login |

Sorry for Your Loss: vége az 1. évadnak

2018. 10. 18. 21:25 - Írta: Shannen

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Nemrég indult, de már vége is az idei ősz egyik legerősebb újoncának.

Van egy olyan érzésem, hogy a Facebook Watch-on nézhető 10 részes dráma sokakhoz nem jutott még el, pedig minden szempontból megérdemli a figyelmet. Tény, hogy nem könnyű sorozat, nehéz témákat boncolgat, elsősorban a gyászról és a depresszióról, de a folyamatosan jelenlévő humor vagy a megmosolyogtató, szívmelengető pillanatok biztosították, hogy nem fulladt egy nagy szenvedés történetbe. Ennek ellenére egyértelműen drámáról és nem dramedyről van szó, bár a fél órás formátum inkább utóbbira utalna.

A sorozat kezdésénél már említettem, hogy bár a főszereplő Leigh, a gyászoló fiatal feleség, a családja, egész pontosan az anyja és a húga is kiemelt figyelmet kap, ahogy az elhunyt férj testvére, Danny is. Folyamatosan kaptunk rövidebb flashback-eket Matt és Leigh kapcsolatáról is, ám az évad ötödik és egyben egyik legerősebb és talán legfájdalmasabb része kifejezetten Matt-re és a depressziójára koncentrált.

A készítőket dicséri, hogy ehhez a szintén kényes témához a maximális tisztelettel és odafigyeléssel nyúltak és nem szájbarágósan mégis nagyon átélhetően mutatták be, hogy milyen küzdelmes ezzel a betegséggel az élet nap mint nap.

Ez mind szintén igaz Leigh gyászának a bemutatására, aki ugyanúgy napról napra küzd, hogy feldolgozza férjének elvesztését és valahogy tovább élje az életét. Természetesen ez egy hosszú folyamat és a mindössze pár hónapot felölelő első évad nem is elég, hogy a komolyabb változás történjen, de apránként azért mégis sikerül jobban lennie. Ennek a folyamatnak egy nagyobb állomása az 1×09, amit én szinte végig mosolyogtam.

Összességében erős 8,5/10-et adnék az évadnak, a megvalósítás, élükön a színészekkel és főleg Elizabeth Olsen-nel igazán minőségi, a problémám az évad végére bizonyos történetszálakkal lett. Ezekről röviden és spoileresen a tovább mögött még olvashattok.

Szóval a legnagyobb bajom egyértelműen Danny szálával volt. Érezhető volt már az évad elején, hogy benne van a pakliban, hogy ide fogunk kilyukadni, de én ezt kevésbé érzem hiteles fordulatnak, mint inkább felesleges drámának. Főleg, hogy ugye onnan indultunk, hogy Danny és Leigh évek óta mennyire nem bírták egymást.

Nem kétlem, hogy a gyász közelebb hozza egymáshoz az embereket, és az is rendben volt, hogy ezt láttuk is részről-részre kettejük között, de az, hogy ez ennyire konkrétan kiderült a nézők és Leigh számára is a rész végén, azt túlzásnak éreztem. Remélem, hogy ezt a folytatásban, ha lesz, akkor legalább olyan értelmesen fogják feldolgozni, ahogy a mostani évad egyéb témáival is tették.

Ami pedig Jules és Amy mellékszálait illeti, mindkettőben voltak ígéretes pillanatok, de valahogy mindig túl rövid időre villantak csak fel és kissé darabosnak érződött, az, ahogy halad előre az ő történetük. Talán legközelebb majd több játékidő jut nekik is.

3 hozzászólás Ne habozz!

Quiddy - 2018. 10. 19. 10:44

Neee

ROSE TICO!

NEEEEEEEEEEEEEE

Claire8310 - 2018. 10. 19. 13:21

Nekem is nagyon bejött. Elizabeth Olsen abszolút elmerült a szerepben, minden rezdülése gyönyörű volt. Az 5. rész nagyon erős volt, 9 tényleg az nagyon helyes. Nekem a 8-is tetszett, az esküvős. De úgy egyben volt. A végén volt egy hiányérzetem, mintha nem ez lett volna az utolsó rész az évadban. Ja igen a Danny szálnak szurkoltam, hogy ne ezt hozzák ki belőle, de csak erre mentek, az nem szimpi, de Danny meg amúgy igen. Mármint, hogy a testévérét szinte teljesen máshogy gyászolja, mint Leigh a férjét. A Jules szál érdekes volt, több kibontást vártam, Amyé kevésbé. Nagyon realisztikus, nincsenek nagy drámai fordulatok benne, életszerűek vannak. És minden színész remek volt, a Mattet alakító srác különösen. Ha lesz folytatás biztosan nézem, megfogott.

gevin - 2018. 10. 26. 14:18

Nagyszeru volt. Olsen eleinte rohadtul idegesitett a flegmatikus, folyton leharcolt csoves kinezetevel (hiteles volt, az biztos), de aztan elkezdtem megkedelni lassacskan.

Odatennem a 13 Reasons Why elso evadja melle. Azzal a kulonbseggel, hogy ez mar az idosebb korosztalyt celozza meg.

8/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz