login |

Chicago Fire: kezdett a 7. évad – írta Sue

2018. 10. 31. 14:50 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Vannak azok a sorozatok, ahol egy szereplő távozása komoly esélyeket rejt arra nézve, hogy végre elindul valami pozitív változás a történetszálakat illetően. Monica Raymund távozása számomra pontosan ilyennek tűnt májusban. Az évadnyitó részben – ahogyan az várható volt ebben a helyzetben – még meglehetősen sok minden körülötte forgott, de pár rész esélyt mindenképpen adok a tűzoltóknak. Hogy miért?

A válaszom egyszerű: mert remélek. Hogy mit? Azt, hogy hátha feldereng még az a sorozat, amit annak idején megkedveltem: egy olyan tűzoltós sorozat, ahol bár lánglovag szakmai szempontból sok a kivetni való, de ennek az egész miliőnek a lelki oldalát jól megmutatja, és még közben kellemesen szórakoztat is. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Igen, az évadnyitó arról szólt, hogy végérvényesen búcsút veszünk Gaby Dawson karakterétől. Nem meglepő módon a mentős-tűzoltó távozása egy katasztrófa sújtotta területre a férjét és a volt társát viseli meg leginkább, mindketten nehezen találják meg a helyüket. Casey olyan mértékű kockázatot vállal munka közben, amiről ordít, hogy igazából nem bánja azt sem, ha belehal a melóba. Brett esetében pedig az nagyon árulkodó, amikor Boden megjegyzi, hogy az eltelt hónapokban hány társ fordult meg mellette.

Az új mentőscsaj, Emily üde színfoltnak ígérkezik, de az már most biztos, hogy az előélete neki sem frissen hullott, szűz hó. Mondjuk nem tudom, meddig fogom jól viselni, hogy képtelen megjegyezni a főnöke nevét. Ez minden egyenruhás szervezetnél gáz, így a tűzoltóknál is.

A történetet tekintve egészen élvezhető mentéseket is láttunk, ilyen volt a liftes eset is, a családi balhé utáni „mini-szemműtét” is, valamint a tankolás közbeni életmentés á lá Severide.

Viszont: mint ahogyan már korábban egyszer felmerült az 51-es állomás bezárásának gondolata, és ez a kis mitugrász, akit most Boden nyakára küldtek, megint nem kecsegtet túl sok jóval. Nyilván ebben most nagy mértékben szerepet játszik az, hogy az új tűzoltókapitánynak egyértelműen nem a szíve csücske ez az állomás, ez a múlt évadban egyértelművé vált mindenki számára.

A közös múlt Bodennel meg nyilván nem pozitív előjelű, ezért a parancsnokhelyettes egyértelműen megnehezíteni érkezett az állomás életét. Arra kíváncsi leszek, hogy mikor és mennyire fogja akadályozni esetlegesen a munkát a terepen, mert ami már most egyértelmű, az az, hogy ő nem egy gyakorlati szakember… Viszont sanszos, hogyha terepre megy a csapattal, és útban lesz, akkor ezt nem túl kedvesen fogják a tudtára adni. Amit nagyon-nagyon szeretnék megnézni, popcornt eszegetve, első sorból.

Mindezek miatt bizakodó vagyok, aztán pár rész múlva meglátom, merre tartunk – ez fogja eldönteni részemről, hogy kitartok-e, vagy sem a sorozat mellett. Annak viszont nagyon is örülök, hogy rögtön egy átívelő-crossoveres hét követte az első részt, amiben a franchise mindhárom tagja érintett volt, mert ezek a crossoveres történetek mindig hoznak valami plusz színt a sorozatokba.

3 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2018. 10. 31. 15:28

Nekem is bejött Monica távozása. A PD-vel is csodákat tett Sophia Bush kiszállása, és egyelőre a Fire-nek is sokkal emészthetőbb ez az évada. Viszont még mindig vannak hibái. Komolyan nem tudom elhinni, hogy minden évadban el kell sütni ezt a “Boden kap egy ellenséget/veszélyben az 51-es állomás” szálat. Ez már olyannyira lerágott csont, hogy csodálom, hogy a nézők tűrik.

fuglyties - 2018. 10. 31. 21:08

Én pont ebben az évadban szálltam ki. Ugyan kedveltem Dawsont, de azért nem érvágás, hogy elment a színésznő. Valahogy rettenetesen unom már, mindig úgy érzem, hogy újra és újra ugyanazok történnek, hogy mindig “veszélyben van” a tűzoltóság, és a karakterek is szerintem befásultak. Nagyon nem köt már le. Még jó, hogy van helyette 9-1-1 :)

Thomas - 2018. 10. 31. 23:41

Nekem még mindig ugyanúgy hozza azt a megbízható 7-8/10-es szintet, amit a legeleje óta tart. Két sorozat van, amiben képtelen vagyok csalódni, a Chicago Fire és a The Last Ship:) Akármi van, ezeken mindig remekül tudok szórakozni, ha 50 évig mennének, addig nézném őket:)
Ez az évad sem tűnik eddig se jobbnak, se rosszabbnak az eddigieknél. Igen, most megint veszélyben vannak az új főparancsnok miatt, és biztos lesz még nagyobb baj is, mielőtt a félévadzáróban rendeződik a helyzet, de ettől még élvezettel fogom ezt a szálat is végignézni, szurkolok nekik, hogy megoldást találjanak. Szóval nem tudom megunni, ennyi állandóság kell a sorozataim között:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz