login |

Survivor – A túlélők viadala 4. évad: a tizedik kiszavazás – írta Scat

2018. 11. 05. 16:50 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Ezúttal csak kettő nap telt el a két tanács között, és ha minden igaz, akkor már csak egy lesz, aztán visszakerül valaki a Holtak szigetéről és négyen versenyeznek majd, hogy a végén csak ketten maradjanak, akik közül a többiek választanak győztest. Legalábbis, ha jól emlékszem, tavaly így volt. Szóval a héten véget ér a szezon.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Nos, a párbaj után a szokásoknak megfelelően, a bennmaradtak leültek a tűz köré. Tomi újra rádöbbent arra, hogy hazudtak neki (hűű…!), a lányok agyon is kérdezgették, hogyan lehet ennyiszer bedőlni valaki(k)nek, Robi csak lamentált, Gábor pedig elmondta az igazság felét, miszerint azért adták a levelet pont Tominak, mert bíztak benne, hogy emiatt melléjük áll, ugyanakkor azt nem mesélte el, hogy igazából mindenki levelét elhozhatták volna. Bár, utóbbi már nem oszt nem szoroz. Kis csörte lett is Gábor és Alexandra között, de mivel előbbi már úgyis teljesen magára maradt, ezért csak később árulom el, miért tértem ki erre.

Vágás a Holtak szigetére, ahová megérkezett Dávid, akit Vera egy kanál vízben meg tudna fojtani, azonban amennyire hangoztatta korábban, hogy majd jól megmondja neki a magáét, annyira nem lett ebből semmi – ezzel fikarcnyit sem lepett meg. Persze kérdezgette, hogy miért fordult ellene, Dávid pedig mismásolt, amennyire csak lehetett, gyakorlatilag rákente az egészet Fannira. Viszont, Jérémy kapott maga mellé egy embert, akivel talán össze tud dolgozni a nők ellen, így legalább egálban lennének.

A Bayani zsákmányszerzésre ment, aminek a feladata, egy az egyben szerepelt tavaly is. Igazából állva, feltartott karokkal kellett tartani egy botot, amit ha elengedtek, akkor a nyakukba ömlött egy hordónyi víz. Viszont míg tartották, Bence folyamatosan felajánlott nekik valamilyen ételt, amit az kaphatott meg, aki éppen akkor elengedte a botot. Aki utoljára maradt, az elvihetett valakit piknikezni, illetve a következő tanácson kétszer szavazhatott.

Nem kívánom leírni, hogy ki mit kapott, maradjunk annyiban, hogy Alexandra nyert, ő viszont nem ehetett semmit, csak a pikniken. A többieknek jutott ez az. Viszont ez a program két személyes volt, választania kellett, kit visz magával. Nos, a többieket meglepve Gábor mellett döntött, akit elméletileg utál, és nagyon ki akar ejteni.

A szigetre visszatérve a játékosok már előre kombináltak, hogy ennek nem lesz jó vége. Végül is igazuk lett, de egészen más ok miatt. Később kitérek rá.

Többször írtam már a korábbi összefoglalóimban, hogy az RTL egy dolgot nem csinált még meg a tavalyi (szerintem) hülyeségekből, méghozzá a hotelbe küldést. Persze, nem kiabálom el, van még rá öt nap, de ez a piknik nagyon hasonló volt, ugyanis nem a szigeten terített meg nekik a stáb, hanem kiküldték őket a „civilizációba”. Nyilván fogalmam sincs milyen hegyre és szoborhoz, de aki tudja, nyugodtan írja le.

Ennek, ha más haszna nem is volt, annyi igen, hogy Alexandra elsimította a nézeteltérését Gáborral, mert úgy gondolja, hogy taktikailag ez egy jó lépés. Ebben egyetértek vele, a kiesettek nagy része egyáltalán nem kedveli Gábort, szóval ideális ellenfél a döntőben. Más kérdés, hogy ettől nem szerettem meg jobban Szandrát, mert továbbra is azt csinálja, amire állítása szerint nem képes, mert ő nem olyan. Hát persze…

Eztán Gábor még Robival próbált összebeszélni, és utóbbi is hasonlóan vélekedik Gáborról a döntővel kapcsolatban. Más kérdés, hogy szegény Robi nem tanult sem a kieséséből, sem Balázs leteremtéséből és továbbra sem tudja kifejteni a saját álláspontját. Ennek meg is lesz a böjtje.

Majd még ugyanebben az adásban jött a védettségi játék, ami ha jól emlékszem, most fordult elő először. Mármint, hogy a két fő játék egy napon került adásba, mert általában minijátékokkal vegyítették eddig. Mindenesetre, én örültem neki, ne is tököljünk, ha nem muszáj.

A feladat arról szólt, hogy egy másfél méter magasba függesztett keretbe kellett beleállniuk a játékosoknak. Viszont ennek nem volt alja, tehát kézzel-lábbal kellett tartani magukat. Azonban Bence ezeket a kereteket idővel elkezdte forgatni, egészen vízszintes helyzetig tehette volna, ha kibírja addig bárki is.

Alexandrának nagyon mennek ezek a “valamit vagy magunkat tartani kell” játékok, hiszen az előző zsákmányszerzés és párbaj is ilyesmire épült, meg is nyerte mindegyiket. Bosszantott is, hogy ezt is behúzza, azonban megcsúszott a keze, emiatt leesett. Ezért történhetett az a váratlan helyzet, hogy Fanni nyerte meg. Legalábbis én nem tippeltem volna rá, szerintem sosem volt benne sok erő. Viszont ennek annyi haszna volt, hogy a tanácson végre nem jelentkezett a „ki érzi magát veszélyben?” kérdésre.

A másnapi adás rögtön azzal folytatódott, hogy mi is legyen ezek után? Fanni nem mehet, mert nála a nyaklánc, Gábort igazából már senki sem akarta elküldeni, mert a döntőben jó ellenfél lehet, lévén a többségnek nem a szíve csücske. Emiatt az elsőszámú jelölt, Tomi lett. Robi és Fanni félrevonultak, és egyetértettek ebben, emiatt őt akarták elküldeni. Igen ám, de ezt úgy akarták megcsinálni, hogy kettejüknek ne kelljen rászavazni, nehogy ellenük voksoljon, ha valamelyikük bejut a döntőbe.

Őszinte leszek, a kiinduló ok tök érthető. Sőt, meg is lep, hogy ezt így észrevették. Viszont a kivitelezés az botrányosan rossz lett. Hiszen a terv az lett, hogy akkor Alexandrát és Gábort kell meggyőzni arról, hogy Tomira szavazzanak, így lesz neki három, Tominak azt hazudják, hogy Gábor a célpont, Fanni is rászavaz, neki így kettő, Robi pedig Alexandrára. Igen, ez az utolsó volt a hiba.

Mivel neki is előadták ezt a tervet, először Fanni, aki arra kérdésre, hogy „Robi miért rám szavaz?” annyit bírt mondani, hogy „mert kell egy csavar”. Igen, pont Szandrának, aki a legkisebb dolog miatt árulkodik az ellentábornak, nem bölcs dolog ilyet mondani. Igaz, ő maga úgy fogalmazott, hogy:

Szerintem az előző törzsi tanácson én bizonyítottam, hogy bennem meg lehet bízni.

Naná. Majd Robi is beszélt vele, aki szintén nem ért a retorikához, az érvei kimerülnek abban, hogy „bízzál bennem”. Nos, meglepő módon ez sem volt elég ahhoz, hogy Alexandra túl tudjon ezen lendülni, helyette úgy döntött, hogy összeáll Gáborral és kirakják Robit – nagyon csélcsap típusnak tűnik, amit rajta kívül minden egyes játékos tud is. Gábor örült is ennek a lehetőségnek (én is), hiszen így három szavazat lenne Robira és ő repülne.

De, még a tanácsra indulás előtt Alexandra odament Tomihoz és közölte vele, hogy ellene szervezkednek a többiek. Emiatt magával vitte az védettségi amulettet, amiről meglepő módon Robi is tudott (még korábban beszélték Fannival), holott emlékeim szerint csak Fanninak mondta el. Szerintem ez a momentum megérdemelte volna, hogy ne képernyőn kívül történjen.

Viszont mielőtt rátérnék erre, megemlítem, hogy a Holtak szigetén is volt párbaj, ami célbadobás volt egy olyan kötéllel, aminek a két végén nehezék volt. Különböző hosszúságú botokat kellett eltalálni ezzel, a legrövidebb öt pontot ért, a leghosszabb pedig egyet. Ez a készítők szerint sem volt valami izgalmas játék, mert olyan rövidre vágták, amennyire csak lehetett. Végül Beni távozott, továbbra sem kár érte.

Na de a tanács, az volt ám a műsor! Ugye mi nézők a fentebb említettek miatt már elképzelhettük, mi fog történni. Szavaztak is a játékosok, majd Bence kérdése után, Tomi jelentkezett, hogy nála az amulett, de azt nem ám csak úgy beváltja, hanem beszédet tartana előtte. Természetesen erre megkapta a lehetőséget, és bár értettem mit szeretne mondani, kissé zavarosra sikerült.

Mindegy is, a lényeg az, hogy nem magának, hanem Robinak szánta az amulettet, mert már nem tudott megbízni Alexandra infójában (igaz, ezt név nélkül mondta), ezért úgy döntött, hogy egy olyan embert véd meg, akivel már régóta együtt küzdenek, és lehet barátok lesznek (hozzáteszem, Robit anno Tomi is kiszavazta azért, mert elárulta a tervét Balázsnak).

Bődületes volt, hogy erre a tényleges (nem szarkazmusból írom), jóindulatú, naiv balekságra senki sem számított. Tomi úgy borította fel mindenki elképzelését, hogy nem is tud(ott) róla. Illetve most már lehet, ha visszanézi a műsort. Emiatt pedig Gábor esett ki.

A legmókásabb az egészben az, hogy ennek senki sem örült. Robi és Fanni Tomitól akart megválni, Gábor a Bayaninál akart maradni, Alexandra meg ezek után pária kellene, hogy legyen, hiszen most már gyakorlatilag mindenkit kijátszott, olyan lett, mint Gábor vagy éppen Dávid. Ő pedig ez nagyon nem akar lenni.

Hogy mi lesz ezután?

Nos, a Holtak szigete végérvényesen Hiszti szigetté fog változni, mert Fitneszanyu megkapja végre a nemezisét, Gábort, ő pedig eddig sem finomkodott azzal a megnyerő és barátságos stílusával. Emellett gyorsítani is kellene, mert most már öten lesznek ott, ezt a számot pedig le kellene csökkenteni egyre. A Bayaninál meg Alexandra elásta magát, viszont az az érdek, hogy Tomitól megváljanak, könnyen lehet, hogy ezt felülírja majd, hiszen ha minden igaz, ez lesz rá az utolsó lehetőségük.

Utána már a döntő következik.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 11. 05. 17:19

a nagy kérdés, hogy ki érdemelné meg a győzelmet. nem az, hogy ki fog nyerni vagy ki kinek szurkol, hanem ki tett annyit, hogy nyerjen.

mert ezekből nekem az jön le, hogy tomi nagyon nem, alexandra pedig valamennyire játszik és aktív, szóval ő tett érte. a többieknél viszont nem nagyon érzem, hogy pro vagy kontra oldalt képviselnek. (a holtakat passzolom, egyik sem érdemelné meg, ha kiszavazták őket, bár van, akit nem szavaztak ki talán.)

survivor_fan - 2018. 11. 05. 18:06

Valóban Alexandra érdemelné, vagy ha ő nem, akkor inkább Fanni a maradék helyett. Legvégső esetben Nóri. :D Bár Tomi is esélyes sajnos, Dávid meg hiába TOP2-zne, senki sem neki adná a nyereményt. :D

survivor_fan - 2018. 11. 05. 18:08

Ja és Robi meg Jérémy meg Gábor akár már ma is elmehetne!

Scat - 2018. 11. 05. 18:53

@winnie
Igazából ha a “Survivor szellemiségét” nézzük, akkor a bentmaradtak közül Tomi az egyetlen, akinek nem járna a győzelem. Szandra annak most már teljesen megfelel, kis mértékben Fanni is, de annyi szerencséje meg embernek nincs, mint Robinak. Sőt, ha utóbbi nyerne, az nagyon rossz példa lenne, hiszen ő az egyesülésnél visszakerült a játékba, holott korábban már kiszavazták.

Holtaktól Gábor, Dávid, és bármennyire is utálom, de Fitneszanyu is megfelel a “szellemiség” kitételnek.

Szurkolás szempontjából viszont vagy Jérémy vagy Tomi nyerje meg. Utóbbit már annyiszor átvágták, hogy az már bámulatos, és csak azért jár neki a szimpátiám, mert ténylegesen bámulok :)

ooo - 2018. 11. 06. 11:59

Egyébként ez a ripacs Istenes Bence miért nem hagyja békén a játékosokat a feladatok közben? Nem az első eset, hogy amiatt rontja el valaki, mert ez a barom kizökkenti őket a totál felesleges kérdéseivel. Azért az amerikai Survivorben kb. óránként szól hozzájuk Jeff, de akkor se ilyen legalja kérdésekkel, csak max. közli, hogy már eltelt 1 óra.

Én még ilyen gyenge műsorvezetőt életemben nem láttam, kb. Kiss Ramóna-szint. Meg az egész RTL bagázs olyan, mintha nem értené a játék lényegét. Ez nem a Való Világ, hogy műbalhékat kell gyártani, meg “gyertek, beszéljük meg, hogy ez meg az miért történt”. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy hogy lehet ilyen bénán felolvasni a szavazatokat a tribeon…

Scat - 2018. 11. 06. 14:04

Bence okkal beszélteti a játékosokat, mert kell a tartalom. Bár olyan feladatra nem emlékszem, ahol direkt kizökkentette volna az embereket. Oké, sokat kommentál, de nekem ez belefér.
Sőt, a napi tartalom miatt kapnak nagyobb fejadagokat is, mint az amerikaiban.

Jeff megteheti, hogy alig szól, mivel nem napi a műsor, ezért a keveset is könnyű soknak láttatni.

Amúgy a Való Világos műsorvezetéshez szerintem kár hasonlítani, mert amit ott művelnek az borzalom. Bence hozzájuk képest egy mágus.

A szavazat olvasás szerintem is indokolatlanul elnyújtott, azon tényleg változtathatnának.

winnie - 2018. 11. 08. 12:37

igen, az biztos, hogy nem az ő sara, hanem rendezői utasítás. ez a koncepció, ezzel együtt kell élni – félszemmel láttam tegnap, hogy elkezdett dumálni a játékban kiesővel, de engem az is zavart, hogy a kiszavazásnál nem az amerikai mintát követi a csenddel, de ha nem láttam volna az eredetit, biztosan másképp reagálnék.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz