login |

God Friended Me: 3 rész után

2018. 10. 22. 20:45 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika,

Hope you burn in hell. That’s a mixed message for an atheist.

Erőleves a léleknek: a sorozat. Bár lehet, hogy sokaknak valami más jelenti ezt, esélyes lehet a The Good Doctor és a This is Us mostanában, hogy csak a jobb kritikákat kapókat említsem, de azokban valahogy erősebb a dráma. Itt eddig nem mentek mélyre, de valahogy mégis eltaláltak a megható pillanatokkal.

A történetről a pilotnál írtam, de azért röviden: az ateista főhőst Isten bejelöli Facebookon, és minden kapálózása ellenére is afelé noszogatja, hogy segítsen másokon. Általában több sors kapcsolódik össze a rész végi zenés csúcspontban.

És persze hősünknek, Miles-nak valamennyire ki is kell nyomoznia, hogy milyen módon tud segíteni. Ezt csak azért mondom, hogy jobban elképzelhető legyen a God Friended Me felépítése. Érdekes amúgy, hogy a CBS hiába a “nyugdíjas csatorna”, valahogy mégis el tudják találni a heti ügyesekben a fiatalabb nézőknek is fogyasztható receptet, és néha születik náluk valami különleges a “stíluson” belül. A Limitless is itt ment, ugye.

Ami miatt tényleg működik a God Friended Me, azok az egyelőre érdekes emberi sorsok, de nyilván 3 rész alatt nem tudott igazi önismétlésbe fulladni a sorozat. Ezen kívül még a szereplők is iszonyat telitalálatok. A drámájuk is érdekes, de a színészek is kitesznek magukért, a könnyezés mellett a játékosság is működik velük.

Az egyedüli, amibe komolyabban bele tudnék kötni, az a számítógépes szaki jóbarát. Mondjuk nem pazarolnak rá sok időt, és ő is nyílik lassanként, mégis unalmas és tipikus szálakat kapott egyelőre.

Igazából a poszt nem azért született, hogy a legjobbként emlegessem a sorozatot, viszont nagyon jól van megcsinálva, és olyasmi, ami jelenleg nem nagyon van kábelen vagy streamingen. Tipikusan az a fajta, ami bizonyítja, hogy olykor jó magukba zárt sztorikat is nézni, nem kell mindig 10 órás filmeket elénk tolni.

8 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 10. 22. 20:08

1×03 – 5/10: oké, ez mindenről szólt, csak a főhősről nem. jöhet felőlem tesó és apu, meg rakesh és a csaja, meg cara munkahelyi sztorija, de legyen már a fókusz miles-on és a heti “ügyfelen”. a mostani eset kimenetele kábéra sejthető volt, amikor említették, hogy nem lett gyerekük, de valamennyire azért volt némi rejtély meg rejtett összefüggés. azért jó lenne, ha nem így oszlana el a hangsúly.

(az a mondat azért tök jó volt, hogy “cara említette, hogy még beszél a feleségével.”, plusz a vége is jó üzenet volt.)

Deny - 2018. 10. 22. 21:55

Nekem is tetszik továbbra is, pedig ezt is csak próba szerencse alapon kezdtem el. A tegnapi rész nagyon bejött. Pont azt szeretem benne, amit human ír, hogy sokkal kevesebb a dráma, sírás pedig egyáltalán nincs benne, mint pl. a TIU-ban, mégis nagyon megható pillanatokat tud okozni így is.

spamdog - 2018. 10. 22. 22:10

Most fejeztem be az 1×04-et és sokkal jobb mint az 1×03. Annaleigh Ashford nagyon jó volt. Továbbra is ez a kedvenc network újoncom.

Tyberius06 - 2018. 10. 23. 03:44

1×4 SPOiler?

Rakesh nálam néha belerúg a lécbe, de a csaja hozzáállása nagyon progresszív és az tetszik, szóval visszapakolja a helyére a dolgokat. Azért mondjuk a végén az a hirtelen véletlen threesome ismét megrúgta a cölöpöket, viszont összességében szerethető rész volt.
Eddig bejövős a sorozat és heti adagokban teljesen vállalható, nem égek ki, mint pl a This is Us-tól. Pedig de szeretem azt is.

Eny - 2018. 10. 23. 11:03

Nálam ez az a heti újonc, amit a legjobban várok :) na meg a Million little things .

D - 2018. 10. 23. 15:06

jaja, nekem talan ez a kedvenc idei ujoncom

winnie - 2018. 10. 23. 18:34

ha a fenti félreérthető lenne egyébként, értelemszerűen nekem is ez a kedvenc újoncom (6,5/10, 8/10, 5/10 – még jó az átlag), de ha megint két közepes rész jön, akkor meggondolhatom magam.

– kasza: A Million Little Things, Happy Together, I Feel Bad, Magnum P.I., Manifest, Murphy Brown, Rel, Single Parents, The Neighborhood, New Amsterdam,
– marad: God Friended Me, The Cool Kids
– marad havi egy-két résszel: FBI
– még csak egy rész volt meg, de úgyis kaszálom: Charmed, The Rookie
– 3 rész után dől el: All American

goodjohnwin - 2018. 10. 23. 19:51

A Kevin (probably) Saves the World sokkal jobban tetszett, talán mert inkább volt spirituális, mint vallásos a témáját nézve. És viccesebb is volt, mint a GFM.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz