login |

Chicago Med: kezdett a 4. évad – írta Sue

2018. 11. 02. 15:10 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: kritika,

A Chicago-franchise kórházas tagja is megkezdte a szezont, nem csak a tűzoltók és a rendőrök. És nem mondhatom, hogy el lennék ragadtatva tőle. Éppen ezért gyorsan bele is csapok a lecsóba, nem fogok hosszasan mélázni a dolgokon.

Az évadnyitóban akadtak olyan momentumok, amelyek a későbbiekre nyilvánvaló módon hatással lesznek, de számomra kérdéses, hogy mindez jó irányba viszi-e tovább egyes karakterek életét. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Sarah édesapja túléli az infarktust, bár ez alapvetően nem doktor Charlse-on múlt. Mindezek után a börtönkórházban lábadozik, s nem sok jót remélhet a jövőre nézve. Ennek következtében a nő másik kórházba távozik. Nem mondom, hogy nem értem meg, de az a nagy helyzet, hogy a múlt évi produktuma alapján nem bánom, hogy búcsút mondtunk a karakternek.

Rhodes doki a búcsúbuli után mégiscsak marad a kórházban, mert részben Goodwin főnökasszony, részben Ava nem kis aknamunkájának köszönhetően a sürgősségire egy speciális műtőt terveznek létrehozni, kifejezetten az azonnali beavatkozást igénylők számára, akiknek a műtőkig tartó több perces liftezés is az életét követelheti. Arra kíváncsi vagyok, hogy a csinos doktornő közbenjárása milyen „mellékhatásokkal” fog járni a jövőre nézve, mert elég sajátos anyagi támogatót szerzett a projekthez.

Goodwinnak még komolyan meg fog gyűlni a baja a kórház új igazgatójával, aki végtelenül unszimpatikus emberileg is, meg a kórházhoz való viszonyulásában is – az utóbbit nyilván a saját gondolkodásmódom masszívan befolyásolja.

Az April – doktor Choi páros viszonylatba ismételten Emily hoz sajátos fordulatot a terhességével, amit bátyja fogad rosszul, a nővérke sokkal jobban, s ígéretet tesz a mindenféle függőségi problémáiból kilábalni próbáló lánynak, hogy rá számíthat a baba kapcsán.

A Halstead doki – Natalie fronton az egész házasulásosdi állt a középpontban. Tekintve, hogy némileg allergiás vagyok az esküvősdire, így igen rosszul toleráltam őket, és nem igazán szeretnék erre több szót áldozni.

Viszont az eseteket tekintve nálam telibe talált a siket párocska története, mert pont ez egy olyan „kisebbség”, aminek a filmes-sorozatos ábrázolása elég ritka. (A látássérültek előbb bukkannak fel a különböző sorozatokban, mint a siketek és nagyothallók.) És a felszínen karcoltunk ezáltal egy olyan témát, amiről jellemzően keveset tudunk átlagos, relatíve egészséges emberként: a siketek identitásának és szubkultúrájának kérdéskörét. Ez a momentum volt az, ami megmentette nálam az évadnyitót az unalomba fulladástól.

A Chicago-franchise crossoveres részét még mindenképpen érdeklődve várom, a továbbiakat pedig meglátom pár rész múlva. Mindenesetre ha az esküvős továbbra is téma marad, akkor érkezni fog a kaszás. (Igen, ennyire nem bírom azt, amikor ilyen irányba viszik el ezt az egészet, mint ami itt megtörtént.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz