login |

NCIS: kezdett a 16. évad – írta Pamats

2018. 10. 25. 16:26 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Folytatódott a CBS veterán krimije immáron a 16. évaddal (durva belegondolni), sőt, mostanra már az ötödik rész is lement, de direkt kivártam az írással, hogy tudjak valami érdemlegeset is írni ne csak a szokásosat ismételgessem. De így se fogom nagyon hosszúra nyújtani a mondandómat, hiszen egészen a 16×03-ig kellett várni, hogy elinduljon valami főszál a heti ügyek között.

De kezdjük az évadnyitóval, ami persze a szokásos, cliffhanger-rel végződött finálé után veszi fel a fonalat, de nem az ott történteknek lezárása a lényeges, hanem a már említett harmadik részben elindult szál tűnhet érdekesnek. Erről és még pár dologról, röviden, minimális spoilerrel a tovább mögött folytatom.

A finálé, ha valaki nem emlékezne, ott ért véget, hogy Vance-t elrabolta az az ember, aki Sloane-t is fogva tartotta és megkínozta egy Afganisztáni küldetése során.

Ez akár izgalmasan is folytatódhatott volna, de ahogy sajnos a sorozattól az utóbbi pár évben megszokhattuk, nem igazán megy mindig a cliffhanger-ek feloldása vagy bizonyos szálak lezárása.

Itt az első részben se nagyon volt min izgulni, inkább az volt érdekes, hogy utána egy-két részen át Gibbs volt az igazgató, Vance-nek pedig lábadoznia kellett. Maga az ellenfél se volt túl emlékezetes és nem is hiszem, hogy viszontlátjuk valaha, annak ellenére sem, hogy volt már dolga Vance-szel is, hiszen elég tucat karakter volt.

Ami inkább érdekes, hogy miután a harmadik epizódban Vance összeismerkedik egy nővel a kezelések során, azt hihettük, hogy most jön egy pozitív fordulás a karakter életében, hiszen a felesége halála után főleg a gyerekeire koncentrált. Azonban kiderült, hogy a nő csak megjátszotta magát és valójában felbérelték, hogy figyelje és kövesse az igazgatót, majd összeismerkedjen vele.

Egyelőre itt tartunk, talán ebből a szálból ki lehet hozni valami közepesen érdekfeszítő dolgot, de ennél a sorozatnál nem mindig lehet tudni.

Mást nagyon nem lehet kiemelni, az ügyek színvonala a szokásos, amit pedig még mindig érdemes megemlíteni, hogy Sloane karaktere nagy pozitívum a sorozat számára, Kasie-ről viszont egyelőre még nem lehet túl sokat elmondani.

Egyéb, igazán drasztikus változás nem történt, de ugye talán nem volt elvárható, és majd mindenki eldönti marad-e a továbbiakban is. Én, kicsit már megszokásból is, mindenesetre kitartok, és a finálénál vélhetőleg találkozunk majd.

6 hozzászólás Ne habozz!

Csokis - 2018. 10. 26. 13:01

Én bizony kaszáltam. Az eddigi kivált szereplők se tettek jót a sorozatnak (Ziva, DiNozzo), s most Abby kiválása után már nem is érdekel. Ideje lenne befejezni a sorozatot szvsz.

winnie - 2018. 10. 26. 13:12

“Ideje lenne befejezni a sorozatot szvsz.”

csak a szokásos mantrám: ezért jó a sorozatos műfaj, mert az a néző, aki be akarja, be tudja fejezni, nem kell várnia a csatornára. aki meg nézni akarja, nézheti addig, amíg megy vagy amíg meg nem unja. a kecske és a káposzta is jól jár. ráadásul egy ilyen epizodikus sorozatnál még csak le sem kell zárni sok mindent, hiszen a finálé utáni másnapon ugyanúgy bemennek dolgozni a karakterek.

torjack - 2019. 02. 17. 06:23

Nézi még valaki?

Én lemaradtam, mint a borravaló, de a heti Zivás részt letoltam…

SPOILER

Szóval, miután offscreen kinyírták Zivát 3 éve, most offscreen feltámasztják?

Elég…érdekesen van kezelve a karakter, pláne, hogy nagyjából esélytelen CdP visszatérése. Mindegy, ők tudják.

dani154 - 2019. 02. 19. 22:50

Miért lenne esélytelen ? Igazából a halálát nem mutatták neki szóval simán ellehet sütni a visszatérést. Tonyt alakitó szinésznek se jött be annyira a kiválás …Sokszor van így ilyen sok évados sorozatoknál,hogy 1-2 karakter kiválik és 1-2 évad után visszatér. Nyilvan lesz majd az évad vége fele egy story ,hogy miért csinált ilyet aztán majd tonyt is visszahozzák ( van az a pénz szokták mondani )

winnie - 2019. 02. 20. 04:54

ez nem pénz kérdés, meg sokaknál nincs az a pénz, ugyanis a vendégszereplésnek van szabott tarifája, aminél nem adhatnak többet, és aki állandó szereplő máshol, sokkal többet keres – inkább idő és kedv kérdése.

torjack - 2019. 05. 22. 17:39

@dani154

SPOILER
.
.
.
.
Oké, nálad a pont, tényleg megcsinálták. WTF

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz