login |

Pilot: Hackerville

2018. 11. 07. 18:50 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Minden digitális nyom Temesvárra vezet az HBO Europe román sorozatában, mivel ott vannak a legveszélyesebb hackerek. Szinte falut alkotnak. Rendben, becsukom magam mögött az ajtót.

A történet három karakter történetét mutatja be. Az egyikőjük egy német kibernyomozó, aki egy bank elleni támadás után Temesvárra utazik, mivel mint említettem, oda vezetnek a nyomok. Itt egy karizmatikus helyi rendőr mellé csapódik, és még egy kisebb csaló csávó zseni testvére is a képbe kerül idővel.

Sőt, valami sokkal nagyobb összeesküvés is kell, hogy legyen, hiszen a nyomozó apja valamit nagyon titkol, ami szintén temesvári dolog, mivel onnan dobbantott a család még régebben. Meg a helyi szarkeverő bűnözők is mesterkednek valamiben. És mindeközben lezajlik egy második bank elleni támadás is.

Ez mind szép és jó, de ekkora kínálat mellett, jó ha erősen indít egy sorozat, márpedig a Hackerville pilotja engem egy pillanatra sem tudott elkapni. Semmi igazi tétet nem éreztem, valahogy az alapjaitól rosszul építkeztek. Egyszerűen nem tudták átadni a feszültséget, pedig elvileg thrillerről van szó. Most nem is arra gondolok, hogy mindenki ezerrel gépel kódokat, és ezek futnak a képernyőkön, mert ez a bemutatás sem az igazi, viszont tényleg nem kapjuk meg nézőként az ügy és a történet alapjait rendesen az első részben. Egyszerűen nem érdekes, amit mutatnak.

Pedig a kinézet és a színészek egész korrektek. Mindkét főbb szereplő kedvelhető, pár humoros pillanat hatásos is közöttük, és a helyszín nekem, európai nézőnek eléggé üdítő. Mármint ez lehet, hogy kicsit segített is abban, hogy könnyen lecsússzon a nyitó rész. Tudom, hogy nem magyar városról van szó, de tök jó volt olyan házakat, meg lakásokat látni, amik nem amerikaiak, hanem a mi világunkhoz közelebb állók. De ez nem segít át 6 vagy 8 részen, csak az elején jelent kuriózumot.

Amúgy a Hackerville, annak ellenére, hogy itthon még nem volt meg a tévés premierje, a világpremierrel egy időben már szinkronosan nézhető az HBOGO-n, így botlottam bele (mivel pár napig nem néztem a premiernaptárunkat). Őszintén szólva ez is olyasmi, amiből nincs sok a “tévében”, így annyira nem is akarok lebeszélni róla senkit, mert a fentiek ellenére egy 6/10-et simán adnék rá, csak az igazi plusz nem található meg eddig benne, ergó nem ez lesz az ehavi kötelező európai sorozat.

8 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2018. 11. 07. 19:13

40 percig néztem, de nem tudom minek.. ez gagyi. Sokkal jobbra számítottam.

majomka - 2018. 11. 07. 20:41

“Tudom, hogy nem magyar városról van szó, de tök jó volt olyan házakat, meg lakásokat látni, amik nem amerikaiak, hanem a mi világunkhoz közelebb állók.”
Tényleg nem akarok nagymagyarkodni, de Temesvárt azért nem nevezném teljesen nem magyar városnak :) Sosem voltam ott, most láttam először, gyönyörű város!
Érdekes próbálkozás egyébként a sorozat. Nekem még a 2. rész is simán lecsúszott, de tényleg akkora a kínálat, hogy majd ha nagyon unatkozom akkor folytatom szerintem csak.

turosz - 2018. 11. 08. 01:37

“Amúgy a Hackerville, annak ellenére, hogy itthon még nem volt meg a tévés premierje, a világpremierrel egy időben már szinkronosan nézhető az HBOGO-n, így botlottam bele”

Itt valami zavart érzek az erőben, mert kedden nálunk is lement a premierje a HBO-n :)
Temesvár magyar város volt, így jópár századfordulós épület még hozta a hazai életérzést, meg gondolom a férfi főszereplőnk, Sándor nyomozó sem román gyökerekkel bír.
A kritikával egyetértek, ez még alapozásnak is karcsú volt, nem sikerült sem érdekes bűnügyet, sem különösebben érdekes karaktereket bemutatniuk, egy esélyt azért még kap tőlem, mert az Umbre miatt ennyi jár.

Dober - 2018. 11. 08. 04:54

Ott vesztettek mar el, amikor a bevezeto hacckeles alatt az erintett szerverek pirossaj villogtak, es kozben ment a zold parancssor.
Aztan utana visszaalltak kek szinre.

Szoval manapsag a gagyi hackeles mar nem meno szerintem. Foleg egy hackeres filmben.

Kiwi - 2018. 11. 25. 23:01

Nekem nagyon tetszik a sorozat!

Aldo - 2018. 11. 29. 09:52

Az 1×02 egy fokkal jobb volt, mint a pilot, de továbbra is elég semmilyenek a karakterek és az ügy sem valami érdekes. Próbálnak karaktert építeni, de úgy érzem ez elég lassú, fárasztó és időrabló és nem vezet sehová.

Hunyadi - 2019. 01. 15. 13:41

Temesvár soha nem volt magyar város, legfeljebb magyar fennhatóság alá tartozó város, korábban a németek, ma már jó ideje a románok dominálnak. Építészetileg jobban hasonlít Nagyszebenre, mint a “közeli” Szegedre.

winnie - 2019. 01. 18. 08:41

“manapsag a gagyi hackeles mar nem meno”

ó, de iszonyatosan örülök, hogy az efféle dolgok egy percig nem érdekelnek, abszolút figyelmen kívül hagyom. cserébe más dolgokat viselek nehezen, bár odáig nem megyek, hogy ne nézzem miatta. max akkor, ha kőkeményen jelen van mondjuk a foci egy sorozatban, nem pedig csak egy jelenetről van szó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz