login |

Dynasty: kezdett a 2. évad – írta – T

2018. 11. 01. 14:50 - Írta: vendegblogger

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Az 1. évad fináléja után bizakodva álltam a CW sorozatának folytatásához, abban reménykedve, hogy kiküszöböli a csorbát, és újult erővel indul be a 2. szezon. Viszont nem ez történt, illetve nem olyan formában, ahogy én elképzeltem.

Mit ne mondjak, mindenre számítottam, csak ilyen semmitmondó kezdésre nem. Ezért is váram a kritika megírásával, ugyanis a 2×01 minden volt számomra, csak nem évadnyitónak való. És szerettem volna, ha ülepszik bennem az „élmény”.

Sajnos a rész számomra nem volt több egy gyenge közepesnél, és akkor még jószívű is voltam. Aki nem szerette az őrült 1. évadot, az valószínűleg nem ezzel a résszel fog beleszeretni a sorozatba, aki viszont nézte, az valószínűleg továbbra is fogja nézni, már csak a guilty pleasure faktor és a hangosan nevetős beszólások miatt. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Az előző évad végén az szolgáltatta a legnagyobb cliffhangert, hogy valaki felgyújtotta a Carrington ház egy részét, többen bennrekedtek a tűzben, Cristal pedig még egy lövést is kapott a hasába. Gondoltam, hogy erre majd rámegy a premier egy része, hogy megmagyarázzanak dolgokat, esetleg megtudjuk, hogy hogyan menekültek meg főhőseink a tűzből, ki gyújtotta a tűzet stb.

Erre mi történt?! Elintézték 2 perc alatt az egészet. Gyakorlatilag semmit nem tudtunk meg a tűzből való megmenekülésből. Emiatt nagyon erős hiányérzetem is volt a résszel kapcsolatban.

Ó, és hogy mit csináltak helyette? Maxra tekerték a krézi faktort és mintha mi sem történt volna, folytatták a drámázást.

Mint már említettem, a tűzből mindenki varázslatos módon megmenekült Cristalt kivéve (ezt elvileg az írók már az első évad közepe fele tudták, hogy meg fognak szabadulni tőle), akinek még a hamvait sem sikerült megtartani. Bár ez a jelenet legalább vicces volt, a maga groteszk Dynasty-s módján.

– Oh. Who’s been redecorating?
– That’s Cristal.
– You mean the person? W-What in the hell is she doing in the foyer.

Blake eltűnt egy hónapra, hogy felépüljön a gyászból, Fallon vette kezébe az irányítást, aki újra összejött a sofőrrel, miközben az üzleti világ úgy tudja, hogy a menő és gazdag örökös Liam Van Kirk felesége, és mivel a férfi nagybátyjával szeretnének közös bizniszbe vágni, ezért fenn is kell tartani ezt a látszatot.

Alexis-t kamu fia zsarolja – akiről kiderült, hogy ő gyújtotta a tüzet -, hogy szerezzen neki pénzt, ezért anyuci még pénzéhesebb, mint valaha. Bármit megtenne egy kis zsozsóért. Ahogy láthattuk is.

Steven és Sam, avagy a friss házasok között is feszültség uralkodik, ugyanis Sam gyászol, Steventől pedig Mrs. Robinson Daniels vár gyereket, de ez persze titok, csak a családjának a háromnegyede tudja.

– I may have gotten someone pregnant.
– You what?
– A woman?

Vagyis titok volt úgy 30 percig, amíg Blake át nem ment agyament őrültbe, aki besokallt a gyerekei viselkedésétől és kitálalt mindenkiről mindent egy partin. Mert hol lehetne jobban megalázni a saját gyerekeidet, ha nem egy nívós üzleti bulin?!

Az a készítők számlájára írható, hogy ezt a szálat legalább nem húzták túl, és nem a hazudozással megy el a következő részek nagy része.

Megjelent Anders lánya Kirby is, akit Fallon ellenlábasaként hoztak a sztoriba. A csaj eddig nem sok vizet zavart, csak emeli az eyecandy faktort. Amúgy, a színésznő igazán hasonlít Bella Thorne-ra, akár az ikertestvére is lehetne.

A Colby tesók, akik immár Carrington családhoz tartoznak, nem sok jelentős szerephez jutottak az első 2 részben, mondhatni csak azért voltak ott, hogy kitöltsék a játékidőt.

Culhane megkérte Fallon kezét, hogy még egy kis drámát akasszanak a lány nyakába az írók, valamint feltűnt Cristal (elvileg) egy régi barátnője Cristal Jennings, akit a mexikói származású Ana Brenda Contreras alakít, akit a telenovella kedvelők jól ismerhetnek. Róla eddig nem sok mindent tudtunk meg, csupán annyit, hogy valami rehabilitációs klinikán dolgozik, és oda van a Carrington családért, valamint hogy valószínűleg ő „érkezik” a halott Cristal helyére.

Összegezve, azt tudom mondani, hogy nem ez volt a sorozat legjobb epizódja, még évadközi premiernek is gyengének éreztem volna, nem hogy kezdő résznek. Egyelőre nekem hiányoznak a régi Cristal, Alexis és Fallon harcai. A továbbiakban pedig örülnék neki, ha belőnék az irányt, amerre haladni szeretnének. Mert jelenleg csak lógnak a levegőben a szálak.

9 hozzászólás Ne habozz!

gebe2001 - 2018. 11. 01. 15:44

Az 1.rész nekem sem tetszett, de a 2. és a 3. már sokkal jobbak voltak. Nekem nagyon hiányzik Cristal, szerettem a karaktert, de ennek ellenére eddig élvezem a 2. évadot is.
+ köszi a kritikát, már vártam👋🏻

dna25 - 2018. 11. 01. 22:33

Mar az evadzaroban mindenki kimenekult a tuzbol, kiveve Stevent es Cristalt, az uj evadban meg az is kiderult, hogy ki gyujtotta a tuzet es miert. Annyira nem lehet nagy hianyerzeted.

En egymas utan neztem meg az elso 3 reszt, igy nekem kicsit mas volt az elmeny:
– Kirby erdekesebb, mint amilyennek elsore tunt, eddig inkabb hozzaad, mint elvesz a tortenetbol
– iden se lesz hiany orult kavarasokban
– az irok nagyreszt tudjak, mit csinalnak (ld. 3. resz vege, ahol azert eleg szepen osszeertek a szalak egy WTH-jelenetben)
– az eredeti Cristal nekem is hianyzik. Az uj eddig meg eleg semmilyen, de ez biztos nem marad igy sokaig.

-T - 2018. 11. 02. 10:09

dna25:
Blake, Sam és Fallon menekült ki a tűzből. Culhane, Alexis, Cristal és Steven bennrekedtek. Írtam is, hogy kiderült, hogy ki gyújtotta a tüzet. Amiatt volt hiányérzetem, hogy a többiekről nem tudtuk meg, hogy hogyan menekültek meg, illetve, hogy hamar visszaállt minden a régi kerékvágásba.

Így 3 rész után már nekem is jobb véleményem van a 2. évadról. A 3. rész kifejezetten tetszett. Látszik, hogy kezdenek beindulni a dolgok.

Roxi - 2018. 11. 04. 19:16

Már pont kérdezni akartam,hogy erről nem lesz írás?
Engem meglepett,hogy Cristalt írták ki,inkább arre számítottam,hogy Steven lesz lecserélve az eredetiben valami ilyesmi volt(plasztikia műtét után új szereplő)
Így 3 rész után nincs hiányérzetem ,megvolt a kellő intrika,dráma adag és a humor is eddig.

gebe2001 - 2018. 11. 11. 19:43

A nem túl meggyőző 4.rész után az 5. megint nagyot szólt nálam. A jósnő jóslata, bármennyire nem hiszek az ilyenekben, felkeltette az érdeklődésemet.
Claudia is baack!
Fallon még mindig jobban ért a részvényekhez, mint a szerelemhez…:D
És én személy szerint nem bánom, hogy Steven-t hanyagolják néhány rész erejéig, sosem tartottam erős karakternek.

danonino1984 - 2019. 04. 21. 21:52

The new Alexis! OMG!

winnie - 2019. 04. 21. 22:23

az a gáz, hogy sokan fel sem ismerték:)

oriole - 2019. 04. 28. 03:31

Képesek voltak a végén egyetlen vendégszereplőként Elizabeth Gillies-t kiírni. Teljesen elborultak.:)
A készítők szerint ez csak ideiglenes megoldás, hogy legyen idejük az új castingra.

winnie - 2019. 04. 28. 05:36

az elejére szokták kiírni a vendégszereplőket, itt is megvolt a lista, a végére, a stáblista elé mindig azokat írják, akiket nem akarnak ellőni, hogy benne vannak a részben, egyébként csak a stáblistás co-starring nevek vannak általában a többi között. (és gondolom, ki kellett írniuk a szakszervezeti szabályok szerint, ha ilyenkor ki kell őt fizetni, de persze az is lehet, hogy csak kacsintásképp tették.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz