login |

Emlékeztető: A boszorkányok elveszett könyve

2018. 10. 24. 17:50 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: ajánló, Anglia lecsap,

Ma. 19:30. HBO2. A Discovery of Witches – 1×01 (kritika + szinkronos előzetes) – ez az ismétlés, az elsősugárzás kedden 20:00-kor van az HBO-n, csak tegnap lemaradtam róla

Az HBO angol, boszorkányos sorozata megkapta tévés premierjét is (ugyebár az HBO GO-n a kinti sugárzás után azonnal elérhetőek a részei), aminek kapcsán azt akartam írni, hogy bár érdekel, de nem nagyon bízom benne, mert nem szoktak bejönni a boszorkányos sorozatok, de eszembe jutott, hogy a Witches of East End anno mekkora kedvencem volt. Szóval meglátjuk.

A Matthew Goode, Teresa Palmer, Alex Kingston és Lindsay Duncan főszereplésével készült a Sky-sorozata alapját Deborah Harkness regényei (itthon: A boszorkányok elveszett könyvehivatalos tartalom) jelentik, és így írtuk körül a sztorit korábbi ajánló posztunkban:

történelmi fantasy egy oxford-i egyetemistáról, aki a salem-i boszorkányok leszármazottja, és miután véletlenül elolvas egy elvarázsolt kéziratot, késztetést érez arra, hogy előhozza a benne rejlő mágiát – és, hogy tiltott románcot kezdeményezzen egy 1500 éves vámpírral.

Ez pedig az HBO hivatalos leírása

Az évadnyitó részben Diana Bishop, a kiváló történész (és vonakodó boszorkány) visszatér az Oxfordi Egyetemre. A Bodleian Könyvtárban egy ősi, mágikus kéziratra bukkan. Az egyetemen tanító biokémikus (és vámpír), Matthew Clairmont évszázadok óta keresi ezt a könyvet, amelynek felbukkanása felkelti a kongregáció vezető boszorkányának figyelmét is, aki még a vámpírok előtt meg akarja szerezni azt. Matthew szembesíti Dianát a kérdéssel: miért rejtegeti a könyvet, és miért tagadja meg az erejét?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz