login |

Pilot: The Kids Are Alright

2018. 10. 18. 18:20 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

Még egy ABC-s nosztalgiavonat, csak most a 70-es évekbe. Lassan már összefoglalni sem lehet, hogy a 80-as és 90-es éveket hányan lovagolták meg mostanában, viszont ezektől valamennyire eltér, hogy most még messzebb megyünk az időben. Viszont a hangulat valamennyire hasonló, mint a többieknél.

A készítő életén alapuló történet egy hatalmas, katolikus családról szól, ahol 8 gyerekről gondoskodnak a szülők. A jómunkásember apa keresi a pénzt (egyedül ennyi emberre? más idők voltak), az asszony otthon igyekszik egyben tartani a háztartást, és a lurkók pedig mind máshogy önmegvalósítanak. Ennek megfelelően konrét történetbe nem igazán lehet belemenni.

Hiába érzek némi potenciált az anyagba, ennyire szereplőnek egy 20 perces pilot túl kevés volt. Nyilván fő szálat csak egyvalaki kapott, meg nagyobb másodszálat egy másik, de így is csak ritmustalan küszködés lett a vége.

Ahogy tavasszal a kép alapján tippeltem: tényleg beugorhat a Malcolm In The Middle. Főleg abban ismerhető fel, ahogy a testvérek egymással bánnak, az anyuka meg velük – az apát mondjuk máshogy szabták. Viszont itt megint bejön, hogy túl sok az a 8 gyerek, még ez az energia is szétszabdalódik. Igazság szerint még az sem segít, hogy a rendezés és a vágás sem volt az igazi, elég csak “a nagy bunyót” megnézni.

Nézés közben természetesen még a The Goldbergs is felderengett, főleg a nosztalgikus narrálás miatt. Érdekes, hogy mennyire más volt akkoriban élni, gyereket nevelni, mosolyogtató mai szemmel, hogy a gyerekszínház egy sztriptízbár mellett van, de ebben sincs igazi plusz.

Igazából az előbbi két bekezdés egyben a sorozat legnagyobb baja is, mert a zsúfoltságot idővel biztos jobban megoldják. Viszont ebben a nosztalgikus masszában egyedi hangot találniuk már kicsit nehezebb lesz. Sajnos egyelőre csak a hasonlítás ugrik be a The Kids Are Alright nézése közben.

És most kicsit muszáj lesz még azon is lovagolnom, hogy ez a teljesen digitális kamerás kinézet milyen rosszul áll a szériának. Tudom, hogy egy tévésorozatot nem fog 16mm-es filmre forgatni 2018-ban, de szerintem kizökkentő az élesség, főleg ha a családi komédia mellett nosztalgiabombának is szánják.

Amolyan 6/10, nagyjából az első őszi sitcom, aminek kedvem van több esélyt is adni.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 10. 18. 18:27

szerintem nagyon jól és ügyesen volt megírva, jók a poénok is, bár valamiért nem mindig hatottak rám, de simán a legigényesebb komédia pilotom volt, bár lehet, hogy csak 6-6,5/10-re pontoznám, ami fura ellenmondás.

viszont egy cseppet sem éreztem zsúfoltnak. ez a sorozat nem a 8 gyerekről fog szólni, hanem a narrátorról (a sorozat készítőjéről) és a szülőkről. nyilván kiemelnek ezt-azt, de ugye egyrészt a 8 gyerek csak 6, mert ketten kicsik, másrészt azért a 4 nagyot megalapozták, a 2 kiemelt mellett a többi is nem egy, nem is két jelenetet kapott. a két kicsi közül az egyik csak runner volt sokszor, de párszor ő is megkapta a bokszzsák szerepet az anyától, szóval őt is definiálták, maradt az a srác, akivel a végén elment, akiről addig nem sokat tudtam, és kiderült róla, hogy elég értelmes. de mondhatni csak ő az egyetlen kérdőjel.

de a rakétás jelenet tök jó volt.

human - 2018. 10. 19. 00:06

ugyanott vagyunk akkor: van benne lehetőség.

a rakétás tényleg jó volt.

Mom - 2018. 10. 19. 07:22

Én is láttam benne a lehetőséget, ezért is néztem meg a pilotot, de eddig nem győzött meg, hogy erre szükségem lenne. Eléggé semmilyen volt.

Sem a kor, sem a nagycsalád nem ébresztett nosztalgiát bennem, így jó lett volna, ha a karakterek, vagy a sztori megfog. Az előbbire azért nem kerülhetett sor, mert sokan voltak kevés időre. Az utóbbinál volt még a legnagyobb sikerük esetemben. Nyilván az is kérdés lesz, hogy mennyire lesz “epizódikus” a jövőben és mennyire fognak fejlődni a karakterek. Nekem a Malcolm sosem volt nézős, szóval ha azt az irányt veszik fel, akkor én kiszállok, mert nem egymást kerestük.

Még egy esélyt mindenképpen kap, mert annyira nem volt rossz, de annyira jó sem, hogy ha ugyenezt nyújtja jövő héten, akkor további esélyeket kapjon.

goodjohnwin - 2018. 10. 19. 11:06

A Malcolm ennél lényegesen “fiúsabb” sorozat volt, ez a pilot több érzelmet, kapcsolódási pontot kínált nőknek is.
Nem beszélve arról a puszta tényről és komikus elemről, amit a 8 fiúgyerek jelent sztorivezetési szempontból. Őrültekháza és mégis egyben vannak :)
Nagyon sok a potenciál a sorozatban, és mivel ez volt az ABC Studios egyetlen idei új vígjátéka (a The Connors egy másik történet), azt feltételezi, hogy azért megfelelő figyelmet fordítják rá.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz