login |

Pilot: Patriot Act With Hasan Minhaj

2018. 11. 05. 14:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, talkshow,

Vagyis nem is pilot, mert egy talkshow-ról van szó a Netflixen, mert nem adják fel, hogy beletalálnak ebben a stílusban is valamibe. Gondolom elég sok pénzért a tavalyi év egyik legjobb standupját szállító, előtte The Daily Show-ban közreműködő Hasan Minhaj-zsal tesznek most próbát, és ezúttal kihívják John Olivert, meg a Trevor Noah/Samantha Bee-duót is a hóra, hogy csak a nagyobb neveket említsem.

Azt hiszem, el is árultam mindent a Patriot Act-ről az előbbi műsorvezetőkkel. Igen, ez a sorozat fogta a humoros ismeretterjesztést, amit például a Last Week Tonight végez, és Minhaj stílusával megspékelve igyekezett új szintre emelni. Szóval megfejelték energikussággal és kitartottan érzelmes pillanatokkal.

Itt még az az előnyük is megvan egy John Oliverhez képest, hogy Hasan a muszlim-indiai származása alapján bizony “belülről” mondogathat dolgokat. Könnyedén intheti nyugalomra a sztereotip indiai apákat, mivel senki sem fog idegesen felhorkanni ezeken a poénokon. És ezzel még akkor is érdekes nézőpontot hoz, ha a humor éppen nem működik. Szerencsére ez utóbbi nem áll fenn, jó párszor lehet vigyorogni a Patriot Act közben.

Amúgy nekem durva, hogy milyen nyugodtan nevetnek az emberek szörnyű dolgokon a Patriot Act közben. Mármint itt az első két rész egyikében a Harvard elleni pert vette elő Minhaj, jó alapozásnak a megvezetett ázsiai-amerikaiak témakörben, hogy a második részben már Szaúd-Arábia borzasztó helyzete kerüljön elő. De az ismeretterjesztő megközelítés miatt sokan elfogadóbbak, mintha egy szitkom közben hangzana el pár dolog innen.

Talán mert azt hiszik, hogy igazi változást hoznak ezek a műsorok? Vajon képesek ilyesmit elérni azzal, hogy többen tudnak a borzalmakról, vagy csak normalizálják a helyzetet, és ugyanazt érik el, mint a 24 órás hírcsatornák? Főleg, hogy egyre több ilyen műsor van.

Nem tudom, miképp viszonyuljak a folytatáshoz. Csak az első két részt láttam, gondolom a későbbiekben már nem csak muszlim és indiai témák kerülnek majd elő, és tényleg humoros néhol a házigazda, de pont az hiányzik innen, ami a stand-upban működik, hiába az ő nézőpontjáról van szó.

Egy igazi fellépés hosszú időn át csiszolódik (a Homecoming Kinget vajon hányszor adta elő a felvétel előtti hónapokban?), így a poénok és az igazság a nagyoknál remek koktéllé keveredik, amire szerintem egy írószoba nem képes heti rendszerességgel, főleg így, a lassan túltelítődő piacon. Nem tudom, mi kell majd a következő kiemelkedéshez, aki tényleg felül múlja majd az ebben a posztban említett neveket.

4 hozzászólás Ne habozz!

kietlen - 2018. 11. 06. 21:43

a family guy pont e-heti epizódjában figurázta ki ezzel a netflixet

winnie - 2018. 11. 06. 22:05

az első két rész alapján ez nagyon, nagyon, nagyon bejövős. fura, hogy rögtön belevág a közepébe, de utána nagyon imponáló, hogy van egy saját nézőpontja, vagyis nem mindegy, hogy ki mondja a szöveget, amin sokan dolgoztak, minden az ő hangjára van hangszerelve.

huhh, tényleg nagyon jó.

winnie - 2018. 11. 08. 17:46

1×03 és az amazon. tökéletes volt. nagyon nyerő. #winning.

eszemix - 2018. 11. 11. 10:57

Mindegyik rész iszonyat jól van felépítve. Informatív, de úgy van tálalva, hogy nem lankad közben az ember figyelme – ellentétben sok ismeretterjesztő programmal. Elképesztő kutatás lehet minden rész mögött. Nekem nagyon bejön, ahogy a különböző statisztikai adatokat használják.

Az valóban nagyon fura, hogy néha olyan dolgokon röhög a közönség, amik tulajdonképpen baromi félelmetesek.

1×4: Oil
Azt hiszem, hogy az emberiségnek annyi…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz