login |

Pilot: Light as a Feather

2018. 10. 18. 14:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ügyesen elosztottuk, winnie a kritikuskedvenc pénteki Netflix-horroról ír nemsokára, nekem meg a Hulus tinimóka jutott – nemsokára jön egyébként róla az évadkritika is, igaz nem tőlem.

Rögtön a lecsóba vágva: ebben a történetben egy filmnyi van, csak épp 10 (húsz perces) részt kapott inkább. Ezt úgy merem kijelenteni, hogy azért mostanra már nem csak a pilotot láttam, hanem három és fél részt, de szinte biztos, hogy nem jutok a végéig.

A történet egy lányokból álló baráti társaságról szól, akik egy új taggal bővülve mennek a temetőbe játszani a Light as a Feather, Stiff As a Board felnőtt változatát. Ez azt jelenti, hogy valaki elmondja, hogy az épp fekvő miképp fog meghalni, és a többiek az ezen súlytól megszabaduló testet fel tudják emelni, olyan könnyű lesz.

Természetesen a társaság új lány tagja furcsa, valami rohad a hátán, és nem mellesleg a “tippelt” halálnem centire valóra válik. Nyilván a még élő többieknek ez eléggé felkelti a detektívösztönét, így elkezdenek nyomozni az ügyben. De persze valójában tinihorrorról van szó, így mindenki kavar mindenkivel, és talán a szexelők fiatalok fognak csak elhullani. Nem tudom, csak tippelem. Vannak még érdekes húzások benne, de valahogy mégis kevés a plusz, amit egy filmnyi ötlethez hozzáadtak.

Igazából nem is elhúzva van a sorozat, csak folyamatosan olyan érzés, mintha gyorsabban is fel lehetne oldani bizonyos helyzeteket, felesleges a kavarás. Arról nem is beszélve, hogy némelyik felfedés is addig van aprózgatva, hogy mire megtudjuk a részleteket, addigra már nem is annyira érdekes. Próbálnak megvezetni minket, hogy üssön a rész végi cliffhanger, de nem sikerül nekik igazán.

Ehhez hozzájárul, hogy némelyik szereplő mintha most lenne először kamera előtt. Komolyan mondom, az itteniekhez képest a Stranger Things fiataljai kb. színészzsenik. Pedig ők sem a legjobbak sokszor. A lányok nagyjából két arccal tudnak nézni, és ezzel adnak át minden érzelmet. Ez elmenne, ha kicsit izgalmasabban pörögnének az események.

Talán az a legnagyobb bajom, hogy kevés ember van jelen a játéknál, és a történet haladásához ők sem hullhatnak gyorsan, így tudom, hogy nem lesz itt semmi komolyabb durvulás. Pedig szinte adja magát, hogy flashback-ben megmutatják kinek mit jósoltak, és ő valahogy a rész végére abba a helyzetbe keveredik. Közben pedig zajlik a “nyomozás”. Mivel más puskapor nincs a sorozatban, így bizony erre kellett volna rámenniük.

Ezek alapján gondolom sejthető, hogy valahol 5/10 környékén adok az első 3 részre. Pedig eskú, lehetett volna jobb, a pilot végén még őszintén reménykedtem, de mostanra már tisztán látszik, hogy kisiklott a Light as a Feather.

4 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2018. 10. 18. 15:23

Én egy este ledaráltam mivel ilyen rövid részekből áll.

Nekem bejött ilyen Pretty Little Liars, Scream és Végső állomás keveréke szerintem. Tini horrornak meg popcornnak tökéletes. Mondjuk nem sok mindent magyaráztak el az átokról meg, hogy mi az a hátán.. de a vége jó volt nyitva hagyták a dolgokat egy esetleges 2. évadra de ha nem lesz több zárásnak is jó.

DarkEagle - 2018. 10. 18. 15:30

Mivel hónap végén felkerül az HBO GO-ra talán ledarálom de túl sokat nem várok tőle.

Enzo - 2018. 10. 18. 17:16

Hm, na akkor ezzel se sietek, úgyis van még tonnányi más a nézős listán. Mondjuk a “húszpercessége” csábító.

dukyka - 2018. 10. 18. 17:58

Én is ezt éreztem, hogy ebből egy filmet kellett volna csinálni, nem sorozatot. Végignéztem, de csak a rövidsége miatt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz