login |

Daredevil: vége a 3. évadnak

2018. 11. 08. 14:50 - Írta: Necridus

33 hozzászólás | kategória: kritika,

Nehéz úgy véleményt alkotni egy sorozatról, ha elállt tőle a lélegzeted is, de az erős kezdés után a Daredevil 3. évadja egyszerűen nem enged szóhoz jutni, annyira lenyűgözött.

Emlékszem, hogy gyerekkorom kedvenc szuperhősének sorozatát tülkön ülve vártam pár éve, de valahol, valamiért az első évad közepén elvesztem, képtelen volt lekötni: Azonban végül csak újrakezdtem és egyszerűen sokkolt, hogy miért nem daráltam le elsőre. A második évad (a másik írás róla pedig itt található) már megkapta a kiemelt kezelést, annyira bejött, hogy néhány nap alatt suli mellett le is ment. Igaz, hogy az S3-at kissé lassabban tudtam nézni, de annál jobban tetszett!

Hogy miért is taglózott le a szezon, azt a tovább mögött spoileresen kifejtem.

Eszméletlen jó összhangba tudja hozni a Netflix a brutális verekedést és a lelkizést! Az, hogy részenként többször nagyobbat ver a szívem, olyan mély gondolatokat dobál Matt felénk, miközben megkérdőjelezi Isten és önmaga szerepét, ahogy Karen több sokkon is átmegy egyetlen egy rész alatt, s ahogy Foggy-t sem kímélik, egyszerűen tökéletesen megfér amellett, hogy lássunk olyan véres jeleneteket, mint a 11 perces (11 perc, basszus!) egysnittes börtönös bunyó vagy az évad fő ellenségeivel való küzdelmek.

Ráadásul még a bunyók is nagyon szépen koreografáltak. Amellett, hogy a környezetet is használják, nem nindzsa módon harcolnak hosszú percekig, miközben mindent blokkolnak, hanem igenis kapnak hőseink is pofonokat, igenis elfáradnak, összeesnek, majd nehézkesen, de talpra állnak. És ez az életszerűség sokkal drámaibbá teszi az összképet, jobban lehet izgulni, mint amikor mindenki profi harcművész és minden egyes ütést kivéd bizonyos sorozatokban.

Az idei új állandók közül egyedül Fisk volt, akit ellenszenvvel fogadtam, mert féltem, hogy ugyanazt játsszuk el, mint ami az első évadban volt. De nem így történt, hiszen zseniálisan bemutatták a hatalmát, a korrupt életét, s a motivációit, és a másik két állandó szereplőnk is természetesnek tűnően került a képbe. Ray-t sajnos már az elején halottnak lehetett nyilvánítani, számomra egyértelmű volt, hogy valamilyen módon a családjáért fog meghalni, és a színész játéka is az évad felénél idegesítőbe és repetitívbe ment át.

Vele ellentétben Dex rettentően jól el lett találva, bemutatták, hogy is kötött ki ott, ahol jelenleg van, és miképp lett egy szorongó FBI ügynökből Fisk személyi Daredevil-je, majd hogy állt saját talpra – és egyelőre azt kell mondjam, hogy ott el is bukott. De az évad közben folyton célozgattak Bullseye-ra (ld. a koncentrikus körök), és ha a Netflix kasza hadjárata nem érinti a Daredevil-t, akkor remélem, a negyedik évadban már jelmezben is megkapjuk Dex-et, mint az évad főellenségét.

Mattet ebben az évadban is szétcincálták, darabokra törték lelkileg, majd bemutatták, hogy a félelem nélküli ember ebből a szakadékból is képes felállni. Felfedték édesanyja kilétét Maggie nővér személyében, aki remek figura volt a maga szarkasztikus, szórakoztató jellemével.

Foggy elindult a kerületi ügyészségért, s végig a törvényes úton akarta elintézni Fisket, s erre terelte Mattet is. Kimondottan tetszett, hogy a főhős mellett neki is igen sok észt osztottak az írók, hiszen a médiába való bevonulása miatt szinte sérthetetlenné tette magát. És az is jó döntés volt, hogy nem piszkálják a szerelmi életét, nem akarnak mindenhol valamit mozgatni az írók. A barátnője nyilván jelen van, de nem azért, hogy probléma legyen belőle, hanem mert ő csak Foggy barátnője.

Mindemellett családjának is jutott elég játékidő, de azért a női főszereplőnk is eleget szerepelt, hiszen Karen saját epizódot kapott, amiben bemutatták korábbi életét, bűneit, önmarcangolásának okait. Amellett, hogy az események közepébe belecsöppentve mutathatta meg Deborah Ann Woll, hogy mit tud, a múltbeli eseményekben is igen jól bizonyított, s habár az első egy-másfél évadban kimondottan idegesített, mostanra sikerült teljesen átformálnia a véleményemet.

A történet és a karakterek mellett a látvány is igen jóra sikeredett, hozta a Netflixes nívót, főleg a legelején, amikor bemutatták Matt zuhanását a mélybe – ami ugye a The Defenders-ben volt meg képernyőn kívül

Viszont egy-két negatívumot azért találtam, ami miatt nem tudok maximális pontot adni. Ilyen például a már említett Ray sorsának kiszámíthatósága, valamint Vanessa – konkrétan az egész karakter. Egyszerűen nem értem, hogy miért szereti Kingpint, és ha ott harcol előtte két törvényenkívüli, és közli vele a férje, hogy meneküljön, akkor miért áll a lépcsőn és nézi őket. Így férje se tud teljesen koncentrálni, ő is célpont lesz az ellenségek szemében. Ezek után már csak fogtam a fejem, amikor visszasétált Fiskhez, a harc közepén.

Az évad végén azonban Fisk ismét börtönbe került (most már remélem végleg), Dex gerincműtéten esett át, Ray ugye elhunyt, Matt megbocsátott édesanyjának, Foggy visszalépett a kerületi ügyészségtől, s Karennel és Mattel új céget alapít, a Nelson, Murdock & Page-t. Matt visszatér a normális életéhez, s ismét barátaival tervez. Karennel egyelőre nem alakult ki ismét kapcsolat, ami nem is probléma, azt is szépen újra kell építeni, s erre az írók is gondoltak, ezért jár is a plusz pont, hogy nem kapkodták el a zárást.

Bízom benne, hogy a Netflix nem dobja a Daredevilt, főleg, mert az idei évad számomra simán 9/10 volt, s hogy 2019-ben vagy 2020-ban láthatjuk még Daredevilt az igazi jelmezében (talán egy újban?), Bullseye-t pedig egy saját kosztümben, ahogy egymásnak mennek, s brutálisan harcolnak, miközben darabokra szedik Matt, Foggy és Karen lelkivilágát immár negyedik alkalommal is, mert ez bejön. Simán elnézném még.

33 hozzászólás Ne habozz!

Lordviktor - 2018. 11. 08. 15:07

Hiába volt néhol nagyon gyenge a Netflix Marvel Universe a Daredevil hálistennek még mindig üt. Messze a legjobb képregény sorozat maradt, felülmúlta a második évadot, de talán még az elsőt is. A Defenderst el kell felejteni, jöhet a Punisher 2. évad aztán én szívesen nézném őket újra egy sorozatban megfűszerezve egy kis J.J.-al. Az viszont jó kérdés, hogy a csettintés vajon kap-e szerepet Punishernél vagy Jessicánál, vagy a New York-i csata után teljesen elengedték az MCU-t.

winnie - 2018. 11. 08. 15:11

és basszus, mindez azok után, hogy a készítőt az első 2 rész után új showrunner váltotta, aki után a 2. évadra új showrunner páros jött, akik után a 3. évadra új showrunner jött. (egyik csere sem negatív előjelű volt, mármint mások elcsaklizták az írókat, az első kettő ment mozizni(

JcGross - 2018. 11. 08. 15:40

Egyedül Karen volt negatívum számomra. Nem nagy negatívum, csak kicsike. Ahogy írtad, hogy téged idegesített eleinte, de megváltozott róla a véleményed, hát nekem fordítva. Én bírtam, de már elég sok volt belőle (DD minden évadában ott volt, a Defendersben is volt kis szerepe, valamint a Punisherben is ott volt..). Egyébként egyetértek, főleg azzal amit Ray karakteréről írtál.
Remek évad volt, sajnos elvileg a számok egyenlőre nem reflektálták ezt, szóval nem venném készpénznek a folytatást. (Arról nem is beszélve, hogy ha olyan jól teljesített volna akkor már meg is történt volna a berendelés a folytatásra, bár az új Marveles streaming platform is bonyolíthatja a helyzetet)

mSO - 2018. 11. 08. 16:32

Lordviktor: egyszer azt nyilatkozták, hogy ezek a sorozatok még jóval az Infinity War előtt játszódnak, szóval nincs még csettintés a kanyarban sem.

kovg1987 - 2018. 11. 08. 18:02

még mindig a legjobb Marvel-darab számomra (is), és bár a harcok, meg az évad nagy része kifejezetten jó volt, sajnos nem csak Ray sorsa volt kiszámítható, hanem az is, hogy a végén megint összeáll a trió, így minden ami addig történt számomra elég hiteltelen volt…
Az évad nagy részével egyébként ezt leszámítva sok bajom nem volt, a karakterek nagy részének egész szép íve volt, de az utolsó 2 részért nagy kár. Emiatt csak 7,5/10, az első évadhoz közel sem volt, a másodikat meg nehéz értékelni ezzel a kettővel együtt, mert ott Punisher nagyon sokat hozzátett az összképhez.

Dalmayr - 2018. 11. 08. 18:16

Elfogult vagyok a Daredevillel, nagyon szeretem. Fisk remélem marad a börtönben, elég volt ennyi belőle, kicsit uncsi volt már. Dex viszont nagyon meggyőző volt, jó kis gonosz lesz belőle, Wilson Bethel jót alakított (eyecandy szavazásig ne felejtsük :D ). Nekem Ray karaktere pont hogy nagyon tetszett, ilyen rövid idő alatt is volt mélysége. A Nelson, Murdock & Page 3asról is szuper volt, főleg Mattnek írtak nagyon jó karakterfejlődést. Még az önmarcangolós szenvedés is nagyon illett hozzá. Várom a 4. évadot, remélem hamarosan berendelik.

- 2018. 11. 08. 21:14

Vincent D’Onofrio uncsi mi? Haha.

Latza - 2018. 11. 08. 23:12

Az egészből csak egyvalami nem fér a fejembe: hogy lehetett Dex-et azzal a pszichiátriai előélettel felvenni az FBI-hoz. Komolyan, röpködhet Vasember, zúzhat Hulk, kék lények támadhatnak; mindez oké, de hogy nem bukott le a felvételin a csávó, az számomra érthetetlen. Azér’ ott biztos megmogyorózzák a felvételizőket, hogy a defektek kibukjanak… :D

Amúgy jó kis évad volt, jöhetne folytatás.

rhynn - 2018. 11. 09. 07:52

Nekem az egyetlen komoly problémám azzal volt, hogy ebben a világban valahogy hiteltelen volt, hogy senki nem tolta fel mondjuk a rejtett kamerás felvételt arról, amikor a tanúk nevét olvasák fel, youtube-ra. Értem ,hogy a végére kellett a csavar, de így meg főleg gáz. Ma már mindent élőben közvetítenek, pont a társadalom megzavarására/irányítására, itt meg senkiben fel nem merül egészen az utolsó részig?
Csak akkor, amikor Foggy-t kell népszerűsíteni?

Egyébként messze a legjobb képregényes sorozatévad volt, Fisk / Dex zseniális, sajnáltam, amikor meg kellett szakítanom a 4k élményt! (az még rátesz egy lapáttal)

Llew - 2018. 11. 09. 19:20

Nekem is nagyon tetszett, remek volt az évad, elmaradtak a féltávnál-2/3-nál lévő megbicsaklások, mint a Netflix korábbi évadaiban. Karen epizódja lógott ki inkább csak, de az sem volt rossz.

Ami engem leginkább zavart az az események olyan alakulásai amik a Defenders vagy a Punisher Karen szála után nehezen megmagyarázhatóak. Itt meg nem is foglalkoztak velük, Mat eltűnésén túl minimális utalás volt talán csak a záró részben. Pedig ha az események egy ennyire kis területen koncentrálódnak, akkor nehéz nem feltenni a kérdést, hogy egy ártatlanokat gyilkoló Daredevil hírére miért nem tűnik fel legalább valaki a többi hős közül, mikor volt már ilyenre példa másik szériában. Vagy legalább utalás lenne rájuk.

Az első évadok sikere után az univerzum Netflixes részének összefogására is kellett volna egy Kevin Feige féle figura, hogy legyen valami tágabb koncepció.

Uatu - 2018. 11. 10. 09:51

Azért a az utolsó rész nálam néhány ponton kiverte a biztosítékot. Pont ezt a részt rontották el. Az mi volt már, hogy a főharc végén Matt csak úgy félreül, hogy Vanessa és Fisk beszélgessenek kicsit?
Képzelem a rendezői utasításokat: “Figyu, amikor ez a mondatot elmodtad, menj kicsit arrébb, hogy ők is elmondhassák a szövegüket, te meg addig csak üldögélj, a bal lábadnál lesz a távirányító, tv-z nyugodtan.”
Az ilyenek úgy megakasztják nálam az élményt. Ezeket sokkal kreatívabban is meg lehet oldani, és pont ez nem volt jellemző a sorozatra.

cherockee - 2018. 11. 10. 14:35

Csatlakozom, tetszett, Fisk karaktere nekem az egyik legérdekesebb big bad boss marvel téren, voltak jó gondolatok a karakterek mögött, lekötött, remélem folytatják.

Kissur - 2018. 11. 22. 07:59

Na végre én is a végére értem, és imádtam, de a végén sajnos én rontottam el az élményt saját magamnak, mert elkezdtem gondolkodni, hogy ugyanazt látjuk, mint az 1.évadban. Fisk elkezd szervezkedni, gonoszkodni, a végén meg csak lebuktatják Matték és börtönbe kerül.
Ennyit a fanyalgásról. Jegyezzük meg Erik Oleson nevét, mert ő volt a showrunner és bizony a legerősebb szuperhősös sorozatévadot rakta le elénk. Gyönyörűen fel volt építve, mindenki kapott értelmes szálat, és parádés volt, ahogy bemutatta, hogy mindenki a magánnyal küzd, de mindenki másként. Egyedül azt sajnáltam(?), hogy Fisk nem jött rá, hogy Maggie Matt anyja, mert akkor lehetett volna még egy ütőkártyája. Esetleg egy Vanessa-Maggie túszcserét még elnéztem volna. De így sincs okom a panaszra, mert az akciók nagyon jók voltak, Dex minden lövése és dobása elemi erővel csapódott. Nem volt látványos, mégis a hangokkal annyira jól érzékeltették, hogy néhol ugrottam egyet a székemben. Kiemelném még a 3×09 elejét, amikor közlik Ray-jel, hogy mostantól Fisknek dolgozik. Az a jelenet, a játékkal és a zenével annyira erős volt, hogy szétrobbant a monitorom.
Karen és az érzés, hogy az 1.évadot látom újra csak máshogy miatt 8,5/10 az évad. De legszívesebben 10/10-et adnék rá.
Már a Netflix elé lett téve a 4.évad ötlete, várhatjuk a berendelést. Elvileg maradna a showrunner.

Mate4182 - 2018. 11. 25. 12:56

hetek ota vartam hogy a vegere erjek es bevethessem magma a kommentek koze, bevallom kicsit tobbre szamitottam, de a Daredevil 3. evaddal kapcsolatban kb ez a legnagyobb panaszom :D

Az evaddal kapcsolatban van bennem par gondola
vannak pozitivumok

Dex – tetszett a karaktere, jo volt ahogy felepitettek. azt en se ertem hogy ment at a teszteken, de ez legyen a legnagyobb bajom. inkabb a jelmezet hianyoltam, remeltem hogy utso reszre azert felolti!

Ray – baromira birtam a karakteret es szar volt latni hogy nem elte tul. varhato vclt! de azert bennem elt a remeny hogy a vegen megussza

KingPin – en sem orultem hogy megint elovettek, de ahogy a vegen megmagyaraztak hogy milyen regota mozgatja a szalakat a bortonbol, vegul rajottem hogy jo volt ez igy, nem egy osszecsapott baromsag volt a sztori

A bunyok – te jo eg a bunyok! elkepesztoen odateszi magat a sorozat ilyen teren, sokkal de sokkal jobban mint barmi mas a netflixrol

ami viszont itt ott santitott nekem:

РDEX hogy lehet sima fbios letere kemenyebb mint Daredevil? es nem cask a dobalozas miatt, az elso bunyojukban elpi@ӣzta!

– KingPin is kemenyebbnek tunt a 2. evadban a punisheres bunyoban, de az o karakterevel egy bajom van: amikor Vanessa kiadta az ukazt hogy oljek meg Rayt, akkor en egy pillanatra azt lattam KingPin szemeben hogy szabalyosan szettepi az ideg hogy ez a no akar itt parancsolni, azt hittem minimum nyakat tori :O

– nem igazan volt tiszta hogy masodszorra a zaro reszben Daredevil hogy jutott be megint olyan konnyen KingPin lakosztalyaba, mert az elsonel kibontottak, ertheto volt a lehetoseg meg mindig, a zaro epizodban inkabb ugy ereztem cask ugy bedobtak megint

Es az egyetlen bajom az egesz evaddal:

MI AZ ISTEN EZ A MAGGIE NOVER AZ ANYAM BAROMSAG?!?!?!?!

na ez teljesen levitt a sorozatrol egy par napra. minek? semi jelentosege nem volt, MAtt igy is ugy is rajott volna hogy nem istengyulolo sorozatgyilkos, a papnak megbocsajthatott volna masert, teljesen mindegy

tok folosleges, eroltetett dramasitasnak ereztem

cask emiatt 10/9 nalam az evad (illetve kicsit az is fajt hogy se Daredevilt se Bullseyet nem lathattuk a jelmezeikben)

Kissur - 2018. 11. 26. 08:38

Mate4182: Én pont úgy vagyok a jelmez dologgal, hogy sokkal jobban szeretem ezt a fekete ruhát, mint a piros ördögjelmezt. Plusz ezt jobban elhiszem, hogy gyorsan felkapja, ha akció van. A pirosba bele kell bújni, meg macerás. :D
Az megvan, hogy Matt egyszer sem győzte le Dexet? A végén sem ő győzte le, hanem Fisk. Ez még érdekes lehet.

Running - 2018. 11. 26. 11:45

Egész jó évad volt. 8/10 kb. Azért azt én is érdekesnek találtam, hogy egy sima pszihó mókus 4x győzte le Matt-et. Ezt nem sikerült megmagyarázni, meg nem is lehet, csak simán gáz volt. Az utolsó bunyó Vanessa bámészkodásávál is kicsit érdekes volt, de még elment.

Kopasz - 2018. 11. 26. 18:28

Ez a Ray Nadeem ügynok a pakisztáni Csányi Sándor :D

Necridus - 2018. 11. 26. 20:01

Tudtam, hogy valakire emlékeztet! ezer köszi :D

Mate4182 - 2018. 11. 27. 13:02

Kopasz: most nagyon rohogok :D :D :D

Kobun - 2018. 11. 28. 21:29

Nekem is a korábban felsoroltak voltak a problémáim a sorozattal. Leginkább az hogy Dex nem lett Bullseye. Illetve ha nem akkor ebben az évadban úgy kellett volna alakítani a bunyokat (az előbb a T9 kijavította bugyiját-ra :D) , hogy jóval gyengébb Matt-nel, és a pontos találatok biztosítanak neki egerutat. Így nem volt meg a balansz, és az adamantium protezis után még nagyobbnak kellene lenni az ellentmondasnak…

Kobun - 2018. 12. 01. 09:08

Nem lesz 4. évad :(((((

Delfi - 2018. 12. 01. 22:50

Sziasztok!

Úgy látom egyedül leszek a véleményemmel, de amennyire vártam ezt az évadot akkorát csalódtam benne. Amikor már a hetedik részben is csak rinyálás volt és sikerült elérniük, hogy a főhős, a főhős barátai, a főgonosz, a főgonosz segédje, az FBI ügynök, az FBI ügynök főnöke, a Főgonosz 12. alabárdos IT beosztottja, de még a sarki luvnya is telesírja a részeket, akkor azt hittem nem lehet rosszabb. És simán megoldották, hogy de. A legalja volt ez az anyád vagyok Luke. Ennél szánalmasabb már a pap magyarázkodása volt, hogy miért hazudott évtizedekig egy vak gyereknek.

Már a kezdés is egy oltári csalódás volt, a Defenders utolsó képkockái valami nagyszabásút sejtettek, hogy talán úgy éli túl, hogy átesik a sárkányon és a kolostorban köt ki, erre jön egy büdös csatorna, hát komolyan? Amikor rád szakad 200 emelet és nincs ott semmiféle folyó, akkor kiesel egy csövön? Ennyi tellett a forgatókönyv írónak?
Aztán a pszichopata FBI ügynök? Hogyan jut el oda, egy deklaráltan elmebeteg kissrác, hogy katona, majd FBI-os legyen, amikor fel sem veszik ilyen előélettel, de ha véletlen bejut, a folyamatos ellenőrzésekkor kibukik már az első hónapokban. A vége, ahol a gerinctörött elmebeteget megfoltozzák, hogy a 2000 év börtönbüntetését jobban töltse le, az fenomenális csattanó.
Az pedig, hogy Daredevil már csak óriásplakáton nem tette ki a városban a személyazonosságát, és el kellene hinni, hogy Fisk megtartja az ígéretét, ezért most akkor minden csodás, az már igazi katasztrófa.
Szóval én oltárit csalódtam, ritka szar lett ez az évad.

És még egy igazán idegesítő dolog: Dex emberfeletti képességei ugyan honnan fejlődtek ki? Az, hogy átlát a szekrényen(a szerkesztőségben) és mandinerből dobálja Mattet, miközben fogalma sem lehet hol van éppen, vagy az, hogy csuklóból tövig belevág emberekbe ceruzákat, vagy egy tompa bottal átszúrja a pap mellkasát ruhán át, miközben ott a legkeményebb a csontozat, mégis mivel, sok proteint eszik?
Vajon egy vaknak tervezett sisakon hogyan néz keresztül?

kpeter - 2018. 12. 03. 12:52

Na ez rohadtul felidegesített, hogy kaszálták. Gondolom megy a disney platformjára. Ahol csinálnak majd valami cuki PC Daredevilt. Elképzelni se merem mekkora fosadák lesz, ha azt veszem alapul, mit művelnek a Star Wars frenchise-al. Gondolom a mostani szereplőgárdának is búcsút inthetünk.

Mate4182 - 2018. 12. 03. 18:53

Delfi – nem ertek egyet midnennel amit irtal, de azt ala kell irnom hogy sok dologban tok igazad van, foleg a Dexes dolgokban.

Vajon egy vaknak tervezett sisakon hogyan néz keresztül? – ezen eloszor felrohogtem, aztan cask csovaltam a fejem : jogos !

Zoli221 - 2018. 12. 18. 00:48

Ki volt a 2 másik hulla Julie mellett? Mintha már láttam volna őket valamikor a sorozatban

Szoszilany - 2018. 12. 22. 22:23

Delfi: ugy emlékszem azt mondja a ruhakészitö ember (biztos neve is volt),h csináltatott magának egy uj ruhát Dex. Igy elmondhatta, hogy legyen luk a szemnek :)
A tul jo verekedés nekem is fura volt. Olyan érzésem volt amugy, mintha ez a ruhának is köszönhetö lenne, csak nem mondták el…extra védelem, szuperpontosság, vmi?

Illetve szerintem ugy juthatott el eddig Dex, hogy nem volt deklaráltan elmebeteg. A dokinöje tudta,diagnosztizálta sutzépen magának,de védte a gyereket, és nem mondta el senkinek. A kazettákkal pedig kordában tudta tartani magát éveken át,plusz a katonaságban ki tudta élni az agresszioját is.

Off: azért nem tudtam elvonatkoztatni a Hart of Dixie-töl,és szivecskés szemekkel néztem Dexet végig ^^`

Parafa - 2018. 12. 25. 22:01

Remek évad volt. Sajnálom, hogy nem lesz több évad, de lagalább van lezárása. Nekem hiányzott az ördög jelmezes Matt. Viszon Dex képességei idegesítően tökéletesek voltak. Mattnek szinte semmi eséye nem volt ellene, ez nagyon bosszantott. A többi szereplő és történetszál nekem nagyon bejött. Maggie mama apáca is :)

Draco44 - 2018. 12. 28. 17:28

Most fejeztem be az évadot, és úgy látom, nem vagyok az egyetlen, akinek a 3 évad közül ez tetszett a legjobban. Zseniálisan volt fölépítve, mind a forgatókönyv, mind a kivitelezés nagyon jó volt, főleg a Defenders után szembetöltő, hogy mennyire is. Egy ilyen szezon után még jobban sajnálom, hogy nem lesz új évad.

elektro - 2019. 01. 02. 12:50

Szerintem annyira nem meglepő, hogy Matt folyton kikapott Dextől. Alapból lábadozott még, amikor már elkezdte összeveretni magát és újabb és újabb sérüléseket szerzett ezáltal. Így sohase lehetett esélye teljesen rehabilitálódnia.
Inkább Dex tökéletessége zavart, hogy ezt mikor és miként sajátította el, ha végig állami szerveknél dolgozott (ilyen képességekkel valami titkos állami szerv már lecsapott volna rá). Most hogy instabil állapotba került lenne logikus kiteljesednie a karakterének.

Animefan - 2019. 01. 23. 01:48

Dex képességeire mindig utaltak. Ott volt az amikor már gyerekként, nagyon jó baseball játékos volt. Jól tudta dobni a labdát. Vagy megemlítették, hogy mesterlövész volt a katonaságnál. Továbbá, hogy szintén jó kézügyessége volt, amikor kavicsokkal madarakat ölt gyerekként. Szóval a tehetsége meg volt a célzásra és dobásra elég fiatalon, onnan meg már folyamatosan edzette magát és csiszolta tovább a tudását. Mattet meg sztem azért tudta legyőzni, mert egyszerűen képzetebb volt nála.

kis_zsú - 2020. 07. 24. 13:01

Nagyon sajnálom, hogy vége lett. Csíptem Daredevilt/Matt Murdock-ot, simán van még benne potenciál, örülnék, ha folytatódna vmilyen formában.
Utolsó részben tök bírtam, hogy mindenki mindenki ellen volt (Dex-Dardevil-Fish hármas bunyó). Fisk megint megmutatta milyen brutális gyers ereje van. Amúgy azt hittem, hogy Fisk kissé megenyhül Daredevil iránt, mert konkrétan megmentette Vanessa életét ott többször is. Vanessa egyébként milyen szemétláda volt szintén.
Ray végülis szimpatikus karakter volt, tisztalelkű, sajnos sejteni lehetett a sorsát, de az utolsó tettével is bizonyított.
Egyébként, furcsa, hogy nincs egy olyan vöröshajú színész, aki el tudná játszani DD-t? Semmi bajom Cox-szal és Affleck-kel, de megnéznék egy olyan színészt DD-ként, aki jobban hasonlít a képregénybelire.

kis_zsú - 2020. 07. 25. 10:52

Egyébként nekem még Ray és Matt menekülése tetszett, ahogyan összedolgoztak a bíróságra menvén.
Foggy és a barátnője is aranyosak voltak, tényleg jó, hogy nem szerelmi drámázással ment el az egész, valahol Vanessa és Kingpin kapcsolata is ezért volt jó. Matt-et Electrával bírtam, szerintem Elodie Yung jobb Electra volt, mint Jennifer Garner, bár karakterileg is másabbak voltak.
Matt anyjának a felbukkanására nem számítottam. Végülis sokat segítetett nekik. Azért mindenki kapott egy tragikus múltat.

Tom - 2021. 06. 07. 22:38

Szerintem rohadtúl sok képességet adtak Dexnek. Jobban tudja hol van a szobában Matt és hova kell dobni mint fordítva. Ki találta ki ezt a baromságot? Normális esetben még szemtől szemben se találná el, még akkor se ha Matt alszik. Egyszer nem találta el a nagy filmben, meg is jegyezte Fisknek, ebben a sorozatban meg úgy is, hogy nem is látja. Ez egy b.ro.ság. Mattet legyengítették, Dexet meg felerősítették.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz