login |

Splitting Up Together: kezdett a 2. évad

2018. 10. 28. 19:21 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

I need you to care about what upsets me.

Ilyenkor illik azzal kezdeni, hogy mennyire jó volt az első szezon (tényleg bejött ez a dán alapra építkező keserédes, családi komédia, többet is írtam róla), és mivel nem annyira tipikus a sztori, van valami átívelése, ezért számítani lehetett arra, hogy a 2. évad is pontosan azt fogja hozni, mint az első. Valóban azt fogja, mint kiderült a 2×02-ben, de ezt az évadnyitót legszívesebben gyorsan elfelejteném.

Oké, nem volt annyira gáz a második évad kezdése (csak szimplán csalódás), és értem, hogy arra ment ki a játék, hogy megmutassák nekünk, hogy anno, még a sorozat kezdése előtt mi okozta a gondokat Lena és Martin házasságában (mert a sorozatban azért elég jól megvannak elváltként), de nagyon erőltetett volt, ahogy előbbit úgy mutatták meg, hogy képtelen egy pillanatra is elengedni magát, még akkor is, ha a hosszútávú boldogságáról van szó.

– We used birth control, okay? It’s just… It’s just… My guys are very dogged. You know that.
– Are you seriously giving your sperm a shout-out right now?

De talán még ennél is gázabb volt, amit a cliffhanger-rel műveltek, és amiről tudtuk, hogy simán keresztbetehet a volt férj és feleség ismételt összejövésének (mert a tévében ilyesmi keresztbetesz), és amit képesek voltak egész részben elhúzni csak azért, hogy a mellékszereplők is kapjanak pár vicces jelenetet. Szóval azért, hogy mindent a második részre hagytak, jár a nagy fekete pont.

Egyébként a sorozattal nincs gond, a 2×02-vel minden ismét a megfelelő vágányra került, igaz eleinte úgy éreztem, mintha a lájtos melankólia eltűnt volna, de a rész vége azért helyre rázott, és szerintem kifejezetten őszintének hatott, pedig sokszor az efféle okok mondvacsináltnak hangoznak.

Jenna Fischer továbbra is a szív meg a lélek, és ha a készítők nem butítják le ismét rajzfilmfigurás szintre a szereplőket, mint ebben a premierben, akkor az idei 13 (vagy kiegészítés esetén 22) részes szezonra is fix néző leszek. Mert vannak olyan sorozatok, amiknél azért lehet tudni, hogy ha marad az irány vagy a stílus, akkor mi is maradunk, még akkor is, ha be-becsúszik egy-egy gyengébb rész.

2 hozzászólás Ne habozz!

WagnerUr - 2018. 10. 29. 11:58

A bejegyzés alapján hallottam először a sorozatról, – ezúton is köszönöm winnie – pedig Jenna nagy kedvencem volt Officeban. Tegnap este le is daráltam az egészet, ami mondjuk nem volt nehéz a rövid és kis számú epizódokkal. Nekem nagy telitalálat, nagyon élveztem a sztorit, a karaktereket, az hangulatát. Most már csak azt lesz nehéz kivárnom hogy a dara után, hogy kínos lassúsággal kijöjjenek az új részek.

winnie - 2018. 10. 29. 20:41

örülök, hogy tetszik:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz