login |

Speechless: kezdett a 3. évad

2018. 10. 29. 16:35 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

A 2. évados cliffhanger csodák csodájára némi kihatással volt az ABC családi komédiájának új szezonjára is, így egy rövid ideig láthattuk, hogy Minnie Driver családja, hogy húzza meg magát Kenneth-nél, de persze mindez csak azért kellett, hogy legyen apropó Angliába utaztatni a csapatot, hiszen a dupla nyitóepizód során meglátogathatták Maya szüleit.

Kivételesen a negatív figurának lefestett apuka (enter John Cleese) valóban kiállhatatlannak bizonyul első látásra, de persze csak azért, hogy megtörténjen idővel az egymás nyakába való borulás. Persze, ahogy az a Speechless-nél szokás, nem volt minden papsajt, hiszen jött a nagy kérdés: a pénz a fontosabb, vagy a szülőkkel való jó viszony? Nyilván nem lesz meglepő a válasz.

Oké, lépjünk túl ezen a tipikus, “csak tévében” szituáción, amit némi plusz beszélgetéssel le lehet rendezni, hiszen komédiákat a nevetés miatt néz az ember, és a Speechless-nek még mindig vannak hébe-hóba jópofa pillanatai, főleg akkor, amikor a szereplők új helyzetbe kényszerülnek – a premier jó példa volt erre, ld. a régiszitkomos főcímet.

A gond csak az, hogy az összkép továbbra is felejthető, én meg még mindig nem tudom megfejteni, hogy miért vonzódnak a sorozathoz a kritikusok (vagy már nem vonzódnak, mert szépen lemorzsolódtak?), főleg most, hogy ezzel a premierrel végképp semmiben sem különbözött ez a komédia egy random családi szitkomtól, hiszen J.J. betegsége ismét csak arra volt jó, hogy lassítsa a kommunikációt. Szerintem kezdenek kifogyni az ötletekből, hogy miképp használják a srácot.

Az persze még mindig jól áll, amikor a család (főleg apu) átmegy idiótába, vagy, mint a 2×02 elején hülyeamerikaiba, illetve amikor feelgood a sorozat, akkor is nagyon feelgood, de ezek a pillanatok csak töredékét jelentik az epizódoknak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz