login |

Survivor – 37×04: Gerrymandering

2018. 10. 18. 16:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

It’s a game.

Az eddigi jó epizódok után most egy kifejezetten jó jött, köszönhetően annak, hogy az eddigi pólusoknál is többet tudtak bemutatni. Ember legyen a talpán, aki jósolni tud a jelenlévő dinamikák láttán.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Natalia esett ki.

És Bi is, aki feladta a játékot.

Azt hiszem, hogy Bi kiszállásán gyorsan túlléphetünk. Vicces, hogy pont most került ismét szóba, hogy a magyar Survivor-ben mennyi a kiszállás (először a castingot hibáztattam, de jó eséllyel direkt választanak pár olyat, aki kiszállhat), és említettük, hogy az amerikaiban az ilyesmi nagyon ritka. Oké, Bi megsérült és féltette a pályafutását. (Jó hír, hogy nem történt maradandó kár, itt egy nyári MMA-meccse.)

Natalia kiesése pedig zseniális karakterrajz volt – nem annyira a készítők részéről, hanem sajátmagának köszönhetően. Nem tudom, hogy korábban mennyire látszott, hogy ilyen, de most kiderült, hogy ő tipikusan az a karakter, aki eljuthatott volna a legvégéig, ha egy fokkal okosabb, és nem hagyja, hogy az óvatos paranoia parányi verbális agresszióval párosuljon. Éreztem már a tribal alatt is, hogy ha ő megy, nem nagyon fog bírni magával, érthető a csalódottsága.

Hogy ebben mennyi szerepe volt Elizabeth-nek, aki eleve a frászt (és a passzív-agressziót) hozta rá, és mennyi Devilish Davey-nek, majd végül pedig Alec-nek, nem tudom, de mindhárman kellettek. Alec, bármennyire is el van telve magával, egyelőre nem tűnik nagy spílernek, hiszen mégiscsak más beszélték rá arra, amit tett, így nem tudom, hogy mennyire a saját rezüméjét építik. Magára max az áruló címkét aggathatja.

Ja, igen, három törzs lett, ezt el is felejtettem. Rögtön az jutott eszembe, hogy vajon mi volt az eredeti terv, mert így nem 17, hanem csak 16 embert kellett szétszedni, hogy mennyire érte a készítőket váratlanul Bi döntése. (Pont most olvastam el egy Probst-interjút, amiben elmondja, hogy csak aprót kellett módosítani, és azt, ami most volt a terv, majd ellövik egy későbbi szezonban.)

A Dávidoknak nem volt szerencséje a felosztással, de a sok 3-2-ből Natalia kiesésével lett egy 2-3, szóval lehet számukra remény, de el kell kezdeni a merge utánra játszani, mert a Góliátok sem nagyon fognak végig együtt maradni.

A másik két táborban is voltak helyezkedések, akadtak ugyanúgy intertribe közeledések, és szerencsére Natalie sem hazudtolta meg önmagát. Arra pedig komolyan kíváncsi leszek, hogy Christian-nak lesz a stratégiai lehetősége is, vagy csak arra szolgál, hogy minden pillanatát arannyá tegye verbálisan. Nyilván azok számára, akiket nem irritál a stílusa.

Ja, igen, és Carl talált egy szavazás előtti idolkilövő medált. Nem egyszerű a használata, de máris nem kiszámítható a dolog, szemben a használat utániakkal.

             

3 hozzászólás Ne habozz!

Sabinomi - 2018. 10. 18. 18:25

Én most néztem meg egyszerre az utolsó két részt. A harmadik rész számomra eléggé unalmas volt, nem szoktam ennyire átugrálni a részeket (Nem túlzottan élredekelt a Goliath törzsből ki marad “életben”).
Ám amikor megláttam, hogy végre osztódnak a törzsek az előző rész unalmassága után nagyon megörültem. Főleg, hogy Gabby-t nagyon kipécézte Bi. Csak abban reménykedtem, hogy Gabby-Christian páros egyben marad, és nem hittem el, hogy így lett. Pont a legkedveltebb (vagyis az itteni kommentek alapján) párost nem szedték szét :)
A lilákhoz pedig a leggyengébbek kerültek. Sem Mike, sem Natalie, sem a Puerto Rico-i (talán Lysra? ) nem jeleskedik erőnlétileg… Én fogadni mertem volna, hogy ők mennek a tribe-ra… (Meg amúgy úgy láttam, hogy ott lenne csak esély, hogy ne David essen ki…)
Aztán meg is lepődtem :) Nekem rögtön eszembe jutott egy taktika, amivel a Dávidok kihúzhatnák magukat, vagyis hogy Davey magára haragítja a többieket, felhasználja az idolját, és kiejtenek egy Góliátot, rögtön meg is lenne a 3-2 előnyük, és azt ejtenek ki következőnek, akit akarnak. Nem gondoltam, hogy bárkit át tudnak állítani a maguk pártjára. Úgy voltam vele, hogy Davey most lehet megússza, de követekzőnek őt láttam a célpontnak, nem érdemes így az idolt tartogatni, hogy lassan kivégezzék őket. Aztán nagyot néztem, hogy Angelina esett ki (a tribe-on áthajtottam a beszélgetést, mert az sosem tud lekötni)…

Enzo - 2018. 10. 19. 14:41

37×04 (tegnapról)
Ez elég jó rész lett, nagyon tetszett!

Szó szerint a legelső jelenetben már vonultak Jeff színe elé, ebből eléggé tudható volt, hogy valszeg swap lesz. Már bántam, hogy a múlt heti előzetes ezt ellőtte nekem, viszont arra nem számítottam, hogy emellé még fognak záporozni egyéb meglepetések: Bi kilép! Harmadik törzs! Carlnak nincs törzse! Exile Island! Mi van itt?
A Dan-Kara páros szétszedve, a Mason-Dixon vonal is, de legalább Christian-Gabby nem, úgyhogy nagyon szurkoltam, hogy a zöld csapat ne veszítsen immunityt – és gyönyörűen nemhogy nem vesztették el, de simán meg is nyerték! Mutathatták volna, hogy Gabbynak visszajött-e némi önbizalma, szegény eléggé szenvedett előtte, és callernek lenni húzós feladat egy ilyen kihívásban, úgyhogy csak dobott rajta valamit az, hogy sikeresen lehozta.

Emlékeztetőnek a törzsek (majd hasznos lesz jövő héten visszaolvasni)
—Új narancs (Vuku)
Natalia, Kara, Alec | Davie, Elizabeth + Carl
—Új zöld (Tiva)
John, Dan, Alison | Christian, Gabby
—Új lila (Jabeni)
Natalie, Mike, Angelina | Lyrsa, Nick

A lila törzs nem egy kifejezett fizikai veszély, és előzetesen azt mondtam volna, hogy itt van a legnagyobb esélye a Davideknek egálra hozni a dolgot Natalie kiállhatatlansága miatt, úgyhogy meglepődtem, hogy sikerült visszahozniuk az (egyébként ötletes, tetszetős) immunityt, és a narancsokat küldeni tribalre.
Vicces volt, hogy Elizabeth pont annak az egy embernek kamuzta, hogy tudja, hol az idol, akinél konkrétan ott van :D Davie meg lazán bedobta a busz alá, de aztán Natalia is kezdett negatívkodni, az eddig nettó nulla sztorit kapó Alec meg megingott, és kész is a blindside. Nem semmi, hogy egy ötfős törzsben három ember neve is felmerült, plusz még képbe került Davie idolja, és a visszatérő Carl, aki egy újabb figyelembe veendő adalék. Már csak azért is, mert ugye talált egy idol kioltót – nagyon ötletes volt az időhöz kötött megtalálás a kókuszokkal és a dagállyal, illetve azért nem akkora előny így, hogy a szavazásnál kell megadni, hogy ki ellen rakod, ilyenekkel szépen mellé lehet lőni…. remélem felhasználásra kerül.

A tribalon Carl behozhatott némi social lemaradást azzal, hogy meghallgathatta a beszélgetést. Apropó beszélgetés, micsoda suttogás indult, nagyon komoly lett a tanács, tényleg nem tudtam, hogy mi fog történni, de ezek szerint Natalia és Kara annyira megkeveredett, hogy még ők se szavaztak ugyanarra :D

Még pár további highlight:
– Gabby reakciója Jeremy kiszavazására :DD reméltem, hogy bekerül a posztba a screenshot ;)
– Asszem hogyvolton volt pont egy ilyen kommentem, hogy még az is lehet, hogy behoznak egy harmadik törzset, és lám, be is jött!
– Egyik kedvenc jelenetem, ahogy Natalia szegény próbált becsatlakozni az Elizabeth és Kara közti lovaglós beszélgetésbe, de nagyon nem tudott hozzászólni, és frusztrálta, hogy ezek ketten ilyen jól elvannak, erre kétségbeesésében ennyit tudott hozzátenni: “I wish i had a horse” :DDD #életem :D
– A különbség, ahogy John vágta a bambuszt, meg ahogy Christian, hatalmas :DD

Thomas - 2018. 10. 19. 17:17

Kimondom: minden idők legrosszabb évada. Legalábbis számomra, mert ilyen még nem volt, hogy a 4. részre minden kedvencem kiessen. Pont most, amikor a Voice mezőnyével sem vagyok megelégedve, ott is alig van kinek szurkolni.

Ráadásul megkezdődtek a random törzs kevergetések, a sugdolózások a tribalon, és a mindenféle előnyök meg idolok bedobálása a játékba. Legalább ez az idol semlegesítő cucc új ötlet, de mivel elég speciális helyzet kell a használatához, kíváncsi vagyok, lesz-e lehetősége jókor ellőni. Azt viszont feleslegesnek érzem, hogy 16 embert szétszedjenek 3 törzsbe, majd nyilván 2 rész múlva vissza kettőbe, így folyamatosan randomizálják az állást. Akkor már kezdjenek 3 törzzsel, azt húzzák össze 4 rész után 2-re, majd 1-re, ennyi untig elég lenne.

Bi feladásán nagyon csodálkoztam, nem tűnt olyan komoly sérülésnek, ami indokolta volna (nyilván, mert ha az lett volna, akkor az orvos hozza meg a döntést), de hát ő tudja, hogy ez mennyire jelent kockázatot a karrierjére nézve (ezt biztos megbeszélte az orvossal, amit sajnos nem mutattak nekünk, hogy egy kicsit jobban megértsük a döntését). És nekem is mindjárt a magyar Survivor jutott eszembe a sok feladással, meg hogy most kimondottak örülnék, ha itt is elkezdenék visszahozni a kiesetteket (ami nem fog megtörténni), kezdve Jessicával:) Na mindegy, a góliátok örülhettek, mert pont ez kellett, hogy minden törzsben fölénybe kerülhessenek.

A törzsek kialakításának is örültem, mert mondom kizárt, hogy Natalia törzse veszítsen, oda kerültek a legerősebb emberek, erre tessék. Azon viszont már meg sem lepődtem, hogy ahogy lenni szokott, a többségben lévők körül pottyanjon ki valaki. De most jön Karl, szóval ha megint vesztenek, Dávidosok közül fog valaki kiesni:)

És szegény Natalia, biztos kicsit túlzásba vitte a dolgokat, de attól még jó játékosnak tűnt. Hogy az a csávó mekkora p*cs, akinek még a nevét sem jegyeztem meg (jó, láttam a cikkben, hogy Alec), az valami leírhatatlan. Asszem innentől marad háttértévé, szurkolás nélkül én sosem tudom igazán élvezni a realityket.

Enzo:
“Elizabeth pont annak az egy embernek kamuzta, hogy tudja, hol az idol, akinél konkrétan ott van”
Az nem kamu volt, látott egy érdekes fát, amilyenbe szokták tenni, és azt hitte, hogy ott van. Talán ott is volt, csak már kiszedte valaki, nem tudom követni, hogy ez melyik tábor:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz