login |

Pilot: Tell Me a Story

2018. 11. 04. 16:30 - Írta: human

19 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

De legalább megpróbálnának egy érdekes történetet mesélni. Bár szinte minden fő előzetest megnézek, ami kikerül a site-ra, de a CBS All Access új sorozata esetében ez valamiért kimaradt. A történet alapján a spanyol alapokra építkező Tell Me a Story egy The Wolf Among Us-szerűségnek tűnt. Hát, ez nem jött be.

Röviden arról van szó, hogy meséket ültetnek át modern köntösbe. Az első évadban a Piroska és a farkasból, a Három kismalacból, valamint a Jancsi és Juliskából építkeznek a felnőtt, darkos témákhoz. Ez konkrétan egy Kaliforniából New Yorkba száműzött lányt jelent (Piroska?), egy ékszerrabló bandát (a malacok), és egy bajba kerülő testvérének segítő zsarut (Jancsiék?) jelent.

A történetbe nem igazán mennék bele konkrétabban, de a mesék nem annyira ismerhetőek fel, sokkal inkább csak egy több szálon, talán valahol összeérő néhol thrilleres, néhol tinidrámás, felszínes drámáról van itt szó. Mindenféle hangulat nélkül. Konkrétan ez a pilot legnagyobb baja.

Valószínűleg azért érzek némi haragot a Tell Me a Story kapcsán – nyugi, elmúlik 2 perccel az írás után -, mert ebből alapból lehetett volna jobb. Ahogy azt a Fables-képregényekre épülő The Wolf Among Us bizonyította már? Át lehet ültetni emberibb környezetbe, variálva ezeket a meséket jól is.

Arról ne is beszéljünk, hogy egy-két fordulat milyen siralmasra sikerült. Konkrétan van egy olyan a rész vége felé, aminél azt éreztem, hogy tényleg semmi értelme további esélyeket adnom a sorozatnak. Ha az írók azt komolyan gondolták, hogy mekkora “hoppá!” lesz (direkt nem akarok spoilerezni), akkor én nem akarok többet tudni róluk.

Valójában nem húzott fel a Tell Me a Story kezdése, mert akkor sokkal többet írnék róla, egyszerűen csak hiába lehetne jó, baromira nem az, a végeredményre inkább azt mondanám, hogy olyan semmilyen. Legyen 4/10 mondjuk.

19 hozzászólás Ne habozz!

DennyKeh - 2018. 11. 04. 18:16

Én még nem jutottam el, hogy lecsekkoljam, de nagyon várós volt.
Akkora sztárparádé van benne, hogy kár lenne nem bepróbálni legalább.

Chloe Price - 2018. 11. 04. 19:21

Melyik spanyol sorozatra építkezik?
Köszönöm a választ!

Gellcsi - 2018. 11. 04. 19:30

@Chloe Price A mexikói Érase una vez.

Pribi Máté - 2018. 11. 07. 18:02

Egyetértek. Nekem is az volt a legnagyobb gondom, hogy a három kismalacon kívül nem igazán ismertem fel semmit, ez lehet az én bajom is, de számomra nagyon kevés köze van a mesékhez.

takingsider - 2018. 11. 11. 15:55

Azért a Piroskát, ha máshonnan nem a nagymamáról vagy a piros esőkabátról azonnal vágni lehetett, ok a csaj amúgy meg szép Hófehérkének is, de ez akkor is csak nyavalygás.
Én még megnézem 3-ig vagy 4-ig, aztán kaszálom. A baj valóban az, hogy sokat akarnak markolni, és keveset fognak. Az írók egyelőre felületesek, a színészvezetés pedig bosszantó, talán, mert annyira el vannak foglalva azzl, hogy mindenki durván jól nézzen ki.

jenga - 2018. 11. 13. 01:33

kifejezetten tetszett a 2. resz
engem abszolut hidegen hagy a mese vonatkozas. nem erdekel ki, ki akarna lenni vagy milyen sztori elmeket kellene felfedeznem benne

Anni - 2018. 11. 24. 20:10

Nekem is tetszik így 3 rész alapján.
Nem tudom én egyből felismertem a mese karaktereket de nem annyira érdekel ki kicsoda, simán kössön le a story az meg eddig megvan.

winnie - 2018. 11. 24. 20:25

egyből nem hiszem, hogy sok mindent fel lehet/kell ismerni, ha az ember a karaktereket nézi. mármint ezzel én nem foglalkoztam, amikor néztem, de azon kívül, hogy adja magát, hogy akin malac álarc van, az lehet, hogy kismalac, aki kap egy piros kabátot, az piroska lehet, és a két testvér jancsi és juliska – de csak, ha valaki mondja, hogy “ez olyan, mint a mese, hahó!”. de ha nem mondja, akkor senkinek nem jutna eszébe például a kezdésről – ki tudja, talán a végére más lesz a helyzet.

a pilot nem volt rossz, de tipikusan az a “minek nézzem?”, mert van egy tucat zseniális sorozat, ami az első résztől remek és még azokat sem nézem. más kérdés, hogy azért megkapja az esélyt a folytatás még két epizódig, de valójában csak annyit láttunk, hogy elindítottak 3 történetet, amik egyike sem túl megkapó vagy nem lóg ki a masszából.

infinity - 2018. 12. 20. 15:16

Nagyon vártam ezt a sorozatot, mert érdekelt a koncepció, és persze van pár színész akik miatt mindenképp be akartam próbálni.
A sorozat eleje valóban nem mondható erős kezdésnek, de nem bánom, hogy kitartottam mellette, mert szerintem részenként egyre jobban teljesít, valamint minden szál összeért.
Nekem voltak benne meglepő jelenetek is, ami miatt szintén maradtam.
Örültem, hogy berendelték a kövi évadot, és remélem, hogy továbbra is jó lesz a sorozat.

winnie - 2018. 12. 21. 11:22

a 6/10-es kezdés után kifejezetten ráhangolódtam a sorozatra. nem kötelező vagy ilyesmi, de a világon semmi negatívumot nem tudnék felhozni ellene a magamnak, nézeti magát, darálni is jó, érdekel, hogy mire fut ki – olyan, mintha 3 bűnügyi filmet néznénk. semmi eredeti nincs benne, de ettől még teljesen rendben van. jól megvalósított, hangulatos, nem mindig kiszámítható.

Kacsamajom - 2018. 12. 28. 15:26

Soha nem idegesített fel annyira sorozat, mint ez. Hihetetlen gyenge az eleje. A buta hisztis gazdagék miatt főleg.
Viszont volt időm az este és lusta voltam mást keresni, ezért beraktam a következő részt. Talán 4. vagy 5. Jött. Nem bántam meg. Ilyen comebackt sorozattól még sosem láttam. Iszonyatdurván jó. Óriási fordulatok, lassan összefonódó szálak.

Csak annyit tudok mondani, aki most kezdene neki, várja ki az 5. részt, mert nagyon-nagyon meghálálja magát.

A finálét nagyon várom már.

Trallala - 2018. 12. 29. 14:23

Részről részre egyre jobban tetszik. A 8.-nál járok, és az egyik kedvencem lett.

Anni - 2019. 01. 04. 13:57

Nagyon jó kis sorozat lett ebből. Nekem már az elején is tetszett de a végére tényleg bedurvult és izgalmas lett. Plusz pont hogy sose tekertem végig az introt pedig nem igazán rövid. :D

Teljesen megvagyok elégedve a fináléval is örülök, hogy (jól) lezárták a storykat és akkor a 2. évadban jöhetnek új szereplők új mesékkel. :)

winnie - 2019. 01. 04. 14:20

nálam a finálé max erősen közepes volt, a sok béna közelharc lelombozó volt (mármint, hogy csak ennyire futotta a konfliktusok lejátszása kapcsán), mint ahogy az is, ahogy bizonyos szituációkat megoldottak (ld. jordan olcsó megoldásként leüti a zsarut lelövő samet, vagy sam végső sorsa is nagyon snassz volt) – erre elfogyott a szufla.

Ben - 2019. 01. 08. 23:25

A legjobb sorozat! Nem lehet abbahagyni, fordulatos. Felismerhetőek a karakterek: a 3 kismalac, a két testvér Jancsi és Juliska, az erdőben mikor elrabolja a srácot a banya, piroska karaktere is egyértelmű. Zseniális úgy ahogy van! Ajánlom mindenkinek! :)

winnie - 2019. 01. 08. 23:26

“Felismerhetőek a karakterek: a 3 kismalac”

mert hárman vannak és malacmaszkot viselnek?

“piroska karaktere is egyértelmű.”

mert piros kabátja van? és nagymamája?

ilyen alapon minden piros kabátos sorzatkarakter lehetne piroska.

eleve azért nem lehet felismerni piroska karakterét, mert nincs karaktere. a mesében nincs olyan belső jellemzője piroskának, ami alapján fel lehet bárkiben is ismerni.

ha valaki megnézi az első részt és nem tudja, hogy mesékre épül, akkor nem fogja megmondani, hogy piroska van benne. később már a szánkba rágják, és elkezdenek több motívumot is megjeleníteni, de nem a karakterekből következtetünk a mesékre, hanem a mesei jellemzők karakterekre erőltetéséből válik egyértelművé, hogy azt akarják, hogy a mesékre következtessünk.

“, a két testvér Jancsi és Juliska, az erdőben mikor elrabolja a srácot a banya,”

és hol a mézeskalácsház? erre utaltam fent. a két testvérből senki nem következtetne rájuk. és az első részekben sem. az, hogy a hetedik részben már bedobnak ilyesmit (és bedobják azt is, hogy morzsákat ejt el, de megint csak totál erőltetett módon), azzal nem megy semmire az, aki az első rész után panaszkodik a mesés elemek hiányára.

Anthony11 - 2019. 01. 21. 17:41

Sajnos végignéztem, de ez nagyon gáz sorozat. Annyi “buta” karakter van benne a legrosszabb szappan és tini klisével, hogy kár is.
A rendőr nem nyírja ki a másik gyereket, közben nem tudom hány embert eltett láb alól, valami tök idegen embernek a pénze miatt akarják megölni a testvéreket, és tizesével vannak az ilyenek.
A végén a szőke gonosz nőci anyukája hova lett? Meg nem ölték szerintem, elengedni nem jó ötlet. Stb, stb.

rol001 - 2019. 01. 31. 23:02

Nekem bejött, tényleg lassan pörög fel de nézeti magát.
Szépen összeszövik a szálakat, és piros pont az intróért, mely habár elég hosszú mindig végignéztem.

kriol - 2020. 01. 02. 17:33

Nagyon nagyon tetszett, nem tudtam leállni vele.
Aki gondolkodik rajta, hogy elkezdje, vagy elkezdte, de nem fogta meg az első egy-két rész: bátorítok mindenkit, hogy tartson ki, mert megéri. Legalábbis én örülök, hogy az első két rész után nem adtam fel, hála néhány fentebbi kommentnek.
Nem kell görcsösen keresni a mesék megfelelő karaktereit, mert az elején tényleg ködös sokminden, inkább csak élvezni kell a sztorit és hagyni a sorozatnak, hogy nézesse magát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz