login |

Riverdale: kezdett a 3. évad

2018. 10. 21. 15:50 - Írta: superpityu

24 hozzászólás | kategória: kritika,

Nincs még egy annyira kínos sorozat jelenleg tévében, mint a Riverdale. Ezt pedig egyszerre értem pozitívumként és negatívumként is. Mert, ha ezt szándékosan csinálják a készítők, akkor emelem kalapom, viszont ha nem, akkor egyszerűen nem értem, hogy miért is ilyen ez a széria.

Egyszerűen sehogy sem áll össze bennem ez az egész, nem érthető, mi miért történik, milyen céllal lép be néhány karakter a történetbe. Vagy éppen Cheryl és Veronica miért utálja egymást az epizód első 10 percében, amikor az utóbbi tavaly mondhatni az életét kockáztatta azért, hogy a vöröskét megszöktessék. Hol van akár itt cseppnyi logika is? De ne szaladjunk ennyire előre. Vagy vissza, én magam sem tudom, hogy miként kellene ezt elkezdenem.

Maradjunk annyiban ha van sorozat, ami kimeríti a guilty pleasure fogalmát, akkor az a Riverdale. Biztos vagyok benne, hogy sokan nézik, és abban is biztos vagyok, hogy akadnak más katasztrófaturisták is, akik kíváncsiak arra, hogy meddig lehet ezt még fokozni.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Tavaly ott hagytuk abba, hogy a fiatalok életében radikális változások következtek be. Veronica nekiment az apjának, Cheryl az anyjának, Betty maga mögött hagyta a Black Hood időszakot, Jughead pedig átvette a Southside Serpent vezetését, mert miért is ne bíznák rá ezt egy tinédzser srácra. Mi gond történhet? Ja, és még van Archie is. Őt gyilkossággal gyanúsították meg.

A folytatás pedig nyár végén veszi fel a fonalat, a tárgyalás befejezés előtt. Ez az egész pedig annyira szürreális volt. Már alapból Archie csokornyakkendőjén meresztettem a szemem, de ami tárgyalóteremben történt, hogy is mondjam, egyszerűen egy vicc.

De ha csak ennyi minden történt volna, közben szépen elindítottak pár szálat. Betty most megkapta Polly fura segítőit, ami miatt láthattuk a legfurcsább dolgot eddig a sorozatban. Egyszerűen ezt nem értem, hogy mit akartak a jelenettel a premier végén.

Jug egy újabb rejtély nyomában van. És itt álljunk is meg egy szóra, mert például ez nekem eddig eléggé tetszik a maga furcsa, kicsit elvont módján. Az már más kérdés, hogy emiatt olyan karaktereket rángatnak ebbe a cseppet sem életbiztosítást ígérő szálba, akikért nem igazán tudok aggódni. Mert igazából Ethel nem az a szereplő, akinek a sorsa igazán érdekelne.

De, ami érdekesebbé teszi ezt a szálat, az nem csak az, hogy egyértelműen életre-halálra megy a dolog, hanem az is, hogy a hőseink szülei annak idején játszottak ezzel (érkezik majd flashback epizód, amiben a fiatalok fogják a szüleiket alakítani). Egyelőre pedig a természetfeletti szál sincs kizárva, de ez még kérdőjel. Vagy valami átkötés a Betty szálra. Majd kiderül.

Veronica pedig tovább folytatja a hadjáratát az apja ellen, ami nem igazán alakul az elképzelései szerint. Ráadásul annyira Archie köré írták már a karakterét, hogy azon kívül nem sok dolog mozgatja. Az pedig ami a második epizódban történt (a zenei betét), még tőle is túl durva és over-the-top ötlet, pedig Veronica-ról beszélünk. Kevés jelenetet éreztem ennyire kellemetlennek mostanában.

A többiek nem sokat tettek eddig a sztorihoz. Cheryl minden hülyesége ellenére, olyan dolgokat tesz, amelyek segíthetik a továbbtanulását, emellett pedig még mindig a legjobb karaktere a sorozatnak. Kevin megkapta a legklisésebb meleg szálat, amit azért sajnálok, mert végre csinálni akarnak vele valamit, erre így teszik. Josie, Toni és Reggie leginkább dísznövények voltak az első két évadb részben.

Leginkább azért vagyok mérges a Riverdale-re, mert tele lenne lehetőségekkel. Annyi remekül használható, potenciállal bíró karakterük van, akiket ha jól mozgatnának kaphatnánk egy nagyon jó sorozatot, amire nem kellene rásütni a guilty pleasure jelzőt.

De nem elég, hogy rengeteg idióta húzást írnak minden szereplőnek, még a dialógok is borzalmasok. Egyszerűen nem hiszem, hogy bármelyik tini is képes így beszélni. Oké, egy még elmenne, de míg a szereplők nagy része olyan mondatokat ejt ki a száján teljes komolysággal, hogy

The Serpent Queen is a warrior Queen.

addig nem tudom még véletlenül sem komolyan venni ezt a sorozatot. De nem is hiszem, hogy ez cél lenne a készítők részéről.

Most, hogy jól megekéztem a Riverdale-t elmondhatom, hogy nincs még egy sorozat, ami ennyire képes lenne elvonni a figyelmem bármi másról. Teljesen kikapcsol és elég sokat nevetek a látottakon, és még élvezem is a rengeteg arcomba tolt hülyeséget. Pontozni ezt lehetetlen, de annyi biztos, hogy egy kiemelkedően guilty pleasure.

24 hozzászólás Ne habozz!

jessm - 2018. 10. 21. 17:39

A 2. évad még ugyahogy elment bármennyire is béna volt a 2. fele. Azonban ez a két rész WTF mint ha nagyon részegen írták volna és értelmezhetlen a végeredmény, és nem a jóféle értelmezhetlen mint a LOT-ban.

Pedig az uj sztoriban lenne potenciál. A szülők már tényleg megnyerték a világ legrosszabb szülői címet ezzel az ujabb húzással. Mondjuk azt meg kell jegyeznem, hogy azért kezd unalmas lenni, hog mindenben benne vannak , de még éppen elmenne ebben az évadban és érdekes is lehetne, ha jól lenne megírva.

Abba már bele se megyek hogy mekkora baromságokat írtak a gyerek életébe mert mindegyiknek voltak nagyon idióta pillanatai.

Szóval részemről ez kasza a sorozat. Esetleg visszatérek ha javul a sorozat.

PositiveRush97 - 2018. 10. 21. 18:42

Én úgy voltam vele, hogy kaszáltam a 2.évados zárás előtt, erre mégis itt vagyok :D Ez az évad jobb lehetne az előzőnél, érdekesebb a sztori de persze megvannak a logikátlanságai amiket említettél, tényleg elég nagy WTF, hogy most Veronica és Cheryl megint rosszban vannak, ugyanakkor nekem Betty anyja a legidegesítőbb karakter a sorozatban, olyan mintha legalább félévadonként személyiséget váltana, nagyon hülyén kezelik a karakterét és vele együtt másokét is
vajon milyen gyakran váltogatják az írókat? Olyan mintha minden epizódot mások írnának, max az alapsztori ismeretével, megmagyarázná hogy miért viselkednek sokszor ilyen meglepően egyes karakterek, nem mostanság volt az első WTF pillanatom a sorozattal

winnie - 2018. 10. 21. 18:56

gondolom, most az írók egy része a sabrinánál folytatja, de ettől még gondolom, a showrunner összefogná a brancsot – mondjuk ő is lehet, hogy sabrinázik, de hát sokan visznek két sorozatot, szóval ez sem szabad, hogy gond legyen.

PositiveRush97 - 2018. 10. 21. 19:08

Remélem a Sabrina ennél összeszedettebb lesz, jóformán már csak azért nézem mert kíváncsi vagyok milyen mélyre süllyed, ugyanakkor picit reménykedem még, hogy visszatér az 1.évados szintre bár nem hiszem, hogy úgy lesz.

meliss - 2018. 10. 21. 20:27

Nem értem eddig az évadot. Szerintem ehhez a sorozathoz egyáltalán nem passzolna egy természetfeletti szál,viszont érdekel mit hoznak ki belőle és ez a játék is egy érdekes rejtély. Az Archie szál eddig elég unalmas,egyedül az izgat,mi lett Mad Dog-al. Veronica apját pedig remélem végleg eltüntetik már ebben az évadban,mert baromira idegesítő.Mindenesetre várom a folytatást,lesznek még itt izgalmak.

Ela1010 - 2018. 10. 21. 22:30

Ez már annyira rossz,hogy jó.Teljesen szürreális az egész bortonstory.De hajt a kíváncsiság,úgyhogy maradok,legalább szórakoztat.

Máté Lilla - 2018. 10. 22. 22:42

Nekem bevallom a második évad volt a kedvencem (bár Veronika már ott is nagyon idegesítő volt, hogy folyton az apját gyanúsította mindennel). De a harmadik évad eddigi részei elég gyengék voltak.
De mivel a kedvenc sorozatom ezért nézem, hiába vannak benne elsimítatlan szálak és kisebb-nagyobb ellentétek. 😜🐍🍒

Dante22 - 2018. 11. 03. 09:08

Elég kellemes kis sorozat,egyébként vannak benne hülyeségek,de a PLL nél kínosabb sorozat,főleg az utolsó 3 évad hülyeség,kínosság,unalom szempontjából abszolut verhetetlen.:D

Ela1010 - 2018. 11. 06. 04:39

Valaki tudja,hogy miert nincs uj resz mar hetek ota?

winnie - 2018. 11. 06. 05:22

csak múlt héten nem volt, talán a halloween miatt.

Anni - 2018. 11. 11. 16:05

A visszaemlékezős szülők fiatalon rész király volt. Nagy ötlet volt, hogy a fiatalok játsszák el őket.

Elérte, hogy kezd érdekelni ez a játék de sajnos Archie börtön szála és Veronica nagyon hidegen hagy.

Necridus - 2018. 11. 11. 16:56

Valóban jó volt a szülős rész, talán az egyik legjobb része a sorozatnak. Akkorát nőtt Lili a szememben, nagyon ügyes színésznő. Jó ötlet volt a fiatal színészek alkalmazása, és az egész sztori teljesen szórakoztató volt, élveztem.
Bárcsak az évad egészére tudnék ilyen véleményt mondani majd májusban…

-T - 2018. 11. 11. 19:54

Anni: Minden szavaddal egyetértek!

jessm - 2018. 11. 11. 20:40

a szülőst részt kiváncsiságból megnéztem. Érdekes dolgok derültek ki, de annyira nem lett jó, hogy folytassam.
Van ebben a társasjátékban ütlet, de annyira elrugaszkodott az egész sztori az eddigiekhez képest, hogy leginkább vakarom a fejem , hogy mit is nézek.

Berann Morak - 2018. 12. 03. 16:55

a 3×06-ban mikor Veronica és Alice bezárkóznak a szobába és az ablakon bemászik FP és megöleli Alice-t pont olyan volt mint amikor a Scream-ben csinálta.

Anni - 2018. 12. 03. 23:00

Még mindig azt mondom nézhető ez az évad (persze ha elrugaszkodunk a valóságtól) DE:

-Ki az aki a megvágott rendőrségi kamera felvételt a polgármesteri hivatal gépén tartja? Illetve maga a rendőrségen mondják el a srácoknak, hogy hazudjanak??
Jaj ezek nagyon rossz húzások. :D Ha direkt volt így akkor meg végleg nem értek semmit.

-Nekem az is teljesen életidegen, hogy Betty ha egyet fütyül az összes szülő megy vele találkozgatni jó nekik, hogy így ráérnek. :D

-Jug miért ment el Archieval így nem fogja hamarabb megtalálni ki a gargoyle king.

-Unalmas húzás hogy megint elővették az apáca zárdát.

-Ez már csak kötekedés de nagyon idegesített, hogy a boncmester csávónak mindig odamondják a nevéhez hogy ifjabb. :D

-Hiram szörnyen idegesítő karakter.

-Hogy nem vették észre Bettyék, hogy valaki kb. egy temetőt csinált fent a szobából?

Azt hiszem ennyi. :D

Amúgy FP ezzel elég gyanús lett, hogy pont ott volt a háznál.

Ela1010 - 2018. 12. 07. 19:17

Berann Morak – nekem is beugrott.🙂

Cordelia - 2019. 01. 17. 16:10

Na én kivégeztem az évadot. Az évad meg engem :D

Minden évad végén megkérdeztem eddig magamtól, hogy miért büntetem magamat evvel a sorozattal….és nem tudok normális magyarázatot adni,mindig megfogadom, hogy elég volt, és ez annyira de annyira rossz h nem nézem meg a következő évadot, és mire észbe kapok megint ott ülök a Netflix előtt és nézem és simán csak nem hiszem el amit látok.
Ez az évad volt a legszürreálisabb az összes közül. Ne szépítsük….ostoba történetvezetés, iszonyatos színészi alakítások és az a lezárás (vagy mi?)…komolyan várom az évadzárós beszámolótokat!Egy élmény lesz olvasni a kommentcunamit.

A. - 2019. 01. 26. 07:29

Cordelia: messze még az évad vége.

-T - 2019. 01. 31. 08:59

Gyerekek…ez a Riverdale egyre borzalmasabb. Nálam most jött el az ideje a kaszának.
Totál követhetetlen…0 következetesség, a szereplők, mintha önmaguk paródiájává váltak volna…
A musical epizódra majd visszatérek, de addig is, ennyi volt.

Cordelia - 2019. 01. 31. 12:58

@A:atya ur isten, megkovetem magamat, en azt hittem *spoiler* az Archie vs Macko *spoiler vege* lesz a zaras,plusz vhol ezt is olvastam….szoval jogos.
De ettol a velemenyem maradt, es keptelen vagyok befejezni ezt az ostoba sorozatot.
Szoval en reszemrol elkaszaltam.

Palyov Sára Panna - 2019. 02. 07. 11:55

Imadom a riverdalet a kedvebc sorozatom❤❤❤

greenworld - 2019. 02. 28. 12:26

Betty anyját miért nem tudják már végre valahogy végérvényesen megsemmisíteni, kitörölni, elporlasztani, vagy valami??? az összes irritáló faszság közül az a karakter a legborzalmasabb.

Anni - 2019. 03. 15. 21:43

Hihetetlen mennyire béna lett ez a sorozat. Most úgy vagyok vele ezt az évadot végig nézem és ha nem adnak előre kis morzsát a 4. évadra ami nem teljes sületlenség akkor talán maradok még.

Nem tudom mi a nevetségesebb Veronica maffia casino noir élete 18 évesen egy pár száz/ezer lakosságú városban vagy a fának öltözött “szörny” vagy Betty családja akik értelmileg egy 10es zoknicsomagot tesznek ki, ó vagy igen esetleg Archie aki a szegény ember Rocky Balbokája és már az összes potenciális szereplővel összejött (jah Kevinnel még nem).

Jughead talán a legnormálisabb..még… :D

Cheryl jelenetei talán még amik jók.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz