login |

Berendelték a 3. Star Trek-sorozatot is

2018. 10. 30. 18:30 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: animáció, hírek,

A Discovery és a Jean-Luc Picard sorozat mellé a CBS All Access berendelte a Star Trek: Lower Decks-et. 2 évadra. Ami animációs lesz. A készítő Mike McMahan lesz, aki a Rick & Morty íróstábjában volt legutóbb, mellesleg pedig hatalmas Star Trek-rajongó. A történet a Csillagflotta leglényegtelenebb hajóinak kisegítő személyzetéről szól majd, ami alapján komédia várható.

Mike won our hearts with his first sentence: ‘I want to do a show about the people who put the yellow cartridge in the food replicator so a banana can come out the other end’.

A hírrel együtt az is kiderül, hogy fent említettek mellett még milyen ST-szériák vannak fejlesztés alatt, azaz melyekből rendeltek be pilotszkriptet a streaming szolgáltatónál: az egyiket Stephanie Savage és Josh Schwartz készíti és a Csillagflotta Akadémián játszódna, a másik pedig a Wrath of Khan-ból (itthon: Khan haragja) ismert Khan Noonien Singh-re fókuszálna – ezt Nicholas Meyer készíti.

És, még egy infómorzsa: augusztusban a CBS All Access a Lower Decks mellett még levédetett pár címet – hátha valaki tud következtetni:

  • Star Trek: Revolution
  • Star Trek: Starfleet Academy
  • Star Trek: Destiny
  • Star Trek: Reliant
  • Star Trek: Ceti Alpha V

(A kép, ha minden igaz, a Star Trek: The Next Generation azon részéből van, amiben a kisegítő személyzet nézőpontjából mutatták be a széria főszereplőit.)

10 hozzászólás Ne habozz!

Agent Coulson - 2018. 10. 30. 18:58

Ezeket a híreket olvasva nem túl fényes jövő vár a Star Trek franchise-ra,de talán a Picard sorozat visszahoz valamit a régi szép időkből.

winnie - 2018. 10. 30. 19:21

az az igazság, hogy minden a készítő személyén múlik, szóval egy nagyon jóval, remek sorozatok készülhetnek, egy gyengével hiába van patrick stewart, egy fecske nem csinál nyarat.

a discovery ugye jó készítővel indult, utána jött a showrunner-csere, ami leginkább most fogja éreztetni hatását. ennek jó a készítője, ősfanatikus, a picard-osnak viszont nem túl biztató a kurtzman-goldsman duó, ők inkább kontentgyárosok. a másik két, fejlesztés alatt lévő projektből az egyiknek elég menő a készítő duója, a másik pedig egy ős star trekes, szóval.

TheSuffering - 2018. 10. 30. 20:13

Van egy egy érzésem, hogy sokkal jobban járnánk >EGY< normális folytatással, ami az eredeti vonalat viszi tovább a Voyager után. A kevesebb több.

GK - 2018. 10. 30. 20:20

Igen, valóban a Lower Decks című TNG epizódból van a kép, és nem kisegítőkről szól, hanem egyszerűen nem a híd személyzetéről, hanem alacsonyabb beosztásokban dolgozó tisztekről, akik nélkül ugyanúgy nem működik a hajó, mint a kapitány nélkül.

Az eredeti epizód a TNG egyik legdrámaibb darabja, és önállóan is élvezhető. Fent van a magyar Netflixen, érdemes megnézni, ha még nem láttátok.

A fentebb leírt poénos megközelítés nem hozta meg a kedvem…biztos öregszem. :)

strongbad - 2018. 10. 31. 02:12

Egyetértek az első hozzászólóval, A Picardos sorozaton kívül ezek közül egyik sem érdekel. Mondjuk az én könyvemben már a Discovery is egy óriási csalódás, még szerencse hogy ott van az Orville, így nem maradok “Star Trek” nélkül.

CsMisi - 2018. 10. 31. 06:59

TheSuffering a Picard sorozat ami keszul pont az amit leirsz.

Engem erdekelnek az uj sorozatok. Szerintem a Discovery is utos volt, bevallom, hogy mas, de utos. Es a masodik evad a trailer alapjan nagyon jonak tunik, jobbnak mint az elso.

Erdemes belenezni a Short Treks reszekbe is, az elso egy aranyos eredeti sorozat hangulatu epi volt, de a masodik erdekesnek tunik es hat az iro nagyon utos. Egy het mulva jon :)

zolij - 2018. 10. 31. 09:04

szerintem a levédett címek is ehhez a két sorozathoz tartoznak

akadémiás:
– Star Trek: Starfleet Academy
– Star Trek: Destiny

Khan:
– Star Trek: Revolution
– Star Trek: Ceti Alpha V (itt hagyta Kirk Khanékat)
– Star Trek: Reliant (ezen a hajón jutottak ki Khanék a Ceti Alpha V-ről)

A Ceti Alpha V-nek ugyan van egy alternatív univerzumbeli változata is, de az annyira alternatív, hogy arra nem lehet sorozatot építeni.

Mrs Broccoli - 2018. 11. 06. 09:52

@TheSuffering

10 éve azon sírok, miért estek abba a hibába, hogy úgy reboot-olnak, hogy lecserélik (megsokszorozzák) a kedvenceinket… a januárban jövő DSC 3. Spockja már teljesen értelmetlen és dühítő. ha 700 epizódon keresztül következetesek voltak, hogy megtartsák a színészeket, miért nem lehet így folytatni? pl. a VOY után… és ha bejön 1-1 cameo, elérzékenyülünk. a 2009-es filmmel romlott el minden.

a Picard-os sorozatot várom, de mást már nem fogok nézni (inkább sokadszor is újranézem a régieket).

Mrs Broccoli - 2018. 11. 06. 09:53

@strongbad

én sem mondhattam volna jobban! és az Orville-t már alig várom :)

Ace - 2018. 11. 09. 13:15

Igazából haladni kell a korral a régi sorozatok már sosem fognak visszaköszönni. Én örülök ,hogy nem halott a frencsájz és meg tud újulni. A Discovery egy jól sikerült darabb lett remélem a többi is hasonlóan minőségi sorozat lesz. Akinek csak a 90-es években készült sorozatok jönnek be inkább vegye elő újra azokat de kár azért fanyalogni az újakra mert újít és más koncepcióval közelít a Star Trek-hez.

Ez a két cím biztos ,hogy Khan-hoz köthető:

-Star Trek: Reliant (Reliant nevű hajót nyúlta le Khan a Wrath of Khan-ban).
-Star Trek: Ceti Alpha V (Ide száműzte Khan-ékat Kirk az eredeti sorozatban)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz