login |

Újabb Netflix-es Marvel-sorozat hullott el (frissítve)

2018. 10. 20. 07:41 - Írta: winnie

28 hozzászólás | kategória: hírek,

Az Iron Fist után a Netflix elkaszálta a Luke Cage-et is.

Maradt a 3. évad előtt álló Jessica Jones, a 3. évadját most megkezdő Daredevil, a 2. évad előtt álló The Punisher, valamint a The Defenders, amit a legutóbbi hírek szerint ugyancsak folytathatnak, vagy a korábbi felállással, vagy teljesen új karakterekkel, amikkel esetleg új sorozatoknak ágyazhatnak meg.

UPDATE: Maga a döntés elég nagy meglepetés, hiszen sokan biztosnak könyvelték el a 3. évadot, az írószoba majdnem 6 hónapja dolgozott a 3. évados szkripteken a Netflix és a Marvel aktív közreműködésével, azonban a héten leszállított szkriptek láttán az elmúlt két napban(!) beindultak kreatív nézetkülönbségek szlogennel körbeírható problémák, és a Netflix gyorsan pontot is tett a dolgok végére. (Ugyancsak némi feszültséget okozott a Netflix és a Marvel TV közötti szerződés konstrukciója, mert előbbi 13 részről itt is 10 részre akarta csökkenteni az évad hosszát.)

Természetesen nincs olyan terv, hogy a Luke Cage a Disney streaming szolgáltatásán felélesztésre kerüljön. Egyelőre?

28 hozzászólás Ne habozz!

Anonymus - 2018. 10. 20. 07:58

Sejtettem, hogy ez lesz, túl nagy volt az LC körül is a csend, és a második évadra az is erősen rontott a nézők körében ugytűnik. Vagy talán a Disney kavar? De legvalószínűbb, hogy igaz a teória, miszernt jön IF meg LC közös sorozata.

winnie - 2018. 10. 20. 07:59

most olvastam utána ,frissítem is a posztot: valójában csak számunkra volt csend, mert már fél éve dolgoztak a szkripteken a készítők, csak az elmúlt két napban olyan kreatív nézetkülönbségek léptek fel, aminek ez lett a vége. a netflix és a marvelt nem nagyon volt egy nevezőn, előbbi pedig nem akart showrunnert cserélni, így inkább kaszáltak.

Pr13m - 2018. 10. 20. 08:51

Ebből a négyesből csak a DD, és talán a JJ ért valamit, a másik kettő, amit kaszáltak, szerintem totál semmilyen volt így egy pillanatig se csodálkozom a kaszákon. Viszont mi lesz így a Defenders-szel?

MT90 - 2018. 10. 20. 08:57

A 4 fős Defendersnek csak a fele maradt meg. Mindenki tudja, hogy ki a hibás.

winnie - 2018. 10. 20. 09:02

pr13m: én csak a luke cage-et néztem, annak nagyon jó lett a mostani szezonja:) fent leírtam, mi az újság defenders fronton. bármi lehet, azt ez a kasza nem erinti. különálló sorozat.

Altemidor - 2018. 10. 20. 09:06

MT90: Ez jó volt! :DD

spyblat - 2018. 10. 20. 09:36

Nekem azért gyanús, hogy fogják és pontot tesznek a Netflixes Marvel sorozatok végére. Nem Nézze csak a nép a Disney saját streaming szolgáltatását, ha Marvelt akar.

Rammsch31n - 2018. 10. 20. 09:38

Én csak azt sajnálom, hogy Luke nagy átváltozása a levegőben lóg…

Jesustomer - 2018. 10. 20. 10:13

Nem is néztem a LC egyik évadát se, simán ki lehetett hagyni, tök érdektelen volt ellenben az IF sorozattal.

ADMG - 2018. 10. 20. 11:04

Beindult a bosszúhadjárat a Disney ellen. vicc az egész amit müvelnek .de a Disney is egy nagy vicc

Aldo - 2018. 10. 20. 11:20

Pedig azt hittem, hogy a netflixes marvel sorozatok lazán kihúzzák legalább az 5. évadig.

Flanker - 2018. 10. 20. 11:28

MT90:: Köszönöm, rám fért ez a jó röhögés :D

mSO - 2018. 10. 20. 12:40

Attól, hogy a saját sorozatuk megszűnt, szerintem feltűnhetnek a karakterek, ahogy eddig is átjárogattak a többi sorozatba.

Cardas - 2018. 10. 20. 13:12

szerintem nem túl nagy veszteség. mármint akkor, ha ugyanazon a szinten termelték volna a részeket belőle, mint eddig. a JJ-t is kidobnám, mert nevetséges hogy nem fogják fel, elég ezeket a sztorikat 6-7 részben letudni, kész szenvedés a töltelékrészeket lenyelni.
az iron fist első évada is 6-8 részesnek kellett volna legyen. amiket meg tudtam nézni úgy is hogy élveztem végig, csak a DD 1-2 és Punisher volt. hihetetlen hogy nem hallgatnak a nézőkre, miközben egy csomó helyen mondták hogy a részeket le kell csökkenteni, és úgy kevesebb idő van baromkodni meg toporzékolni.
A Defendersnek is inkább elég lett volna egy két órás film. érdekes módon az Avengers működött úgy, ez is működött volna, és így a költségvetést bele lehetett volna tömöríteni két órába, eszméletlen pörgős és látványos lett volna. de neeem, a fejükbe szállt a sok dicséret és arrogánsan mentek a vesztükbe. ha így folytatják nem igazán fogom sajnálni őket, pedig akkora potenciál volt az egész marvel knights szálba. ehelyett egy ilyen sznob álmélységekkel megtömött tésztanyújtást kapunk.

Mate4182 - 2018. 10. 20. 13:28

Cardas – az Avengers erdekes modon mukodott igy mert elotte 19 ket oras filmmel megalapoztak neki. Szerinted mit ertettel volna belőle ha a MCU elso filmje az Infinity war? :D

Kar erte kivancsi voltam hova vezetik ki a masodik evad zarasat, ami jobb volt pedig mint az elso.

winnie - 2018. 10. 20. 13:30

admg: persze, a netflix egy ovis, és most derult ki, hogy a disney onallosodik:) eppen azzal jar jol a netflix, ha meg tudja tartani a sorozatokat. nem azert dolgoztak ennyit a luke cage-en sem, hogy kaszaljak, de a lenyeg, hogy meg igy is van negy marvel sorozatuk, es lehet, hogy jonnek meg ujabbak is.

winnie - 2018. 10. 20. 13:31

spyblat: marvel sorozatok negy vagy ot platformon vannak, es lesz ez meg tobb is. nincs ertelme 15 helyett 3 sorozatra szukiteni a marveles kinalatot.

- 2018. 10. 20. 14:23

Dögöljenek éhen

spyblat - 2018. 10. 20. 14:31

Winnie, mondjuk ez is igaz.

Anonymus - 2018. 10. 20. 16:20

A Disney streamingre ezek nem fognak felkerülni, mivel R kategóriás sorozatok, a platform meg családbarát lesz. Egyedül a Hulura kerülhetne fel, de akkor meg adná magát a kérdés, hogy miért döntöttek a kasza mellett, mikor simán aátrakhatták volna.

Geza Kovacs - 2018. 10. 20. 17:45

Trágya volt szegény, nincs mit tagadni, pont ezt érdemelte. 1 évaddal hosszabb volt, mint kellett volna.

Neoprimitiv - 2018. 10. 20. 18:33

Anonymus: hogy rakhatták volna át a hulura, amikor a Netflix a gyártó? Attól, hogy a Marvel jogai a Disney kezében vannak, még nem utasíthat egy másik gyártót arra, hogy “csináld tovább a sorozatot, de mostantól egy konkurens csatorna fogja adni”. Nem a Disney döntött a kaszáról, hanem a Netflix.

Cardas: el is kellene olvasni a posztot: “feszültséget okozott a Netflix és a Marvel TV közötti szerződés konstrukciója, mert előbbi 13 részről itt is 10 részre akarta csökkenteni az évad hosszát.” Vagyis a Netflix is tudja mi működik, csak a Marvelnek több pénz csorog(hatna) be a hosszabb évadokból.

z - 2018. 10. 21. 07:33

Neoprimitiv: *Marvel Television & ABC Studios a Netflix csak a platform volt valamilyen szintű beledumálási joggal…

winnie - 2018. 10. 21. 08:04

“Neoprimitiv: *Marvel Television & ABC Studios a Netflix csak a platform volt valamilyen szintű beledumálási joggal…”

ha ez a kaszával kapcsolatos döntésre utal, akkor az a netflix dolga. a platform, a csatorna rendelkezik a sorozattal, a stúdió csak reménykedik abban, hogy berendelést kap és minél tovább licenceli tőle a csatorna a sorozatot. a netflix most izomból döntött a nézeteltérés miatt, hogy kasza. (ha a sztorira utalsz, akkor az az írók dolga, és az executive producerek dumálhattak bele, és azok voltak a netflixtől, a marvel tv-től is.)

amikor megtörténik a kasza, onnan kezdve a sorozat ismét a stúdióé, eladhatja máshova. amikor az abc elkaszálta az agent cartert, akkor az abc studios megpróbált vele valamit kezdeni, de nem sikerült. a különbség, akkor a potenciális vevők tudták, hogy mire képes az agent carter. itt az a gond, hogy senki nem tudja, hogy mi a nézettsége a luke cage-nek, így amellett, hogy egy NAGYON drága sorozat volt (és emiatt teljesítménykényszeres is a netflix számára), ezért eleve nem nagyon van platform, ahol folytatódhatna, még az is bejön a képbe, hogy ha lenne is rá kereslet, akkor sem tudja a potenciális vevő belőni, hogy neki megérné-e kifizetni az árat érte, hiszen egyszerűen nem tudja, hogy mennyi embert érdekelne a luke cage.

Cardas - 2018. 10. 22. 19:04

Mate4182

Öh, miről beszélsz? az Avengers első részéhez kellett 19 előzményfilm? :DDDD ki beszélt infinity warról?

Gab - 2018. 11. 01. 22:59

Én úgy vagyok vele, hogy az Ironfist kimaradt, mert nem hozott lázba, a Daredevil-el ugyanaz volt a bajom, mint a Pókember sokadik reloadjával, nekem mindig az első színész megszemélyesítő marad meg, ezért nem is néztem azt se. A Jessica Jonesnak és a Luke Cage nek is adtam esélyt és nem bántam meg, az utolsó részig érdekelt mi történik, mi lesz. Valahogy mindig mosolyt csalt az arcomra, ahogy a sok gengszter rápróbálkozik és ripityára lövi Cage-et (felsőjét), a főszereplő jól játszotta a ,,a na ne már megint ezek a legyek” stílust, nem tudnák már mást látni a szerepében.

Tetszett az is, ahogy kapcsolatot teremtettek a képregényes ruhával is mikor kísérleteztek vele.

Bár a 2. évad végén láthatjuk, hogy Tilda másra számított és mintha nem tudna mégse elszakadni az örökségétől, pedig semmit nem kapott – talán ez a szál is része lett volna a 3. évadnak, de már nem tudjuk meg. Így is örülhetünk, hogy köbö kerek maradt ami elkészült, mert pl a stargate universe nem volt ilyen szerencsés. De ettől én még néztem volna tovább, inkább ezt mint a DC-s sorozatos borzalmakat.

Én nagyon remélem, ahogy már mások is írták, hogy gyakran láthatjuk még Mike Colter-t Luke Cage ként, a Jessica Jones ban vagy a Defendersben.

A Disney stílusa, totál nem tetszik, ahogy beleszól sok dologba és tönkre teszik, bugyutává varázsolnak sokszor filmeket is, még akkor is, ha totál nem működik. Nem lett volna szabad eladni nekik semmit ami a marvel el kapcsolatos.

RiP Luke Cage sorozat

winnie - 2018. 11. 02. 04:51

de, mint néző, nem fogod tudni, hogy mibe szól bele a disney, és egyáltalán ki az “a disney”, aki beleszól. lehet, hogy minden remek döntés a disney-nek köszönhető, vagy a rossz döntések másoknak. de elnézve a filmeket és a sorozatokat, a marvel studios és a marvel tv nem olyan, hogy nagyon engedne az önállóságából.

“Nem lett volna szabad eladni nekik semmit ami a marvel el kapcsolatos. ”

ezt nem értem. sosem volt ennyire sikeres a brand, sosem imádta ennyi néző a marvelt, sosem volt ennyi marvel film és sorozat – egyszerűen nem látok semmi negatívumot benne.

Gab - 2018. 11. 02. 20:14

Én úgy általánosságban érzékelem a változást – amióta benne van a kezük a star wars, marvel témákban próbálnak mindent amolyan családiasra rendezni, tervezni. Na de igazad van, a marvel studios se ártatlan több esetben több cikk szólt arról, hogy pl az egész sikert elindító Ironman 1 után, hogy tették tönkre a remek ötletekkel a Ironman 2-3 at. Az ironman 1 mintha egy külön film lenne.

A Luke Cage nél is arról lehetett szó, hogy vagy túl keményre, sötétre sikeredett a script, esetleg Luke rövid időre még rossz útra is tért volna, ez nem feküdt a marvel stílusába.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz