login |

Korhatáros szerelem: kezdett a 2. évad – írta Mom

2018. 10. 21. 17:50 - Írta: vendegblogger

18 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Hú, ez de rossz volt!

Tetszett az előző évad és ott leszek a folytatásnál is, de ismerjük el, ha valami nem jó. A Korhatáros szerelem 2. évadjának kezdése pedig sajnos a jótól nagyon messze volt.

Nemrég olvashattuk, hogy „a készítők pedig hallgattak a visszajelzésekre, és a 2. évad kevesebb drámát és több humort fog tartalmazni”. Ennek azért kicsit megörültem, mert tényleg a legnagyobb kifogásom az volt az előző évaddal, hogy ezeket a szegény karaktereket még az ág is húzza.

Ehhez képest nézzük meg a tovább mögött spoilerekkel, hogy mennyivel lett kevesebb a dráma.

Nem akarom hogyvoltosra venni a stílust, de most mégis kénytelen leszek felsoroló estet tartani, hogy szemléltessem, mire gondolok:

  • Az apa Amerikában táborba küldi a gyerekeket, amiről még nem tudom egyértelműen megállapítani, hogy amolyan ’gonosz mostohás’ húzás, vagy pozitív lesz a fogadtatása. (Nem mellesleg, szabadidejében pedig Eszterre nyomul videóchaten.)
  • Júlia és István válópere kezd elfajulni, teljesen mást akarnak és Júlia szokása szerint elég megkérdőjelezhető eszközökhöz nyúlik.
  • Dóra a semmiből felgyújtotta a szalont és mint kiderült, nem köszöntötte fel anyukáját születésnapjára. Ja meg a biztosítást sem fizette be. Plusz a meleg lakótársa sem őt választotta béranyának.

Remélem, már sokkal jobb a kedvetek! De még folytatom a sort.

  • Dusán infarktust kapott, összejött egy (feltételezhető) aranyásóval, és el akarja adni a bárt/pubot/kocsmát/szeszesitalt kínáló vendéglátóipari egységét.
  • Betti és Alex kapcsolata nem egyértelműen tart a szakadék felé… még, de ahogy kommunikálnak egymással, az elég kétségbeejtő. (Bár Dávidon és Eszteren kívül még itt éreztem a legtöbbet abból, amit a készítők erre az évadra ígértek.)
  • Márta skizofrén személyiségzavarral nyitotta meg a szezont, mert még mindig nem sikerült eldöntenie, hogy álljon a menye új barátjához.

És a sor végére hagytam a két főszereplőt, akik egész boldogan ünnepelték a 8. hónapos évfordulójukat (hónapfordulójukat?), amíg ki nem derült, hogy Eszterék szalonja Dóra hibájából leégett és ez kábé három évvel vetette őket vissza, Dávid pedig hiába kért segítséget a szüleitől, hogy megvegye Dusán üzletét, így végül Istvánhoz fordult befektetésért.

Számomra csalódást keltő volt, ahogy ezeket a konfliktusokat az első, és még csak nem is dupla évadnyitóban, egyszerűen egymásra hajigálták. Két lehetőséget tudok csak elképzelni ennek kapcsán: túl akartak esni rajtuk, hogy a többi rész már tényleg pozitívabb hangulatú legyen, vagy szétosztották és arányosan ennyi jutott az első részre, viszont akkor nem hiszem, hogy ott leszek még az utolsónál is.

El kéne fogadni, hogy ez a sorozat egy limonádé. Nem váltja meg a világot, de aki megkedveli a karaktereket, vagy szereti a színészeket, jól szórakozhat rajta heti 40 percben.

Vagyis csak szórakozhatna. Mert ez így nem is komoly dráma, meg nem is szórakoztató, márpedig ilyen filozófiával nem lesz könnyű megcéloznia egy bizonyos közönséget, az biztos.

18 hozzászólás Ne habozz!

Pribi Máté - 2018. 10. 13. 21:47

A kezdés nem a legjobb volt sajnos, és nagyon sűrű lesz majd az a 10 rész a beígért dolgok alapján.
Annyit lehet tudni, hogy szabadabb kezet kaptak a magyarok, kevésbé kell követniük az eredeti második évadot, hogy ez mennyire lesz rá jó hatással az majd kiderül. Mindenesetre én maradok, mert én is nagyon szeretem.

FP Jones - 2018. 10. 21. 17:56

igen, a 2×01 borzalom volt, de a 2×02 sokkal jobbra sikeredett.

Deny - 2018. 10. 21. 20:43

A 2×01 valami katasztrófa volt, mintha egy másik sorozatot néztem volna. Szerencsére a második rész már hozta az első évad hangulatát.

Mom - 2018. 10. 22. 08:03

A második rész már tényleg fényévekkel könnyedebb volt. Bár a feldobott konfliktusokat nemhogy rendezni nem sikerült, de még mintha egyikre-másikra olajat is öntöttek volna, hogy jobban égjen…

Dusán kocsmája körüli történteket például nem is értem. Az előző részben ugye el akarta adni. Majd ebben a részben kiderült, hogy csak a felét adta el? Annak meg mi értelme volt? Egy félig eladott üzlet még mindig féllel több, mint ami egy infarktusos betegnek pont elég.
Ráadásul egy társtulajdonos fölé nem lehet csak úgy másik embert ültetni, ha ő a kinevezett üzletvezető. Ez még cégjogi szempontból is aggályos számomra. És ezek mind félmondatokból derültek ki, mert nagyrészt off-camera történések. Zavaros az egész.
Mármint a célt értem, de mintha nem tudtak volna ennél normálisabb eszközöket az elérésére, pedig léteznek szép számmal.

Három a magyar igazság, talán jövő héten helyére billen majd minden :)

derek - 2018. 10. 22. 08:55

A 2×01-nél az volt az érzésem nekem is , hogy túl sok mindent pakoltak bele. Gyorsan egymásra dobálták a sok konfliktust , hogy itt van tessék ezeket fogjuk megoldani az évad során. Visszarángatták gyakorlatilag az összes szereplőt. Pl Kamarás sztorija nem úgy ért véget , hogy a gyerekek (és Eszter) is újból csalódtak benne , mert mikor kivitte a srácokat nyaralni nem is velük foglalkozott , hanem lett valami új nője? Fenyő Iván Bögős Bandija meg kapott egy teljesen új karaktert. Mondjuk Fenyő jól hozza ezt az új Bandit. Rujder Vivi reakciói/arckifejezései nagyon jók Fenyő kínos megnyilvánulásaira. A Júlia-Dóra barátság illetve a Júlia-István konfliktus eddig a legérdekesebb.

Pribi Máté - 2018. 10. 22. 13:38

Nekem még a második sem volt az igazi, én most azt érzem hogy túlzásba viszik a dolgokat. Túl sok mindent szeretnének egyszerre. A harmadik rész vagy jobb lesz, vagy nem, de én végig ki tartok.

Tatala - 2018. 10. 27. 09:58

A sok, életidegen jelenet már fel sem tűnik senkinek?
Annyi van, hogy felsorolni sem tudom, csak pár példa:
– 1 befizetetlen csekk miatt ugrik egy biztosítás? Engem ilyenkor 10 percenként hív a biztosító
– az utált férjet, apát naponta megcsörgeti anyuci szexi hálódresszben, hogy mi van a gyerekekkel, mikor tudja, hogy nem lehet a gyerekekkel beszélni?
– a kocsma tulajdonjoga körüli hercehurca is nonszensz…
– anyós benyit a hálószobába akció közben… aham, persze :D
– a haver full depis, mert egy nemkívánt melót lepasszolt a barátnőjének (azt hogy lehet???), és azt sem veszi észre, hogy a barátnője mégsem terhes???
– a kedvencem: egy regionális bank full full vezetője kiül egy kis fiókba ügyfelezni :D :D LOL (bankban dolgozok, ez aztán tényleg full hülyeség!)

és még sorolhatnám oldalakon keresztül…… :S

Szerettem az első évadot, de ez még kapott 1 rész lehetőséget a kasza miatt, hiába örök eyecandy nekem Kovács Patrícia!

ravengirl - 2018. 10. 30. 11:41

Tatala: szívemből szóltál, pont ezek miatt kaszáltam el a második évadot (+ egyszerűen már untatott, pedig az első évadot nagy reményekkel kezdtem el). És a kedvencem: a bank regionális vezetője magánpénzzel (!!!) száll be egy mikro és gyakorlatilag induló vállalkozásba (összeférhetetlenség smafu), mert akkkkkora fantáziát lát a cégben (K. Patríciában…). Ilyen a világon nincs (vagy legalábbis a hazai bankszektorban biztos nem – szintén bankban dolgozom…:))

ravengirl - 2018. 10. 30. 11:42

Ööö, eltűnt a kommentem, volt három felkiáltójelem esetleg…?

Mom - 2018. 11. 03. 21:03

Én ezt nem értem, hát mi folyik itt? Ez valami döbbenetes… Mintha nem tudnák az írók, hogy melyik sorozatba írnak éppen. A karakterek úgy változtatják a személyiségüket és a motivációjukat, mint más a fehérneműt.
Teljesen elvesztettem a fonalat. Betti és Alex kapcsolatát pillanat alatt lenullázták, de úgy, hogy én azóta sem tudom eldönteni, hogy most terhes vagy sem? Ki hazudna ilyet és minek? Mit akar bőgős Banditól?
Ez az egész Dusán-féle háttérben működő szál pedig valami valóságtól iszonyatosan elrugaszkodott, elképzelhetetlen események sorozata kezd lenni. Mégis ki tartja jó ötletnek egy moziban tervezgetni? Hogy lehetne már hallani a másikat és nem üvölteni? Már csak az lepne meg, ha az új csaj nem Dusán ismeretlen lány lenne végül.
Mintha menet közben elfelejtenék az írók, hogy nem egy krimit, hanem egy komédiát írnak…
Tiszta katyvasz az egész. Logikátlanul egymás után pakolt jelenetek sorozata, amik mintha nem is függenének össze. Nincs közöttük kohézió, bennük pedig értelem. A humort meg kihúzták az egyenletből, mert csak megzavarta őket?
Elkeserítő zuhanórepülés ez a második évad.

Chloe Price - 2018. 11. 06. 21:33

Az első évad jobb volt…. Sokkal.
Melyik bankigazgató(?) viselkedik így mint Árpa Attila?Ez a kérdés bennem is felmerült. Akkor minden szép nő milliókat vehetne fel a semmire.
Dusán karakterét is leépítették. Mindent átad egy cicababának. Elment az esze. Az a másik nő, pedig fogadni merek, hogy a lánya lesz.
Bettit egyáltalán nem értem.

jessm - 2018. 11. 07. 12:42

Engem elszórakoztat, minden hülyeség ellenére.

Én anno megnéztem az eredetit, és nem emlékszem teljesen rá, de 2. évadot eléggé úgy túnnik, hogy átírták, mert ott voltak olyan oltári baromságok, hogy azonnal ki is töröltem a fejemből. ÉS ebből az átírásból jönnek az említett következetlenségek.

Lényeg, hogy az ultra gáz dolgok nincsenek benne, így nekem szórakoztató, és szereplők sokkal kevésbé idegesítőek itt. Így nekem tetszik.

hamupipacs - 2018. 11. 18. 22:17

Engem is mulattat. És ez a 6. rész jó volt, a következő is várós. Az eleje tényleg összecsapott volt.

ravengirl: Később, azért kiderül, hogy ezt így mégse.

Tatala: a bankigazgató beül az ügyfeles helyére. A családban van, aki a termelőcégnél dolgozik. Nagynál és az multi. Szóval náluk van ilyen, a hatékonyság növelése érdekében. Mert így a mérnökök, irodai dolgozók is jobban megértik, hol és mi okozhat problémát. Még egyszer nem mérnöki fizetésért operátorként dolgoznak. De időnként néhány órára igen.

Más. Örülök, hogy végre nem a korkülönbségen rugóznak.(Persze mindig ott van, de nem az a fő.)

kisanna - 2018. 12. 19. 16:37

az évad olyan volt, amilyen, nem kell komolyan venni (lötyi), DE az utolsó részben a gigantikus MOEMAX reklám, ami beúszott a képbe, és ahogy Árpa Attila 3 mp erejéig jött kifele a ROSSMANNból, hát az azért kissé túlzás volt…… (a HappyDay dobozok arcba tolásáról már nem is beszélek)

winnie - 2018. 12. 19. 16:45

az sosem jó, ha valami feltűnő, de egyrészt így is jóval kevesebb márkanév látható, mint amikor kimész az utcára, és ha ez az ára a sorozatnak, hogy elkészülhessen, akkor szerintem legyen minél több. mert ezt megnézik a nézők, ez a jövő, vagyis a jelen. csak az a gáz, amikor minden steril, csak egy márkanév van, amerre a szem ellát. de az szerintem abszolút jó, ha valaki kijön egy boltból.

Mom - 2018. 12. 22. 07:05

A Rossmann az nagyon durva volt. Ilyeneket szatírából szoktak betolni a paródiákba, itt meg full komolyan bevágtak egy két másodperces jelenetet, ami semmihez sehogyan nem kapcsolódott, amiben Árpa Attila kijött egy Rossmannból. Ha ott vásároltak volna, akkor oké, vagy legalább vett volna ott valamit, aminek később szerepe lesz, de így sehogy nem kapcsolódott a sztorihoz. Mintha csak egy vágókép lett volna…

Az évadról: Elég nagy csalódás számomra, de ezt már korábban is említettem. Ami viszont meglepett, hogy a csavarok nem tudnak meglepni. Mármint kilométerekről előre láttam a Dusán féle szál feloldását meg a záró csavart is (sok más mellett). Biztosan mások is, de én híresen nem szoktam az ilyenekre figyelmet fordítani, kombinálni, találgatni, szeretek sodródni az eseményekkel. Így ez egy fokmérő is nálam, hogy itt többször arra gondoltam, hogy remélem nem ez lesz, mert ez annyira evidens, hogy már én szégyellem magam a lerágott csont miatt. De mégis…

Na mindegy, egy elcsépelt ötletet is meg lehet újszerűen valósítani. Csak az a kérdés, hogy ott lesznek-e még a nézők akkor is.

Kb az utolsó epizódig egyik mellékszál sem érdekelt, több kifejezetten idegesített. Ezt a szappanoperás keresztbe kavarást nagyon túltolják.
A gyerekek hiányát viszont örömmel fogadtam. Elég ha ők nagy részt csak off camera léteznek, és időnként beugranak egy-egy jelenetre. Több nem is kell belőlük.
Annyira feldarabolták a játékidőt, hogy egyik szálban sem mélyültek el igazán. Még a két főszereplőében sem. Nem voltak jók az egyensúlyok.

A “krimi” részek pedig teljesen elütöttek mindentől, a sorozat egészétől. Például a bankos nyomozás, a letartóztatás és az “óvadék”, na meg a kémnős szál, ami sehová sem vezetett, kivéve talán egy francia kastélyt, ahol a legalpáribb sztereotípiákat puffogtatták el, hasonlatos volt az érzésem mint A mi kis falunk nászútján.

Sajnos az évad második felét már csak ömlesztve, az unalmas részeket áttekerve tudtam lenyelni. Ezt a sorozatot esetemben minden bizonnyal a hazafias lelkület tartja a felszínen, mert a szórakoztató faktort már nagyítóval kellett keresnem ebben a 10 részben. Ezt pedig tényleg sajnálom, mert az első évad nagyon megnyert. A második azonban méltatlannak bizonyult.

winnie - 2018. 12. 22. 07:31

pff…

kritikára látsz esélyt? vagy annyit sem érdemel már?:)

Mom - 2018. 12. 23. 08:00

winnie: meggyőztél! :) Mindjárt küldöm.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz