login |

Jönnek a The Walking Dead-filmek!

2018. 11. 06. 18:00 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek,

Az AMC berendelt három The Walking Dead-filmet. Pontosabban az AMC Studios, mert nem mondták 100%-ra, hogy az AMC-re érkeznének, csak annyit, hogy “minden bizonnyal”, de hová máshova.

A lényeg: ezek a filmek tévéfilmek lesznek (vajon felmerült bennük, hogy moziba menjenek?). És afféle spinoffok, hiszen egyetlen szereplőre, Rick Grimes-ra fognak koncentrálni. Legalábbis folytatásnak, tekintve a 9×05-ben történteket nem lehet nevezni őket, maximum előzménynek.

Mindjárt folytatom a részletekkel, de előbb megosztom a filmek szkriptjét író Scott M. Gimple szavait veletek, akit ugye a 8. évad után rúgtak ki a fő sorozat mellől.

We’re going to tell the story of what happens after that h********* *****t, and these are going to be big, epic entertainments. Each are quality films. That’s what’s been happening in the industry. We’ve seen Netflix make these, basically, studio films for people to watch in their homes, and we’re going to be doing the same sort of thing here.

Ja, és ha bármi kétség lenne: Rick Grimes nem fog visszatérni a sorozatba. Legalábbis Gimple szerint nem érdemes úgy nézni, hogy bármikor visszatérhet.

We don’t want this thing to be like, “Oh, well, he’ll be back on the show any moment now.”

Az ígéret szerint nem feltétlenül csak Rick-kel fognak foglalkozni a filmek, mint ahogy nem feltétlenül csak ez a három film fog elkészülni. Gimple további projekteket is emlegetett, például minisorozatot, és ugye az már régi ígéret, hogy a The Walking Dead-univerzumot komolyan be akarják izzítani mindenféle platformokon, az csak az ő marhaságuk, hogy addig vártak, amíg ennyire drasztikus módon megzuhant az anyasorozat nézettsége.

Hogy a Rick-filmekkel vagy az azon kívül tervezett projektekkel kapcsolatban mondta a készítő, nem tudni, de az egyik infó, ami kiderült, hogy látni fogunk korábbról ismert karaktereket is. Ugyebár a 9×05 alapján tudhatjuk, hogy még ki fog biztosan szerepelni a filmekben, de mások is feltűnhetnek benne, mint ahogy korábban látott eseményeket elmesélhetnek bővebben vagy másképpen.

Nyilván érkeznek majd új karakterek (akik köré lehet majd spinoffokat készíteni?), de ami igazán mozgatja a készítőket, hogy tágítsák a világot, további részeit mutassák meg az univerzumnak – azt már csak én teszem hozzá, hogy így kerülhetnek közelebb a “minden zombis sztori”-ra jellemző klisékhez, tipikus problémákhoz és történetszálakhoz.

We want to answer questions that the audience had all along. We want to see just different parts of the world. We really want to expand out the breadth of what The Walking Dead can be.

Ezen kívül technikai dolog, de talán érdekes lehet, hogy filmes menetrendben fogják készíteni a filmeket, tehát nem a feszített, sorozatnál megszokott tempóban, és a forgatás helyszíne sem Georgia állam lesz, többek között azért nem, mert nem Virginia-ban fog játszódni a sztori, ahol Alexandria van.

A fő cél az, hogy minden projekt másmilyen legyen, különbözzön a The Walking Dead-től, és egyéni hangokat is hozzanak be a régi írók mellett.

25 hozzászólás Ne habozz!

Anonymus - 2018. 11. 06. 18:14

Olyan fölöslegesnek érzem ezeket a filmeket. Ha valami karakterspecifikus dolgot akarnak akkor miért nem adnak a sorozatba egy 1 órás részt? Emlékszem anno Morgannél ilyen volt, amikor a botos csávó tanította, az nagyon tetszett nekem.

Amugy ezt az egész Walking Dead-es dolgot már ott elrontották, hogy ennyire túlhuzták évadon belül is meg kívül is. Értem ezalatt azt, hogy 16 rész baromira sok az évadba ami meg is látszik a minőségén, egy sima 8-10 részes évadba nem lennének ilyen gagyi CGI-ok, valamint ennyi üresjárat se lenne benne, nemértem miért derogálni nekik évadot rövidíteni, mikor mindenki jobban járna vele.

Másrészről a sorozat eléggé átívelős és már a 9. évadnál jár, nemtudom ilyen átívelős dolgokat érdemes-e eddig húzni, de gondolkozott már valaki azon, hogy ezt mégis hogy fogják lezárni, mivel már a főszereplő halála nem lehet megoldás, ugyanez a bajom a Vikingekkel is, hogy gyakorlatilag amint kifulladnak, nem lehet majd őket lezárni, de ne legyen igazam :/

Quantumleap - 2018. 11. 06. 18:19

Negan-eredetsztorit jelentsenek már be végre!

cherockee - 2018. 11. 06. 18:27

@Anonymus:

Különvélemény: több évada nem nézem a sorozatot, de a film még érdekelhet is. Az van, hogy pont azért nem nézem a sorozatot, amit írtál is: nem lesz lezárva. Mint a Barátok Közt, cserélődő szereplőgárda, igazából konkrét végpont nincs, csak a túlélés. Ez nekem kifulladt Negan megjelenésénél (az se érdekelt, hogy kit csapott agyon). Morgan epizódja nekem is nagyon tetszett, megmaradt, én is látok benne fantáziát ha erre mennek.

A kevesebb epizód pedig kevesebb nézőt jelentene papíron, és a történet vége azért nincs megírva, mert ez nem egy olyan történet, amit kitaláltak, hogy ezt és ezt akarjuk elmesélni (mint a minisorozatoknál, vagy annál a kevés sorozatnál, ahol tényleg van valami cél), hanem egy univerzum, mert mindenki ebben gondolkodik mostanában. Üzlet.

Ubi - 2018. 11. 06. 18:35

“de hová máshova”
Moziba? :)

winnie - 2018. 11. 06. 18:36

ubi: a tévé adott.

Desmond Wallace - 2018. 11. 06. 18:51

“Az van, hogy pont azért nem nézem a sorozatot, amit írtál is: nem lesz lezárva.”

Ritka az a sorozat, aminél van tervezett lezárás.

Anonymus - 2018. 11. 06. 18:54

@Desmond Wallace

Azért nem olyan ritka, én még nem néztem sok sorozatot életem során (kb 60-70-et), de azokból 40 befejezett volt és kb 35 le is volt zárva. Persze én inkább a populárisabbakat nézem, meg ami már be van fejezve.

winnie - 2018. 11. 06. 18:56

ha az idei 500 sorozatot nézzük, akkor az sem lenne gyalpro, de szerintem desmond arra céloz, hogy nem előre szól a csatorna a készítőknek, hogy zárják le (kényszerből, ergó kaszálnak), hanem a készítők döntenek így, és több, mint egy évvel előtte már arra felé kormányoznak, ld. lost, amit 3 évvel előtte jelentettek be.

steelwolf88 - 2018. 11. 06. 18:58

Shannel nyomhatnának egy Starsky és Hutch-ot!

Anonymus - 2018. 11. 06. 19:01

Jogos, de végülis szerintem azt is lehet tervezett lezárásnak nevezni, amikor egy záróévadot rendelnek be, mint pl a Mr. Robot, Trónok harca meg még rengeteg más sorozat esetében, mivel így tudnak tervezni a készítők a végső befejezésre.

_Peter - 2018. 11. 06. 19:45

Három film? Végre kiderül Heath, Salazar és Tobias sorsa? :D

sziki - 2018. 11. 06. 23:20

Nem néztem az új évad részeit, de most megnéztem, hogy mi történt. Érdekes, érdekes. Megvárom, hogy mi fog történni ezt követően a lépés után, és lehet visszatérek.
Bár igazából kérdés, hogy milyen karakterek szerepelnek majd a sorozatban, lesznek-e előrelépések a múlt dolgaihoz képest. Az is érdekelne, hogy most akkor mennyire lehetséges majd egyáltalán követni a képregényt stb.
Abban nyilván én is egyetértek, hogy a TWD romlásának egyértelműen komoly oka volt a 16 rész.

winnie - 2018. 11. 07. 04:52

“gyértelműen komoly oka volt a 16 rész.”

nem csak itt, de egyébként sem tudom általában hova tenni ezt az indokot.

mármint úgy értem, hogy ha két év alatt, két nyolcas pakkban látjuk ezt a 16 részt két év alatt, attól jobb lett volna a sorozat? mármint csak arra célzok, hogy a részeket ugyanannyi idő alatt forgatták volna le, ugyanannyi idő alatt írták volna meg. különbség maximum annyi lett volna, hogy a showrunner plusz pár hónapig gondolkodhatott volna a sztorikon, de sok minden nem változott volna, nem szorította őket az idő, és döntöttek egy kevésbé érdekes történet mellett. a sok rész epizodikus sorozatok történeteinél jelenthet gondot, meg akkor, ha az írás utoléri a forgatást, ezért rohamtempóban kell forgatni, de a twd-nél egyik sem jellemző, az átívelő pedig nem az a stílus, ahol +4 nap írószobai kotlás a sztori fölött jobbá tesz egy részt.

a 8 vagy 10 rész igazából inkább csak sokkal jobban elhúzott történetmesélést jelentett volna szerintem (rick vs negas 4 éven át?), valamint azt, hogy színészek sokkal kevesebb kapott anyag után szállnak ki a sorozatból.

(az aláírom, hogy egy 22 rész per éves hajszában jól jöhet az íróknak, ha csak 16 rész van.

Kissur - 2018. 11. 07. 07:20

Jesszus, mi lett volna, ha 22 részes évadokat csinálnak? Még több Tara szóló rész, még több ál-konfliktus.
Winnie, szerintem ha évi 8 részt kapnánk a 2×8 rész helyett, akkor nem biztos, hogy nem pörgött volna jobban.
Én speciel jobban élveznék évi 12-13 részt egyben. Annyival pont ki lehetne lőni a filler részeket. (Haha, én kis naív. Azok mindig bekerülnek.)

winnie - 2018. 11. 07. 07:27

arra célzok, hogy ha a 8×01-8×08 a 8. évad és idén kapjuk a 9. évadnak a 8×09-8×16-ot, akkor pontosan ugyanúgy pörgött volna, csak két év alatt látjuk a szezont. aminek megírására ugyan több idő van, de azzal mennyit nyer a néző? mert nem az lett volna a végeredmény, hogy a 16 részt 8-ba sűrítették volna. ergó, ha valaki egyben akar élvezni 12-13 részt, a szezon végén ledarálja az évad 3/4-ét:)

winnie - 2018. 11. 07. 07:47

(egyéként ez az a műfaj, hogy ha hiábdzik egy részt, akkor lehetne egy random filler kisfilmet betoldani ey karakterrel, vagy idegennel, szóval zseniális fillereket lehetne írni, ha van ötlet.)

Quantumleap - 2018. 11. 07. 08:18

Mindenesetre annak örülnék, ha a sorozatban mostantól az “egy évad-1 év eseményei”-formulát követnék. Így például Judithtal nem esne meg az, mint Carllal, hogy külsőre finoman szólva túlkoros lett a sztori szerinti életkorhoz.

El Diablo - 2018. 11. 07. 09:21

Szegény Rick, csak nem hagyják meghalni. :)
Nagyon várom a filmeket, is.

Play - 2018. 11. 07. 09:21

Remélem Greg Nicotero rendezi, hogy véletlenül se érdekeljen.

Kissur - 2018. 11. 07. 10:28

winnie: Igen, már egy ideje írok egy háborús posztapok sorozatot, és ott is betolok néha filler részeket, de én szándékosan, mert baromi érdekes, hogy ki hogyan dolgozza fel az eseményeket. Itt nekik ez nem megy.

Quantumleap: Szerintem Judith felnövetésével (van ilyen szó?) pont a Carlnál elkövetett hibákat akarják orvosolni, és ő lesz az, aki a képregényben Carl lett.

Quantumleap - 2018. 11. 07. 16:36

Kissur: Valószínű. Bár azt a bizonyos szerelmi vonalat nem írhatják rá. Leszbit csak nem csinálnak belőle. :O :)

Kissur - 2018. 11. 08. 08:32

Quantumleap: Óóóó pedig az most nagyon PC lenne. De mondjuk összehozhatják Hershellel. :D (Mármint Maggie gyerekével. Nem az apjával.)

winnie - 2018. 11. 08. 09:25

Quantumleap: egy lánynak nem kell leszbikusnak lennie, hogy lánnyal legyen kapcsolata.

kissur: a pc az más. mármint az, hogy kinek mi a szexuális orientációja, az nem annak a függvénye. még a divat sem jó szó, mert mindig is divat volt, de megenné a fene, ha valami, ami nem fősodros, így felcímkézhető lenne, és csak ennek szellemében lehetne nem hetero valaki bármilyen sorozatban.

Quantumleap - 2018. 11. 08. 11:49

winnie: De hogy lányba legyen szerelmes, ahhoz igen. És ha csak lefekszik vele, onnantól már nem nevezhető heterónak, minimum biszex.

winnie - 2018. 11. 11. 07:41

csak arra célzok, hogy aki biszexuális (vagy más variációt képvisel) az nem leszbikus, bár ez csak szemantika.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz