login |

Pilot: Camping

2018. 10. 19. 14:55 - Írta: human

19 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az új HBO-sorozat az, ahol ha belenézel a színészek miatt, és 5 perc után már felbasz a plafonig a főszereplő, akkor villámgyorsan le kell lépni. Igazából ez egy nagyon fejvakarós darab, annyira nem működik benne semmi.

Lehet, hogy nem is nekem kellett volna megnéznem, mert amúgy sem vagyok oda a kínosabb komédiákért, de hiába nem követtem mondjuk a The Office-t, azért Michael Scottot el tudom fogadni, nem kergetett ki a világból, mert okkal volt olyan amilyen, és működött vele a humor. Na most, a Camping főhősére semmi ilyesmi nem mondható el.

A történet egy családapa 45 születésnapjának hétvégéjén játszódik. Ünneplés gyanánt elmennek a barátaikkal kempingelni, de a férfi felesége önző, kicsinyes, mindent kontrollálni akar, a fiát is, és ez természetesen aláássa az össznépi jókedvet. Értem én, hogy direkt van így megírva a karakter, viszont nem tettek bele semmi olyasmit, amitől érdekesebbnek tűnne. Vagy megérthetőbbnek.

A konfliktust amúgy a főszereplő, Jennifer Garner karakterének totális ellentettjét alakító Juliette Lewis hozza, aki szabadelvű (és -lelkű), és látszólag a káoszt szereti. Nyilvánvaló, hogy már az első részben is látszik, hogy ez nem egy könnyen feloldható probléma lesz.

Mármint annak, aki kitart esetleg a Camping mellett. Durva amúgy, hogy Garner, David Tennant és még jó pár ismertebb arc ellenére is ennyire nulla a végeredmény. Egyszerűen semmi kémia nincs közöttük. Mármint egyáltalán nem érezni, hogy ezek az emberek miért viselik el egymást. Például oké, a férfinak van egy régi barátja, ami miatt az elnézi a feleség baromságait, na de ezt a kapcsolatot nem éreztetik jól. Kis túlzással olyanok, mint két idegen.

Gondolom, meg kell említenem, hogy egy angol sorozat remake-je, de azt igazából sosem láttam, szóval lényegtelen. Lehet, hogy tőlük jobban működik az efféle humor, de az biztos, hogy az amerikai folytatását semmiképp nem akarom látni. 2/10.

19 hozzászólás Ne habozz!

D - 2018. 10. 19. 15:08

Szornyu

winnie - 2018. 10. 19. 15:19

én mindjárt megnézem, mert tényleg kíváncsi vagyok, de véletlenül belebotlottam a gépen az eredetiben, és most filózok, hogy melyiket nézzem először. akárhogy is, majd jelentek mindkettőről.

FrankLuck - 2018. 10. 19. 15:35

Az eredeti pilot nagyjából a legunalmasabb sorozatrész, amit életemben láttam, nem érzem át, hogy az angoloknak mi működik benne.

Never - 2018. 10. 19. 15:36

:( nem jo hir mert imadom Jennifer Gardnert es meg akkor is megfogom nezni ha 1/10et adtok ra

human - 2018. 10. 19. 15:41

0/10 akkor

winnie - 2018. 10. 19. 15:43

Az eredeti pilot nagyjából a legunalmasabb sorozatrész, amit életemben láttam, nem érzem át, hogy az angoloknak mi működik benne.

mondjuk rögtön kasza lett, bár lehet, hogy 1 évados, de én már eleve azt nem értem, hogy nem írtunk róla, hiszen 2016-os. eskü, hogy alig van 2-3 sorozat, ami átcsúszik a szűrőn. (mondjuk most nézem, hogy BAFTA-jelölt volt az eredeti, szóval végképp nem értem.)

Never - 2018. 10. 19. 15:46

@human gonosz vagy!!! :-D

Troy - 2018. 10. 19. 16:49

Szomorú hogy ilyen színészeket erre a szemétre pazarolják :-( a feléig alig bírtam ki.

spamdog - 2018. 10. 19. 17:03

Ismerek pár irányításmániás embert, és Gardner tökéletesen hozza a figurát, sajnos a sztori rém gyengének tűnik, de hátha lesz benne valami csavar, Nekem a sorozat körül bábáskodó Lena Dunham sokkal inkább ijesztő.

Enzo - 2018. 10. 19. 20:19

Ez csak valami trailerként jött fel talán egy YouTube-videó előtt, de már ott se győzött meg.

winnie - 2018. 10. 20. 04:45

háhá, rohadjak meg, ha nem jött be. tényleg tetszett. biztos, hogy sokkal jobban nézném, mint némelyik “nem is rossz” országos újoncot, tényleg jópofa volt, de már a kezdés is. majd lehet, hogy írok róla, de szerintem nagyon vicces ez a garner-féle fontoskodó, pattogós, parancsolgató karakter.

kisanna - 2018. 10. 20. 08:38

10 perc után kikapcsoltam, annyira kínos volt.

D - 2018. 10. 20. 10:52

ne idegesitsel mar winnie, h tetszett.

en nagy Jennifer Garner rajongo vagyok, es megnagyobb David Tennant fan, Lena Dunhamrol meg mar nem is beszelve, de ez…

igen, JG jol hozta a control freek karakteret (most probably amugy a valo eletben is az). de ennyi.

oszinten, nekem egy kerdesem volt, miutan vegigszenvedtem: HOGYAN tudtak ezt a fentebb felsoroltak bevallalni? MI volt az indittatas?

louie - 2018. 11. 06. 10:20

Ez most komoly, winnie? Azt hittem, már velem van a baj, hogy ez nekem tetszik :D láttam az imdb-s értékeléseket is de csak miután tök jól szórakoztam az első részén, és nem értettem őket. Nyilván nem új kedvenc, de haverom pl. pont tegnap mentegette a young Sheldont… na annál sokkal jobb.

winnie - 2018. 11. 06. 11:00

IGEN!

winnie - 2018. 11. 06. 11:01

“oszinten, nekem egy kerdesem volt, miutan vegigszenvedtem: HOGYAN tudtak ezt a fentebb felsoroltak bevallalni? MI volt az indittatas?”

a készítő személye és az alapanyag, ami azért mégiscsak BAFTA-jelölt volt. ők nem tudhatták, hogy milyen lesz a végeredmény. lehet, hogy írva jobb volt. (mondom ezt úgy, hogy nekem tetszik, de látom a véleményeket.)

Jemima - 2018. 12. 21. 22:51

Nekem is bejött, kb két nap alatt le is csúszott az évad. Szerintem mindenki jól hozta a szerepét, nekem ez pont arról szólt, hogy miért vannak együtt emberek, amikor látszólag semmi kémia nincs köztük.

winnie - 2019. 01. 16. 18:01

mindjárt kimegy az évadkritika is, vagyis “évadkritika”, mert hiába jött be a kezdés, a folytatást elég hamar elkaszáltam, főleg azért, mert kiderült számomra, hogy amikor nem jennifer garner karakterével foglalkoznak, akkor fájóan érdektelen számomra a camping.

Emanci Pál - 2020. 03. 28. 02:48

Bár nem rajongok a kínosságból viccet csinálni igyekvő humorért, de Jennifer Garner-t annál inkább kedvelem (felcsillant a szemem, hogy végre újra valami értelmesnek tűnő mozgóképnek a fő/kulcsszereplője lehet), így egyértelmű volt, hogy bele fogok nézni ebbe a radar alatti sorozatba. És meglepetésemre nem volt rossz az első rész. Bár meg kell vallanom elfogult vagyok, tehát könnyen lehet, hogy Jennifer Garner nélkül (és David Tennant mentesen) teljesen hidegen hagyott volna az egész a felénél.
Ahogy olvasom, később megoszlik a fókusz és a mellékszereplők nagyobb hangsúlyt kapnak, ami elég nagy érvágást jelenthet az olvasatomban az amúgy sem a mellékszereplők miatt érdekes sorozatnak, kár érte. Persze nem hosszú egy epizód, de nem vagyok benne biztos, hogy érdemes cirka fél órákat az unalom és érdektelenség mezsgyéjén eltölteni újra, meg újra. Jó lett volna pedig az első részhez hasonlóan érdekes egész évadot végignézni ebben a felállásban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz