login |

Aranyélet – 3×06: Pingpong

2018. 10. 19. 20:00 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

(Korábbi írásaink: 3×013×023×033×04 – 3×05 – spoileres évadkibeszélő)

Eggyel szebb világra ébredünk holnap.

Na, most őszintén sikerült meglepniük a készítőknek, az ilyen pillanatokat mindig szeretem a sorozatokban. Mármint nem a végecsavarral, nem is azzal, az igen komoly következményekkel járó húzással, hanem a záródó ajtóval, és az utána következő jelenettel.

Szerencsére a rémes 5. részt is feledtette valamennyire a folytatás, amiben már sokkal kevesebb kivetnivalót találtam, bár egyes karakterek motivációját szívesen átbeszélném valakivel. Rendben volt a rész, na. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Hát, nem lehet túl hatékony ez a lovas kúra… Bianka nem bírta tovább, bár az őszintén meglepett, hogy nem korábban, hanem éppen most, amikor felcsillant a remény, vetett véget a szenvedéseinek…

Szóval ugrottunk egy kis időt, amire nem nagyon számítottam, mint ahogy arra sem, hogy Attila, a méhdoktor még egyszer utoljára megpróbálja megmenteni a fiát, hogy ezzel ledöntse az utolsó dominót és beindítsa a végkifejletig vezető eseményeket. Ehh. Az is elég lett volna, ha nem fogadja el Márk felé nyújtott kezét. Ki akart szállni. Kiszállhatott volna, de csak nem volt meg benne.

És a végén megjelent Tibi bátyánk, aki akkor két résszel ezelőtt nem csak jópofizásból kapott említést, mint ahogy az ukrán kapcsolatot is jól felvezették Miska bácsival – jól megágyaztak a WTF-nak. (Komolyan nagyon bejön, hogy így, utólag is adnak rétegeket a több éve látott karaktereknek. Mivel HBO GO, így kéznél volt az 1. évad is, rögtön vissza is néztem pár jelenetét Lengyel Tamásnak, ami után eszembe jutott az is, hogy érdekes lenne így az S3 után megnézni az S1-et.)

Valahogy nem tudom elképzelni, hogy Márk végigvigye a tervét, mert a sorozat főmotívumának még mindig a családot, a vér szerinti kötelékeket érzem, és valahogy ellentmondana mindennek egy ilyen horderejű lépés. Az pedig, hogy mi a terv az utolsó két részben a szülés előtt álló, és ismét csak a földre pofozott Jankával, valamint a felszálló ágban lévő Mirával, végképp passzolom.

Ja, hogy el ne feledjem, pacsi a vendégszereplőkért, még akkor is, ha mind Kamarás Iván, mind pedig Mikó István gyors véget ért – főleg utóbbi megjelenéséért jár nagyon nagy riszpekt a készítőknek, a castingosnak vagy akárkinek, akiknek az ötlete volt.

12 hozzászólás Ne habozz!

Kopasz gyerek - 2018. 10. 19. 20:37

Winnie, kíváncsi leszek, hogy a hetedik részhez mit fogsz majd szólni:)

Cole - 2018. 10. 19. 21:05

Mikós Istvánnak én is nagyon örültem. :) Mondjuk nem tetszett, ahogy elbánt vele a Tibi.

Cole - 2018. 10. 19. 21:07

Mikó* Bocsánat..

winnie - 2018. 10. 19. 21:10

“Winnie, kíváncsi leszek, hogy a hetedik részhez mit fogsz majd szólni:)”

nem akarom tudni, hogy pozitív vagy negatív értelemben gondolod-e:)

Dave - 2018. 10. 19. 21:21

a hetedik rész…

denee - 2018. 10. 19. 21:40

szerintem pont gyenge volt az 6., viszont a 7. a komplett aranyélet legjobb része.

ooo - 2018. 10. 20. 12:28

Nem tudom hogy vagytok vele, de számomra nagyon sok a dramaturgiai hiba ebben az évadban.

Miért nem mondta el Ati Márkónak, hogy konkrétan meg lett zsarolva Mira videójával, ezért köpött Gálferinek. Meg konkrétan senkinek nem volt annyi esze, hogy felszaladjon Biankához, vagy legalább aláálljanak és ne a betonon loccsanjon szét a feje?

Kb. úgy érzem magam, mint a Dexternél, amikor letoltak néhány tökéletes évadot, amikbe egyáltalán bele se lehet kötni és akkor a végére meg totál meghülyülnek az írók és lehetetlenebbnél lehetetlenebb bakikat követnek el.

NPeete - 2018. 10. 20. 14:15

Az amúgy csak nekem nem jött át, miért is vágja le Mira a haját?

Hor1 - 2018. 10. 21. 01:17

“vagy aláálljanak”
Azigen. :D
Meg felszalad és mit csinál? :D Olyan jó, hogy mindig van egy okostojás.

szebe - 2018. 10. 21. 12:17

Szerintem ez volt az évad csúcspontja.

Ahogy átfordul az idő télibe a Monday Session aláfestésével (https://www.youtube.com/watch?v=VshBwshqkCw), az megvett kilóra. Illetve szerintem hasonlított az előző évados TCS-s montázsokhoz, csak pár fokkal komorabb kiadásban.

Sári Laci - 2018. 10. 28. 17:14

ooo
Rá kellett volna esni az emberekre? :D

Enzo - 2018. 11. 06. 02:17

3×06 (pótlás múlt szerdáról)

Darabkák időrendben:
– Na, eljött a hajlevágós jelenet is, Mira így körülbelül három pontot esett a képzeletbeli tízes skálán :(
– Felröhögtem az életszerűségen, hogy a múltkori kínos Janka-jelenet “Beb@szott polgi oltja a falut” címmel került fel a kamu-YouTube-ra :D
– Pisti pózolása a “Cigánymentes övezet” táblával vicces meg minden, de ez mennyire nem hihető már, hogy pont Zsuzsa menekítené ki Pistit az országból??
– Na, mondtam én, hogy Bia órája még hasznos lesz!
– Jakab Erika azért nem teljesen váltotta meg magát, ez mekkora szemétség, hogy odaadta a Mira-videót Gállferinek…
– Hopp, időugrás, erre nem számítottam! Tél van, Mira edzésre meg NKE-re jár, Atis és Barbara meg mézeznek becsületesen.
– Na, egy kis menekültkérdés is bejött a képbe, jól van…
– Eldurvultak a dolgok a végére… Atis elmondhatta volna Márknak a Mira-videót és a zsarolást alapból, különben nyilván indokolatlannak hangzik, hogy a srác nem keresheti meg a barátnőjét… a végén levő jelenetekből meg nem is tudom mi volt a legerősebb: Bius leugrása (RIP :(), Tibi feltűnése, vagy hogy Márk meg akarja öletni az apját (WTF)…

#hétidézete Atisé:
“Csak azt ne mondd, hogy szeretsz még, mert ha igen, akkor kib@szott furcsán mutatod ki!” :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz