login |

Castlevania: kezdett a 2. évad

2018. 10. 26. 14:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Only the death matters now.

Visszatért a legpozitívabb hangulatú, felnőtteknek szóló animációs sorozat. Ja, hogy az emberiség kiirtása a cél benne? Az mellékes.

A premier igazi alapozó volt. Egy flashback révén megmutatták, hogy miért is akarja Drakula eltüntetni az emberiséget, és lehelyezték a fontosabb szereplőket eközben. Például bemutatták, hogy a csapatain belül sem akkora az egyetértés. Na, meg az ellene szövetkező hősöket is felvillantották kicsit:

– You are rude.
– I’ve been called worse.
– I’m just getting started.

Persze nem csak rajtuk fog múlni ez a harc. Amit még meg kell említenem, hogy Peter Stormare karaktere hatalmas, főleg a hangja miatt. Az egyedüli, ami nem kapott kiemelt időt a premierben, az az egyház. Nem a vallás, hanem a romlott papok, akiknek minden köszönhető.

Viszont nem tudom, hogy le fogom-e tolni az évadot, bár csak 8 részről van szó. Most valahogy nem érzem a Castlevaniát, hiába ütős a szimbolika még mindig, és az emberség kérdése sem az a könnyű téma. Valahogy nem kapott el idén.

Mivel a Netflix az egészet feltette, így a folytatásra csak ködösen utaljatok, vagy spoiler jelöléssel. Gondolom, van olyan itthon is, aki már letolta az évadot, bár lehet pont nem junkie olvasó.

5 hozzászólás Ne habozz!

zolij - 2018. 10. 26. 22:53

Ledaráltam. Pozitívum hogy végre haladt a történet. A negatívum meg ugyanez, talán kicsit túl minden is történt :)

wickee - 2018. 10. 27. 08:54

Bevallom én csak Richard Armitage (hangja) miatt kezdtem el annó, de egész kellemes csalódás lett :D Egyszerre toltam le mind a 8 epizódot tegnap este. Kíváncsi vagyok mi lesz a harmadik évadban ezek után…

rivendell - 2018. 10. 28. 04:11

Ajánlom darálásra, akár az első évaddal is. Ami a kritikában hiányként volt megfogalmazva, az a 2. évad további részeiben idővel beérik.

nade - 2018. 10. 30. 01:01

Nah, dara megvolt, kurva jó évad lett! Főleg az a rész amibe bele sűrítettek kb minden akciót.

yosha - 2018. 11. 19. 09:49

…és a final battle pillanatok alatt zenék a játékból!! Bloody Tears FTW!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz