login |

Pilot-mustra: The Conners – 1×01

2018. 10. 20. 14:50 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra, ,

Na, igen, ez az a sorozat, amit felesleges pilotnak nevezni, hiszen a húsz éve 9 szezonon át futó Roseanne nagy sikerű és főszereplője miatt kaszált folytatásának a folytatásáról van szó – csak éppen a címszereplő nélkül. Egyébként semmi sem változott, mindenki visszatért, színészek és készítők is, csak már a család van középpontban. Nem mintha eddig nem ők lettek volna.

A lehető legklasszikusabb formátumú, többkamerás, vagyis élő közönség előtt felvett komédia Roseanne kellemes meglepetés volt tavaly számomra, még ha a 10. szezon végére kicsit le is eresztett, és azt hiszem, hogy beszédes, hogy annak ellenére nem vártam izgatottan a folytatást, hogy tudtam, minden olyan lesz, mint eddig, csak eltűnik egy (számomra) gyengébb pontnak számító szereplő.

THE CONNERS – 1×01 – 3,5/10

De akkor meg…? Hogy létezik az, hogy kevesebb pontot ér a Roseanne nélküli Roseanne? Nem tudom, fogjuk rá, hogy mindez a premier-jelleg, illetve a pilot átvezető rész mivolta miatt van. Ha új sorozatról lenne szó, annyi lenne az alapsztori, hogy egy több generációs, igen sok színű karakterekkel rendelkező nagy család megpróbálja összeszedni magát a nagymama halála után.

A fenti megközelítésből kiderül, hogy Roseanne karaktere annak ellenére, hogy fizikailag nincs jelen a részben, elég komoly szerepet kap, így már csak emiatt sem volt mentes tőle az epizód, s talán az is lehúzta nekem némiképp a részt, hogy a nagy gyász közepette, mivel nem csak 10, csak 1 évad áll mögöttem a sorozatból, nem volt meg az az érzelmi alap, amire építeni lehetett volna mindezt. Szóval a könnyeket annyira nem tudtam átérezni.

A másik gond talán az lehetett, hogy míg a korábbi epizódok nagyon ügyesen lavíroztak (a tényleg nagyon) sok karakter között, olykor kihagyva jó párat közülük, ebbe a nyitányba szinte mindenkit belepréseltek, fókusz nélkül pedig a komédia sokkal kevésbé lehetett ütős.

Olyan sokat nincs is mit ragozni a fentieken, a folytatásra azért még visszatérek, talán nem is egy, de akár két részt is kap tőlem a The Conners, mert hiszem, hogy az 1×02-t már jobban fogom értékelni, ha tényleg nem változik a stílus, szóval nem aggódom. (A végén az új “főcím” jópofa húzás volt, és csak most esett le, hogy körbefordul a kamera, és a közönséget mégsem mutatják. Hogyhogy?)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz