login |

A Discovery of Witches: vége az 1. évadnak – írta Zsanna

2018. 11. 06. 21:30 - Írta: vendegblogger

20 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

It begins with absence and desire.
It begins with blood and fear.
It begins with a discovery of witches.

Kellemes meglepetés volt számomra ez a széria. Ahogy a kezdésről szóló írásomban kifejtettem, Matthew Goode amúgy is nagy kedvencem (az Ordeal By Innocence tavaszról mindenkinek megvolt?), van benne valami angol sárm, ami minden alkalommal lenyűgöz, de azt kell, hogy mondjam, Teresa Palmer is magára talált a végére.

Amilyen lassú volt a kezdés, ugyanannyira jellemző volt ez az aprólékos építkezés a sorozat egészére, és a fináléra is. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Persze a szerelmi szál igen hamar kibontakozott, de talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az egész történet Diana Bishop és Matthew de Clermont évszázadokkal ezelőtt megjósolt/megírt szerelméről szólt. Ugyanis kiderült, hogy Diana a kulcs a természetfeletti fajok megmentéséhez. Persze, ha ő, valamint a csak és kizárólag neki megjelent Ashmole 782, vagyis az Élet Könyve rossz kezekbe kerül, akkor az egyes fajok elpusztítása is bekövetkezhet.

Ennek a felismerésnek a mentén a szereplők, és ezáltal a Szövetség is két táborra szakadt. Mindenki magáénak akarja a könyvet, és ezáltal Dianát. Szerelmeseink versenyt “futottak” (ha tehetnék ide smiley-t, akkor mindenképpen a szarkasztikusan felvont szemöldökű lenne) az idővel, hogy Diana az eddig szunnyadó varázserejét megtanulja kezelni, és így szembe szállhassanak a Szövetséggel, de leginkább az erőre szomjazó boszorkányokkal és a Clermont család ellen bosszút esküvő vámpírokkal.

Mit ad Isten, ez nem jött össze, mert a felismerésekhez igencsak hosszú beszélgetésekre van szükség, és az ezekhez való alkalmak megteremtéséhez mindenképpen össze-vissza kell utazgatni a világban. Mindezt úgy, hogy azok akikkel egy helyen voltunk az előző helyszínen, semmiképp se tartsanak velünk azonnal, hanem csak pár nappal később jöjjenek oda, hogy biztosan várni kelljen rájuk. Így hát az lett a megoldás, hogy Dianának további időre van szüksége, hogy felkészülhessen a harcra, és megismerje az erejét, megtanulja kezelni.

Álláspontom szerint erre a cselekményre elég lett volna hat rész is, kicsit megpörgetve, vagy ebben a nyolcban lehetett volna egy kicsit több akció, ha már természetfeletti lények a szereplők. Több volt a tudományoskodás és a lamentálás, ami nyilván adott egy kis bájt a sorozatnak a mostani fantasy szériákkal szemben, de azt hiszem, nem volt teljes az egyensúly.

Egyéb negatívumot nem tudok említeni. A sztori tetszett, teljesen logikus volt minden, hihető, történelmi eseményekkel megalapozva. Angol sorozathoz képest a CGI sem volt nagyon gagyi (emlékezzünk csak a Merlinre!). A fényképezés végig nagyon tetszett: borongós, romantikus képekkel operált, szép színekkel megoldva, ahol kellett fakó volt, ahol sötétre volt szükség, ott az, ahol pedig erőteljes színekre, ott sem fukarkodtak.

Korábban azt írtam, hogy a mellékszereplők nem igazán fogtak meg. Nagyobb változás ezzel kapcsolatban nem igazán következett be, vagyis nem nagyon viselne meg, ha bármelyikük is elhullana. Ugyanakkor el kell ismernem, hogy van egy-két karakter, akikre érdemes lehet odafigyelni a későbbiekben.

Marcus Whitmore kifejezetten megnyerő, van benne potenciál, pláne hogy most ő lett a lovagrend vezetője. Ott van egy másik vámpír, Domenico, akivel kapcsolatban még nem tudtam eldönteni, hogy melyik oldalra fog állni. Illetve a démonok azok, akik az utolsó részek alatt az addig elnyomott csoport szerepéből kiléptek, és megmutatták magukat, hogy igenis benne vannak a játékban, számolni kell velük. Kár, hogy nem derült ki, mit is jelent démonnak lenni, mert semmilyen képességüket nem láthattuk.

Óvakodj az oroszlán- és farkasvérű
boszorkánytól, mert általa
elpusztítja az éj gyermekeit!

Matthew anyja, Ysabeau ki van kiáltva legelvetemültebb és legfélelmetesebb vámpírnak, de eddig tőle sem láttunk semmit, valamint a két fő machinátor, Knox, a boszorkányok vezetője, és Gerbert, a vámpír (aki el akarja pusztítani a de Clermontokat) is csak a szavakkal vagdalkozott. Remélem, hogy ez az óvatoskodás az első szezonnal a múlté lesz. Talán ebben nagy szerepe lesz Satunak is, aki szintén nagyon erős boszorkány, és lehetséges, hogy az előbbi jóslat róla szól.

Végül is a Szövetség elől Diana és Matthew az időben fognak elbújni. Ugyanis Diana nem csak hatalmas erővel rendelkező boszorkány az anyja révén, de az apja véréből az időutazáshoz való képességet örökölte.

Persze ehhez kapcsolódott a cliffhanger is, ami azt hiszem, egy nézőben sem keltett nagyobb riadalmat. Van teóriám, hogy mi lesz a megoldása, de majd ezt megtárgyaljuk jövőre, ugyanis berendelték a folytatásokat.

Számomra az évad maradt a 7/10. Miután megnéztem az utolsó részt, olyan érzésem volt, mintha ez csak a bevezetés lett volna. Szépen felállították a sakkbábukat a táblán, és már csak a Sötét Király és a Sötét Királynő hiányzik, hogy kezdhessünk. Gondolom, erről fog szólni a második évad, a táblára állítani a két hiányzót. Aztán meg, remélem, a harmadik arról, hogy összecsapnak a felek.

Alig várom!

20 hozzászólás Ne habozz!

Python - 2018. 11. 06. 23:10

A 2. évad forgatása ’19 tavaszán kezdődik elméletileg, de Teresa Palmer terhes. :) Szerintem azért lesz emiatt némi csúszás az egész forgatással.

Ugye Matthew és Diana együtt idő utaztak 1590 -es Londonba, de csak Diana karakterét láttuk megérkezni. Szerintem elváltak fizikailag térben, de időben nem, mert a megérkező varázsló különítmény + Gerbert ajtóberobbantós varázslata bekavarhatott az elindulásukba az időben visszafelé.
Van egy tippem, hogy itt a múltban meg kell egymást újból találniuk, és Matthew korabeli zűrös, féktelen dolgai miatt lesznek némi zűrök, de a szerelemük ugye örök, meg meg volt előre írva, stb.! Továbbá szerintem Dianának keresnek majd egy korabeli nem mezei boszorkányt, aki majd megtanítja kontrollálni és használni azt az ősi boszorkány erejét.

Ja, az Ashmole 782 utáni hajsza továbbra is megmarad, mert meg kell valahogy szerezniük a még teljes (spoiler: kivágták belőle az első 3 oldalt…) könyvet. ;)

Marcipáncica - 2018. 11. 07. 09:14

Azért nemkicsit megdöbbentem mikor leesett hogy ez a 8. volt az évadzáró. Nekem nem annyira egyértelműen bejövős a sorozat, kicsit felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban. Egyrészt akármennyire is próbál az ember, nehéz elvonatkoztatni a vámpíros előzményfilmektől (khm), és ez kicsit zavaró. Másrészt számomra nem elég ijesztőek a negatív karakterek. Nem olvastam a könyveket (úgy érzem nem is fogom, nem kaptam kedvet hozzá), így csak az alapján tudok véleményezni amit látok, de hiányolom még az egyes szereplők háttértörténetét, képességeinek kibontását, teljesen jól írta a kritikát író, pl. a démonok is ilyenek, szegényekről semmit sem tudtunk meg.
De hogy pozitívumot is írjak: szép a látványvilág, ügyesen megoldottak a trükkök, a két főszereplővel sincs bajom, sőt a lánynak kifejezetten örülök: végre egy igazi nőies nő, szép arccal, domborulatokkal ahol kell, már a zombis moziban is kiszúrtam hogy helyeske. Metthew-t kicsit szoknom kellett, de végül vele is meg tudtam barátkozni. A “gonosz” varázslót alakító színész viszont irritáló, valahogy nem tudom komolyan venni a tésztaképével.
Összességében tetszett, folytatni is fogom, de ezért nem lépett be a top-sorozataim közé. 10/6,5

DenisaW - 2018. 11. 07. 10:38

Nem tudom nagyon dicsérni ezt a sorozatot. A két főszereplőt leszámítva, nem túl sok karakter van, akit értékelni lehetne, bárhogy is.
Az, hogy a könyvekből nem vették át a fontosabb jelenetek java részét, eléggé elszúrták a karaktereket, és a történetet is. Nem azt vártam, hogy szájbarágósan legyen minden megmagyarázva, de például a könyvtáros jelenetek szinte teljes kihagyása, az szégyen kategória. Mégpedig azért, mert pontosan azok a jelenetek mutatták volna meg, hogy milyenek is a teremtmények valójában, és adtak volna magyarázatot arra is, hogy miként szeret egymásba a két főszereplő… És még sok ilyen meghatározó részt egyszerűen kihagytak, és helyettük olyanokat ( amik a könyvben nem is voltak!!!) tettek bele, amik semmit sem magyaráznak meg, viszont teljesen elviszik a sztorit egy nem is igen létező irányba. Ilyen volt például Marcus esete a barátjával, vagy hogy kísérte Dianát.. A könyvekben Miriam az, aki vigyáz rá, Marcus vámpír teremtési képességeiről kanyarban sincs szó… A Congregation pedig baromira nem így működött a könyvben, ahogy a sorozatban, pláne nem úgy, ahogy a 8. részben láthatjuk, hogy megtámadják a Bishop házat egyes tagok. Ezzel sajnos még jobban elszúrták az egész történetet, így most már biztosan nem fogom megnézni se a második, se a harmadik évadot, mert fogták az egészet, és átírták valami alkonyatos klisé halmazzá..
Nem azt vártam, hogy a teljes könyvet vegyék át, szó szerint, de legalább tartották volna magukat valamennyire hozzá. Én értem, hogy csak 8 részt kaptak ( alapból ezt így hogy gondolták??? egy közel 700 oldalas könyvre 8 részt???), no de akkor is. Totálisan kihagyták a szereplők felépítését, szinte semmit sem tudni a személyiségükről, az erejükről, a terveikről, arról, hogy mi is a céljuk valójában. Ahogy fentebb írtátok, a démonokról semmit sem tudni. Pontosan ezért, mert nem tartották lényegesnek azokat a könyves jeleneteket, amik nagyon is azok voltak. Mivel lezárult az első évad, így az első könyv is, így szerintem nem spoiler:
Szóval, vegyük a Bishop házat, a ház él, saját gondolatai vannak, és véleménye a benne lakókról, és mindenkiről, aki belép. Erről nagyon nem beszéltek, mintha nem számítana, miközben nagyon is számít, mert nem pusztán egy borítékot ad át Dianának, hanem elég sok mindent, köztük az Ashmole 782 egyik kivágott lapját. Leveleket a szüleitől, magyarázatokat arra, hogy miért is igézték meg a saját gyereküket, mik vezettek oda, mit látott az anyja stb. Ezt totálisan elcseszték azzal a kivitelezéssel, amit láthattunk.
De hozhatnám Agatha Wilsont is, aki felkeresi a könyvesboltban Dianát, és elmondja neki, hogy miért fontos a könyv, és hogy az ugyanúgy tartozik a démonokra is, mint a boszorkányokra, és vámpírokra. Nekik is joguk van tudni a könyvben írtakról stb. Hozhatnám Peter Knoxot is, aki valójában igen sokszor fenyegeti meg Dianát, ebből jó párszor a könyvtárban, és Matthew védi meg, a saját fajtájától, amivel bizony elsőként rúgják fel a szabályokat, hiszen alapszabály, hogy egyik teremtmény sem szól bele a másik ügyeibe. Itt volt az még, hogy a teljes könyvtárat elárasztották a teremtmények, csoportokra szakadva, egy-egy részét elfoglalva a könyvtárnak, és ekkor áll a sarkára Diana, és beszél mindegyik csoport úgymond vezetőjével, hogy túlságosan magukra hívják az emberek figyelmét, túl sokan vannak, és legyenek kedvesek távozni. Páran maradhatnak, mert az nem feltűnő. A habókos démonok, akik szétkapnak dolgokat a könyvtárban, vagy szimplán leül az egyik egy olyan számítógép elé, ami javítás alatt van, mert ugye a démonok olykor nem tudják mit csinálnak, az agyuk máshol jár, leginkább művészek, zenészek, költők lesznek, nagyon kreatívak, és ez mind elhangzik az első könyvben, a sorozatban viszont kb nulla említés van ezekről.. Apró, vicces jelenetek kimaradtak, ilyen Tabitha reakciója Matthewra, ahogy hoz neki egy döglött egeret. :D
Miriam kiborulása, Eleanor, Cecilia halála, Bertrand halála. És Hamish tanácsa Matthewnak, hogy ha Matthew akarja Dianát, akkor ideje a titkokat felfedni a múltjából a lány előtt. És Matthew megteszi, egyre őszintébben beszélget Dianával, és ezt Diana ugyanúgy viszonozza, amikor mesélni kezd a titkairól. Tulajdonképpen pont ezek voltak azok, amik egyre közelebb és közelebb hozták őket egymáshoz, és egyben magyarázattal is szolgáltak a történésekre. Egyre több időt töltöttek együtt. Diana ereje pedig folyamatosan tör elő, hiszen megtalálták egymást. Kimaradt az is, hogy Matthew egy könyvvel “beszéli rá” Dianát arra, hogy menjen vele Sept- Toursba, ez a könyv pedig az Aurora Consurgens, erősen kapcsolódik az alkímiához, és Matthewnál egy olyan példánya van, ami jóval korábbi, mint ahogy azt történészek gondolják, és több illusztráció van benne, mint az addig felfedezett kiadásokban, és bizony ott vannak a könyvben olyan leírások, amik egyben választ is adnak Diana és Matthew viszonyára.
De nem is sorolom tovább a sok kihagyott történést, mert csak felhúzom magam. A sorozat sehol nincs a könyvhöz, és bizony a jó pár történet átírással erősen rontottak is az egészen. A 8 rész borzasztóan kevés volt ehhez a könyvhöz, és ez látszik is a minőségén, a történet mesélésén, az értelmetlen történéseken is.
Mint sorozat fan, fáj a szívem, hogy ennyire sikerült elbaszni egy jó alapot. Mert ez a sorozat jóval több lehetett volna egy klisékkel teli alkonyat utánzatnál, de nem lett az, hiába a könyv. Az íróknak nem sikerült kihozniuk belőle azt, ami benne volt. Sajnos ugyanez lesz a második és harmadik kötet sorsa is. Amit lehet elcsesznek, átírnak, hogy még véletlenül se hasonlítson a könyvre. Ezek után semmi kétségem nincs afelől, hogy Philippe de Clermont karakterét képtelenek lesznek hitelesen visszaadni, de a 16. századi világot is erősen elfogják cseszni.
Az első rész után nagyon vártam a másodikat, és még valahogy az is működött, de valahogy érezhető volt, hogy nem lesz az igazi a sorozat. Aztán kiolvastam a könyveket, és rájöttem, hogy már az első rész is necces volt, a többi viszont szánalmas. Nagyot akartak meglépni a készítők, de helyette sikerült egy nagy semmit összerakniuk, borzalmas párbeszédekkel, kihagyott ziccerekkel, és nem odaillő jelenetekkel megtűzdelve. :(
Ha pontoznom kellene, akkor a legjobb esetben is kapna egy 5/10-et, de ezt is nagyon jó indulattal, és leginkább azért ennyi, mert tényleg szép a látványvilág, a fényképezése. Talán ez az egyetlen olyan benne, amit sikerült megfelelően visszaadniuk.
Ahhoz képest, hogy a cél az volt, hogy a könyvek olvasói mellé újabb nézőket szerezzenek a sorozatnak, hát erősen eltévesztették a célt, mert akik olvasták a könyveket, azoknak ez mélyen csalódás, és elfogadhatatlan minőség lett, szinte minden téren. :(
Nem tudom, hogy az írónő hogyan ment ebbe bele, de nem tartom kizártnak, hogy már bánja azt a döntését, hogy film/sorozat legyen belőle. Egy interjúja alapján kifejezetten tiltotta a jelentős változtatásokat a könyvhöz képest, erre simán meghúzták ezeket a sorozatban. Kíváncsi leszek, hogy ennek lesznek e következményei, vagy sem..
Egy biztos, én nem fogok visszatérni a következő évadra, mert gyalázat az, amit produkáltak, és hiába Matthew Goode, és fantasztikus játéka, nem javít a sorozaton. Mondjuk a végére a karakterét sikeresen lesüllyesztették a többi karakter szintjére, amivel aztán beütötték az utolsó szöget is…
Nagyon sajnálom ezt a sorozatot, mert a könyvek alapján ez egy valóban nagyszerű, és más kategóriájú, minőségű sorozat lehetett volna, nem pedig egy TVD, vagy alkonyat klisé halmaz…

hallak65 - 2018. 11. 07. 12:55

Továbbra is a hangulat és a történet remek, a szerelmi szál borzalmas.

Nemértem - 2018. 11. 08. 22:40

Véletlenul kezdtem nézni a sorozatot, mert azzal kezdődött az első rész, hogy Oxforban kutató a főszereplő. Aztán azért folytattam a részt, mert státuszt ajánlottak neki. Aztán meg csak úgy lelép onnan egy pasi miatt?? Mikor Oxforban státuszt ajánlottak neki??? Hát egy pasi sem ér ennyit!!!! Wáááá
Ja, és senkit nem zavar, hogy a 17-18. század nem középkor???

DenisaW - 2018. 11. 09. 19:32

Nemértem: Az a legkisebb problémája ennek a sorozatnak, hogy lelép egy pasi miatt, vagy hogy a 17-18. század nem középkor.. :D

Kevés junkie nézhette ezt a sorozatot, hogy így lehalt a kommentelés, véleményezése a sorinak. Ami nagy kár, mert lenne mit kibeszélni..

Eni - 2018. 11. 09. 22:52

DenisaW: Szerintem már mindenki leírta amit akart a másik kibeszélőben.

Nekem továbbra is az a véleményem, hogy sz@rból nem lehet várat építeni… A DoW remek példája ennek. Kihozták belőle amit lehetett. Lett egy hangulatos kis sorozat, érthető sztorival, olyan főszereplőkkel akik között még kémia is van és kész. Nem a sorozatkészítés csúcsa, de simán nézhető. Ellentétben a könyvel amivel kínozni is lehetne.

Shannen - 2018. 11. 10. 17:00

Hát ez a sorozat egy nagy lufi volt számomra, mai a végére teljesen kipukkadt, úgyhogy én a folytatásnál már nem leszek ott.

Teljesen ígéretesen kezdett, nyilván Matthew Goode sokat hozzátett és hazudnék ha azt mondanám, hogy nem ő volt a fő húzóerő abban, hogy végig néztem az évadot. A fényképezés végig kiemelkedően szép volt, az effektek sajnos elég gyengék, a színészek jók voltak.

Amin elbukott az egész, az a sztori. Azt hittem az elején, hogy valami újdonságot hoz a klisés vámpíros sztorikhoz képest, de semmi olyan nem történt benne, amit ne láttunk volna már sokszor, ráadásul a legtöbbször elég nevetségesen bugyután sikerült a sztorit előrelendíteni. Azonkívül, hogy a kémia meg volt a két karakter között, teljesen hiteltelen volt a szerelmük kibontakozása, az egész Congregation szenvedés, és semmit nem éreztem a nagy veszélyből, ami elvileg fenyegeti a párost vagy akár a fajokat.
Az meg külön érdekes, és elég elhibázott döntésnek tartom, hogy a démonokról konkrétan semmit nem tudtuk meg.

inferno88 - 2018. 11. 20. 10:58

Most találtam rá erre a gyöngyszemre. Menyasszonyommal két pofára zabáljuk, leb@szott azért, hogy még csak 1 évad van belőle, miért nem több. :D

Wanheda - 2018. 11. 24. 09:17

Sokkal többet reméltem. Nem tartom másnak mint pár sorozat ötvözetének. Azt hittem, hogy ha ilyen színészek játszanak benne, nyilván különb a többiektől, de sajnos nem…

Lanie - 2018. 12. 03. 20:16

Hogy Teresa Palmer hangja/hangszíne milyen kib…ul egysíkú és unalmas az valami egészen elképesztő. Olyan mintha semmi érzelem nem szorult volna belé. Azt vettem észre, hogy a sorozat nézése helyett a barátomnak parodizálom ezt. Egyébként a látványvilága szép, a karakterek viszont egy tinifilm szökevényei. Matthew Goode pedig ennél sokkal de sokkal jobb (lásd sok más mellett a Stokert).

Zsu - 2018. 12. 14. 19:29

Én nem olvastam a könyveket úgyhogy nekem tetszett az 1. évad igaz lehetett volna benne több akció de lehet a következő évad kicsit mozgalmasabb lesz. Nagyon várom a folytatást.

Dius - 2018. 12. 17. 21:21

A 700 oldalas könyvből lehett volna több ŕeszt is csinálni es több akcióval de ezt leszámítva nekem tetszett a film. Már várom a folytatást. Remélem hamar tavasz lesz :) :)

Aladár - 2018. 12. 23. 22:22

Nagyon, nagyon várom a folytatást!!!!! Zseniális sorozat.

fencikoci - 2019. 02. 11. 09:47

Karácsonykor megláttam a könyvet a libriben, szóltam is a Jézuskának, hogy nagyon szeretném – megkaptam.
Elkezdtem olvasni, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy letehetetlen. 2 nap alatt a 700 oldalt simán elolvastam, és már jött is a második könyv. Aztán a harmadik.

Na ugyan ez a sorozatról csak azért mondható el, mert beteg voltam,és az HBO go folyamatosan adja egymás után a részeket.
De hogy én ezt a szutykot magamtól nem néztem volna meg… Azt hittem, hogy a könyv után a sorozat is legalább olyan jó lesz – tévedtem. Nem jó. A karakterek ábrázolása a könyvben leírtakhoz képest nulla. A dialógusok, a kulcspillanatok, mint a szél, víz, tűz megjelenése Diana varázserejében egy nagy nulla. Ysabeau reagálása a boszorkányvízre és Dianára, Juliette megölése, Metthew megmentése és ahogy a három alak megjelenik (az Istennő, az Öregasszony és a Szűz) valamint a mantra, ami a második könyvben még elképesztőbb jelentőséggel fog bírni, a csukott szemmel lovaglás, ahol a ló is másként viselkedik (“repülj!”), a vadászat, amikor Diana a szarvassal beszélget…

Oké, hogy ebben a könyvben minden van, Twilight, Harry Potter, Szürke 50 árnyalata, Bűbájos Boszorkák, Vámpír naplók, stb., de JÓL LETT MEGÍRVA. Akkor mégis hogy tudták ezt ennyire elrontani?

kiskiraly - 2019. 03. 05. 17:04

(Könyvet nem olvastam)

Nekem is a sorozat nézése után a szerelmi szálról az Alkonyat jutott eszembe. Már a második harmadik részben összejönnek, mert egymásnak szánta őket a prófécia.Pff.

alig van karakterfejlődés: a vámpírfőszereplő halkan és rejtélyesen beszél, a boszicsaj pedig szerelmes lesz és a kötés feloldása után elkezdi tanulni a trükköket az évadban. Ennyi. Ez nem karakterfejlődés. nem akarok PC lenni de a démonoknak úgy általában lehetett volna kissé több képernyőidőt adni :)

Amúgy tetszik a tudattal rendelkező házikó, vagy hogy a régi angol épületek szolgálnak a sorozat hátteréül. De a sztori talán egy jobban megírt Vampire Diarieshez hasonlít (nem szándékozok flamelni)

Amúgy kaszáltam volna a sorozat felénél, de kiváncsi voltam merre fut ki a sorozat.
6/10 délutáni limonádé sorozat. Nekem kasza az évad végén.

Lora - 2019. 04. 05. 00:06

Én előbb olvastam a könyveket, mint láttam a sorozatot, és nagyon kiváncsi voltam, mit hoznak ki belőle, ugyanis előbbi hihetlenül, értelmetlenül terjengős, több száz oldalon keresztül történnek teljesen jelentéktelen események: a szereplők bort isznak, meg a hűtőből vesznek ki dolgokat.
Ezt a sorozat szerencsésen tompította, viszont sokkal jobban kiugranak a logikai problémák, meg a teljesen sablonos szereplők.
Nem mellesleg, csak én vagyok ennyire prózai, hogy 30+-osan az ember 2 hét ismerettség után nem mászkál el vadidegen “ősellenséggel” másik országba? Nem tudom, egy tinédzser sorozatba ez belefér, de nekem itt azért elég furának tűnt..

Hayako - 2020. 03. 12. 19:55

Mivel “elméletileg” idén jön a második évad és én olvastam az első kötetet, illetve a másodikat a feléig, gondoltam leírom a véleményem.
Kicsit lassú sorozat és igen, sok mindent kihagytak belőle, de elfogadható sorozatról van szó. A könyveket én végigszenvedtem, a másodikat már be sem fejeztem, mert annyira unalmas volt, ahhoz képest a széria megváltás. A szereplők jól összeillenek és a helyszínek gyönyörűek, de túl kevés időt adtak a démonoknak. Minden a vámpírok és a boszorkányok és a szerelmi szál körül forog. Emiatt én 10/7-et adok rá és várom a második évadot.
Persze a könyvfanok azt szeretnék, ha 100%-ban azt adnák vissza az adaptációk, amit leírtak, de itt szerintem jól tették, hogy nem teljesen azt láttuk.

shopgirl - 2020. 05. 13. 18:20

Ez gyorsan elfogyott így a karanténban, tetszett is, nagyon bejött már korábban a két főszereplő színész, szép Velence, stb.
Voltak benne azért apróbb hibák: mondja Matthew valamelyik részben, hogy a vámpíroknak nem dobog a szívük – akkor hogy nem alvad meg a vérük, ha nem kering, na mindegy -, ehhez képest az egyik részben látszik a lehellete, végén pedig Gerbert azzal vádolja Baldwint a körben, hogy duplaolyan gyorsan dobog a szíve, szóval tudja, hogy hazudik. :D

Meg egy leiterjakab is volt benne, mikor talán Satu közölte Dianával, hogy ő nem akármilyen boszi, ő egy püspök. Eltelt vagy két rész, mire újra mondták a nevét, hogy Bishop, addig azt hittem, ez vanami rang a boszihierarchiában. :D:D:D

Divide - 2021. 02. 07. 13:34

Ez az éved olyan, mint egy nagy adag vattacukor: szép színes, édes, úgy tűnik, van saját kiterjedése és talán némi tápértéke is, de ha az ember megkóstolja, kiderül, hogy valójában csak egy kiskanálnyi nyálkás szmötyi, amit szép nagyra fújtak.
A jelenetek zöme rémesen túlírt, sokszor unatkoztam, a cselekmény tele van logikai bakugrásokkal, és a karakterek kétharmada tökéletesen felesleges volt. A démonok konkrétan holt teher voltak a sztorin, összesen annyi volt a szerepük, hogy egy szobrot nagy keservesen eljuttassanak a főhősnek. Most komolyan..?
Ezen túl az egész csak egy jól felhígított Alkonyat + Harry Potter + Átkozott boszorkák mix.
Az sem tetszett, hogy amíg Diana a történet elején egy sikeres kutató, a harmadik résztől átalakul valamiféle “dame in distress” klisévé, aki állandóan csak a szemét kerekíti, és lohol a történések után.

Ha a 12 évesek lettek voltak a célközönség, még azt mondanám, hogy nem is olyan rémes. De így az.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz