login |

Második blikk: Charmed

2018. 10. 25. 20:55 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika,

(Pilotkritika itt.) Ma valaki kommentben sz*r és nézhetetlen sorozatként utalt az új Charmed-ra, amiben lehet valami, bár nekem inkább az volt a gondom a pilottal, ahogy írtam, hogy rémisztően rohanós lett, annyi mindent akartak beletolni, hogy a nyitányban kábé semmire sem jutott elég idő – még a legfontosabbra sem, a tesók megkedveltetésére a nézővel.

Az, hogy a hetidémon és a mitológia kevesebb terepet kapott, még simán belefért, de ha csak olykor vicceseket mondó papírlapok hajkurásznak CGI-t a levegőben, azt nem élné túl egy ilyen sorozat. És erre a készítők is rádöbbenhettek, mert az 1×02 sokkal jobban sikerült, mint az első rész.

A poén az, hogy annak ellenére jött be az epizód sokkal jobban, hogy féltávnál azt vettem észre, hogy a hetidémon megint alig kap terepet, pedig tudjuk, hogy akár tetszik, akár nem, ez a sorozat motorja. De érdekes módon ezúttal ez nem zavart (ráadásul később még a turpisság is kiderült), mert most legalább nyugodtabb tempóban foglalkoztak a lányokkal.

A rész elején láthattuk, ahogy valami trutyi megtámad valakit zavaróan gyenge effekttel, hogy aztán a lányok a pilot cliffhanger-jét próbálják megfejteni, miközben az anyjukkal kommunikálnak – nagyjából ez a szál uralja az 1×02-t, és meg is alapozzák vele a bohókás hangulatot és könnyedséget. És most, mivel még az aktivizmust is totál háttérbe szorították az egyik tesónál és javarészt azt láthattuk, hogy egymással mit művelnek a csajok (elég sokat voltak együtt), sokkal fogyaszthatóbb és tényleg érzelmes lett a végeredmény

A karakterek kedvelhetősége mellett (ami felé most tettek egy nagy lépést) ugyanolyan fontos tényező lehet a testvéri kapcsolat megalapozása, a lányok közti dinamika, és azt hiszem, hogy aggódások ide, fogadkozások és vétójog oda, annak még érdemes időt adni, hogy kialakuljon az a megbonthatatlan kötelék, ami a Power of Three-nek is az alapja lehet.

Persze a karakterizálással a romantikus kapcsolatos is nagyobb teret kaptak, mondhatni mindhárom lány szerelmi élete (az egyik még csak jövőidejű, persze) mellékszálat jelentett a részben, de igazából ezzel sem volt gond, hiszen ezek révén is jobban megismerhettük őket, ráadásul egy időre lehet, hogy le is rendezték őket. (A zsarus szál expozícióra ráadásul zseniális megoldás volt, még sajnáltam is, hogy nem kapott egy második jelenetet a “beállt” nyomozó csaj.)

Szóval lehet, hogy mégis él a remény és valami korrekt sorozat kerekedik ki a Charmed-ból? Majd kiderül, a minimum közepes (de még lehet, hogy egy fokkal annál is jobb) 1×02 mindenesetre simán elérte, hogy a harmadik részre is a sorozattal tartsak.

7 hozzászólás Ne habozz!

TheGreatPhoebeONE - 2018. 10. 25. 22:51

Csak nekem zavaró, hogy a “középső” testvér 6 évvel idősebb, mint a “legidősebb”? Nem lett volna logikusabb az, hogy akkor már tényleg ő a legidősebb és nem az, aki fiatalabb?

Na de legalább megvolt az első, “most nem érek rá kideríteni, hogy meg akarnak-e ölni, mert más dolgom van”. Klasszikus. Az eredeti sorozatban legalább vártak vele a 4. évadig.

Ash - 2018. 10. 26. 00:45

Nekem tetszett ez a rész is! Mindhárom lányt már most jobban kedvelem mint annak idején Paige-t…

A harmadik rész az ajánlója alapján ígéretesnek tűnik.

Valaki nem tudja esetleg hogy mikorra tervezik(ha tervezik egyáltalán) a magyar premiert? És melyik csatornán? (Prime,TV2)

Walter Bishop - 2018. 10. 26. 02:39

Ezek a jányok konkrétan bicskát nyitnak a zsebembe. Sohavisszanemtérős.

winnie - 2018. 10. 26. 04:48

TheGreatPhoebeONE: szerintem akkor gázabb lenne – mármint nekem (ez eléggé egyéni, gondolom), mert például nem jutna eszembe, hogy a színész idősebb, simán madeline mantockból nézem ki a több évet, a karaktere is sokkal érettebb. az, hogy a színész mennyi, elég régóta tudjuk, hogy a karakterre nem hat annyira, a plusz/mínusz pár azért belefér még, de persze, ha valakinek ránézésre a másik tűnik idősebbnek, akkor tökéletesen érthető. de érzésem szerint (aztán kiderül, hogy mégsem) a többség ezt a korsorrendet lőné be, amit a sorozatban látunk.

winnie - 2018. 10. 26. 04:49

Ash: ha kiderül, mindig megírjuk. még szerintem nem tudni.

Gyuriy - 2018. 10. 26. 16:02

A premierre szerintem még 1 évet minimum kell várni. Bár ha nagy meglepetést szeretnének, akkor megvehetik akár pár hónap múlva is, ha ugyanolyan heti vetítéssel teszik képernyőre a sorozatot, és akkor nem érik utol az amerikai vetítést. A színészi játék – saját bevallásom szerint – messze nincs olyan mint az eredetiben. A magyarhangok pedig még csak erősítették ezt, mindhárom lánynál nagyon kifejezőek lettek a hangok. Erre méltán büszke lehet a TV2. Kíváncsi leszek, meveszeik-e a feldolgozást, vagy pedig az RTL veszi elő a tarsolyából.

dragon1986 - 2018. 11. 03. 21:54

Megan=Harry tetszett es brexit beszolas Harry-tol :)

A visszatert teso a legszimpatikusabb mo mundjuk mert a szineszno is bejon. Lattam mashol csak nem remlik hol.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz