login |

Light as a Feather: vége az 1. évadnak

2018. 10. 25. 14:50 - Írta: DennyKeh

1 hozzászólás | kategória: kritika,

A Hulu a Freakish és az All Night után megint egy tinisorozattal jelentkezett, méghozzá egy thrillerrel. A pilotról már írtunk, és mivel mindvégig spoileres leszek, így csak annyit írnék elöljáróban, hogy a Light as a Feather egész élvezhető lett, voltak részek, melyek igazán creepy-re sikerültek, viszont akadtak kifejezetten szemforgatós jelenetek is (pl. végén a szívmasszázs).

A középiskolába egy új lány, Violet érkezik, akinek nem sok barátja akad, és ezen az sem segít, hogy egy rosszul elsült tréfa áldozataként megalázó helyzetbe került az egész iskola szeme láttára. Miután úgy véli, hogy egy baráti társaság felelős az esetért, gondolja, jó ötlet lenne, ha játszana velük egy szó szerint halálos játékot, a Light as a Feathert, melyben mindenki halálát megjósolja, kivéve egy valakiét, aki (McKenna) félúton kihátrált az egész jóslás mizériából.

Szóval a tovább mögött folytatom azoknak, akik már végignézték a 10 részt.

Kezdeném rögtön azzal, hogy számomra Peyton List volt a húzónév a sorozatban, erre mennyire nyilvánvaló, hogy a készítőknek az ő halálát kell először ellőniük, pedig lehetett volna még mit kezdeni vele.

Ha jól emlékszem, összesen három halálra került sor (Olivia, Isaac, Candace) az egész évad során, szerettem volna, ha ennél azért jobban hullanak az emberkék, és hogy nem élik túl ennyien az évadot. Nem derült fény arra, hogy mi lett Henryvel, miután ellátogatott a Richmond házba, de biztosra venném, hogy Lenának van valami köze hozzá, ugyanis attól a lánytól a hideg kirázott a kezdetektől, és csak 2 részben szerepelt.

Kaptunk visszaemlékezést, hogy megismerhessük Violet múltját, amiben kiderült, hogy egy aranyos és szerethető leányzó volt, amíg ő maga is a játék áldozatává vált. Most őszintén belegondolva, nem lett volna jobb, ha csak szimplán gonoszként marad meg bennünk, és nem áldozatként egy korábbi játékból? Ezzel kicsit maguk alatt vágták a fát készítők, mert így teljesen átment Felelsz vagy merszesbe az egész sorozat.

Az utolsó részben a készítők próbálnak lezárnak mindent, csak a fentebb említett Henrys szálat nem sikerült nekik, de Jeannie segítségével megszabadították Violet a micsodájától, Alex és McKenna életben maradt (egyelőre), Violetből számomra a végére egy szerethető karaktert faragtak, azonban McKenna kapott egy szép ajándékot a hátába.

Azt hinné az ember, hogy a sorozat jobban foglalkozik a természetfelettivel, a mágiával, de inkább a rejtélyekre és a nyomozásra fektetik a hangsúlyt, viszont azokat szépen vezetik fel. Nem bántam volna, ha tényleg kicsivel több mágiát kapunk, a pilotban lévő Light as a Feather, Stiff as a Board játékon, valamint Violet hátán lévő – fogalmam sincs, minek hívjam – gubóján(?) kívül nem igen fordult elő más a sorozatban. Őszintén, nem értem ki a fene játszana ilyet önszántából még játékból is, ugyanis: Karma is a bitch.

A részek 20-25 percesek, gyorsan be lehet őket darálni, a műfaj kedvelőinek mindenképp ajánlanám, nekem nagyon bejött az egész sorozat, ugyan voltak hibái, de ha nem szőrözve, kritikusi szemmel nézi az ember, akkor simán kikapcsolja pár órára. Reménykedek egy 2. évadban egy ilyent lezárást követően.

1 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2018. 10. 25. 18:49

Én egy este ledaráltam mivel ilyen rövid részekből áll.

Nekem bejött ilyen Pretty Little Liars, Scream és Végső állomás keveréke szerintem. Tini horrornak meg popcornnak tökéletes. Mondjuk nem sok mindent magyaráztak el az átokról meg, hogy mi az a hátán.. de a vége jó volt nyitva hagyták a dolgokat egy esetleges 2. évadra de ha nem lesz több zárásnak is jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz