login |

Második blikk: Legacies

2018. 11. 06. 16:30 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika,

Put a shirt on!

(Pilotkritika itt.) Oké, szerintem teljesen vállalható a Legacies. Nem tudom, hogy a rajongók miképp reagálnak rá (vagyis, olvastam pár kommentet), de annak, aminek készült bőven jó, sőt. Pont pár perccel ezelőtt kommenteltem a Charmed-hoz az 1×03 kapcsán dettó valami effélét, és szerintem eléggé hasonlít is a két sorozat, csak az egyikben tizen-, a másikban pedig huszonévesek hajszolnak természetfölötti lényeket, miközben irányítja őket valaki, és zajlik az érzelmi életük.

A Legacies (egyelőre?) meg sem próbál más lenni egy vicces, könnyed olykor ironikus szörnyvadászatnál. Látszólag ugyan mind az epizodikus sztorikban, mind pedig az átívelés kapcsán ott van a tét, a veszély érzete, de nem viszik túlzásba a sötétséget, ha kell, vicceskedéssel vagy tipikus tinis rivalizálással oldják fel azt – ez igaz a varázsló iskolán belül is, de az 1×02-ben az amerikai foci meccses, rém tipikus, szélsőségbe hajló vetélkedéssel (ld. a karikatúraszerűen “gonosz” ellenfél, amely láttán már a fáradságot sem vettem, hogy belekössek a meccsbe) és beszólogatással tették ezt nyilvánvalóvá.

Mivel ez a fajta megközelítés nem eredeti, így elég kiszámítható a szappan, a karakterizálások terén a sorozat, viszont (megint ezt kell írnom) könnyen csúszik, simán nézhető, ha az embert senki sem irritálja. És egyelőre talán nem is fogja, bár a srácok számomra elég színtelenek (idő kell nekik, nyilván), a lányok nagyjából már működni látszanak. (Nálam valójában Hope lóg inkább ki, akinél feltételezik, hogy a néző jó eséllyel ismeri, ezért kevésbé törődnek vele, cserébe én sem érzek sok mindent iránta…)

Persze a többség számára biztosan inkább a fő sztori, az X-Menes, különleges képességű diákokat oktató és rejtegető intézet, valamint a szörnyes aspektus az izgalmasabb. Nos, a suli egyelőre még nem kapott sok teret (a többi diák pláne nem), de ezen a téren bőven van mit kiaknázni éveken át, miközben fenntartják a külső fenyegetettséget.

A természetfölötti aspektus terén pedig már a második részben mindent beleadtak, és egy elég “ezt most mégis hogy?”-lényt dobtak be, amit kizárt, hogy überelni tudjanak a folytatásban, bár nem is hiszem, hogy ez lenne a cél.

Mivel annyira nem ismerem a hátteret, illetve a mitológiát, már a pilotban is fura volt a nagy fekete mágia-ellenesség, túllihegettnek hatott (nyilván nem véletlenül kezelik így), most az okokból kaptunk egy kis morzsát (valamint egy jövendő szálat a sötét oldal csábításával), viszont annak örültem, hogy fontos az írók számára az érzelmesebb, családi vonal, legyen szó akár a testvérekről, akár pedig az apáról és a lányairól.

Nem az én sorozatom a Legacies, nem fogom nézni, de aki valami könnyedre vágyik és nem retten meg az olykor CW-szintű CGI-től, aki szereti az állandóan frappáns párbeszédeket (itt is, a Charmed-ban is nagyon törekednek a szövegek túlírására, de az eredmény élvezetes), annak simán beleférhet. Kérdés, hogy aki The Originals-rajongóként érkezik, annak mennyire van hasonlóra szüksége.

5 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2018. 11. 02. 14:50

Oké, mi a jó isten van itt emberek? Mi a frász volt ez a 2. rész? Mi az ördögöt csinál Plec? Nem mondom hogy nem érdekes fordulat de basszus ne már, sárkányok, komolyan? Ez tényleg durván Harry Potter. Oké, aláírom máshogy nem is lehetne fenn tartani az érdeklődést hiszen mit csinálnának évekig mindig jön egy random ellenség? De azért ez kicsit durva mert ilyenekről soha nem volt szó egyik sorozatban sem.

Egyébként a 2. rész nem volt rossz inkább közepes szóval egyelőre maradok és az ikrek is kicsit kedvelhetőbbek lettek, mondjuk ezt inkább annak a hülyének köszönhetjük aki elveszi tőlük a teret. :D
De most már csak azért is kíváncsi vagyok mit akar Plec kihozni ebből. Minden részben jön majd egy eddig nem látott mitológiai lény vajon?

Annak egyébként tudnék örülni ha Hope átállna a sötét oldalra mert akkor legalább lenne értelme a dolognak hogy ne csak egy bajba jutott kislány legyen.

Szerintem leszögezhetjük hogy Julie Plec szépen összegyúrta az X-Ment a HP-vel és a Buffyval. :D

Dorka - 2018. 11. 02. 18:07

Én csak azt nem értem, hogy akkor az egész sárkányról most ennyi? Behoznak egy abszolút új lényt az univerzumba, és csak elintézik azzal, hogy ilyen is van. Nekem egy kicsit eleve abszurdnak tűnt, hogy sárkány a tvdben (bár ez már régóta nem is hasonlít a tvd első évadaira) de nekem a szirénes szál is tök bejött, mert jól volt felépítve, fokozatosan adagolták a mitológiát hozzá, a csavarokat, beépítettek egy létező lényt az univerzumba, és pont annyit változtattak rajta, hogy odaillő és izgalmas legyen. A sárkány is király lenne, vagy a píromancer dolog is, de ne úgy, hogy csak így harcolunk vele egyet, oszt annyi. Se a tvdben, se a toban nem az akciójelenet volt az érték, hanem az egyedi humor (kicsit sötét pl damon és klaus), és a manipulatív főgonoszok komlex motivációkkal (pl katherine, klaus, silas, stb.). Ezen a sorozaton eddig egyet sem sikerült mosolyognom, míg pl a tvdn és ton néha fetrengve röhögtem. A karakterek unalmasak, mind ugyanolyan, senkivel nem tudok együtt érezni, senkit nem kedveltem/utáltam meg. Összeségében valószínűleg nézni fogom még pár rész erejéig, de ha nem szedi össze magát a sorozat, akkor nálam ennek vége. Sajnálom pedig, mert a tvd és to is hatalmas kedvencem volt, habár a végére mindkettő ellaposodott egy kicsit. Szerintem az ötletben amúgy volt lehetőség, úgyhogy lehet, még lesz belőle valami.

Pribi Máté - 2018. 11. 04. 22:02

Nekem akármennyire tinis bejött, még én sem számítottam rá, hogy még ennyire tetszeni is fog és nem csak elmegy.
Pedig egyetértek azokkal is akik szerint ez már lehúzott bőr, meg hogy nem kéne ezt sok évadon át húzni, de lesz ami lesz, én szívesen elnézegetem.

Lilith Dark - 2018. 11. 06. 18:05

Én egyelőre várakozó állásban vagyok, mert amíg az 1. epizódban már a 3. percben lenyűgöztek egy elég tuti jelenettel, addig a 2. rész 3. percében meg húztak egy olyan bosszantóan bugyutát, hogy szálanként téptem ki a hajam… :/

Chloe Price - 2018. 11. 06. 21:26

Nekem a másik két sorozat a kedvenceim között van. Ez is tetszik. Jó érzéssel tölt el, amikor visszautalnak a TVD-re. Hope tiszta “anyja”. Nagyon hasonlít Hayleyre külsőre és viselkedésre is. Biztos meg fogja érinteni a sötét oldal, ha csak egy kicsit is. Még is csak Mikaelson.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz