login |

Daredevil: kezdett a 3. évad

2018. 10. 19. 22:08 - Írta: human

38 hozzászólás | kategória: kritika,

Úgy érzem, a Daredevil az egyetlen Marvel/Netflix-sorozat, ami mellett kitartok, de a premier nem könnyítette meg a dolgom. Nem azt mondom, hogy rögtön akciózni kell, de ez nagyon a rajongókra volt célozva, nem hiszem, hogy sok új nézőt szerezne vele a sorozat. Kérdés persze, hogy akar-e?

A történet tippjeim szerint a The Defenders után játszódik közvetlenül. Ahogy az Infinity Warnál, úgy itt is volt egy berendelés, ami a cliffhangert aláásta, így nem meglepő Matt Murdoch sorsa. Nem tudom, érdemes-e egyáltalán kerülgetnem ezt a spoilert, mert aki meg akarja nézni a The Defenders-t, az nyilván nem az utána játszódó sorozatot veszi előre. És a trailerek létezése is ellőtt már dolgokat ugye.

A lényeg, hogy Matt teljesen összetörve apácák között találja magát, akik ápolják. Itt kicsit megkérdőjelezi a létét, na meg Istent is, hiszen a karakter alapjaihoz tartozik a hit — a rész címe meglepő módon Újjászületés. De persze a talpra állás felé is lépnie kell, főleg, hogy a legnagyobb ellensége, Fisk is mesterkedik valamiben.

Igazság szerint ez a legnagyobb bajom. Mármint, hogy Matt nem hívja fel a barátait, inkább elkezdi a saját útját járni. Érthetőek az indokai, és nem túl rózsás a kapcsolata velük, nem vitatom, mégis mesterséges konfliktusnak érződik az egész. Lehet a sok évnyi sorozatnézés miatt, de ez a “szétszakad a csapat, de évad közben újra egymásra találnak” nekem túlhasznált húzásnak tűnik mostanában.

A másik, hogy tényleg a közepébe vágnak. Olyan az egész az új probléma és egy nagyon cool karakter felvezetése közben (a 3×02 vége), mintha az évad közepén járnánk. Ezt már konkrétan az akcióra is értem. Valahogy nem pörög az eleje. Szinte biztos vagyok benne, hogy beindul a szezon, most is csak a poszt megírása miatt állítottam le a 3×03-at, hogy legyen évadkezdő bejegyzésünk.

Véleményem szerint egyáltalán nem erős a kezdés, viszont a folytatás alapján érdemes kitartani. Talán marad a Daredevil a Marvel-es Netflix-sorozatok élén, és képes jó irányba vinni az újabb showrunner is. Persze aki jobban odavan ezért a tévés univerzumért, az alapból csóválhatja a fejét most a poszt olvasása közben.

38 hozzászólás Ne habozz!

Zsoty27 - 2018. 10. 19. 16:39

4. rész következik, eddig eléggé meggyőző

Ela1010 - 2018. 10. 19. 21:16

8.resznel tartok,de még ma este lezuzom az egésszet.Imadom,a kedvenc sorozatom.

Kobun - 2018. 10. 19. 22:17

En eddig 4 reszen vagyok tul. Nekem tetszik. A tobbiektol valo elzarkozassal en sem ertek egyet, de manapsag minden sorozatba van ennyi dramai onmarcangolas. Remelem nem sok teret adnak ennek, es bizom benne, hogy hamar elerjuk az igazan cselekmenyes reszeket. Holnap tolom tovabb :)

Kissur - 2018. 10. 19. 23:03

Nekem tetszett, hogy elvesztette a hallását és kvázi újra kell tanulnia a dolgokat és ideig-óráig normális ember.
Én imádom az akciókat, de ebben a sorozatban a jogi dráma is erős. Speciel a 2.évadból a tárgyalásos rész tetszett talán a legjobban.

Ghost - 2018. 10. 19. 23:22

Én se tudom azt mondani, hogy teljesen berántott az eleje… de huh, még így is messze-messze jobb, mint a többi Marvel-Netflix produktum, azokat inkább már kaszáltam is.

piszkosfred - 2018. 10. 19. 23:29

A 7. résznél járok, volt 1-2 kicsit lassabb töltelék rész (5 pl), de eddig összességében erős, hozza az előzőek szintjét, sőt…

Zsoty27 - 2018. 10. 19. 23:54

Lassan, elég lassan építkezik a 3. évad, viszont nagyon jól karakterizál, és bár még csak a 7. résznél tartok, de már azt tudom mondani, hogy rettenetesen jó, hogy visszatért ez a sorozat. Valahogy sokkal jobban csinálja a dokgokat, mint a JJ, LC vagy az IF. Talán a Punisher az egyetlen (Marvel-Netflix sorozatok közül) ami fel tudott hozzá egy szintre nőni.

MKID - 2018. 10. 19. 23:56

Most néztem a 13. részt. Vannak kiemelkedő pillanatai az évadnak, de nekem csak egy filler, valószínűleg a következő évadra építkeztek, ez meg nekem így nem adta annyira… :(

Jesustomer - 2018. 10. 20. 00:15

A 4. részt fejeztem be előbb, hát.. ez már jobban bejön mint az első 2 évad. Az első rész nagyon gyorsan berántott, igaz az fbi krvára nem érdekel, a morális dolguk nagyon nem tud meghatni fiskel kapcsolatban de az új karakter nagyon adta eddig.
Jó ez, csak tartson ki a lelkesedésem a végéig

husleves - 2018. 10. 20. 00:34

Nem szeretnék utánaguglizni mert félek a spoilerektől:

mennyire szükséges a The Defenders megnézése a Daredevil 3. évad megértéséhez?

Csak a Daredevil 1-2.-t és a Punishert láttam eddig Marvel sorikból.

winnie - 2018. 10. 20. 05:01

husleves: semennyire, még a daredevil 1-2 nélkül is lehet érteni – az élmény sem rossz, de azért a karakterek behatóbb ismerete sosem rossz, szóval azt legalább nem árt ismerni. de a defenderst nem annyira.

eleve nem bonyolult a műfaj, sok dologra visszautalnak, és még egy netflix sem fogja elvárni azt, hogy más sorozat kelljen valaminek a megértéséhez, pedig ott aztán kéznél van a defenders, tehát bárki meg is nézheti. nem ellenségeik sajátmaguknak, nem fogják mesterségesen csökkenteni a nézettségüket, hogy belépési korlátokat támasszanak:)

nyilván plusz dolgokat fog megérteni, aki mindent látott, több összefüggést fog látni, és sokan fogják azt mondani, hogy minden kell, mert nekik nem volt lehetőségük kipróbálni, hogy milyen az, ha nulláról indul az ember, de ha nem akarod nézni a defenderst, akkor nincs rá szükséged.

wondorog - 2018. 10. 20. 09:50

A 4. rész börtönös jelenete iszonyatosan erős lett rendezésileg ismét.

Jesustomer - 2018. 10. 20. 15:50

Most értem s végére… szerintem másképp kellett volna döntenie de atyaég, ez a legjobb DD évad eddig.

adam - 2018. 10. 20. 22:01

SPOILER

Messze a legjobb rèsz Pointdexter gyerekkora fekete-fehèrben. Az remek volt. FBI-os pali felesège a legidegesitöbb az àllandó “mièrt nem mondasz igazat?”-tal. Unalmas màr Karen is hogy mindig siràsra àll a szàja, mint egy idegbeteg, nem tud hadaràs nèlkül elmondani egy normàlis mondatot màr. Kingpinnek ez a darabos beszède is, mint aki agyvèrzèst kapott. Valahogy nem èreztem a katarzist sem a vègèn. Mèg mindig az 1. èvad a legjobb, a 2. meg tènyleg nem tudom minek kellett…

Quantumleap - 2018. 10. 21. 05:47

winnie: Nem tudom, miről beszélsz. A Defenderst nagyon is szükséges látni. Aki nem nézi meg, az nem érti meg, hogy a második évad végi helyzetből hogy lett a jelenlegi, Matt hol és hogyan sérült le, hogy került a zárdába, és miket beszél Elektráról. Nem is tetszik, hogy ennyire kötelezik a nézőt egy köztes spinoff megnézésére. Persze én még csak az első részt néztem meg. Esetleg a további részekben adnak valam precíz felvilágosítást a Defenderst nem látók számára?

pappjano - 2018. 10. 21. 10:01

A Karen-es epizód a sorozat leggyengébb része. Teljes mértékben érdektelen és felesleges. Egészen jól kndult az évad, de aztán nagyon leült…

- 2018. 10. 21. 14:47

A 4. részt jelölném az év sorozatepizódjának. Aki látta, tudja miért. Zseniális ez a sorozat. Ha a Netflix kaszálná, remélem valaki befut a CEO elé bombamellényben.

kpeter - 2018. 10. 22. 15:04

Még két rész van vissza. Toronymagasan a legjobb évad eddig, gyakorlatilag nincsenek gyenge részek. Nagyon ritka az ilyen. Egyedül a legeleje volt, ami annyira nem kötött le.

G. - 2018. 10. 22. 18:28

Tényleg jó volt az évad, de én személy szerint soknak éreztem a lelkizést egy kicsit, konkrétan (innen SPOILERek) a végén annak eldöntése, hogy most akkor eltegyék-e láb alól Kingpint idegesített már. Amúgy viszont tök jól bemutatták, hogy miként hálóz be valakit az alvilág, még akkor is, ha amúgy *nagyon* nem olyan típus.
A Defenderst én sem láttam, de az első 10 perc kivételével nem éreztem úgy, hogy bármiből is kimaradtam volna, tehát szerintem nem kell az évad megértéséhez és maradéktalan élvezetéhez a másik sorozat.
G.

Quantumleap - 2018. 10. 23. 10:39

G.: Itt most arról van szó, hogy téged nem érdekel mi történt a Defendersben, és így elnézed, hogy az első 10 percből nem értettél semmit. (Bár szerintem nem csak arról van szó, hanem az egséz epizódról.) De ettől még a nagyérdemű számára érthetetlen, és kvázi muszáj megnézniük.

Quantumleap - 2018. 10. 23. 10:40

egséz=egész

Brynden Rivers - 2018. 10. 23. 20:04

A DD legjobb Marvel/Netflix sorozat (és a első 4 rész alapjána 3. évad a legjobb) , de ettől még a JJ-t és a Punishert is érdemes nézni szerintem :-)

Amúgy a még (tudtommal) nem nézetsségi okok miatt elkaszált Iron Fist és Luke Cage is jobb mint a legtöbb dráma sorozat és mindkettő fejlődött és jó lett volna a 3. évad lezárásként.

Brynden Rivers - 2018. 10. 23. 20:06

Ja és a Defenderst érdemes megnézni mert lezár egy fontos szálat és anélkül nehezen érthető a 3. évad eleje.

Bár ez szerintem evidens hiszen a MCUban sem értelmezhető pl. az Ultron kora nélkül a Thor 3.

winnie - 2018. 10. 23. 20:15

Brynden Rivers: again, ez azért nehéz téma, mert azok is megnyilvánulnak, akik csak feltételeznek és nincsenek tapasztalataik – és kétségbe vonják azok véleményét, akiknek közvetlen tapasztalatuk van:) és akkor ilyet olvasni, hogy evidens, mindig WTF nekem, de utána leesik, hogy sokaknak tapasztalat híján fogalmuk sincs erről, csak kominálnak.

de a filmes példa miatt, akkor duplán jó példa vagyok, mert még az avengerst sem néztem már végig, azzal kaszáltam az MCU-t, de a thor 3-at muszáj volt megnéznem taika waititi miatt. és sosem tartottam magam ősprofinak, de a világon semmi gondot nem jelentett a film értelmezése. szóval ez szerintem sokkal rosszabb példa.

mint ahogy a defendersből sem láttam egy kockát sem, és a daredevil – 1×01-ben a netflix szerint 23 percnél tartok (azt szeretném nézni, csak pár éve nem folytattam), viszont a 3×01 megint csak nem volt érthetetlen. volt, ami utólag esett le, de azért a lényeg megvan. ha pedig csak olyasmi nincs meg a nézőnek, amiről nem tud, akkor az nem okoz neki gondot.

mondjuk eleve nincs sok olyan durván komplex sorozat amerikában, amit ne lehetne annyira dekódolni. ami gondot okozhat, az a tetszési index, hiszen aki a nulláról indul, sokkal kevésbé fog kötődni a karakterekhez, nem fog minden érzelmi csúcspontot átélni, és ezáltal könnyebben szál ki a sorozatból. ez sokkal, de sokkal komolyabb gát lehet, mint az, hogy mi értelmezhető.

JcGross - 2018. 10. 24. 08:11

Na, hosszú hétvégi terv teljesítve, végignéztem az évadot. Szerintem nagyon erős volt, spoilerekkel folytatom.

Először a negatívumok: Kicsit sajnálom, hogy Bullseye “születését” ennyire elhúzták. Reméltem, hogy a ruháját visszaveszi még a vége előtt. Azt nem éreztem erőltetettnek, hogy nem szól Foggynak és Karen-nek hogy egyáltalán él, viszont szerettem volna több drámát közöttük. Az új karakterek (Nadeem, Dex és egyéb FBI arcok) eléggé laposak voltak nekem. Karen epizódja nagyon unalmas volt, azt kivághatták volna egy az egyben…

Pozitívumok: …viszont az epizód vége nagyon ütött! Tetszett az is, hogy Karen suttogva beszélt Matt-nek, tudva, hogy csak ő fogja hallani (végre egy kis kreativitás Matt képességeinek kihasználására). Az évad folyamán nagyon nyomasztó és reménytelen volt a helyzet ami szerintem nagyon átadta a karakterek helyzetét. A harc koreográfia és a harc jelenetek többnyire nagyon jók voltak (egy-két teljes feketeséget kivéve, ahol semmit sem lehetett látni). Dex egyedi képességei egy kis várva várt frissességet kölcsönöztek a verekedésekhez. Rögtön három nagyon jó harc jelenetet tudnék mondani, a börtön, a templom és a finálé, az utóbbi kiemelkedően, mivel három oldalú, jól megvilágított, jól konstruált jelenet volt. (Aki szerint a 4. rész a legjobb, szerintem nem látta még a finálét.)

Nehéz megmondani, hogy az első évadot felül múlta-e a harmadik. Főleg mivel sok setup volt az első évadban aminek a payoff-ja meg most volt. Attól félek a folytatás megint csak gyengébb lesz, de azért várom és bizakodok! Különben is ki tudja még mikor jön majd a negyedik évad.

kpeter - 2018. 10. 24. 10:18

Miért lenne muszáj megnézni a Defenderst? Az a sorozat rém gyenge volt, teljesen középszer. De arra pont jó lenne, hogy elvegye az ember kedvét a DD-től. Aki nem látta, inkább olvasson utána. Sokkal inkább ajánlom az első két DD évad megnézését, mert jók.

Megnéztem a hiányzó két részt még, sajnos a katarzis elmaradt. Kicsit lehetettek volna bevállalósabbak az írók.

bercali - 2018. 10. 24. 10:19

Szerintem is erős lett. Valahol az első évad szintjén mozgott. 2 negatívum volt számomra. Karen 10. epizódja engem sem kötött le, illetve a fináléban gyorsan lerendezték az eseményeket. Fisk egy remek, karizmatikus karakter, de remélem nem tér vissza a következő évadra, unalmas lenne.
4. epizód egyenesen zseniális, 10/10. Talán a legjobb, amit idén láttam.

bercali - 2018. 10. 24. 12:29

Amúgy Elektra meghalt vajon? Defenderst nem láttam, de nem bánnám, ha visszatérne az ő szála köv szezonra.

Quantumleap - 2018. 10. 24. 14:00

bercali: A Defendersben választ kapsz a kérdésedre. Ezért is mondom, hogy szinte muszáj látni.

Geza Kovacs - 2018. 10. 24. 22:35

Megnéztem végre, a legjobb évad eddig. És bár van 1-2 hülyeség benne, de ez itt még a 8. rész környékén se törik meg, ahogy a Jessica Jones meg az Iron Fist már 2 alkalommal is. Viszont a 13. részben a finélában valami olyan hihetetlen méretű öngólt lőttek, hogy majdnem lenullázták teljesen magukat nálam: az, hogy ügyesen ráugrasztják Pointdextert Fiskre, ki is írtaná az egész bandát saját maga, majd Murdock odamegy megvédeni Fisket, na ez már közveszélyes elmebetegség a forgatókönyvírótól.

Ha már eröltetik ezt a börtönbe zárós marhaságot, hát miért hívja oda tudhatólag minden szarral dobálózó pszichot??? És mindezt még fel se oldották ráadásul egy félmondattal se, hát megölhetett volna több tucatnyi embert is akár.

Mindegy, remélem a kövi évad már valami újdonságot is hoz, D’Onofrio zseni, de 2 évad elég volt belőle.

ThomastheBuzz - 2018. 10. 26. 17:39

Nekem osszessegeben csalódás volt ez az évad.
Ha visszagondolok mik voltak az élményeim ezzel az évaddal kapcsolatban, az első ami beugrik az, hogy mennyire rettentő idegesítő Foggy és Karen (plusz az új nyomozó és a “nagyon” szupportiv felesége) . Sőt Karen még kapott is teljesen önálló részt ami nem adott semmi olyan infót a karakterehez amit nem ismertünk volna és a rész csak azért nem volt teljesen filler, mert az utolsó 10 percre megjelenik benne Bullseye.
Ráadásul számomra az egész évad egy lustán megírt, logikai hibákkal teletuzdelt évad lett.
Többek között:Daredevil legelső harcaban Bullseye ellen, nagyon simán nyer amikor közelharcba kerülnek, érthetően tavharcban kikap. De közelharcban nagyon simán lenyomja. Majd Matt arról beszél, hogy ő még ennyire veszélyes ellenséggel sosem találkozott.
Fisk felfedi valódi kilétét Vanessának, aki ezt nem csak, hogy elfogadja, de segítene is neki a terveiben, részt is vesz benne (ő rendeli el a nyomozó megoleset), majd az utolsó részben simán hatbaszurhatna Daredevilt, ami indokolná ezt a karakterfejlodest, de nem, mind ő mind Fisk elfogadja, hogy itt és most ők le lettek gyozve.
Vagy Foggy, a jogászok jogasza, a nem is tudom mivel lehetne jellemezni az ő lehetetlenségig tultolt jogi pozitivizmusát, nem tud segíteni Karenen, nem hallgathatja meg barátjaként, hogy Karennek mégis mi baja, amíg Karen ott gyorsban fel nem fogadja Foggyt, ügyvédnek.
Ez épp elég wtf lenne, de még erre is ratesznek egy lapáttal, azzal, hogy ennek a beszélgetésnek semmi értelme nincs már, mivel Karen elmegy és bevallja Fisknek, hogy ő Karen ölte meg a jobbkezét.
Annak a Fisknek akiről már tudja, hogy bármit képes elerni bezárva is, ha ott helyben a “cellajaban” nem oli meg, majd megoldja másképp. Mi a fene?
Ami szintén nagyon röhejes volt, hogy Matt amikor Matt volt és nem Daredevil rendkívül felszínes lett, tipikus Már el moziverzum karakter: a barátaim csak hátráltatnak és még kell ovnom őket magamtól, ezerszer elhasznalt szuperhős dilemmán kívül sokat nem tett ő sem hozzá az évadhoz, hacsak a fogyatkozást nem vesszük hozzá, miszerint ő majd megoli Fisket ami nyilvánvaló volt, hogy nem történik meg. Mivel az egész sorozat az önrendelkezés dilemmajan alapszik és ismerjük a sorozat melyik oldal mellett foglal álláspontot. Amivel nem is lenne baj, értjük. De miért kell minden évadban ugyanezt a kérdést újra és újra feltenni, ráadásul mi értelme van úgy újra feltenni ezt a kérdést, ha az előző évadban ez a dilemma Punisherrel már vegiglett vezetve.
Btw minimális Punisher cameo úgy meg tudta volna menteni ezt az évadot ezektől a baromságoktól. Minden hulyesegen részben tudott volna segíteni a jelenléte, gyakorlatilag minden szálba be tudott volna segíteni (kivétel Foggy tortenetszala) ha megjelenik és Punisherként cselekszik . Ha csak hirtelen jön és megkeresi Karent (akit kedvel és mindenáron meg akar védeni), hogy segítsen rajta pl. elbujtatja, vagy a végén amikor Matt nem öli meg Fisket akkor megjelenik és ő megoli Fisket.
Á és ez még ami hirtelen csak eszembe jutott, de még volt több is.
Szintén kedvemc jelenet soraim voltak amikor Matt megtudja, hogy az apáca az anyja, ami úgy derül ki, hogy a távolból meghallja őt (szerintem lusta írás) majd amikor megtudja az anyja, hogy Matt megtudta a titkot, hát az abból következő nővér sírása számomra top 5 legviccesebb jelenet amit valaha láttam (gyenge színészi játék szerintem) .
Mégis mi menti meg az évadot akkor?
Általában a foellensegek színészi teljesítménye. Fisk még mindig kedvenc, de aki ellopja az évadot az Bullseye (akárcsak legutóbb Punisher tette bár nem annyira erős mint Jön Bernthal aki egy amúgy sokkal jobban sikerült évadban tündökölt, de Bullseye is hatásos itt, plusz király hattersztorija van, rengeteget hozzatesz a karakterhez)
Ami szintén meg mindig nagyon jó, azok az akciójelenetek, a börtönös rész egyértelműen az évad legjobb része volt. Nekem Bullseye képessége is tetszett, harcokban jól nézett ki a képessége függetlenül az első Daredevil harcanak utólagos megitelesetol.
Remélem lesz javulás, vannak lehetőségek még amikkel újra az a fajta Daredevil legyen ami miatt elkezdtem nézni a sorozatot és ami miatt alig vártam a kövi evadokat (pl Bullseye kinyirhatna majd Vanessat és úgy van értelme Matt Fisknek tett igeretenek, az borithatna sokmindent plusz nagyon boldoggá tenné az is ha a jövőben meghalna Foggy vagy Karen is, szörnyen idegesítő mindkettő és feleslegesek) de félek innentől már csak biztonsági Marvel moziélményszerű lesz a sorozatot nézni, nem pedig az az élmény ami a Marvel filmek fölé emelte a sorozatot eddig.

Ui, bocsánat a pontatlan irasert, mobilról írtam a véleményemet, nem nagyon spellcheckeltem, elnézést, ha valahol kibogozhatatlan, hogy mire gondoltam

Cryogenetic - 2018. 10. 30. 22:05

A második évad nekem hatalmas csalódás volt a kiváló első után, így örömmel vetettem bele magam a harmadikba, tudván, hogy Kingpin is visszatér. Bíztam abban, hogy nem fogják másolni az első évadban látott marhaságot (ez az egyetlen dolog ami nem tetszett az elsőben) Vanessával. YYAAOOO HUUAUAUAUART VANESSSSSAAA!!!
Erre tessék. Mi lesz (ismét) Fisk fő mozgatórugója? Hogy Matt megfenyegette azzal, hogy közé és Vanessa közé áll.
Zseniális. Komolyan mondom zseniális. Ennyire futotta? Ezért ugrasztotta Mattre az FBI-t? Mert megint YO HURT VANESSA? Mi ez, a trójai háború, hogy egy nő miatt tör ki? Gyakorlatilag az egész (!) évad kiindulópontja Vanessa, hogy Fisk biztonságban akarja tudni. Wow. Ilyen egy igazi pszicho/szociopata/komplexusos főgonosz nem?

Az ötödik rész után kaszáltam. Igen, tudom, hogy kit hoznak be és hogy az ő leépülése/behálózása/ujjászületése(?) érdekes és a bunyói is jók (azokat megnéztem), de nekem ez a Vanessa dolog sírba rakta az egészet.

Brynden Rivers - 2018. 10. 30. 22:16

A DD meg jó volt, nem értem sose a fanyalgást.

Foggy-Karen-Matt reunion volt szerintem az évad egyik csúcspontja, persze lehet nem szeretni ezek karakterek közül többet, de akkor már az 1. évadtól kaszálni lett volna érdemes hiszen ők a főszereplők.

Jack - 2018. 10. 31. 07:51

Geza Kovacs:

Nem volt választása, mert ha nem ugrasztja rá Fiskre, akkor Fisket védte volna, és még egy az egy ellen se bírta soha leverni. Fisk és Dex együtt nagyon sok lett volna.

tanaka - 2018. 11. 04. 21:39

Aki nem veszi észre ebben az évadban, hogy milyen kreatívan modellezi le a jelenlegi, populista politikai trendet, annak elég lenne bunyójeleneteket kikeresni Youtube-on. Az American Crime Story első évada óta nem láttam olyan évadot semmiből, ami ennyire okosan adna át értékes üzenetet… És külön öröm, hogy a második évados spirituálisabb dolgokat elengedték. Na meg ezek a harcjelenetek…

SPOILER:
mennyire menő már, hogy hárman harcoltak egymás ellen, és mindenki végezni akart a másikkal, de az adott és általános emberi értékekre adott reakcióik rajzolták ki a végeredményt… Ilyet azért nem ír meg akárki.

tanaka - 2018. 11. 04. 21:51

jól emlékszem amugy hogy az előző két évadban is a negyedik részre tették a legjobb verekedést? (az utolsó részben lévő jobban be volt világítva stb, de ez, amikor egy kamerával veszik “egy” snittben és szinte érezni a karakterek izzadságát, ez szimplán zseniális) van ennek oka? miért pont a 4?

infinity - 2018. 11. 05. 18:46

A Daredevil az egyik kedvenc sorozatom, és nagyon vártam az új évadot. Szerencsére nem hiába, mert szerintem erős és ütős is lett egyben.
Így visszagondolva, amikor végeztem egy nagy űrt éreztem, még napokig agyaltam a látottakon és az események hatása alatt voltam.
Az összes részben voltak elképesztő és hihetetlenül jó jelenetek, szóval hatalmas élmény volt számomra az évad!

Charlie Cox alakítását szeretem, mert profin hozza Matt/Daredevil karakterét az elmúlt pár évben, szóval nagy kedvenc.
A mostani évadban szerintem kiemelkedő alakítás volt még Wilson Bethel, Agent Poindexter-e.
Fisk még az elején nagyon jó volt főgonosznak, viszont az évad közepétől annyira irritált, hogy az már fájt. …és ez a Vanessa ügy sem nyerte el a tetszésemet, nekem egyáltalán nem volt hiteles. Bírtam volna, hogyha kiderül, átverte Fisk-et, de sajnos nem.

Persze volt még pár apróság ami nem tetszett, de összességében kitűnő szezon volt. Remélem, hogy a kövi évad is legalább ilyen lesz, illetve, hogy nem kell olyan sokat várni rá.

Delfi - 2018. 12. 01. 23:20

#ThomastheBuzz: Az írásoddal nagyjából egyetértek, kivéve azzal, hogy jó volt a negyedik rész.
Hiszen az meg sem történhetne, a vak ügyvéd bemegy és szarrá ver mindenkit? Miért nem tesz be rögtön hirdetést a tévében, hogy én vagyok Daredevil!
Több száz szemtanú és kamerák kereszttüzében behazudja magát(amiért elvennék a kamarai tagságát) majd vakként lever több tucat kigyúrt fegyencet és őrt?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz