenek kiderülni a dolgok Ravenről is és Kori elkezdett olvasni a saját nyelvén, bár még nem érti ahogy látom. Ahogy az várható volt az apácák se túl megbízhatóak bár látszólag jót akarnak. Csak hát ezzel most gyakorlatilag kiengedték játszani apucit. Jövőhéten pedig elszabadul a pokol, és nem képletesen értem mivel láttam az előzetest. Ja és persze jövőhéten jön a Doom Patrol és vére komolyabb szerepet kap velük együtt ugye Beast Boy is hiszen az ő tagjuk. Egyébként nagyon barón néznek a Doomosok is így előzetes alapján.

Raven és Kori közt nagyon jó a kémia, jó kis páros lesznek ők is bár ez nem meglepő azoknak akik ismerik a Titánokat. Eddig nagyon meggyőző a sorozat. Bár Mate4182-vel nem értek egyet teljesen de a DCEU-ra tényleg ráférne a ráncfelvarrás és talán pont az általa említett filmekkel jön majd el a változás. Remélem. :D

Tyberius06 - 2018. 10. 26. 18:18

Jah, hogy Hawk és Dawn ugyanazok a karakterek, akik miatt kaszáltam anno a Legends of Tomorrowt. Haha, jó tudni! :) (persze tudva, hogy a második évadba már nem voltak benne, folytattam, de akkor is)

1×03

Uh… ez nekem egyre jobban adja. Kory nagyon faszán tolja, Rachel szerintem meggyőző színész választás volt, creepy család meg fasza eddig. Dick hátteréről is többet kaptunk, bár nekem az ő karaktere egyelőre baromira nem érdekes.
Ez engem meggyőzött a folytatásra, ha nem csinálnak valami nagy faszságot, akkor maradok végig.

Caligvla - 2018. 10. 26. 19:04

Hawk and Dove soha nem szerepelt a Legends-ben, vagy az Arrowverseben, még említés szinte sem. Te kevered Hawkman-nel és Hawkgirl-el.

Ayrons - 2018. 10. 28. 07:20

Amúgy Dick társát jó hamar kiírták :D Nekem az év legnagyobb pozitív csalódás még mindig a sorozat.

Vajon Batmant engedik nekik?

DarkEagle - 2018. 10. 28. 13:15

Hát ha a Supergirlből indulunk ki akkor idővel lehet hogy ide is betehetik, főleg hogy ez streaming és nem tv. Geoff papa elmondása szerint már talán jövőre meg akarjak csinálni a Júdás szerződést amihez azért eléggé nagy szükség lenne Batmanre is főleg hogy Deathstroke-ot is akarják hozni.

Deeroy - 2018. 10. 31. 13:03

Csak én kaparom az arcom attól, hogy a rajzfilmeket mesének hívja mindenki?

DarkEagle - 2018. 11. 02. 13:47

Azt a mindenségit. Micsoda rész volt az eheti. Azt hiszem, innentől mindenki várni fogja a Doom Patrol sorozatot is mert nagyon hangulatos rész volt. Igaz, hogy a casting némileg változni fog hiszen Chief cserélve lesz de ettől eltekintve tökéletes a csapat.

Raven hihetetlen tempóban fejlődik, már a gyógyítás képességét is tudja használni és már így a 4. részben megnyitotta a kaput. Mi lesz itt még gyerekek. :D

Gar aka Beast Boy tökéletes casting és baromi jó a kémia közte és Raven közt. Jó kis párost alkotnak.

Az 5. részre pedig összeért a csapat. Éljen. Tényleg igaz amit a kritikusok írtak hogy minden résszel egyre jobb lesz a sorozat. Egyébként ahogy láttam a finálé 2 órás lesz szóval tuti nagy csetepaté várható.

Ja és azért említsük meg a zenéket mert egytől egyig baromi jók voltak, az AC/DC-ért meg külön pacsi!

gothamite - 2018. 11. 05. 21:48

Szerintem a 4.reszbol tobbet is ki lehetett hozni.
Csak Raven lepett erdemi interakcioba a Doom Patrol tagjaival. Es a csapat kapcsolatat is jobban bemutathattak volna, pl a Doki az segiteni akart az embereken, Ravent megis kenyszeriteni akarta a ‘vizsgalatra’a tobbiek ehhez az oldalahoz vajon hogy viszonyulnak..Jo sorozat csak szerintem egy kicsit lassu. Mar felporoghetne. :)

Csigusz - 2018. 11. 05. 22:43

Továbbra is kellemes csalódás, mert annál sokkal jobb, mint amit előzetesen lehetett várni.
A sok külső helyszín valamiért még mindig üdítő, látszik a ráfordított pénz, de ugyanakkor a 4. rész után már cserélhetnének váltásruhát a szereplők – jó értem én, hogy valamennyire “kosztüm” (pl Raven, Gar), de nekem zavaró. A casting egy részével még továbbra sem békültem ki.
Ez a Doom Patrol-os rész, kicsit olyan volt, hogy “minek”… a karakterek zöméből ennyi bőven elég is volt. Az a robot külső már a 2000-es években is halál ciki lett volna (hozzátéve, hogy értem én, hogy comic-szerű, meg direkt ilyen, de könyörgöm).

Egyébként ha jól nézem Rita kivételével mindenki cserélve lesz a spinoff-ra, Alan Tudyk miatt egy próbát azért fog kapni.

Alexejevic - 2018. 11. 06. 18:28

Nekem eddig nagyon tetszik a sorozat. Egyedi hangulata van, eddig nincs túltolva a dráma (lásd CW…), a szereplők nekem szimpatikusak, működnek. Tényleg kicsit lassan építkezik a sorozat, de ez nem baj. Közel sem unalmas. Lehet érezni, hogy igazi DC fanoknak készül, hiszen tele van utalásokkal, elég képregényhű dolgokat hoznak fel, Batmant már most csepegtetik.
Nem tudom ki lesz az évad főellensége (ha egyáltalán lesz…), de eddig nálam nagyon rendben van a dolog.

DarkEagle - 2018. 11. 07. 13:22

@gothamite: Minek kellett volna több a Doom Patrolból ha úgyis jön jövőre a saját sorozatuk? Majd abban kifejtik a karaktereket rendesen. Ez pont olyan volt mint anno az Arrow-ban mikor Barry megjelent, gyakorlatilag ez egy backdoor Pilot volt.

Egyébként az már nyilvánvaló az 1. rész óta hogy ki a főellenség. Nem véletlen hogy Raven központú a sorozat. Most hogy végre együtt a csapat tuti hogy felpörögnek az események.

Ayrons - 2018. 11. 08. 07:32

És tényleg lecserélik az egész stábot a spin offra ennek aztán mi értelme ? Még a dokit is más alakítja. Ez wtf.

DarkEagle - 2018. 11. 08. 10:16

Csak a dokit cserélik le senki mást nem. Egyébként meg azért cserélik le mert ez a rész jóval előbb készült el mint a Doom Patrol sorozat forgatása elindult volna és gondolom nem tudtak megegyezni a mostani Dokival. Robotman és Negative Man castingja meg amúgy is tök8 mert úgyse látjuk az arcukat csak halljuk őket és nyilván azért castingoltak rájuk másokat mert a sorozatukban majd lesz róluk flashback és most csak a hangjukat adták. Rita egyébként marad és ha minden igaz Cyborg csatlakozik még majd hozzájuk meg ahogy látom 1-2 másik alap tag is jön.

Mate4182 - 2018. 11. 08. 11:56

ha nem lenne a daredevil 3. evadja ennyire fasza, azt mondanam hogy iden a DC feltorolte a padlot a Marvel sorozatokkal (igen ratok nezek Luke Cage es Iron Fist)

baromi jo volt a 4. resz! nekem nagyon tetszett a doom patrol csapat, es szerintem nem volt gaz a robot fazon ruhaja. nekem illett a sorozat dizajnjaba. a nyulos-undorito 20’s celebet nem igazan tudom mire velni, de en a doom patrolt nem is ismertem soha a kepregenyekbol

plusz en nem vagom mi ez az ujra casting tema, de ha a dokit ugyis mas fogja alakitani a sajat sorozatukban, akkor mar meg is halhatott volna a resz vegen …

Minka Kellyt kicsit hianyoltam a reszbol de talan majd az 5.ben

DarkEagle - 2018. 11. 08. 14:59

Rita képessége kb ugyan az mint a Flashben a gumiembernek. Elasti-girl ugye a neve és nem véletlen. Csodálom is hogy nem volt semmi gebasz a Disney-vel mert ugye nekik is van egy ilyen hősük a Hihetetlen Családban. :D

Mate4182 - 2018. 11. 08. 16:46

de gondolom a DC-s Elasti girl ,,kicsit” korabban volt mint a hihetetlen csalad :D

mindenesetre koszi a valaszt :D

DarkEagle - 2018. 11. 08. 17:12

Hát úgy 40 évvel idősebb karakter a DC-s Elasti-girl, szóval ja. :D

Tyberius06 - 2018. 11. 10. 02:52

WTF… tobzódnak a Robinok egymás hegyén-hátán… :D
Jó kis rész volt az 5-dik is. Lassan össze érik a csapat… Creepy család meg hát… ez így eléggé gyengus volt…

DarkEagle - 2018. 11. 10. 12:05

Ismét egy nagyon jó rész. Az úgymond edzés vicces kis jeleneteket szült. :D Gar és Rachel tényleg nagyon jók együtt. A harcok most talán még jobbak voltak mint eddig. Lehet csak nekem tűnik így de mintha minden résszel egyre kevésbé lenne brutális Robin. Mert az oké hogy nagyon durván lealázta a creepy családot de fele annyira se volt brutális mint a Pilotban. Nyilván Rachel hatása lehet a dolog. Egyébként Korival is nagyon jók együtt. Reméltem hogy így lesz tekintve hogy elég komoly a kapcsolatuk végtére is ők a mami és papi a csapatban. :D Beast Boy továbbra is az egyik ha nem a legjobb. A tigris formája meg mintha egyre jobb lenne.

Jason Toddot tudtam hogy jön de ettől még meglepett mert a kövi részre vártam hiszen az róla szól ugye. Jó így látni hogy még kis életvidám kötekedő kisgyerek és nem az a brutális állat aki majd lesz ugye.

Azt hiszem egyelőre nem igen lehet panasz a sorozatra.

Rob - 2018. 11. 10. 17:35

A bunyók nagyon jók, ebből a szempontból magasan veri az összes DC/CW és Marvel/Netflix sorozatot.

Kobun - 2018. 11. 10. 18:01

Nekem is egyre jobban tetszik a sorozat. A creepy családot nem sajnáltam, szerintem abban ennyi volt, így legalább lehet tovább vinni a fonalat :)

Mate4182 - 2018. 11. 10. 18:07

Rob: azert azt el kell ismerni hogy a Titanba baromi jo bunyok vannak de azert a Netflixes Punishert se kell felteni, a Daredevilrol nem is beszelve, kulonosen gondolok itt a vagatlan hosszu bunyokra, az elso evadbol a folyosos es az uj evadbol a korhazas !

de teny hogy a tobbi az a 90es evekbeli xena sorozatok bunyoival egyenerteku

Yooha - 2018. 11. 12. 07:47

Most ez úgy van, hogy ha felmond egy Robin, akkor meghirdetik a helyét? Meg most 2 van?

Csigusz - 2018. 11. 12. 09:02

@Rob: hétfő 9 van csak, de ez a hét vicce. Igazából magyarázni sem kell ezt a Daredevil mellett.
(ettől függetlenül a hotelszobás jelenet az király volt)

Robin meg nem kevésbé brutális, csak az első részt el kellett adni a kamu vérrel, meg hogy nagyon rated-R, meg “fuck”, aztán azóta ki mondja meg, hogy ez valójában milyen besorolás? Eléggé maszatolnak ilyen téren, néhol van vér, aztán kb ennyi.

Hogy az új Robin mit keres Chicago-ban az meg rejtély. Mármint itt ebben az értelmezésben nem Gothamben van, hanem USA-szerte dolgozik minden önbíráskodó :D (lásd Dick)
Kory-val nulla kémia volt, nem is értem mi indokolta ezt meglépni ebben a formában, ennyire hamar.
Egy-két írói húzás simán kezd CW minőség lenni.

Isaac - 2018. 11. 12. 19:34

A lényeget leírtátok már,így csak annyit írnék ide , ez a sori részről részre jobb,amit nem is tudom mikor lehetett leírni utoljára ( úgy,hogy már a kezdés is remek volt ) :D

DarkEagle - 2018. 11. 13. 12:06

Jasont nyilván Batman küldte esetleg Alfred. Ne higgye senki hogy Bruce nem figyeli meg Dicket és nem tud a többiekről. :D

Ayrons - 2018. 11. 13. 19:21

Yooha: Igen ez pont így van ha nincs Robin akkor általában Batman keres egy sanyarú sorsú gyereket és befogadja. Összesen 3 Robinja volt plusz egy csaj.
Szerintem Kory és Robin között van kémia plusz Kory semmit nem tud így volt benne egyfajta kíváncsiság a szex felé plusz így akarta megpuhítani Robint.

Az meg egyértelmű hogy Jason miért került oda.

Shed - 2018. 11. 13. 20:02

Eddig nagyon jó, remélem marad a minöség a továbbiakban is. Robin belépöje làtvànyos volt :)

Csigusz - 2018. 11. 14. 12:53

Ayrons: 4 + a csaj, de ő ugye régebben egy másik alteregóval bírt, számomra teljesen ismeretlen. (plusz a kitudja mennyi alternatív verzió, pl Miller-féle TDKR)

Mate4182 - 2018. 11. 16. 11:45

na kellett egy het, de ma reggel vegre vegigneztem az epizodot.
par eszrevetel a kommentekre:
– szerintem volt kemia Dick es Kory kozott, nekem tetszet a kis afferjuk (ugy latom Dick ebben az univerzumban a hivatalos ,,mindenkitmegrakok”)
– alapvetoen tetszik a szereplok kozotti kemia, legyen az barmelyik parositas a csapatbol, vagy csak a creepy family egymas kozott
– ha mar creepy family – nekem tetszett a fejrobbantas, mar az elozo reszekben is utaltak ra hogy van egy ilyen vegkifejlett ha nem jarnak sikerrel, es most nem jartak…
– az elso dolog ami nem tetszik: az uj robin

nem ismerem Jason Todd karakteret, szoval nincs viszonyitasi alapom, talan csak a casting, es valoszinuleg meg fogom kedvelni egy epizod utan, de az elso benyomas egyaltalan nem pozitiv

egy irritalo flegma kihaennem tipusu gyokernek tunik :D

de ne legyen igazam mert eddig az idei legjobb ujonc ez a sorozat!

DarkEagle - 2018. 11. 16. 13:59

És meg is jött a Jason Todd rész. Hát pacsi jár érte az tuti. Nagyon jó szerintem a Jason casting mert ő pont ilyen gyökér. Az utolsó jelenete a zsarukkal elég szépen felvezette Red Hood-ot. Bár nyilván még korai lenne a megjelenése. Az egész rész egyébként nyilvánvalóan arra ment ki hogy Dick egyre inkább elhagyja a Robin jelmezt és úgy az egész eszmét amit képvisel.

Ja amúgy Batmobil? Hát valami eszméletlen királyul nézett ki. :D

A jövőheti rész pedig enyhén szólva is felpörgeti a dolgokat. Mást nem is mondok csak hogy a címe Asylum.

Daxamite - 2018. 11. 17. 23:45

Ez a sorozat egyre jobb! Az sorozat elején Dick Robinját érte a kritika, hogy túlságosan Jason Toddra hasonlít harc, brutalitás terén, de láthattuk milyen az igazi Jason Todd. Dick már valóban a Nightwingé válás útján van.

Kobun - 2018. 11. 18. 12:42

Jason Robinja fasza volt. Mondjuk a kocsi egyértelműen eltereles volt. Ha végiggondolom egy rész cselekmenyeit, akkor nem egy nagy szám, azonban a sorozat hangulata nagyon nagyon jó.

Mate4182 - 2018. 11. 19. 09:09

most hogy megneztem az aktualis reszt, el kell ismernem valamit:

tenyleg baromi jo karakter Jason Todd Robinja !

gondolom evad vegere kapjuk meg Nightwinget.

– how many robin should I expect?
– none

ez mehetne a het idezetebe is

Csigusz - 2018. 11. 19. 13:15

Fura volt, így a nagy átívelőség közepette egy sima, monster-of-the-week epizód, de legalább a gonosz karakter teljesen logikusan elterült pár pofontól.
(A halálom szokott az lenni amikor közelharcban képzett vs totálisan hétköznapi gonosz egy hatalmas kézitusát nyom a fináléban)

És legalább Kory végre ruhát cserélt, bár nem egészen erre gondoltam :D
Megkövetem magamat, Dick szerintem egyre jobb a szerepben, és Jasont-t játszó srác alakítása is rendben volt, bár maga a gyerek engem nagyon zavar. (pl maszkban olyan mint valami ázsiai cosplayer, pedig nem is ázsiai, de a szemmaszk, vagy nemtudom… :D)
A többiek egyáltalán nem hiányoztak, jó volt most ez így.

A héten Arkham Asylum lesz remélem + nekem az is új, hogy 12 részes lesz a szezon, mert eddig mindenhol 10-et láttam csak.

DarkEagle - 2018. 11. 19. 18:47

11 részes lesz az évad de az utolsó rész 2 órás lesz szóval gyakorlatilag 12 részes lesz. Amúgy alapból 13-ra tervezték.

Azt kétlem hogy Arkham Asylum lesz amúgy a héten. Szerintem csak sima Asylum lesz ahova elviszik őket. De majd kiderül.

DarkEagle - 2018. 11. 23. 17:03

Hú g.ci! Hát gyerekek ez a 7. rész ez nagyon durván oda lett téve. Számítottam durvulásra mivel ugye egy Asylumban játszódott a rész de ez sokkal több volt mint amit remélni mertem. Dick belső vívódása nagyon erős volt és utána menekülés közben úgymond a probléma feloldása a sztorijának majd végén a ruha elégetése. Te jó Isten. Az alagútban vagy miben a bunyójának nézése közben konkrétan fájtak a csontjaim nézés közben. És ahogy a többiek nézték őt hát zseniális na.

És akkor itt van még Gar jelenete a végén mikor belép Reachel az anyjával, te atya gatya. Minden elismerésem Ryan Potternek mert remek színészi alakítás volt. Szó szerint átéreztem a fájdalmát mikor rájött hogy széttépte a csávót.

Kori műtétjéből nem sokat láttunk de nem véletlen hiszen jövőhéten jön majd az eredet sztorija amit nagyon várok.

Reachel pedig tényleg minden résszel egyre jobb és ez igaz Teagan Croft-ra is. Az milyen jelenet volt már mikor meglátta a többieket majd totál nyugodt tekintettel kinyírta a csávót. Ha eddig ugye nem lett volna nyilvánvaló az egyik képessége a gyógyítás de nem gondoltam hogy már most használni fogja az ellenkezőjét is mikor visszaállítja az időt úgymond mert gyakorlatilag azt tette. Kíváncsi vagyok az anyjával mit fognak kezdeni. A castingja tökéletes egyébként. Rachel Nichols remek választás.

ÉS akkor most várhatom tűkön ülve a jövőheti részt mert jön Donna Troy aka Wonder Girl és igen használja az erejét. Kicsit féltem hogy le fogják egyszerűsíteni de nem. :D

Tyberius06 - 2018. 11. 24. 02:16

Dick verekedése gyakorlatilag egy rövidített változata volt az Oldboynak (és itt most az eredeti koreaira gondolok Park Chan-wook-tól), de használtak hasonlót a 2010-es Repomenben Jude Law-val. Ott mondjuk a zene baromira eladta a jeleneret (UNKLE – Burn my Shadow).

Egyébként a zenéje nagyon jó ennek a sorinak, nagyon szépen válogatják össze az elektronikus és instrumentális témákat. Ez a sorozat baromira kellemes meglepetés. Nincs benne annyi gagyulás mint a Gothamben, és simán komolyan vehető, nem mint a Legends of Tomorrow (amit egyébként szeretek és nézek). Pedig alapon nekem ez a Titans téma semmit nem mond.

Kobun - 2018. 11. 24. 12:22

Nekem ez a rész annyira nem volt nagy szám. Kicsit tölteléknek tűnt, de a vége felhozta az első fél órát. Összességében elég fasza. Tetszik hogy nem csinálnak morális kérdéseket s<k esetben. Nyilván nem az eroszakossagon kell a hangsulynak lenni, de nekem esszerubb, és emberkozelibb, mint sok más sorozat ilyen téren.

Kobun - 2018. 11. 24. 18:50

Meg egy dolog: szerintetek lesz még az évadban Nightwing ruha? Meg eleg sok rész van, én nagyon bízom benne. No meg abban, hogy egyszer lesz benne Batman is. A ruhák, meg a verekedesek koreografiaja alapján biztos nagyon bad-ass lenne…
Aztán lehet csak álmodik a nyomor..

DarkEagle - 2018. 11. 24. 19:34

Maguk a készítők mondták hogy az évad végére meglesz elvileg Nightwing szóval ja. Bár ha tippelnem kéne akkor a finálénál előbb tuti hogy nem látjuk. Batman szerintem idővel megjelenhet főleg ha jövőre már a Júdás Szerződést akarják csinálni.

Mate4182 - 2018. 11. 26. 15:38

megmondom a frankot, az eddigi leggyengebb resznek ereztem ezt most.

a poen az hogy meg igy is siman koroket ver barmire a cwrol :D

de ez most kevesbe utott szamomra. na majd a kovetkezo!

viszont egy kerdes:

DarkEagle te dicserted a Batmobilt a 6. resz alapjan. bosszankodtam hogy nekem miert nem tunt fel hogy mennyire kiraly, most rakerestem es csak par pillanatkepen talaltam felbukkanni, de sehol sem teljes formajaban

most nagyon lemaradtam vmirol (plusz netezni se tudok :D ) vagy vmi concept artot talaltal ami jo?

ja es plusy megegy: szerintem ne szamitsunk Batmanre amig nem tisztazodik a boreger sorsa a DCEUban

DarkEagle - 2018. 11. 26. 16:17

Az autót ebben a részben is láthattuk ezúttal ráadásul nem oldalról mint az 5 vagy a 6. részben hanem elölről.

Itt van róla egy kép meg a másik linken pár concept art is ha valaki mást is érdekel.

sorozatban:
https://comicbook.com/dc/2018/11/23/titans-asylum-gives-fans-a-better-look-at-the-shows-batmobile/

Concept artok: https://comicbook.com/dc/2018/11/20/titans-tv-series-batmobile-concept-art-design/

A 7. rész alapján elmondhatjuk hogy a conceptek közül az 1. verdát láthatjuk a 7. részben. Plusz itt van ez egy korábbi részből ami meg ugye a régi old school Batmobilhoz hasonlít és a conceptek alapján az utolsó előtti kép lehet kb.

https://geektyrant.com/news/the-batmobile-in-dcs-titans-has-a-sleek-look-inspired-by-batman-the-animated-series

Egyébként a 7. rész azért volt szerintem nagyon erős mert sok volt benne a karakter dráma és karakter fejlődés. Főleg az utóbbi. Rachel, Dick és persze Gar is baromi sokat fejlődött. Rachel ugye az anyja miatt és azért mert meg volt az első gyilkossága akár csak Garnak. Dick meg ugye a múltját hagyta hátra és egyre közelebb kerül Éjszárnyhoz.

Mate4182 - 2018. 11. 26. 18:41

koszi a kepeket! igen ezt kiszurtam az epizodban is, de azt hittem vmirol lecsusztam ezen kivul …

nem mondom hogy rossz epizod volt, cask az elso 6al annyira magasra tettek a lecet hogy boritekolhato volt hogy elobb utobb becsuszik egy resz ami mar nem tudja tartan az ,,iramot,,. nalam ez most jott el, de ettol fuggetlenul meg igy is szmerebbenes nelkul radobnek egy 7,5-8/10et !

Kopasz gyerek - 2018. 11. 28. 20:03

Sziasztok!

Érdemes nekiállni a sorozatnak?
Mire számítsak? Olyan a hangulata, mint mondjuk az Arrownak? Vagy azért komolyabb akciók vannak benne?

winnie - 2018. 11. 28. 20:24

szerintem nem fogsz olyan választ kapni ebben a topikban, hogy nem érdemes, de azért a vélemények alapján belőhető a dolog. ha engem kérdezel, erre való az első rész, abból kderül, kár lenne, ha valaki lebeszélne valami jóról, vagy rábeszélne valami rosszra. egy pilot tényleg nem nagy befektetés, én ma hármat is láttam:)

DarkEagle - 2018. 11. 29. 00:01

Szerintem a Pilot nem feltétlen adja el egy olyan embernek aki nem ismeri az alapot. Viszont az első 3 rész már mindenképp. Ugyanis ahogy többen is írtuk szó szerint minden résszel csak egyre jobb a sorozat. Egyébként külföldön és itthon elég sokan a Daredevilhez hasonlítják főleg a bunyók miatt. Az Arrow ettől nagyon el van maradva főleg azért mert az CW ergo gyerekesebb míg ez komolyabb felnőttesebb.

Egy dolgot nem szabad semmiképp se csinálni. Ha valaki ismeri pl a TEEN Titans animációkat akkor azokhoz egyáltalán ne viszonyítsa mert nem véletlen nincs a címben ott a Teen ugyanis ez a Wolfman féle Titans képregények adaptációja ami elég darkos volt már régen is.

Kobun - 2018. 11. 29. 18:07

En annyit írok, hogy minden héten várom a pénteken, az új rész miatt…

Kopasz gyerek - 2018. 11. 29. 19:30

Köszi srácok, akkor lehet teszek vele egy próbát:)

Tyberius06 - 2018. 12. 01. 02:56

Geez, már megint milyen vége volt a résznek… egyébként baromira komoly, hogy egy-két részre mindig behoznak más “hősöket” a képbe. Az új Robin, a repülő párocska, vagy most Wonder Girl. Eddig szerintem a karakterek baromi jól vannak megcsinálva. Következő rész gondolom, Kori “eredet” sztorija lesz kicsit. Összességében ez sokkal jobban bejön, mint az eddigi DC sorozatok.

Kobun - 2018. 12. 02. 09:31

Ez a rész is a kevésbé mozgalmasak közé tartozott számomra….

Csigusz - 2018. 12. 03. 08:47

A rész végi Cliff ütött, és máris nézné az ember a következőt…
Részben azért mert ez a rész nem volt annyira mozgalmas.

Mate4182 - 2018. 12. 03. 11:01

bevallom ez szamomra se volt a legmozgalmasabb resz, de ettol fuggetlenul ez is baromi jo volt.
Wonder Girl nagyon kis cuki, tetszik ahogy a beugro karakterek is megkapjak a maguk screentime-jat (mint Jason Todd, vagy a Dooms Patrol)

erdekes zarassal fejeztek be a reszt, es kivancsi leszek mi less a kovi reszben, plane hogy lattam az elozetest. Egyfelol ugraok oromomben mert Minka KElly ismet felbukkan, masfelol tartok tole hogy a mostani resz vegi cliffhangert nem fogjak feloldani a kovetkezo reszben, de ne legyen igazam

ja es meg vmi: egyetlen negativumot fel tudnek hozni: a cgi borzalmas. vagy nem is biztos hogy cgi a megfelelo szo erre, de pl amikor Wonder Girl atugrotta a teherautot a sikatorban, vagy a kovi resz elozetesebol a ket furgon karambolja. borzalmasan neznek ki. walking dead kategoria … mindegy mert amig az abbol fennmarado koltsegek a jelmezekre es koreografiakra megy el es nem a szereplok gazsijara mint a walking deadben, addig nem banom!

DarkEagle - 2018. 12. 04. 00:41

Az autós cgi tényleg gázos volt viszont Donna ugrása szerintem direkt volt olyan mert nem akarta összetörni a kocsit ezért óvatosan ugrott. Legalábbis nekem így tűnt. Amúgy szerintem nagyon spórolhattak az utolsó két részre hiszen a 11. 2 órás nagy harc lesz meg ugye Beast Boy is baromira sokba kerülhet, nem beszélve Ravenről és Koriról. Meg ugye ez még csak egy kezdő Streaming de jövőre tuti hogy sokat fog fejlődni a dolog.

A rész maga baromira jó volt. Már most imádom Donnát és úgy örülök hogy nem lépték meg hogy Dick vele is kavart mert ők az esetek 95%-ban csak tesók voltak mindig is. Nagyon jó köztük a kémia és jó látni hogy mellette Dick is felenged. Totál más karakter mellette.

Kori végre megkapja a kis háttérsztoriját a 10. részben hiszen a 9. a másik drágaságomról Minka Kellyről fog szólni aminek nagyon örülök.

És azrét az a sok név dobálás basszus. Igazság Liga, Diana aka Wonder Woman majd Joker említés plusz ugye Pingvin. Na az az említés haláli volt. :D Kíváncsi vagyok hogy idővel feltűnik-e a Liga is hiszen előbb utóbb fel kell tűnniük. Főleg ha ténylegesen megalakul a Titánok csapata.

DarkEagle - 2018. 12. 04. 00:44

Ja amúgy ha már CGI, ne feledjük el hogy a fináléban nagyon valószínű hogy Trigon ellen harcolnak majd. Na, oda nagyon durva sok CGI fog kelleni ha úgy akarják megoldani ahogy sejtem.

Isaac - 2018. 12. 04. 10:18

Most olvastam ,ha igaz lesz Blue Beetle mozifilm. A vicces a dologban,valaki az egyik kommentben azon siránkozott, hogy miért nem csinálnak egy Stafire vagy Raven filmet,ami megágyazhatna egy esetleges Titánok dc sorozatnak :D Ezért szeretem legtöbbször hónapokkal előbb vannak hírek itt sorozatokról,mert kb a premier másnapján nézem is őket,más meg nyolc héttel a bemutató után is csak ott tart szeretne nézni ilyet ;)

Kobun - 2018. 12. 05. 09:26

@DarkEagle:
Én is pont erre gondoltam nemrég. Remélem nem lesz nagyon gagyi..

Mate4182 - 2018. 12. 05. 11:25

en nem tudom ki Trigon, de a hosszu zaro epizodoknak orulok.

amugy a cgi dolgot se erzem eget rengeto problemanak mert a fennt emlitett 2 dolgot leszamitva engem egyszer sem zokkentett ki semmifele effect a musor folyaman.

egyszeruen cask neha ugy erzem muszaj vmi negativumot is felhozni mert ha allandoan cask lativuszokban alkotok velemenyt a sorozatrol felek hogy elobb utobb en magma is elfogult leszek es esetleg nem fogom latni a hibakat a kesobbiek folyaman (pl vannak barataim akik a mai napig ugy istenitik a walking deadet hogy nem is latjak a baratok kozt minosegu cgi-t )

DarkEagle - 2018. 12. 05. 15:50

Trigon Rachel apja aki hát mondjuk úgy egy bazi nagy batár állat démon, gyakorlatilag a démonok ura. :D

Itt egy videó róla az animációs Igazság Liga vs Tini Titánok filmből. Amit egyébként érdemes megnézni mert nagyon jó film.

https://www.youtube.com/watch?v=zThAWN7m-8U

Kobun - 2018. 12. 07. 22:36

Ez a rész is olyan diumdisu volt…

DarkEagle - 2018. 12. 08. 18:07

Mit értesz diumdisu alatt? :D

Amúgy szerintem nagyon durván oda lett téve drámailag. Nyilván harcok nem voltak nagyon benne mert eredet sztori volt elég sötét múlttal. Heti idézet rovatba simán mehetne Dawn kérdése: “Why can’t we make it fair?” Lehet hogy a tapasztalatok miatt de nálam nagyon durván betalált ez a mondat meg úgy az egész jelenet.
Nem csoda hogy ilyen jó párost alkotnak ők ketten hiszen elég durva tapasztalat hozta őket össze. Ráadásul Hank múltja csak még durvább mert a halál az élet velejárója de basszus nagyon jó alakítást nyújtott pedig azt hogy valakit megerőszakolnak gyerekként nem olyan könnyű eljátszani hatásosan. Pluszpont azért egyébként hogy végre nem nő öltötte magára ezt a szerepet. Ritka mikor férfi karakterek kapnak erre lehetőséget.

Rachel megjelenései elsőre fura volt nekem aztán rájöttem hogy azért van ott mert ez nem flashback volt, legalábbis nem a szó szoros értelmében hanem Hank és Dawn álma a múltról és ugye Raven képes elmékbe belenézni és megjelenni is. Jason Toddot mondjuk nem értem miért mondta Dawnnak hogy hozzák el de örülök neki. :D

A jövőheti rész meg te jó Isten sok képregény kocka nyála el fog csöppenni az tuti. Nem gondoltam hogy ezt ilyen hamar meg fogják lépni de nagyon örülök. Újra gyereknek éreztem magam pedig csak az előzetest láttam. :D

Kobun - 2018. 12. 08. 23:45

Na látod te összefoglaltad , ami nekem nem ment :D
Nagyon jó rész volt ez is, de nem biztos, hogy egy 13 részes sorozatnak sok ilyen belefer…

DarkEagle - 2018. 12. 09. 16:24

Csak 11 részes bár a 11. rész gyakorlatilag 2 órás. :D
Amúgy szerintem belefér ez hiszen úgyis a 10-11. részben jön a lényeges harc ami nyilvánvalóan folytatódik majd a 2. évadban mert erősen kétlem hogy lezárnék 1 évad alatt Raven apjának sztoriját.

Egyébként remélem úgy ér véget az évad hogy mindenki a hős cuccában kisétál a T alakú épületből. Na az epic lenne. :D

Kobun - 2018. 12. 09. 19:59

Valojaban nekem az szokott a bajom lenni, hogy mindig mindenkinek kell egy eredetsztori, és így biztosra mennek az írók. Miért nem lehet belevagni, és akciókkal kitölteni a részeket.
A Daredevil is így járt, hogy addig vezettek fel Bullseye-t egy évadon at, amíg elkaszalta a Netflix. Lehetne találni annyi ellenfelet, hogy nem kellene felvezetni mindenkit ilyen hosszasan..

Csigusz - 2018. 12. 09. 20:58

Nagyon jó rész volt a mostani, sokkal jobb, mint az elmúlt pár epizód. Tetszett, hogy ennyire kevés karaktert mozgattak, így viszont normálisan lehetett velük foglalkozni, és megadni a drámát.

Ja a CGI-ra visszatérve, igen néhol katasztrófa. Nem, nem csak enyhén ugrik a kocsira, lehet magyarázni de felesleges, nyilván meg tudnák csinálni rendesen is, de pont mivel ez “csak” sorozat, és mp-ekről van szó, jó nekik így is. Pont annyira rövidek ezek a pillanatok, hogy zavaró, de az ember túlteszi magát rajta. Ami hosszasan van képernyőn (tigris, Kori) ott azért normálisabb a minőség.

DarkEagle - 2018. 12. 09. 23:00

@Kobun: Meg ne haragudj de az milyen történet már ahol nem ismered a szereplőket csak beledobják őket a mély vízbe és rögtön 100%-on harcolnak? Ki a jó Isten kíváncsi erre? Én nem az tuti. Hol marad a karakterfejlődés, a dráma de főleg a történet? Hacsak harcolnának semerre se jutnának és csak egy sorozat lenne a többi közül. Daredevil se azért lett kaszálva mert hagytak időt kibontani a szereplőket. A Netflix egyik legnézettebb sorozata volt. A kaszának teljesen más oka volt.

Sokan elfelejtik hogy ez még mindig egy sorozat és nem egy 200 milliós film. Épp ezért nem zavar ha a CGI néha gagyibb mert meg van rá az okuk. Egyrészt nincs annyi keret rá, másrészt nyilvánvalóan több pénz kell Kori, Raven és Beast Boyra nem beszélve Trigonra ha az lesz amire gondolok és teljes valójában megjelenik. Plusz ugye ha elkezdik rendesen használni Donnát akkor oda is kell bőven.

winnie - 2018. 12. 10. 02:09

” A Netflix egyik legnézettebb sorozata volt.”

és az egyik legdrágább. a netflix más nagyon nézett sorozatát is kaszálta idén, nem is egyet. ilyenkor nagyon fontos az, hogy amit beadnak hogy viszonyul ahhoz, amit megkapnak. nekik még van két marvel-sorozatuk, azokkal tudnak sáfárkodni, ha akarnak. (az egyik legnézettebbe, mivel gondolom, a bulvárból, vagyis a parrot méréséből veszed azért nem kötök bele, mert nyilván az egyik legnézettebb – a gond csak az, hogy mennyien készpénznek veszik és hirdetik azokat a kamu, javarészt social media-s jelenlétre alapozó adatokat. viszont, ahogy írtam is twitteren, ha valaki hisz a parrotnak, amely képes volt kihozni, hogy amerikában volt hét, amikor a star trek discovery volt a legnézettebb amerikában, ami tizedakkora platformon megy, legalább azt is el kell higgye, hogy magyarországon elég jól megy a netflix: https://cdn.parrotanalytics.com/wp-content/uploads/2018/04/demand.parrotanalytics.png)

Tyberius06 - 2018. 12. 10. 02:23

1×09
Jáájj, ez micsoda jó rész volt! Kevés szereplő, kellő dráma, nagyon jól lett összekombinálva. Simán jó volt, hogy semmi igazi akció nem volt benne, hanem szép lassan megismertették és felépítették a két karaktert. Nekem nagyon bejön, ahogy ezt a sorozatot felépítették az alkotók, és baromira nem hittem volna, hogy ennyire megkedvelem, mert anno csak a vállam vontam a hírre, hogy lesz ez is. Egyébként ami elment a CGI-on, mert az az ütközés az botrányos volt így ebben a formában, azt visszahozták a végén az árnyékkal és sötéttel való játékkal, amikor a párocska közelített egymáshoz a rész végén. Persze lehet, hogy sok volt az utómunka, hogy takargassák a testrészeket, de ügyesen volt megoldva…

Kobun - 2018. 12. 14. 23:18

Aki látta már a 10. részt az nézze meg a finale traileret. Szerintem BRUTALIS lesz!!!! Erre megérte varni azt a pár üres, vagy lassabb reszt!!

DarkEagle - 2018. 12. 15. 03:42

1×10: OMFG szerintem jól leírja milyen jó rész volt a heti. :D Először is hatalmas pacsi Donna lasszójáért mert egy az egyben olyan mint Wonder Woman filmben Dianáé. Nagyon badass volt ahogy lenyomta Korit, az meg se lep hogy Gar őt is ismeri. :D Na meg Donnának is vannak játékszerei mint a csillag. Aztán ugye az hogy ők hárman Dick-el leléptek és Kori most már mindent tud az hagyján de a hajója az valami kicseszett jól nézett ki. Ezek után nem csoda hogy van ahol nem olyan jó a CGI. A hajó egyszerűen rohadt jól nézett ki kívül belül. És ugye akik nem ismerik a sztorit azok most már látták Trigont és hogy mi is a terve. Mármint az igazi formáját láthattuk Kori hajóján.

Az nyilván nem lepett meg hogy Rachel anyja is az ellenséggel van de azért ne írjátok le előre mert ha tényleg hasonlóan fognak eljárni velük mint “Az Igazság Ligája a Tini Titánok ellen” animációs filmben akkor nem ennyire egyszerű a dolog. Erre még visszatérek. Iga hogy csak egy pillanatra de láthattuk Trigon igazi külsejét, mármint abból a kezét mikor Rachel kihúzta aztán rögtön fel is vette az emberi alakját. Igaz nem sok szerepe volt még Seamus Devernek de engem meggyőzött. Nagyon jól hozta Trigont. Eléggé creepy is volt. :D

És ha már Trigon. A rész végén ugye csak Dick tudott belépni, nem véletlen hiszen Kori ugye idegen lény, Donna pedig gyakorlatilag halhatatlan amazon plusz a lasszóval kiszúrhatja az igazságot.

Nem akarok spoilerezni és NAGYON ajánlott nem megnézni a finálé előzetesét de a fentebb említett animációs filmre (ami nagyon ajánlatos nézésre amúgy) eléggé hajaz a sztori. Legalábbis szerintem Trigon azt csinálja amit ott is. Ez eléggé nyilvánvaló és ez nagyon jó sztorit hoz magával nem kevés meglepetés vendéggel.

Még finálé nélkül is simán ki merem jelenteni hogy az idei év meglepetése a sorozat még nekem is pedig tudtam hogy jó lesz. Simán a legjobb DC/képregény sori.

Silver - 2018. 12. 15. 05:28

Kellett nekem elkezdeni, hogy aztán hajnali négyig nézzem, mire befejezem. Nagyon szkeptikusan álltam hozzá, de akkora meglepetést okozott. Fél tucat nemtetsző dolgot tudnék felsorolni, mégis azt mondom kaptunk egy újabb remek DC sorozatot, és meghozta a kedvem más képregénysorozatokhoz is, amiket még nem kezdtem el.
A 9.rész nekem gyakorlatilag 10/10-et hozott. A teljes évadot 8/10-re értékelem.

Silver - 2018. 12. 15. 05:46

(Hoppá, most láttam, hogy lesz még egy rész. Amúgy

“Meg ne haragudj de az milyen történet már ahol nem ismered a szereplőket csak beledobják őket a mély vízbe és rögtön 100%-on harcolnak? Ki a jó Isten kíváncsi erre?”

Hát kurv@jó történet :D Például ennél imádtam, hogy nem erőltették minden részben a képünkbe a szereplők magánéletét, nem volt nyáltenger, lelkizések. [volt, de nagyon minimális mértékben]
A CW után már úgy vagyok vele “ki a lóf@szt érdekel??”
1 mondatban össze lehet foglalni mindenkiről, amit megtudtunk róla, egymásról sem tudnak többet, és ez így nagyon jó.

winnie - 2018. 12. 15. 07:45

kobun: ezt meg hogy?:) nem kétlem, hogy az lesz, még ha csak egy reklán alapján is mondod, de… semmire nem éri meg várni üreset meg lassút. mármint, aki nem várt, kaszált, vagy nem is nézi a sorozatot, az is meg tudja nézni a finálét.. nyilván nem a titansre írom a példát, de pont ezt használják ki sokszor az írók, az “előző 10 rész rossz volt, de a mostani zseniális” hozzáállást.

Kobun - 2018. 12. 15. 09:20

@winnie: Lehet felreerthetoen fogalmaztam, mert én minden részt vártam, amit itt tobbszor le is írtam, azonban a 6-8 rész között nekem voltak lassabb, kevésbé mozgalmas reszek, amikkel kapcsolatban az volt a velemenyem, hogy egy 11 részes új sorozatnal nem biztos, hogy jo ötlet, mert akár kaszalast is okozhat pár embernél…

Kobun - 2018. 12. 15. 09:27

@DarkEagle

Az utolso trailerben szereplő ruha a látottak alapjan szerintem az egyik legkomolyabb. Már vagy 5szor megnéztem azóta :))))

DarkEagle - 2018. 12. 15. 16:45

@Kobun: Szerintem egyértelműen a tudod melyik játékokra hajaz a ruha. Kicseszett jól néz ki. :D De erről majd jövőhéten mert már ez az egy mondat is spoiler.

@Winnie: Szerintem itt most nem igaz hogy elég a finálé, mert egyrészt (oké nézőpont kérdése) minden rész nagyon jó volt, még ha volt 1-2 lassabb is a drámai backstoryk miatt de ha valaki csak a finálét nézi meg akkor francot se fog érteni sajnos. Egy országosnál még el tudnám hinni ezt a dolgot de itt nagyon összefüggő az egész évad. Igazából pont mint a Netflixes soriknál.

winnie - 2018. 12. 15. 17:03

darkeagle: ezért mondom, hogy általánosságban mondom, nem erre a sorozatra.

DarkEagle - 2018. 12. 15. 17:35

Igaz, jogos, fáradtság miatt elsiklottam amellett a mondatod mellett. :D

krigin - 2018. 12. 15. 19:17

Most a finálé az dupla lesz vagy sima? mert a tvlineos Matt Webb azt irta hogy: “Super-double confirmed: 11 episodes, finale is the usual one hour.”
Elég lesz 1 óra rá? :( nézném duplába simán.

DarkEagle - 2018. 12. 16. 02:21

Én már nem tudom mert eddig 2 órát mondott mindenki most meg jönnek a hírek hogy csak 1 óra. De szerintem elég tömény lenne mert magában az a dolog ami az előzetesben van az is elvenne egy részt. Majd meglátjuk jövőhéten. :D

Mate4182 - 2018. 12. 16. 20:19

Bejovos volt nagyon az aktualis resz, de a kovetkezo elozetese kicsit megkavart.

Nem igazan tudom mire velni igy az eddig latottak alapjan, de gondolom majd a fogenya magyarazatot fog adni.

Nagyon ketlem hogy csalodni fogok a finaleban, szoval en mar elkonyveltem magamban hogy szamomra az ev sorozata december vegen er véget ;-)

Csigusz - 2018. 12. 17. 16:13

1×10: nagyon gyenge volt a cliff feloldása, bárcsak olyan gyermeki őszinteséggel tudnék rajongani, mint itt egyesek :D
Várom a finálét persze, de simán csak “jó” a sorozat részemről. Előzetest sorozatnál sosem nézek. Minek? Itt van egy hét múlva, annyit nehogy már ne bírjon ki valaki :D

Kobun - 2018. 12. 17. 19:19

@Csigusz Fel is tekintünk rád, de tudod sok a gyenge

darkEagle - 2018. 12. 17. 19:43

Nem azért nézek előzetest mert nem bírok várni hanem egyszerűen ezt szoktam csinálni, ennyi.

Egyébként komolyan kérdem, te nagy felnőtt ember, mégis milyen feloldást vártál? Hogy majd Kori megöli esetleg Rachelt? :D

Potter - 2018. 12. 17. 20:46

Egy dolgot hiányoltam,az pedig Minka bombasztikus meztelen hátsója.Minden részben bevághatnák.

Csigusz - 2018. 12. 17. 20:59

Egyértelmű volt, hogy nem fogja megölni, de ki lehetett volna bontani jobban. (pl tényleg elkezd vívódni, elmúlik a láng, majd megint belángol, stb, hosszabb csetepaté, utána dühében el is repülhetett volna – de nem én vagyok az író, legyenek ők kreatívak)
A cliff maga kifejezetten jó volt a 8-as rész végén, tipikusan az “azonnal akarom a következőt nézni” effektust hozta (számomra az évadban először) és nem túlzás, egy huszárvágással le is lett zárva :(

@Potter: +1
bár nem tudom miként lenne szerves része a sztorinak, de ám legyen :D

DarkEagle - 2018. 12. 17. 23:13

Nem tudom miről beszélsz Csigusz mert a fél rész ráment a vívódásra. Kori szenvedett mert nem értette miért akarta megölni a lányt akit szeret, Rachel szintén mert azt hitte az egész az ő hibája etc. Ennél több hová? CW sorozatot akarsz ahol egy totál felesleges drámát is elhúznak részeken át? :D

Csigusz - 2018. 12. 18. 13:18

Akkor átfogalmazom, nem a konfliktus végkimenetele nem tetszett, hanem a konfliktus túltontúl gyors feloldása. Beront, lasszó, vége, csapó. De túltárgyaltuk.
Még 3 nap és érkezik a vége!

Kopasz gyerek - 2019. 08. 30. 19:29

Sziasztok!

Nekem kellene egy kis segítség. A 9.reszben, a futballpályás jelenet alatt hallható volt egy háttérzene. Annak valaki tudja esetleg a címet?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz