login |

Hírcsütörtök – Atypical 3. évad!

2018. 10. 25. 09:05 - Írta: winnie

27 hozzászólás | kategória: hírek,

 • Premier: Nature S36, Neanderthal S1, Dont Hate The Playaz S1, Inside the Tower of London S1, Embarrassing Pets S1 + Finálé: Mr. Mercedes S2 (vendégblogger?),
 • Új a magyar Netflix-en: Robozuna S1
 • Magyar premier – HBO3: 11.16 104-es szoba (Room 104) 2. évad
 • Magyar premier – MTV Hungary: 11.04 Ex On The Beach 9. évad
 • November 6-án indul A Mediciek hatalma a Dunán.
 • Pár RTLMost!-statisztika: a Nyerő Páros epizódonként átlagosan 29.329 videóindítást generált. A Survivor 35.904 indítást hozott, A mi kis falunk epizódjai átlagosan 84.818-at, míg z X-Faktor 161.527-es átlagot produkált.
 • Két igen fontos vezetőváltás történt az amerikai tévécsatornáknál: a Showtime elnöke, David Nevins lett a CBS Chief Creative Officer-e, Charles Collier, az AMC executive-ja pedig a FOX új CEO-ja.
 • Jon Favreau megosztott egy fotót az élőszereplős Star Wars-sorozat, a The Mandalorian forgatásáról. Álítólag egy ismerős tárgy van rajta.
 • Scott M. Gimple visszatér! A The Walking Dead – 9×05-öt, ami elvileg Rick búcsúepizódja lesz, a régi showrunner írja, a rendező pedig ki más lenne, mint Greg Nicotero.
 • Tavaly besült a Kung Fu rebootja, most újabb próbálkozást kap a klasszikus, mégpedig egy mába helyezett folytatást, amiben egy nő megörökli apja kungfu iskoláját – az apa pedig nem más, mint Kwai Chang Caine. A csatorna a FOX.
 • Hivatalossá vált, hogy Kristin Chenoweth nem fog visszatérni az American Gods S2-re.
 • A Cult of Chucky (itthon: Chucky kultusza) azért ért véget annyi cliffhanger-rel, hogy megágyazzon a tervezett Child’s Play, azaz Gyerekjáték tévésorozatnak (amiről már többször írtunk). Ettől még a sorozat új világot mutat be új karakterekkel, szóval nem kellenek majd a filmek hozzá.
 • Globális előfizető számok (tévés és streaming): HBO 142M, Netflix 125M, Amazon Prime 100M, Apple Music 40M, Hulu 17M, CBS All Access 2M,
 • Az NCIS – 16×06-ot Rocky Carroll rendezte.
 • A The Last Kingdom 3. évad 11.19-én kezd a Netflix-en.
 • A Netflix berendelte az Atypical 3. évadját.
 • Egy cikk arról, hogy készült a Shame Wizard a Big Mouth S2-ben.
 • A The Walking Dead évadnyitó epizódjának storyboard-jai.
 • Vendégszerep: Michael Keaton, Owen Wilson – Documentary Now!, J.R. Bourne – The 100 (visszatérő), Will Chase – Madam Secretary, Josh Cooke – SWAT, Cyndi Lauper, Ben Vereen – Magnum PI, Paul Scheer – Future Man,
 • Állandó szerep: Jack Bannon, Ben Aldridge, Ryan Fletcher, Lloyd Bennett – Pennyworth (Epix – előbbi lesz a címszereplő Alfred Pennyworth), Tamara Taylor, JC Mackenzie – October Faction (Netflix)
 • Interjú: Peter Dinklage (Tyrion – Game of Thrones), Julia Pott (a Summer Camp Island animátora), Jessi Klein (a Big Mouth egyik írója), Nick Kroll (Nick – Big Mouth), Joel Hodgson (a Mystery Science Theater 3000 készítője),
 • A Showder Klub új szezonjában újoncként bemutatkozik: Ács Fruzsina, Szabó Balázs Máté, Elek Péter.
 • Új sorozat: Emily in Paris – Paramount Network, 10 rész, komédia, készítő: Darren Star, egy középnyugati, ambiciózus nőről, aki Párizsba költözik egy váratlan álláslehetőségnek köszönhetően, és magával hozza a nagyon amerikai szemléletmódot francia marketinges cégébe. Amellett, hogy a kultúrák ütközésével is meg kell küzdenie, persze az idegen helyen való élet is kihívást jelent a karrierje, barátai és szerelmi élete kapcsán.
 • Pilotszkript: Dr. Death – csatorna nélkül (gyártó: Universal Cable Productions), készítő: Patrick Mcmanus – az ismert true crime podcast alapján, ami Dr. Christopher Duntsch, dallas-i orvos ijesztő történetét ismertette meg. A fiatal és karizmatikus orvos virágzó idegsebészi praxist épített ki magának, amikor hirtelen minden megváltozott, ugyanis a komplex, mégis rutin gerincműtétekre jövő páciensek elkezdtek meghalni vagy lebénulni. Az áldozatok számának növekedésével két kollégája és egy helyettes ügyész megpróbálja a szociopata orvost megállítani.
 • Az Entertainment One megvásárolta Ann Patchett regényének, a State of Wonder-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. Ebben egy orvosnő indul el Amazónia esőerdőinek mélyére, hogy egykori mentorát keresse meg, aki eltűnt kutatásai közben, amik során egy törzs nőtagjainak hosszú idei tartó termékenységét vizsgálta. Útja során pedig egy teljesen új világ tárul fel előtte.
 • Az Amazon külön webshop részleget indított a Shark Tank első 9. évadjának termékei számára, jelenleg több, mint 70-et lehet elérni.
 • Az NBC Songland címmel rendelt be dalszövegíró versenyreality-t 11 részre, ebben részenként 5-5 dalszövegíró fog 3 híres zenei producerrel együtt dolgozni. A 2019-ben elindítani tervezett formátumban előbb előadják a dalokat az írók, majd 3-an továbbjutnak és profikkal megcsinálják a számot, és a végén a győztes dalát egy sztárral ki is adják. A pilot producerei Charlie Puth, Tedder, Ester Dean és Shane McAnally.

27 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2018. 10. 25. 09:54

Scott Gimple neve hallatán húztam a számat, aztán megnéztem, hogy melyik részeket írta, és a legtöbb rész jó volt. Szóval bizakodok. Csak Nicotero fogja vissza magát a művészieskedéssel, és egy méltó búcsúja lehet Ricknek, és békésen elcsoszoghat hörögve a naplementében.

winnie - 2018. 10. 25. 10:06

“melyik részeket írta, és a legtöbb rész jó volt”

ez nem így működik.

mármint úgy értem, hogy egyrészt a részeket az írószoba írja, a 15 ember együtt találja ki a történet, tehát, ha valaminek jó a sztorija, az általában nem az epizódíró érdeme (kivéve epizodikus krimik esetében, ahol nincs írószoba, hanem egy pitch után elvonul az ötletgazda egy hétre írni) – az epizód írója a dialógokat és a jelenetek lefolyását írja meg, tehát a gördülékenység őre. másrészt mondhatni minden részt a showrunner ír, hiszen amit nem ő jegyez epizódíróként, azt is átírja elég keményen, hogy az ő hangját képviselje, szóval gimple írt minden jó és rossz részt is. de ami a legfontosabb, hogy azért alakulhat ki az az illúzió, hogy a készítő/showrunner írja a legjobb részeket, mert ők azok, akik a legjobb részeket osztják ki maguknak. általában a premiert és a finálét írják, meg a nagyon jelentős, kiemelt részeket, szóval előbb van a jó rész, és csak utána mondja a showrunner, hogy “ez jó lett az írószobai munkának köszönhetően, akkor megírom én hozzá a szkriptet”.

Kissur - 2018. 10. 25. 10:42

winnie: Attól még amit őt írt, azok közül volt több jó is. És egy jó alapanyagból is lehet rossz részt kihozni és fordítva. Meglátjuk 2 hét múlva.

Más:
Megvolt a “jelentős” karakter halála a Modern Family 10×05-ben. Engem nem lepett meg. Mások talán negatív értelemben meglephetett.

dochollywood - 2018. 10. 25. 10:55

Frontier 3. évad

Netflix (nov. 23.)

winnie - 2018. 10. 25. 11:06

kissur: tudom, csak arra célzok, hogy sosem lehet tudni, hogy mi egy író érdeme, és mi az írószobáé (arról nem is beszélve, hogy sok sorozatnál egy rész 3 szálát 3 külön ember írja, de csak egy kap kreditet az előírások miatt, vagy ott van a game of thrones vagy a westworld, ahol dettó megírják a sztorikat, és később összefésülik őket, és egy részben minden írónak ott vannak a jelenetei, és a kredit úgy jár, ahogy évad előtt lezsírozták egymás között), szóval ez az egész eléggé jelképes. de ami fontosabb, hogy alapvetően nem lehet azt mondani, hogy jó részeket írt, csak akkor, ha a részek többsége jó, mert a showrunner amellett, hogy minden döntést jóvá kell hagyjon, minden részt ő ír át és véglegesít. van, hogy az első laptól kezdve 100%-ban, van, hogy minimálisan, de ez az, amit ismét csak nem látunk, hogy melyik rész mennyire az övé.

bár az tény, hogy a saját részek esetében a showrunneré a lényeg – ha egy jó párbeszéd van, az 100%-ban, ha jó snittváltás vagy gagyi montázs, esetleg ez az “egymásra vágunk arcközeliket”, az is.

“Megvolt a “jelentős” karakter halála a Modern Family 10×05-ben. ”

ezt a hírt meg sem írtam anno, mert annyira nem találtam érdekesnek, és úgy tűnik, a sorozat engem igazolt – lerítt róla, hogy tipikusan az, ami a mainstream sajtónak készült közlésre.

winnie - 2018. 10. 25. 11:06
dochollywood - 2018. 10. 25. 11:33

@winnie

hupsz… valóban :)

Megszellőztetett Netflix premierek:

Watership Down 1. évad (dec. 25.)

You (dec. 26.)

Snoopyzit30 - 2018. 10. 25. 11:34

Atypical 3. évad!

Hurrá! A 2. évad is nagyon jó volt, az év egyik legjobb comedy sorozata, miközben meg elég komoly az alaptéma.

kiskiraly - 2018. 10. 25. 12:55

Beindul a Netflix a németeknél a Dark és a premier előtti Dogs of Berlin után be van rendelve öt sorozat:

Tribes of Europa: 2070-ben járunk. Egy rejtélyes globális katasztrófa miatt Európa mikroállamokra szakad és törzsek harcolnak a hatalomért. Ezt világot ismerjük meg három testvér történetén keresztül
Készítő és rendező: Philip Koch
További írók:Jana Burbach and Benjamin Seiler.

Skylines:Egy frankfurti hip-hop pruducerről szól, aki a vímben szereplő lemezkiadóhoz szerződik, de meggyűlik a baja a lemezkiadó testvérével (aki gengszter) és elkezdi követelni a jussát.

The Barbarians: Főszerepben három fiatal I.sz. 9-ben játszódik a teutoburgi csata idején, amikor a german törszek rajtaütnek és megsemmisítenek három római légiót
Készítők: Arne Nolting, Jan-Martin Scharf and Andreas Heckmann.

Don’t Try This at Home: Egy középiskolásról szól, aki hogy visszanyerje élete szerelmét létrehozza Európa legnagyobb online drogüzletét.
Írók: Philipp Käßbohrer, Sebastian Colley, Stefan Titze.

Cím nélküli karácsonyi minisorozat: Három részes mini, amely egy család érzelmekkel teli és örűlt ünnepléséről szól. A történetet négy különböző generációnyi nő szempontjából követjük végig, akik különböző titkokat őríznek egymás előtt
Író: Katharina Eyssen

Forrás:
https://www.c21media.net/netflix-unveils-five-german-originals/

winnie - 2018. 10. 25. 13:10

dochollywood: a you meg tegnap volt hírben:) a watership downt felvésem, köszi, bár lehet, hogy a bbc hamarabb fogja adni.

Enzo - 2018. 10. 25. 13:27

@kiskiraly: ez a Tribes of Europa marha jól hangzik!

kiskiraly - 2018. 10. 25. 14:11

Enzo:
Jaja, bár sajna ezek még csak berendelések, premierre még várni kell.

A Sky-n azt hiszem januárban fogják bemutatni a következő német sci-fi Acht tage (Európába meteor becsapodásos, végítéletnapjás).

kiskiraly - 2018. 10. 25. 14:36

Magyar “upfronts-on” jönnek a bejelentések:

Spektrum:
Volt egyszer egy Vadkelet
Készítő: Emir Kusturicával

A Közép- Kelet-Európai országokban a rendszerváltás évtizedeken át elfojtott vágyakat hozott felszínre. Hirtelen betört a térségbe a nyugat; a tűrt, esetleg tiltott gondolatok szabaddá váltak és mindenki ízlelgetni kezdte a vadkapitalizmust. A sorozatban bemutatjuk a hirtelen jött gazdagság, a gasztroélet, a divat, az árnyékból előbújó ezotéria és a pornó-biznisz vadhajtásait, amelyek jellegzetesen a mi régiónkban bukkantak elő és mind a mai napig éreztetik hatásukat.

A Viacom elinditja a Paramount+ és a Nickelodeon Play VOD-szolgáltatasokat. Az előbbit már idén (nemrégen vezették be a lengyeléknél).

RTL sorozatok:
Drága örökösök horvát “Kud puklo da puklo” sorozat remake-je (eredeti napi formátum volt)
Fejlesztő: Contentlab

Alvilág: holland “Penoza” sorozat remake-je
Itthon a Filmboxon mutatták be az holland sorozatot “Fű és fehér por” címmel
Rendező: Ujj Mészáros Károly
Főszereplő: Balsai Móni

Mellékhatás magyar fejlesztésű
Író: Gosztonyi Kálmán.
Főszereplők: Tenki Réka és Nagy Zsolt

http://kreativ.hu/cikk/ezek_lesznek_az_rtl_sajat_gyartasu_sorozatai

winnie - 2018. 10. 25. 14:45

köszi a leírásokat, most nagyon, nagyon jól jönnek, mert pont nemrég fogytam ki belőlük, és most előttem tornyosul vagy 80 projekt az elmúlt két hónap híreiből, és még nem volt időm nekiállni mindnek, ezekkel egy kevés időt tudok nyerni:)

erről jut eszembe, hogy ha valaki akarna segíteni nekünk ilyesmiben, akkor írjon nyugodtan. napi 10-20 perc, vagy két havonta egyszer egy délután – még nem jöttem rá, hogy melyik a hatékonyabb, próbáltam így is, úgy is. (most az megy, hogy megírok valamikor mindent, hogy aztán két hónapon át azokat nyomja be hírekbe, majd amikor kifogyok, az elmúlt két hónap híreit válogatom ki, és esek megint nekik)

Edrick - 2018. 10. 25. 14:48

Atypical yaaaay :)

dochollywood - 2018. 10. 25. 14:50

@winnie

ez van, ha másfél napig vegzál az ember net nélkül :)

Kissur - 2018. 10. 25. 15:20

winnie: Rob Riggle kritikát megkaptátok? Ki fog kerülni?

winnie - 2018. 10. 25. 15:52

persze, köszi, csak még nem válaszoltam, még kell neki egy kis idő.

Desmond Wallace - 2018. 10. 25. 16:29

“A Közép- Kelet-Európai országokban”

Valahol Moszkva magasságában? :)
Ha már Spektrum, akkor elvárnám hogy helyesen használják: Kelet-Közép-Európa.

Nagyon nem mindegy.

kiskiraly - 2018. 10. 25. 18:22

Desmond Wallace: Ja azt én is olvastam nem rég, hogy nem ugyanaz a kettő.

copy-paste volt :)

kiskiraly - 2018. 10. 25. 18:31

Meglepetés?

http://kreativ.hu/cikk/kirugtak_a_viacom_regios_vezetojet

Vezetése alatt lett a Viacom idehaza a harmadik legnézetebb csatornacsalád (RTL és a TV2 után).
Bár ugye egy egész régió tartozik hozzá.

kiskiraly - 2018. 10. 25. 18:31

*mármint a vezetőhöz

Tomi - 2018. 10. 25. 18:37

Ha a Drága örökösök napiban fog menni az RTL-en, akkor az ÉNB – BK páros valamelyike kaszát kapna? Gondolom a 7 órás sáv fent lesz tartva a realityknek. Akkor vagy a kettőből az egyiknek vége vagy nem lesz amerikai sorozatos blokk a Barátok közt után. Azt még nehezen tudom elképzelni.

gromit - 2018. 10. 25. 18:52

“Rendező: Ujj Mészáros Károly”
hű :)
“Főszereplő: Balsai Móni”
ki más? :D

(múlt héten láttam az X-et)

kiskiraly - 2018. 10. 25. 18:54

Viasat3 saját fejlesztésű, 10 részes sorozata, magyar címe még nem biztos, nemzetközi piacon majd A La Carte néven fut majd.
Premier: 2019 tavasz.

A történetről még semmit nem árultak el.

Írók: Búss Gábor Olivér, Trunkó Bence, Divinyi Réka, Rudolf Péter
Rendezők: Herendi Gábor, Szilágyi Fanni
Gyártó: Paprika Studios

Főszereplők: Gryllus Dorka, Simon Kornél, Pokorny Lia, Száraz Dénes, Badár Sándor, Schmidt Sára, Klem Viktor

http://kreativ.hu/cikk/sajat_sorozattal_csinal_nemzetkozi_formatumot_a_viasat3

kiskiraly - 2018. 10. 25. 19:00

Tomi: az is elképzelhető hogy RTL2-es sorozat lesz.

gromit: Amíg a párjának jó szerepeket ír, amit a színésznő jól eljátszik, addig nem zavar :)

kiskiraly - 2018. 10. 25. 23:29

Itt a Viasat3-as dramedy sztorija is:

A sorozatbeli házaspár [Gryllus Dorka és Simon Kornél] külföldön, Londonban már bizonyítottak az éttermek és a séfek világában, de másra vágytak. A házaspár Balaton-felvidékre költözik, és a helyük hamar az ország egyik legjobb konyhája lesz. A férfi a menü lelke, de a üzletet a női karakter igazgatja, együtt igazán sikeresek. A kapcsolatukhoz egy harmadik fél csatlakozik, szétválnak, de marad mindenki a faluban, és két éttermet üzemeltetnek külön-külön, a már menőt és a feltörekvőt.

https://24.hu/kultura/2018/10/25/uj-magyar-sorozat-keszul-a-csucsettermek-vilagarol/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz